|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

ADFka2 napsal(a):
KALIK napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
No já na pánvičce nejezdím a pravidla silničního provozu se mi nemotaj, takže ... ehm...Dneska mi připadáš, jako že na té pánvičce jezdíš dost dlouho
Neblázni, pánev studí!
Uznávám, že to mohlo v souvislosti k dotazu vyznít blbě, ale já co se silnice týče, vždycky skoro puknu vzteky.
Vzteklý člověk za volant nepatří
Není tady

No, vzteklouni jsou právě ti, z kterých mám na silnici strach.
Není tady

Pisatel napsal(a):
venuše napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Jo ohleduplnost tak to s tebou souhlasím stejně jako když s jinou značkou než "A" dáš v Praze pozděn blinkr. (Pokud máš "A" tak když ho dáš i po nic se neděje) Nechtěj slyšet a vidět pod jakou palbou klaxonů a světel se octneš. (Ale světal ramap to nejsou
)
Tak to pardooooooon!
Jeste ze tady nejsou SPZ podle mest, ale podle abecedy. Nikdo se nemuze nad nikym povysovat.
A kdyz ma nekdo velky silny auto, tak to je stejne vetsinou na leasing z prace.... na me to dojem neudela.
Jedu si podle svyho, jak nejlip umim a jestli se nekdo nervuje, protoze moje auticko se nerozjizdi tak rychle, tak ma smulu.
tak jistě že máš pravdu, ale bohužel to když se v Práglu objeví jiné písmeno než "A" je to vždy o hubu. Je svým způsobem zmaten stejně jako já v jiném městě. I já byl na mrtvici když na tří pruhové silnici se hnalo 6 aut vedle sebe a policajti ještě zrychlovali. Ono jet po Madridu 100 i přes kruháč bylo i na mě tak trochu jak v F 1
či jízda na horské dráze. Jenže tady v Česku je to fakt o tom, že jakmile jsi jinde tak jsi v jinném světě a jsi ten od vedle. Proto ti to musíme ukázat. A jsi pražák tak tuplem.Najezdil jsem po světě hodmě kilometrů a mohu říci že raději jezdím v zahraničí, kde si u řízení odpočinu než tady v Česku. Tady jsem zpocený na trase Praha Radotín Praha Vinohrady a je to 17 km.
Něco jiného než A v Praze nevadí, pokud to není S nebo U - to je katastrofa 
Není tady
KALIK napsal(a):
Pisatel napsal(a):
A jak chceš vyjet na silnici, když neumíš držet volat a řadící páku si pleteš s vařečkou? Navíc ještě práce s nohama (silnice není taneční sál) a k tomu řasenka a mobil, na něm milenec, vzadu uřvané dítě. Káliku Káliku koukám ty potřebudeš fakt autoškolu řízení jak prasátko drbání
neci se tak nějak chlubit, ale myslím žes najezdil do předu tolik co já nacouval s tankem
![]()
Řízení auta není zas tak složité, jak se ti zdá. Většina blbostí se stejně děje z lidské blbosti a ne z důvodu vyježděnosti. Npřiměřená rychlost a nepřizpůsobení jízdy stavu vozovce jsou toho jasným důkazem
Tady s tebou nesouhlasím. Co jew nepřiměřená rychlost? Co je to nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky?
Jak je možné, že já jsem si ještě hubu a auto nerozbil, jiní té samé vozovce té samé silnici v té samé zatáčce na té samé dálnici ANO! Přiznám se, že mnohdy jsem kosmonaut abych to pozvládal, ale je to skutečně o tom, že řada řidičů a dokonce i je znám osobně nečtou silnici a byť tu samou trať jedou i po sté na tom samém místě dělají stále stejnou chybu? Je to nepřiměřenou rychlostí nebo nepřizpůsobením jízdy vozovce? Ó nikoli je to o tuposti onoho šoféra.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Nevím jak u Vás, ale v Praze to je jedno velké houkání a přetlačování. Ve Španělích nikde ani houknutí a chceš odbočit a blbě stojíš /ono se mnohdy nedá do správného pruhu zařadit včas/ dáš blinkr a ten směr kam potřebuješ stojí. A kruhové objezdy radost jezdit ne jak tady kdy v Táboře se dokáže udělat 15 km zácpa.
I to je umění jízdy.
Já bych ti přála zažít Izraelce
Tam se fakt bojíš, protože nic nemá svoje pravidla. Jediné pravidlo které platí a na které slyší ostatní - ruku na klakson a přetahovat se taky. Drzejší a hlučnější projede. Zlatá Praha 
Není tady
Tiina napsal(a):
lojla napsal(a):
Tiina: Jj, semafory, svetla, to je hezke, ale prave ty kolony a to mnozstvi aut.. kolem pate, seste vecer.. kdyz ti ani nejde se zaradit do sveho pruhu, tak kolikrat odbocis jinam, nez chces:).. na to asi nebudu mit nikdy.
No tak v koloně popojíždíš pomalu, na tom celkem nic není, akorát to chce dobrou práci se spojkou. Jo a taky dobrý nervy, protože někdy je to fak ubíjející. Ad pruh...no tak ho změníš ne ? Hodíš blinkr a někdo tě pustí. Pražští řidiči nejsou zdaleka takový hovada jak se o nich tvrdí a někdo tě vždycky pustí.
Ale Tiino, ja se s tebou nehadam, pro cloveka, ktery je zbehly ridic, je rizeni v praze stejna brnkacka jako kdekoliv jinde, jedine, co se snazim rict, ze pro zacatecnika je Praha slozitejsi nez jina mesta, kde jednak neni takovy provoz a jednak treba ani nejezdi tramvaje. Aspon u me to tak je, plus skutecnost, ze Prahu jeste neznam (jen z MHD), a tak krome sledovani provozu pribyva jeste orientace. Podle me clovek, ktery se uci jezdit v Praze, se nauci daleko vic nez nekdo v Horni dolni. (Mozna je mozno za Prahu dosadit jinou metropoli, ale treba Brno neznam, proto mluvim o Praze.)
A k prazskym ridicum, ono to bude asi stejne, jako vsude, jednou te nekdo pusti, jindy ne, ale ne vzdycky. A jinak si myslim, ze ridici v praze jsou o hodne dravejsi nez jinde - asi je k tomu okolnosti donutily.
Není tady
prijedte si zajezdit do Parize, troubis, blikas a jedes tam, kam se vejdes. Na kruhaku aj 5 pruhu maji, toz dostan se ven alespon nez objedes 12 kolecko.... na prednosti se ridici domlouvaji otevrenym okynkem a ten hodnejsi pocka. auta v krizovatkach jsou na denim poradku. Zlata Praha, co se rizeni tyce.
Jinak ja myslim, ze nejnebezpecnejsi ridi jsou ti, co jezdi podle zvyku uz 50 let. Pak jim znacky prehodi a nabiji si hubu natotata
Upravil(a) Dita.L (26. 11. 2008 14:49)

