Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 26. 11. 2008 16:40

lojla
♥♥♥----

Re: Jak jste na tom s řízením auta?

Kukačka napsal(a):

lojla - to je o poprvé - porvé do Prahy, poprvé Ťukneš...pak už je to v pohodě

Pro mě by to "tragédie" byla. Ťuknout své auto - člověk si holt za to může sám, ale ťuknout cizí.. nechtěla bych to svému drahému vysvětlovat.

Není tady

#152 26. 11. 2008 17:01

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Tiina napsal(a):

Mashanko jako jako S ? :-))) já ti dám katastrofa.

Pisateli no tak já nevím no, mě prostě pustí, když potřebuju, já taky pouštím, zastavuju chodcům na přechodu, mě zastavují na přechodu, když potřebuju přejít. V Praze se mi nikdy nestalo, jak ve Zlíně, že jsem čekala na výjezdu z parkoviště 10 minut a nikdo mě nepustil ( připouštím, že pražská značka v tom v tomhle případě mohla hrát určitou roli ) a tak...

.............................

Lojla - se nehádám :-)) jenom se ti snažím přiblížit Prahu jako přátelské a milé město, aby ses tak nebála :-))))

Hodně jich má pocit, že to musí krosit jako Pražák - světák, ale trošku na to nemá. Ani si neumí na mostě stoupnout tak, aby nepřekážel tramvaji. Mám to vypozorované. Já totiž tu tramvaj řídím mad Řidiči S jsou  bezkonkurenčně nejhorší, Ještě taky řidiči Audi. A největší kalamita je kombinace  Audi se S lol

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#153 26. 11. 2008 18:05

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

KALIK napsal(a):

Dneska mi připadáš, jako že na té pánvičce jezdíš dost dlouho big_smile

Neblázni, pánev studí!
Uznávám, že to mohlo v souvislosti k dotazu vyznít blbě, ale já co se silnice týče, vždycky skoro puknu vzteky.

Vzteklý člověk za volant nepatří

Takže pro puntičkáře: vztekám se u klávesnice, když si vybavím, co se na silnicích děje. Nikoliv za volantem. Ale samozřejmě, když na mě vybaf ten vzteklej favorit nebo ta oktávka v protisměru, kde opravdu neměla co dělat,  to mi teda promiňte, ale to jsem se naštvala i na tej silnici. roll

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#154 26. 11. 2008 19:02

majkafa
Host

Neřídím. Ani nemám řidičák. Když jsem byla malá, srazilo mě auto. Bojím se.
Říkám šéfům ve firmě, že když mě chtějí mít motorizovanou, musí mi koupit helikoptéru. Nahoře se nebojím. big_smile Jsem parašutistka.

#155 26. 11. 2008 19:06

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Ale padákem helikoptéru neuřídíš lol lol lol

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#156 26. 11. 2008 19:08

majkafa
Host

Udělám si pilotní průkaz. Není problém. Jen jsem tím chtěla říct, že se nahoře nebojím.

#157 26. 11. 2008 20:08

mashanka
Zablokovaný

majkafa napsal(a):

Udělám si pilotní průkaz. Není problém. Jen jsem tím chtěla říct, že se nahoře nebojím.

Já to mám zase obráceně

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#158 26. 11. 2008 20:14

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

řízení miluju, mám řidičák teprv tři roky, ale najeto slušně. měla jsem naštěští možnost jezdit hned a každý den. do školy, k tátovi..a ted už do školy jezdím i na vysokou cca 400km. je to pro mě super relax, pustim muziku a čučim na silnici. o prázdninách sme s kámoškama jely okružní jízdu českou republikou. jediný místo, kde jsem řídit nechtěla je praha...ale díky šikovným navigátorům jsem ju projela přímo centrem. řídím hrozně ráda. a kolize se mi zatím anštěstí nepovedla..když nepočítám, jak jsem jednou utrhla kus nárazníku o plotek. spíš jsme už několikrát zažila že do mě někdo nacouval v jednosměrce nebo mi slečna při parkování vedle mě nabořila dveře. nejvíc jsme se bála když jsme jela na dálnici asi 120 a přede mnou jela dodávka, která najednou udělala hodiny, odrazila se od vnitřního svodila a těsně přede mnou přeletěla silnici a narazila na krajní svodidlo, chlapovi naštěstí nic nebylo a já to ubrzdila. to jsem si málem cvrnkla do gatí.
jin ka kdo si není jistý, myslim že by měl jezdit..kámoška nejezdí tolik a mimo svou trasu se bojí..ale začala se mnou už i do brna a zítra pojede poprvé sama. jen s ní ještě projedu výjezd z brna. někdy je to o nervy, ve městě a v koloně. ale když je klid a čistá silnice...to miluju.

