|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
mirka.. napsal(a):
řízení miluju, mám řidičák teprv tři roky, ale najeto slušně. měla jsem naštěští možnost jezdit hned a každý den. do školy, k tátovi..a ted už do školy jezdím i na vysokou cca 400km. je to pro mě super relax, pustim muziku a čučim na silnici. o prázdninách sme s kámoškama jely okružní jízdu českou republikou. jediný místo, kde jsem řídit nechtěla je praha...ale díky šikovným navigátorům jsem ju projela přímo centrem. řídím hrozně ráda. a kolize se mi zatím anštěstí nepovedla..když nepočítám, jak jsem jednou utrhla kus nárazníku o plotek. spíš jsme už několikrát zažila že do mě někdo nacouval v jednosměrce nebo mi slečna při parkování vedle mě nabořila dveře. nejvíc jsme se bála když jsme jela na dálnici asi 120 a přede mnou jela dodávka, která najednou udělala hodiny, odrazila se od vnitřního svodila a těsně přede mnou přeletěla silnici a narazila na krajní svodidlo, chlapovi naštěstí nic nebylo a já to ubrzdila. to jsem si málem cvrnkla do gatí.
jin ka kdo si není jistý, myslim že by měl jezdit..kámoška nejezdí tolik a mimo svou trasu se bojí..ale začala se mnou už i do brna a zítra pojede poprvé sama. jen s ní ještě projedu výjezd z brna. někdy je to o nervy, ve městě a v koloně. ale když je klid a čistá silnice...to miluju.
jses muj clovek 
Hele a coze to je to vase "A" a "S" ppo Praze??

Není tady
Máme zrcátka, nemáme senzory. Mě znervozňují. Ale možná je to tím, že je málo znám. Nemám je a u půjčených jsem si na to nestačila zvyknout.
Bývalé pidiauto nebyl problém někde pohodit, to jsem uzavírala sázky, kam se vejdu. S novým miláčkem už taky nacházím společnou řeč. Couvání do řady mi problém snad až tolik nedělá, spíš odhaduju, jak bude vyjíždět ten za mnou nebo přede mnou a jestli to do mě našije.
Není tady
Kukacka, aha, diky za vysvetleni 
ty sensory nejsou zas az tak spolehlivy, na 30 cm uz jsou uplne nespolehlivy
a na ho...) Nejlepsi je couvat na zrcatka. Neni treba koukat dozadu, tam je naraznik. Po stranach je treba hlidat, aby si to clovek neodrel

Není tady
Tiina napsal(a):
Mashanko no jo, ale jak já k tomu přijdu, jako Pražák, kterýho ceny bytů v Praze víceméně donutily se přestěhovat na ves a na autě mám teď S :-).
bože a jak daleko ses odstěhovala?
Není tady
U nás jsou zase známý Chrudimáci. Jo 120, klobuk na hlavě a CRH na značce. Tragedie. Dušičkový jezdci. Oni to berou jako urážku,jak mají naježděno za ty léta,ale vůbec si neuvědomují, jak jsou v provozu nebezpeční.
Víte,já si myslím, že do auta bych měla sedat s vědomím, že chci dojet v pořádku a nechci nikoho zabít. Taky mě štve courající se kamion do kopce ,ale vždy než podřadím a zmáčknu plyn, tak si říkám, jestli těch 10 sekund navíc má v tom životě cenu.
A v silných autech a mladých lidech vidím taky děsný riziko. Prostě pokud máš měsíc řidičák a sedneš do 2 L octavie, tak nevíš co to udělá. Já doporučuji všem zkusit jízdu smyku na polygonu. Dát do toho ty 2000 a jezdit. Tam se ´pozná, co udělá auto se sjetýma gumama, auto s náhonem na předek, naložené auto, prázdné auto atd.
A taky neosvětlení cyklisti, to je bomba. Každý den z práce je potkávám. Na rychlostní silnici,kam nesmí. Bez světla, v zimě na námraze. Si říkám, kolik životů máš Batmane.
Není tady

Tiina napsal(a):
Mashanko no jo, ale jak já k tomu přijdu, jako Pražák, kterýho ceny bytů v Praze víceméně donutily se přestěhovat na ves a na autě mám teď S :-).
Neboj, každého S, který je normální, doma vždycky večer s mužem pochválíme. "Představ si, dnes jsem potkal S a byl normální (něco, jako když se bavíš třeba o mimozemšťanech)

Není tady
Klubko napsal(a):
Kubo, teď jsi mě rozesmál
Parkovací sensory, co to je?