Není tady
Tiina napsal(a):
Nevím tedy po jaké Praze jezdíš ty, ale tam co jezdím já tohle není pravda. Mám na autě S, po Praze jezdím denně a nemá problém s tím, aby mě někdo pustil, když potřebuju.
Jde taky o to, co znamená "dát pozdě blinkr" když někomu hodíš myšku a až v průběhu toho manévru začneš blikat, tak se nediv. Neříkám, že je to tvůj případ...
No nevím po jaké ale tak nějak po té od Malešic po Dejvice od Radotína po Pankrác a od Modřan po Bohnice. Od velké Prahy po vnitřní.
Víš sleduji osobně to co popisuji vidím nejsem ten kdo se cpe. Jak říká JAK "Veškeré kvaltování dobré hovada jest". A navíc držím se moudra dané mi na dopravním učilišti, že účelem je dojet v plném počtu i třeba později s polovinou techniky se bitva vyhrát nedá.
Není tady

Pisatel napsal(a):
Tady s tebou nesouhlasím. Co jew nepřiměřená rychlost? Co je to nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky?
Jak je možné, že já jsem si ještě hubu a auto nerozbil, jiní té samé vozovce té samé silnici v té samé zatáčce na té samé dálnici ANO! Přiznám se, že mnohdy jsem kosmonaut abych to pozvládal, ale je to skutečně o tom, že řada řidičů a dokonce i je znám osobně nečtou silnici a byť tu samou trať jedou i po sté na tom samém místě dělají stále stejnou chybu? Je to nepřiměřenou rychlostí nebo nepřizpůsobením jízdy vozovce? Ó nikoli je to o tuposti onoho šoféra.
No jo, ale kolika řidičům si svým chováním na vozovce zkomplikoval život? 
Není tady
kukusa napsal(a):
nemyslilm si Wiky, ze ridit auto by byl zvyk
taky jsem si snazila zvyknout, ale proste jsem pripad na psycharnu a za volantem jsem vystresovana hromadka nestesti - predpokladam, ze v takovem pripade je lepsi jezdit autobusem a nespolehat na to, ze jezdit se musi, protoze jde o cvik....
Presne jak je to s tou kucharkou, knedlik podle ni muzes udelat, ale pak jde o to, jestli je pozivatelny - ja se do provozu taky pustit muzu, ale jde o to, kolik kilometru udelam bez nehod ze
a nezlob se na me, nikomu by se urcite nelibilo, kdybych z neho, jako z ucastnika provozu, delala mym stylem jizdy a navykani si na volant, pokusnou mys
Taky jsem byla vystresovaná a trvalo mi to dlouho. Před jízdou jsem vždy byla nervozní, bolelo mě břicho, už večer jsem si v duchu promýšlela cestu. atd..
Poprvé Praha - Brno - děs, podruhé děs, potřetí - šlo to,ale bála jsem se a po desáté pohoda. Po dvacáté se těšíš. Jsou to podvědomé reakce. Když chvíli nepřemýšlím, nebo telefonuju, tak se octnu doma(jedu-li po městě). Prostě dělám pohyby podvědomě.
Skutečně se to dá zažít. Podle mě je to jen rutina, stokrát, tisíckrát opakovaný pohyb a souhra pohybů. Ovšem jezdím denně, x krát. Auto jsou pro mě "rychlý nohy". Příjemný, pohodlný, komfortní.
Není tady
Dita.L napsal(a):
prijedte si zajezdit do Parize, troubis, blikas a jedes tam, kam se vejdes. Na kruhaku aj 5 pruhu maji, toz dostan se ven alespon nez objedes 12 kolecko.... na prednosti se ridici domlouvaji otevrenym okynkem a ten hodnejsi pocka. auta v krizovatkach jsou na denim poradku. Zlata Praha, co se rizeni tyce.
Jinak ja myslim, ze nejnebezpecnejsi ridi jsou ti, co jezdi podle zvyku uz 50 let. Pak jim znacky prehodi a nabiji si hubu natotata
Že by se pařížští řidiči za posledních 10 let tak pohoršili? To mi říkáš novinku. Já neznám, že by se v Paříži kdy tak, jak ty píšeš moc troubilo. Ale změna je život. Děkuji za info, na jaře se tem chystám.