Není tady

#159 26. 11. 2008 20:58

Nharte
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Nechci rejpat, ale občas potkám na silnici experta, kterej evidentně patří k těm, kteří dostali papíry, protože si zaplatili autoškolu. Tak to bohužel chodí. Jízdy vždycky nějak člověk "odskáče", testy udělá... Já jsem třeba v autoškole ani necouvala.
Jezdím od osmnácti denně, to je zhruba sedm let, jezdila jsem i velmi silným autem s 260 koňmi...
Někdo si to osvojí, někdo ne. Pokud je ti to nepříjemné, ve vlastním zájmu bych se na to na tvém místě vykašlala.
Je to jako s hraním na piano nebo vařením. Někdo se to prostě nenaučí nikdy. Řízení auta není jednoduchý a naučit se reagovat v krizovkách je to nejdůležitější. Základní věci by řidič měl dělat automaticky.
Pokud vidíš nějakou šanci v kondičních jízdách, připlať si je.
Auto je zbraň a nevyplatí se sedat za volant bez zkušeností.

Nesouhlasím, je potřeba naopak jezdit denně. Klidně pomalu jak dlouho budeš potřebovat. Taky je dobré mít najeto jako splujezdec. Jinak já zbožňuju řízení, ale naučila jsem se řídit až ve chvíli, kdy jsem auto skutečně denně používala. Je potřeba překonat strach a nic si nedělat z lidí jako ADFka big_smile. Záleží jaký k tomu máš vztah- já když jsem něřídila, tak jsem měla "jezdící" sny a vždycky mě to táhlo. Blokoval mě strach a troubící machři. V Praze se učí špatně, chce to nějaké bezpečnější prostředí.

Fly or Die. Punk je od punkevních jeskyní? smile

Není tady

#160 26. 11. 2008 22:19

Jiněnka
♥♥♥♥---

ADFka: Co mám pomotaný? Když umí řídit, prosim. Ale někdo se za volant cpe celej život a prostě na to nemá. Každej nemůže umět všechno. A myslet si, že s osmnáctkou mám právo řídit auto bez ohledu na to, že jsem na to truhla, to je dost krátkozraký.

ADFko, nic proti, ale myslím si, že z toho řízení děláš větší vědu než to ve skutečnosti je...  Řízení je samo o sobě dost jednoduchá záležitost, to co dělá lidi na silnicích nebezpečnými je spíše jejich nátura, zbrklá povaha, nesoudnost či nejistota, tendence zmatkovat...atd. Z toho vznikají nehody. Ale to je dle mě spíš o osobních vlastnostech člověka, podobně jako se chová ve společnosti, chová se pak i na silnici (někdo zbrlke, někdo drze, někdo nejistě,...).
Proč se snažíš pisatelku tak cíleně odradit od řízení? Je spousta žen, výborných řidiček, určitě i lepší než jsi Ty. To že je nervózní nemusí znamenat že není dobrá, třeba si jen nevěří protože má zatím málo naježděno, nebo ji někdo někde zkoušel shodit podobně jako to teď děláš Ty, ale ve skutečnosti může mít třeba několikrát rychlejší postřeh než Ty...