![]()
Jo na služební Octávii možná,ale jinak má bývalá auta, byla před rokem výroby vždy 1997,takže tam to bylo o tom kolikrát otevřít dveře a čučet do dozadu. TEdy z takového Transporteru určite.
Tedy vy necouváte dle zrcátek?
Couvám na zrcátka, ale u moderních aut je někdy problém v tom, že v zrcátku nevidíš, kde to auto vlastně končí. Tam se potom parkovací senzory jako pomůcka hoděj, akorát v 99 % případů řvou zbytečně brzo, s čímž je nutno počítat. 
Jinak courající se kamion mi většinou až tolik nevadí, ty jezděj v rámci možností plynule. Jo, na vhodným místě ho samozřejmě předjedu, ale dokážu za ním jet celkem dlouho, aniž by mě to vadilo. Takovej osobák, kterej se pohybuje přískoky (neustále nepředvídatelně zrychluje a zpomaluje), to je podstatně únavnější - takovýho předjedu na prvním vhodným místě i kdyby mi jinak jeho průměrná rychlost vyhovovala.
Upravil(a) Kuba (27. 11. 2008 21:37)
Není tady
Kamiony mi nevadí, oni nejedou jen tak pro srandu králíkům (no kromě přesunování skladů na silnice, ale to by bylo na dýl). Pokud teda zrovna "nehledají" - mám neodbytný pocit, že by si páni dopravci mohli koupit do kraksny za tři miliony nebo kolik GPS a příjemce zboží o souřadnice požádat. Dělám v areálu, kde jezdí hodně kamionů, a když jsem chodil pěšky od vlaku, tak se mě třikrát - čtyřikrát týdně kamioňák ptal na cestu, kolikrát na druhou stranu Brna. Nechápu, že se jim ty prostoje vyplatí. No co jezdím autem, tak třikrát čtyřikrát týdně jedu za nákladem, kterej jede do 20 kmh... sice to není kdovíjaký zdržení, ale děsně mě to irituje.
A pak ještě zvláštní sorta echt plynulých jezdičů - mimo obec 70, v obci 70 
Ale jak tu již bylo napsáno, nejlepší je dojet v celku a nikoho nezabít.
Upravil(a) Nedoma (28. 11. 2008 7:58)
Není tady
A pak ještě zvláštní sorta echt plynulých jezdičů - mimo obec 70, v obci 70
Jo tak tohle jsi vystihl parádně
to taky nechápu 
Není tady
Kamion bez GPS jsem neviděl už ani nepamatuju. Jestli to doptávání se není tím, že je z trasy, kterou jim ukazuje GPS svede nějakej nízkej most nebo zákaz vjezdu kamionů, kam nemůžou a pak je navigace sveřepě vrací na tu samou trasu. Občas podle GPS jezdím a pokud jsi v neznámým prostředí a narazíš na dlouhou objížďku, která navíc pokud možno není značená, není navigace moc platná, spíš tě často vrací na tu původní trasu, která je ale rozkopaná a uzavřená...
Není tady
moj nazor zalozeny na vlastnej skusenosti, ked som sa stala obetou (zlomena panva) nezodpovednej soferky: nie kazdy clovek ma danosti na to, aby viedol auto bezpecne pre seba a hlavne voci okoliu. Avsak dnes, ako tu uz niekto spomenul, kto si zaplati autoskolu, ten vodicak aj dostane, bez ohladu na to, ci na to skutocne ma. Je zodpovedne priznat si, ze neviem vsetko, radsej sa nechat niekym odviest alebo si proste sadnut do vlaku ci autobusu, ako sposobit nestastie. Bohuzial vacsina ludi, ktorych sa to tyka, je zbabela si to priznat, tak sa radsej prehanaju po ceste a je z toho kopu nestastia. A napriek tomu, ze som sama zena, vidim vacsie nebezpecenstvo v zenach, ako v muzoch. Muzi (niektori) jazdia rychlo a riskantne. Zeny (niektore) jazdia zmatene a chaoticky, panikaria. Navyse si neodpustia pocas jazdy obcas skontrolovat svoju vizaz v zrkadielku, upravit vlasky atd.. Nech sa paci, ale najprv sledujte prosim cestu!
Není tady
Ač ženská jsem zastáncem mapy. GPS ve služebním voze vypínám. Samozřejmě je super do zahraničí, kde se nevyznáme. Ale kolikrát je ve městě uzavírka, jednosměrka a než to přepočítá automat,já naleznu v mapě objíždku. Jsem zvyklá v ní hledat i se dle ní orientovat.