Není tady

Ještě výživnější je to v Římě... tam i přejít je docela o drš..u..
A v Paříži se nedá vůůůůůůbec nikde zaparkovat.. hodně štěstí...

Není tady
Dita.L napsal(a):
Souhlasím. Zlatá Praha, každopádně v Paříži má taky mnohem více aut pomačkané ksichtíky.
Pisatel napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Jinak ja myslim, ze nejnebezpecnejsi ridi jsou ti, co jezdi podle zvyku uz 50 let. Pak jim znacky prehodi a nabiji si hubu natotataŽe by se pařížští řidiči za posledních 10 let tak pohoršili? To mi říkáš novinku. Já neznám, že by se v Paříži kdy tak, jak ty píšeš moc troubilo. Ale změna je život. Děkuji za info, na jaře se tem chystám.
Pisateli nevím, o kterých deseti letech dozadu mluvíš. Zvuk klaksonů u Vítězného oblouku si pamatuju těsně po revoluci. V Paříži jsem byla hodněkrát a nepřijde mi horší...
Želvička17 napsal(a):
Ještě výživnější je to v Římě... tam i přejít je docela o drš..u..
A v Paříži se nedá vůůůůůůbec nikde zaparkovat.. hodně štěstí...
ten Řím jsi mi vzala z pusy... tak je takových oťukaných aut, že jsem to snad nikde neviděla. Na křižovatce do sebe ťuknou, řidiči vylezou, hádají se, dohadují, kolem troubí auta, autobusy, mezi nimi se prolétají chodci....
Viděla jsem parkovat Itala, který drcnul do auta před sebou, za sebou a pak pochvalně kývnul, jakože v pohodě zaparkoval 
Není tady
Maryt napsal(a):
Viděla jsem parkovat Itala, který drcnul do auta před sebou, za sebou a pak pochvalně kývnul, jakože v pohodě zaparkoval
Od toho jsou nárazníky ne?
Tohle jsem viděla i v Praze - teda pouze jednostranně. A slyšela jsem, že někteří řidiči nezatahují ruční brzdu, právě proto, aby jejich auto mohlo být "posunuto" jinými řidiči při parkování.
Není tady
hrosanek napsal(a):
Pisateli nevím, o kterých deseti letech dozadu mluvíš. Zvuk klaksonů u Vítězného oblouku si pamatuju těsně po revoluci. V Paříži jsem byla hodněkrát a nepřijde mi horší...
Když posledních tak posledních tedy někdy rok 1999 kdy jsem byl naposledy v Paříži a nějak si na houkání nepamatuji a že jsem kolem Vítězného oblouku a Elysejských polích nábřeží Zlatníků a okolo Opery hodně chodil a jezdil. Je to můj poznatek.
Není tady
Mashanko jako jako S ? :-))) já ti dám katastrofa.
Pisateli no tak já nevím no, mě prostě pustí, když potřebuju, já taky pouštím, zastavuju chodcům na přechodu, mě zastavují na přechodu, když potřebuju přejít. V Praze se mi nikdy nestalo, jak ve Zlíně, že jsem čekala na výjezdu z parkoviště 10 minut a nikdo mě nepustil ( připouštím, že pražská značka v tom v tomhle případě mohla hrát určitou roli ) a tak...
.............................
Lojla - se nehádám :-)) jenom se ti snažím přiblížit Prahu jako přátelské a milé město, aby ses tak nebála :-))))
Není tady
Pisatel napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Jinak ja myslim, ze nejnebezpecnejsi ridi jsou ti, co jezdi podle zvyku uz 50 let. Pak jim znacky prehodi a nabiji si hubu natotataŽe by se pařížští řidiči za posledních 10 let tak pohoršili? To mi říkáš novinku. Já neznám, že by se v Paříži kdy tak, jak ty píšeš moc troubilo. Ale změna je život. Děkuji za info, na jaře se tem chystám.
konkretne kruhak pod viteznym obloukem a cinska ctvrt. taky periferie