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#161 27. 11. 2008 0:21

Kuba
♥♥♥♥---

Podle mě je dost lidí, kteří řidičák mají a neměli by ho mít - ať už pro to, že se nedokážou krotit, nebo proto, že řízení prostě nezvládaj. Nebezpečný jsou obě kategorie, byť každá jinak. Ale na druhou stranu, každej jsme museli jednou začít a začátečník potřebuje co nejvíc cviku, jinak se nikdy řídit nenaučí. A rozumnej začátečník většinou není životu nebezpečnej pro okolí - ne že by občas nezdržoval nebo nezpůsobil nějakej drobnej ťukanec, ale to se holt nedá nic dělat. Nejvíc životu nebezpečný jsou podle mě hlavně řidiči, kteří jezděj agresivně (nezaměňovat s rychle! - mezi rychlejma řidičema jsou jak nebezpečný, tak takoví, který jsou v pohodě a mezi pomalejma to samý)

Není tady

#162 27. 11. 2008 7:41

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

majkafa napsal(a):

Počkej, až ti na semaforu chcípne helikoptéra big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#163 27. 11. 2008 8:48

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Jiněnka napsal(a):

ADFka: Co mám pomotaný? Když umí řídit, prosim. Ale někdo se za volant cpe celej život a prostě na to nemá. Každej nemůže umět všechno. A myslet si, že s osmnáctkou mám právo řídit auto bez ohledu na to, že jsem na to truhla, to je dost krátkozraký.

ADFko, nic proti, ale myslím si, že z toho řízení děláš větší vědu než to ve skutečnosti je...  Řízení je samo o sobě dost jednoduchá záležitost, to co dělá lidi na silnicích nebezpečnými je spíše jejich nátura, zbrklá povaha, nesoudnost či nejistota, tendence zmatkovat...atd. Z toho vznikají nehody. Ale to je dle mě spíš o osobních vlastnostech člověka, podobně jako se chová ve společnosti, chová se pak i na silnici (někdo zbrlke, někdo drze, někdo nejistě,...).
Proč se snažíš pisatelku tak cíleně odradit od řízení? Je spousta žen, výborných řidiček, určitě i lepší než jsi Ty. To že je nervózní nemusí znamenat že není dobrá, třeba si jen nevěří protože má zatím málo naježděno, nebo ji někdo někde zkoušel shodit podobně jako to teď děláš Ty, ale ve skutečnosti může mít třeba několikrát rychlejší postřeh než Ty...

Věc názoru, zeptej se autorky, jestli má pocit, že ji shazuju.

Není tady

#164 27. 11. 2008 8:51

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Nharte napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Nechci rejpat, ale občas potkám na silnici experta, kterej evidentně patří k těm, kteří dostali papíry, protože si zaplatili autoškolu. Tak to bohužel chodí. Jízdy vždycky nějak člověk "odskáče", testy udělá... Já jsem třeba v autoškole ani necouvala.
Jezdím od osmnácti denně, to je zhruba sedm let, jezdila jsem i velmi silným autem s 260 koňmi...
Někdo si to osvojí, někdo ne. Pokud je ti to nepříjemné, ve vlastním zájmu bych se na to na tvém místě vykašlala.
Je to jako s hraním na piano nebo vařením. Někdo se to prostě nenaučí nikdy. Řízení auta není jednoduchý a naučit se reagovat v krizovkách je to nejdůležitější. Základní věci by řidič měl dělat automaticky.
Pokud vidíš nějakou šanci v kondičních jízdách, připlať si je.
Auto je zbraň a nevyplatí se sedat za volant bez zkušeností.

Nesouhlasím, je potřeba naopak jezdit denně. Klidně pomalu jak dlouho budeš potřebovat. Taky je dobré mít najeto jako splujezdec. Jinak já zbožňuju řízení, ale naučila jsem se řídit až ve chvíli, kdy jsem auto skutečně denně používala. Je potřeba překonat strach a nic si nedělat z lidí jako ADFka big_smile. Záleží jaký k tomu máš vztah- já když jsem něřídila, tak jsem měla "jezdící" sny a vždycky mě to táhlo. Blokoval mě strach a troubící machři. V Praze se učí špatně, chce to nějaké bezpečnější prostředí.

V mém příspěvku se autorky týkalo jediné: pokud se necítí, ať nejezdí. A pokud se cítí, ať si zaplatí kondičky, ať se cítí ještě líp. Zbytek byl můj obecný názor. Nebo myslíš, že všem, kdo jezdí v autě, bys řidičák dala i podruhý?