Není tady
Sorry, ale objížďky jsou značený, takže po dobu objížďky jedu po značkách a kašlu na GPS. Jednosměrky samozřejmě v mapách pro GPS jsou. I kdyby kamion jel podle kompasu, tak nemůže dojet 20 km od místa určení a myslet si, že je na místě...
Jinak GPS jsem měl spíš na mysli v zahraničí, neboli - dotazující se kamiony jsou z UA, RO, H, D, PL apod. A jsme u sjezdu z dálnice, čili žádný mostky nebo tak nehrozí 
Upravil(a) Nedoma (28. 11. 2008 10:36)
Není tady
Nedomo, ty kulišáku. Směji se nad tvým prohlášením, že objíždky jsou značené. hooo, haaa, hooo. Myslíš, tu jednu oranžovou šipku na začátku objížky a pak ´20 km na třech křižovatkách nic? 
Jo mezi velkými městy ano. V pr...ách fakt je to někdy bída.
A co se týká řízení auta. Minulý týden tu byl náš rodinný známý z Austráile po dlouhé době. Byl totálně z našich řidičů vyřízený. Tlemil se a furt řval "It´s fantastic!"... takovou komedii už dlouho v Melbourne nezažil.
Není tady
Kuba napsal(a):
Kamion bez GPS jsem neviděl už ani nepamatuju. Jestli to doptávání se není tím, že je z trasy, kterou jim ukazuje GPS svede nějakej nízkej most nebo zákaz vjezdu kamionů, kam nemůžou a pak je navigace sveřepě vrací na tu samou trasu. Občas podle GPS jezdím a pokud jsi v neznámým prostředí a narazíš na dlouhou objížďku, která navíc pokud možno není značená, není navigace moc platná, spíš tě často vrací na tu původní trasu, která je ale rozkopaná a uzavřená...
Ty záleží jakou GPS používáš, případně jak ji máš nastavenou. Poslední dva roky používám GPS, letos dokonce dvě /nikoli současně/ a sice mě nejméně 2x "vrátí zpět", ale po onom druhém upozornění najde a vyhledá jinou trasu. A papírová mapa. Jo to souhlasím, že je třeba ji mít a je vhodným doplňkem GPS. Když nic tak aspoň pro plánování a základní orientaci budoucí cesty. On si "Mireček" nebo "Pavlíček" (dle hlasu v navigaci) občas mele svou nebo plánuje podivně, tak je třeba jim domluvit a jinak než mapou a nebo znalostí nelze.
Já i když mnohé cesty po Česku či zahraničí znám, mám GPS, jako informaci o budoucích technických podrobnostech jízdy např. stoupání, nepřehledné zatáčky, křižovatky a pod.
Není tady
Nedoma napsal(a):
Sorry, ale objížďky jsou značený, takže po dobu objížďky jedu po značkách a kašlu na GPS. Jednosměrky samozřejmě v mapách pro GPS jsou. I kdyby kamion jel podle kompasu, tak nemůže dojet 20 km od místa určení a myslet si, že je na místě...
Jinak GPS jsem měl spíš na mysli v zahraničí, neboli - dotazující se kamiony jsou z UA, RO, H, D, PL apod. A jsme u sjezdu z dálnice, čili žádný mostky nebo tak nehrozí
No dobře značenou objížďku jsem nezažil v Česku ani nepamatuji. A že jezdím dost.
Není tady
Mashanko díky :-))), ale je fakt, že Skaři obecně moc dobrou pověst nemají. Tuhle jsme někoho vezla a dotyčný měl nějaké takové připomínky, tak jsem mu nabídla, že ho vysadím a pak už si nestěžoval :-)).
Nedomo ano, objížďky jsou VĚTŠINOU značené, ale někdy taky ne a nebo blbě. Určitě se na to nedá na 100% spolehnout.
Není tady
Klubko napsal(a):
Nedomo, ty kulišáku. Směji se nad tvým prohlášením, že objíždky jsou značené. hooo, haaa, hooo. Myslíš, tu jednu oranžovou šipku na začátku objížky a pak ´20 km na třech křižovatkách nic?
Jo mezi velkými městy ano. V pr...ách fakt je to někdy bída.
A co se týká řízení auta. Minulý týden tu byl náš rodinný známý z Austráile po dlouhé době. Byl totálně z našich řidičů vyřízený. Tlemil se a furt řval "It´s fantastic!"... takovou komedii už dlouho v Melbourne nezažil.
Náááhodou,Klubko, abys věděla, objížďky jsou u nás značený poctivě i v p.r.d.e.l.kovicích. Tuhle jedu z našich p.r.d.e.l.kovic do zapadákovic, trasu znám poslepu, jedu ji už po tisící a hele, objížďka. Normálně bych věděla, kudy jet, když je tento kousek silnice uzavřený, ale značka ukazuje jinudy, dobrá, poslechnu. Další značka, poslechnu, další značka, poslechnu...a jsem opět na začátku objížďky
.
Věřím, že tvůj známý z Melbourne se u nás taky zajímavě povozil. Co se mu tak líbilo?
Upravil(a) haiel (28. 11. 2008 10:54)
Není tady
Nečetla jsem celou diskusi, tak odpovídám jen na v záhlaví položenou otázku. S řízením auta jsem na tom myslím dobře. Doslova DOBŘE - tedy cítím se jako průměrný řidič (žádný borec, ale ani žádný nešika). Ale po začátku řízení jsem 2 roky sedala do auta s velkou nechutí a trochu i strachem, nevěřila jsem si. Myslím si, že je blbost to úplně vzdávat, když to někomu hned moc nejde, když se na to necítí. Já si tehdy připlatila pár kondičních jízd a pak sma jezdila sama po vedlejších silničkách, abych se trochu vycvičila. Ale jak říkám, trvalo to 2 roky přemáhání a nechuti.
No a pak se to nějak najednou samo zlomilo, a od té doby jezdím vysloveně ráda. Tedy, dojedu skoro všude, jen dovnitř Prahy a do velkých měst bych si asi netroufla. I do ciziny se bojím.
Bylo tu řečeno, že kdo na to nemá, ať nejezdí. S tím velké části nesouhlasím. Protože "nemá na to" vlastně každý, kdo není aspoň trochu vyježděný. Jenže každý z nás byl přeci nejprve trochu vykuleným začátečníkem. Po autoškole je prostě potřeba nějaký čas se to ještě učit, nejlépe na méně frekventovaných silničkách a pokud možno dát si na auto nálepku Začátečník.
Párkrát mě někdo na silnici dostal do fakt životu nebezpečné situace. Byli to vždycky výhradně mladí kluci se silným autem, ti skálopevně přesvědčení "že na to mají". To jsou podle mě zabijáci, nejnebezpečnější účastníci provozu.
Haiel,
nejvíce policista měříci rychlost ,když kolem něj projedou 3 auta na 50sátce 80sát a více. Pak taky nezastavování na přechodech. U nich je to prostě pravidlo no. 1.
Jízda do zatáčky přes plnou čáru, předjíždění i když jede v protisměru auto a tebe natlaší na svodidla. Prostě se pobavil. A je na tom k zamyšlení to, že mě to už tolik z míry nevyvede, my si zvykli. Pro něj to byl prostě šok. U nás návštěvy bereme asi za přecitlivělé, ale je dobré se na to podívat jejich očima, protože prostě jezdíme jako dobytek.
Není tady
Klubko napsal(a):
...předjíždění i když jede v protisměru auto a tebe natlaší na svodidla.
Dneska je na seznamu.cz zpráva o podobné nehodě 
Upravil(a) Maryt (28. 11. 2008 12:47)
Není tady
Jezdím 15 let, vlastně denně, řídím ráda a myslím, že dobře. Ale ze začátku jsem taky měla nervy, jako ty. Hodně mi pomohlo, když jsem musela denně vozit děti do školky do vedlejšího města. Každý den ta stejná trasa, na které jsem si procvičila všechno (hlavně pro mě tehdy příšerné rozjíždění do kopce). Tím, že byla trasa stejná, jsem nemusela sledovat značky, bát se, jestli jedu správným směrem apod. Každý den to bylo lepší, až jsem zjistila, že při tom vyjíždění z vedlejší na hlavní - v kopci, je mi jedno, kolik aut je přede mnou i za mnou, že si v klidu poslouchám rádio, prostě klídek. Pak už jsem jezdila delší a delší trasy, dneska bez problémů projedu Prahu, i tu Paříž, Řím ne-to je peklo na zemi, dokonce občas jezdím do zahraničí i malým ,,náklaďákem". Prostě můj názor je ten, že je potřeba to nevzdat, řídit co nejčastěji, třeba i krátké trasy a uvidíš, že to bude v pohodě. Pokud nejsi vyložený antitalent, tak je to jenom o cviku.
Není tady