Není tady
Martinka1 napsal(a):
Maryt napsal(a):
Tohle jsem viděla i v Praze - teda pouze jednostranně. A slyšela jsem, že někteří řidiči nezatahují ruční brzdu, právě proto, aby jejich auto mohlo být "posunuto" jinými řidiči při parkování.
taky tak parkuju, ale nedrcam, jen se nezne dotknu
ono totiz, kdyz neparkujes na narazniky, tak se vetsinou nikam nevejdes.
Upravil(a) Dita.L (26. 11. 2008 15:14)

Není tady
Tiina napsal(a):
Mashanko jako jako S ? :-))) já ti dám katastrofa.
Pisateli no tak já nevím no, mě prostě pustí, když potřebuju, já taky pouštím, zastavuju chodcům na přechodu, mě zastavují na přechodu, když potřebuju přejít. V Praze se mi nikdy nestalo, jak ve Zlíně, že jsem čekala na výjezdu z parkoviště 10 minut a nikdo mě nepustil ( připouštím, že pražská značka v tom v tomhle případě mohla hrát určitou roli ) a tak...
.............................
Lojla - se nehádám :-)) jenom se ti snažím přiblížit Prahu jako přátelské a milé město, aby ses tak nebála :-))))
Juj tak to jsi hodná, ale netřeba, díky tomu, že si to o Praze už dávno myslím, se zrovna chystám zadlužit asi do důchodu:) Ale to řízení ještě budu muset nacvičit. A to až si koupím své auto, mj. se v provozu strašně bojím, že to někde ťuknu....a ťuknout auto přítelovo by byl asi rozvod, tak zatím v Praze neřídím.
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Maryt napsal(a):
Od toho nárazníky jsou, ale vysvětluj to namistrovancovi s "nárazníkama v barvě vozu, vole" 

Není tady
Já mám řidičák pět let, první čtyři jsem jezdila vždycky s někým vedle sebe a poslední rok se musím snažit i sama. Vždycky když mám jet někam daleko, mám večer bolesti žaludku a pořád dokola si promítám cestu. Daleko někam, kde jsem předtím ještě nebyla, jsem zatím nejela a asi by mě z toho nervozitou kleplo. Občas už jsem mívala pocit, že řízení zvládám a začala jsem si připadat jako zkušenější řidič, naštěstí jsem se pak rychle vrátila na zem odřením auta. Poprvé v 19 při parkování, po druhé při vyjíždění z garáže, po třetí při couvání asi před třemi měsíci. vždycky jen malé odřeniny co skoro nejsou vidět, ale rychle jsem se zase stala začátečníkem s pokorou před auty. Jinak neriskuju, ale při pomalé jízdě typu parkování jsem nějaká nepozorná nebo co. Teď když mám jet v noci po Pardubicích, jedu radši mhdčkem než abych musela vyjíždět a hlavně pak zase zpátky parkovat tady na sídlišti, kde jsou parkovací místa velký spíš pro motorku než pro auto, a přejíždět v pruzích atd., Děsí mě prostě všechno, co neumí holka, která se učila řídit v malým městě 
Závidím všem ženskejm, co umí řídit jako chlapi a nebojí se toho. Snad se k tomu taky projezdím.
Není tady