Není tady

#165 27. 11. 2008 8:57

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

ADFka2 napsal(a):

Dle mého názoru si ji neshazovala, jen odrazovala big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#166 27. 11. 2008 9:03

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

To je možný. Měla jsem z ní pocit, že se bojí, tak jsem jí napsala, že pokud je to tak vážný, ať prostě nejezdí. To ostatní bylo jenom moje rozčilování nad současným stavem na silnici. Vždyť je to o život, vyrazit někam autem. No vidíš, už se zase rozčiluju lol
Už mlčim, mlčim...

Není tady

#167 27. 11. 2008 9:04

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

S řízením problém nemám. Mám to ráda, jsem vyježděná, jezdila jsem s malými i velkými auty. Mám i řidičák na malou motorku do 250 cm3 a obytný přívěs. Couvání, popojiždění v koloně, výměna kola, dolití oleje, vody do odstřikovače, výměna pojistek, no problém. Za svou praxi 13 let jsem řídila několik druhů aut. Jezdit je pro mne docela relax.
Mám i ráda rychlost, kteou jsem si mohla vyzkoušet na okruhu v Mostě a Brně ve Fiesta cupu.  Ale zároveň jako žena nemám pocit, že když je na silnici větší provoz, že někde musím být první a závodit. Když padá sníh, tak jedu do práce klidně 30cet a nechávám borce na letních gumách v klidu předjíždět.
Nerovozní nejsem vůbec. Pitomce potkávám každý den cestou do práce a vždy se řídím heslem, já chci dojet celá. A díky práci v pojišťvně  na likvidacích aut, kde vidíte v hlášení policie lidi na kaši, tak mám respek ještě větší. Za ty roky za katrem to nestojí.
Nevadí mi ani autoškola předemnou. Chápu je, že se to musí naučit a já jsem se taky jednou učila, takže klidek.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#168 27. 11. 2008 9:09

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

s řízením jsem na tom celkem dobře, s parkováním jsem na tom o poznání hůř. A vzhledem k tomu, že je občas nutné i zaparkovat, tak raději moc neřídím.

Není tady

#169 27. 11. 2008 10:59

Maryt
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

KALIK napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

To je možný. Měla jsem z ní pocit, že se bojí, tak jsem jí napsala, že pokud je to tak vážný, ať prostě nejezdí. To ostatní bylo jenom moje rozčilování nad současným stavem na silnici. Vždyť je to o život, vyrazit někam autem. No vidíš, už se zase rozčiluju lol
Už mlčim, mlčim...

Neshazovala, jen jsi byla chvílema dost asertivní. Moje kamarádka, vášnivá řidička, mi občas taky "nadává", ať za to nelezu a že takoví řidiči jako já mají sedět doma. Ona si pak může v klidu řezat ty svý zatáčky :-) Já proti tomu moc nebrojím, ale za argumentem, že někde se to naučit musím, si stojím. Přitom její názor respektuju a z jejího pohledu ho i chápu. Myslím, že se technika řízení dá naučit, moje otázka byla na tu nejistotu. Ano, bojím se.  Ne vždy, už ne tak moc, ale pořád trochu ano. Necítím se, ale chci jezdit.

Po přečtení všech příspěvků bych to shrnula:

- rok řízení (ne každodenního) není dostatečně zkoumatelný vzorek... (ufff)
- jsou tu tací, kteří nejistotu, strach překonali = dá se to. storstark
- je dobré přidávat si, jezdit sama, ale nehrnout se hned do levého pruhu na D1   
  nebo na Karlák v době špičky (Pražáci mi rozumějí) styrka

http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/UVbiIdT.jpghttp://lb4f.lilypie.com/UVbip2.png

http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/me94swj.jpghttp://lb2f.lilypie.com/me94p2.png

Není tady

#170 27. 11. 2008 12:29

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Shrnula jsi to přesně. Rok je nic. Tři roky a denně- pak napiš..jak krosíš po rondelu, ruku z okýnka....

Souhlasím beze zbytku s Jiněnkou , viz výše, jak píše, že technický problém v řízení není. Pravidla silničního provozu jsou také dobrá. Horší je to s lidmi samotnými. Jakou mají náturu, jak jsou ohleduplní, jak předvídají atd - to se všechno promítne jak do role v běžném života  - kolegy v práci, otce, kamaráda, bratra, podřízeného, nadřízeného, tak i řidiče. Dost na tom, že za volantem tu a tam člověk udělá chybu. Každý. I dobrý řidič. Natož , když se pak dělají záměrně.

Uvědomili jste si někdy, kolik vám aut jedoucích v protisměru a mající překážku dá přednost?? Už jsem naučená automaticky řešit překážku protijedoucího auta za něj. Došlo mi to nedávno, když jsem zase zastavovala, ve chvíli, kdy mělo auto protijedoucí překážku, aby si pěkně mohlo nerušeně jet, a ono zastavilo před překážkou!! Musím říct, že mě to vykolejilo tak, že jsem vůbec nevěděla pár vteřin, co se děje....V tu chvíli mi došlo, že jsem si to již zautomatizovala.....

Není tady

#171 27. 11. 2008 12:32

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Jo a doporučuji trénovat couvání do řady-myslím podélné stání - to se ti hóódně sejde, obzvlášte, když tento manévr je třeba udělat v běžném provozu. V tomto směru mindrák mám, 1místo mi nestačí. Potřebuju 1,5místa. Což k dispozici často nebývá...smile V tomto směru se skláním před muži. V tomto a prostorové orientaci jsou nedostižní.

Upravil(a) Wiki (27. 11. 2008 12:33)

Není tady

#172 27. 11. 2008 13:11

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Couvání jde přeci krásně nacvičit. Mě to tedy pomohlo při parkování v garáži našich. Je úzká, musí se do ní pouze couvat a ještě na milimetry. Parádní škola a není problém. Občas mám problém vycouvat s vlekem,když už se mi hodně "zlomí",tak si uvědomit že musím točit na druhou stranu,ale jinak dobrý. Dámy, nepodceňujte se, ono někdy pozorovat co dělají muži na parkovišti stojí za to!

Není tady

#173 27. 11. 2008 13:35

Kuba
♥♥♥♥---

Klubko: souhklas, zrovna couvání do řady je jen a jen věc cviku. A toho, že se toho člověk už dopředu nebojí. Bohužel komplikovaná tím, že z dnešních aut je čím dál hůř vidět ven, zejména dozadu a parkovací senzory to úplně nenahradí, ale stále bez problému nacvičitelná. Prázdný kartonový krabice se seženou snadno, prázdný parkoviště hyper a supermarketů mimo otvírací dobu taky, takže nic nebrání postavit si tam z těch krabic "kapoty" sousedních aut a naprosto bezpečně cvičit.

Není tady

#174 27. 11. 2008 13:40

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Kubo, teď jsi mě rozesmálsmile Parkovací sensory, co to je? lol lol
Jo na služební Octávii možná,ale jinak má bývalá auta, byla před rokem výroby vždy 1997,takže tam to bylo o tom kolikrát otevřít dveře a čučet do dozadu. TEdy z takového Transporteru určite.
Tedy vy necouváte dle zrcátek?

Není tady

#175 27. 11. 2008 13:50

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Kubo, teď jsi mě rozesmálsmile Parkovací sensory, co to je? lol lol
Jo na služební Octávii možná,ale jinak má bývalá auta, byla před rokem výroby vždy 1997,takže tam to bylo o tom kolikrát otevřít dveře a čučet do dozadu. TEdy z takového Transporteru určite.
Tedy vy necouváte dle zrcátek?

Podle zrcátek jo, akorát já mám na autě jen ty dvě venku - vnitřní mi urazil pejsek kebulí, když jsem mu přibouchla ocas do dveří, a vyštíp i kousek skla, takže od tý doby, ať lepím čím lepím, vnitřní zrcátko nedrží. Ale to samozřejmě při parkování nevadí. Ty senzory mě trošku štvou, když jsem jezdila na služebky, tak to měly všechny ty audiny a passaty, já se pokaždý leknu, na druhou stranu, z těch aut fakticky není nikam vidět. Ale když jezdí člověk jen jedním, tak se s ním sžije a má dobrej odhad. Ale s otevřenýma dveřma jsem ještě teda necouvala :-)))

Upravil(a) ADFka2 (27. 11. 2008 13:51)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí