29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tiina: Jj, semafory, svetla, to je hezke, ale prave ty kolony a to mnozstvi aut.. kolem pate, seste vecer.. kdyz ti ani nejde se zaradit do sveho pruhu, tak kolikrat odbocis jinam, nez chces:).. na to asi nebudu mit nikdy.
Není tady
KALIK napsal(a):
nástroj na vraždu jako nástroj
Dobře mířená rána pánvičkou může i zabít
A pak kdo to má pomotaný
Není tady
Boze boze
no to muze no, ale k panvicce nepotrebujes prevodovku a ani dobry postreh - staci ti ta kucharka! a pokud maji ostatni strach, ze je tou panvickou majznu po palici, tak at se klidi!
mas ale pravdu, taky nevim, kdo me na silnici "potka" a bude to do me chtit cilene napalit! takovych blbu, je snad minimum - horsi je srazka s blbem, kterej proste ridit neumi a napali to do tebe aniz by si to uvedomil. Tech je totiz spousty a denne je mijis, aniz by sis to uvedomoval.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Tiina napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
No tak to pardon.Nečil se. Chci říct, že když je tvoje reakce na otázku "má krátce papíry a bojím se, co mám dělat ?" je "vykašli se na to, auto je zbraň a silnic jsou plné mrtvých" poněkud extrémní.
Já se nečílím. Ale neřekla jsem, aby se na to vykašlala. Předložila jsem jí svůj návrh plus něco ze své zkušenosti. Už tě někdo na silnici skoro zabil? Mě totiž jo. A řeknu ti, nic příjemnýho.
A auto je zbraň. Zbraň může a nemusí zabíjet. Záleží na tom, kdo jí drží v ruce.
Myslíš, že to byl frajer nebo posera jako já? BI
Není tady
KALIK napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Tiina napsal(a):
Všechno je potřeba se naučit a to jedině soustavným opakováním předmětné činnosti. Teorií to nepůjde.
No nejsem si tak jistej /a to mám i nějaké zkušenosti s výcvikem řidičů/, že se to dá naučit. Jistě naučit se to dá, stejně jako vaření knedlíků nebo žehlení košil. Všechno se a je člověk schopen se naučit, jenže ono k tomu všemu jsou potřebné nějaké předpoklady. Podle kuchařky dojdu k jisté dokonalosti i když ten knedlík nebude k jídlu, ale z nevzhledné hmoty se dopracuji k válci, košile budou pořád jak když vypadnou krávě z tlamy, ale už nebudou vypadat pomačkaně. Ale pořád ohrozím méně životů a nebo když tak neudělám tolik škody. U auta je to o zlomcích vteřin tedy správně sekund. A o velké předvídavosti dokonce o přemýšlet nikoli co já, ale co ten druhej může všechno udělat a kam se já pak vrtnu když on to neudělá, abych přežil.
Je několik úkonů a několik málo pravidel, které je třeba mít v krvi a pořád je omýlat a opakovat. Jakmile se přestanou provádět, je vždy na obzoru průse* jako barák. To mluvím z vlastní zkušenosti.Nesouhlasím. Každý se může naučit řídit, jen to někomu půjde rychleji, jinému pomaleji. Důležité ale je, jezdit podle svých schopností a nedělat ze sebe kinga, když na to nemám.
Vidíš Kaliku a byť se mnou nesouhlasíš sám jsi jinými slovy řekl to co jsem napsal. Na straně jedné je mi jedno zda kluk, holka, pán v kloubouzku nebo bloncka s cigárem v koutku pojede 30 k male ať jede a nedělá kinga že ona má meďáka a já jen "trakař" zvaný škodovka.
Přesně jsi vystihl ono co jsem už tady letos vzpomínal. Letos jsem si volant dost užil, nějakých 15 000 km při dovolených nejvíc 8000 po Německu, Španělsku, Portugalsku, Francii, Rakousku.
V Německu pohoda klídek stejně tak i v Rakousku kdy jedešli li v pomalém pravém pruhu na dálnici a jezdí tam všichni pořád né jak tady všichni v levo 120 a já v klidu v pravo 130. Když dám blinkr vím, že ten za mnou to MUSÍ ubrzdit a nežene to, aby mi ukázal prstem, že jsem vůl. (dokonce to stojí 150 Eur). Ve Francii, sice jezdí myškovitě, ale po 100 km si zvykneš na tento způsob, ale zas na dálnici všichni v pravo a předjíždí se ne že se plácame v levo.
Španělsko, Maňána jedeš jseš rychlejší klído mám poslední tym meďáka, bavoráka prostě jsem a já a ty a jedeš jeď si. Nevím jak u Vás, ale v Praze to je jedno velké houkání a přetlačování. Ve Španělích nikde ani houknutí a chceš odbočit a blbě stojíš /ono se mnohdy nedá do správného pruhu zařadit včas/ dáš blinkr a ten směr kam potřebuješ stojí. A kruhové objezdy radost jezdit ne jak tady kdy v Táboře se dokáže udělat 15 km zácpa.
I to je umění jízdy.
Tiina je to i pro tebe
Není tady
mashanka napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Maryt, to není o víkendových řidičích - to je o řidičích "namistrovaných slepcích". To ty nejsi. Chtěla jsem jen říct, že pokud člověk není schopen se to naučit - a to se prostě může stát - asi by měl řidičák vrátit. Taky BI. Ochrání nejen sebe, ale i ostatní. No a jestli to chceš zkusit zlomit, tak hlasuju pro kondiční jízdy. Je to nejbezpečnější. Dvoje oči a hlavně dvoje brzdy se můžou hodit.
Ty si namistrovaná nepřipadáš ?
Ne.
Není tady
lojla napsal(a):
Tiina: Jj, semafory, svetla, to je hezke, ale prave ty kolony a to mnozstvi aut.. kolem pate, seste vecer.. kdyz ti ani nejde se zaradit do sveho pruhu, tak kolikrat odbocis jinam, nez chces:).. na to asi nebudu mit nikdy.
To je o ohleduplnosti a te je na ceskych silnicich opravdu malo. Normalni ridic, kdyz das blinkr, te prece bez problemu pusti........
Není tady
Maryt napsal(a):
lojla napsal(a):
Ahoj, holky prosim prosim, v posledni dobe to tu casto vidam, co znamena "BI", které nektere pouzivate ve svych prispevcich?
Jinak k tematu, Maryt, a ty pises, ze v Praze ridis v pohode? Pokud jo, tak to bude urcite v pohode, casem si zvyknes. Ja na to v Praze nemam odvahu. Podle me je rizeni v Praze hodne vysoká uroven obtiznosti..Nejdřív to byl děs, ale naučila jsem se nestresovat, orientovat a snad i částečně předvídat, kde mi kdo mi může vletět pod kola, i když mám přednost zprava. Občas, když mi ze začátku chcíplo auto a nějakej dobrák mě protruboval a prosvěcoval, abych ho asi vnímala všemi smysly, tak to byly dost nervy, ale naučila jsem se ukazovat
![]()
ADFko, asi chápu tvůj postoj, že nemáš ráda sváteční řidiče a frajery, já bych se ovšem přikláněla k tomu, že moje osoba, byť připos.raná neohrozí ostatní tolik jako hovado, které předjíždí na plné čáře, ignoruje blinkry a předjíždí na dálnici zprava (moje zkušenost, bohužel mnohonásobná).
Občas si říkám, že kdyby jezdili všichni podle pravidel, nemusela bych se tolik stresovat. Často totiž hlídám, co udělá ta audina, která se ke mě přibližuje rychlostí blesku, než co udělám já, jedouce si v pohodě v pravém pruhu devadesátkou (na dálnici). No a teď mě nezabij
Nic takovýho jsem přece nikdy neřekla! Dobře, asi jsem se odchýlila od tématu... Sorry až k zemi!
Btw. - já jezdím podle pravidel, vždy mám pásy, nepouštím mlhovky, když není mlha, dodržuju bezpečnou vzdálenost...
Ale názor, takovej ten vlastní, mít můžu, ne?
Ale možná jsem jenom namistrovaná...
Není tady
ADFka2 napsal(a):
KALIK napsal(a):
ADFKo, máš to celé pomotané...
Co mám pomotaný? Když umí řídit, prosim. Ale někdo se za volant cpe celej život a prostě na to nemá. Každej nemůže umět všechno. A myslet si, že s osmnáctkou mám právo řídit auto bez ohledu na to, že jsem na to truhla, to je dost krátkozraký.
Nedávno jsme na sjezdu na Kladno potkali ženskou v oktávce - v protisměru! Nejet ve volvu, kdy jsme se museli nacpat pod levej bok návěsu kamionu, kterej nás nakopnul zezadu i zepředu a zkroutil nás ke svodidlům, jsme na kaši. Myslíš, že to byla pirátka silnic? Asi ne... Jen si prostě nevšimla, že jede blbě. Omlouval bys ji takhle třeba před mou mámou, když bys jí oznamoval, že mě seškrabali do pytle? Že prostě jen získávala zkušenosti?
Zas tak špatně na tom nejsem... u mě je to opravdu hlavně o tom strachu, nejistotě, malém řidičském sebevědomí.
Není tady
Maryt - kdyby vsichni dodrzovali pravidla, citila bych se bezpecneji PRESNE TAK! kdybych vedela, ze za mnou nebude horda ridicu, co se nervi, protoze jedu pomalu a brzdim pred krizovatkama, kdybych vedela, ze se mi nikdo nebude lepit na kufr, kdybych vedela, ze mi vsichni kdo maji, daji prednost, kdybych vedela, ze vsichni budou blikat tam kde maji a vcas, kdybych vedela...... tak bych si mozna troufla vic!
Muz ridi denne, cca 2x roce jezdime za babickou do cech (cca 1000km jedna cesta) clovek je jako spolujezdec priposranej, protoze kdyz to vidim, jak jezdi ostatni, tak nechapu, jak muj muz, ktery je za volantem zvykli, tohle chce dobrovolne absolvovat
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Maryt napsal(a):
lojla napsal(a):
Ahoj, holky prosim prosim, v posledni dobe to tu casto vidam, co znamena "BI", které nektere pouzivate ve svych prispevcich?
Jinak k tematu, Maryt, a ty pises, ze v Praze ridis v pohode? Pokud jo, tak to bude urcite v pohode, casem si zvyknes. Ja na to v Praze nemam odvahu. Podle me je rizeni v Praze hodne vysoká uroven obtiznosti..Nejdřív to byl děs, ale naučila jsem se nestresovat, orientovat a snad i částečně předvídat, kde mi kdo mi může vletět pod kola, i když mám přednost zprava. Občas, když mi ze začátku chcíplo auto a nějakej dobrák mě protruboval a prosvěcoval, abych ho asi vnímala všemi smysly, tak to byly dost nervy, ale naučila jsem se ukazovat
![]()
ADFko, asi chápu tvůj postoj, že nemáš ráda sváteční řidiče a frajery, já bych se ovšem přikláněla k tomu, že moje osoba, byť připos.raná neohrozí ostatní tolik jako hovado, které předjíždí na plné čáře, ignoruje blinkry a předjíždí na dálnici zprava (moje zkušenost, bohužel mnohonásobná).
Občas si říkám, že kdyby jezdili všichni podle pravidel, nemusela bych se tolik stresovat. Často totiž hlídám, co udělá ta audina, která se ke mě přibližuje rychlostí blesku, než co udělám já, jedouce si v pohodě v pravém pruhu devadesátkou (na dálnici). No a teď mě nezabijNic takovýho jsem přece nikdy neřekla! Dobře, asi jsem se odchýlila od tématu... Sorry až k zemi!
Btw. - já jezdím podle pravidel, vždy mám pásy, nepouštím mlhovky, když není mlha, dodržuju bezpečnou vzdálenost...
Ale možná jsem jenom namistrovaná...
Né, já jsem to nemyslela jako útok na tebe. Ani trochu. Ale jestli to tak vyznělo, tak se omlouvám. BI.
Upravil(a) Maryt (26. 11. 2008 13:16)
Není tady
Maryt napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Tiina napsal(a):
Nečil se. Chci říct, že když je tvoje reakce na otázku "má krátce papíry a bojím se, co mám dělat ?" je "vykašli se na to, auto je zbraň a silnic jsou plné mrtvých" poněkud extrémní.Já se nečílím. Ale neřekla jsem, aby se na to vykašlala. Předložila jsem jí svůj návrh plus něco ze své zkušenosti. Už tě někdo na silnici skoro zabil? Mě totiž jo. A řeknu ti, nic příjemnýho.
A auto je zbraň. Zbraň může a nemusí zabíjet. Záleží na tom, kdo jí drží v ruce.Myslíš, že to byl frajer nebo posera jako já? BI
Maryt, tohle se tě fakt netýkalo.
Zaplatíš si ty kondičky?
Není tady
adfka ma pravdu, clovek, ktery si neni jisty, ze to na silnici zvladne, by nemel jezdit!
v pripade ze nekoho zabijes, se budes tezko vymlouvat na to, ze sis ho nevsimnul, nebo ze jsi nevidel dopravni znaceni
stat se muze cokoliv to je pravda, ale clovek, co jezdit neumi a neciti se za volantem dobre, je zmateny a neveri si je podle me mirena strela! zvlast v dnesni dobe, kdyz vsichni ostatni jezdi mnohem rychleji a chovaji se zbrkle a obcas nepredvidatelne!
Není tady
kukusa napsal(a):
adfka ma pravdu, clovek, ktery si neni jisty, ze to na silnici zvladne, by nemel jezdit!
v pripade ze nekoho zabijes, se budes tezko vymlouvat na to, ze sis ho nevsimnul, nebo ze jsi nevidel dopravni znaceni
stat se muze cokoliv to je pravda, ale clovek, co jezdit neumi a neciti se za volantem dobre, je zmateny a neveri si je podle me mirena strela! zvlast v dnesni dobe, kdyz vsichni ostatni jezdi mnohem rychleji a chovaji se zbrkle a obcas nepredvidatelne!
Jak se chceš naučit řídit, když nevyjedeš na silnici?
Není tady
ADFka2 napsal(a):
KALIK napsal(a):
A pak kdo to má pomotaný
Myslíš, že to tak není?
Není tady
kukuso, připadá mi, že to trochu dramatizuješ. Řidiči, který jezdí denně to zas takové drama nepřipadá. Je to někdy otrava popojíždět v tlačenici, někteří lidi jezdí jako dárci orgánů a ohrožují ostatní. To je pravda, ale zas takové drámo to není.
Podle mne jde jen o to jezdit. S počtem naježděných kilometrů je řidič sebejistější. Je to podle mne jediná možnost, jak získat jistotu a přehled na silnici.
Je fakt, že někdo je na to prostě levý (nemá k tomu vlohy) a nenaučí se to nikdy, ale takových lidí snad není zas až tolik.
Není tady
Maryt napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Maryt napsal(a):
Nejdřív to byl děs, ale naučila jsem se nestresovat, orientovat a snad i částečně předvídat, kde mi kdo mi může vletět pod kola, i když mám přednost zprava. Občas, když mi ze začátku chcíplo auto a nějakej dobrák mě protruboval a prosvěcoval, abych ho asi vnímala všemi smysly, tak to byly dost nervy, ale naučila jsem se ukazovat![]()
Občas si říkám, že kdyby jezdili všichni podle pravidel, nemusela bych se tolik stresovat. Často totiž hlídám, co udělá ta audina, která se ke mě přibližuje rychlostí blesku, než co udělám já, jedouce si v pohodě v pravém pruhu devadesátkou (na dálnici). No a teď mě nezabijNic takovýho jsem přece nikdy neřekla! Dobře, asi jsem se odchýlila od tématu... Sorry až k zemi!
Ale možná jsem jenom namistrovaná...Né, já jsem to nemyslela jako útok na tebe. Ani trochu. Ale jestli to tak vyznělo, tak se omlouvám. BI.
Mankote, ne! Už se holt nebudu rozčilovat nad situací na českých silnicích a budu se věnovat jen tvému problému
Jo?
Není tady
kukusa napsal(a):
Boze boze
no to muze no, ale k panvicce nepotrebujes prevodovku a ani dobry postreh - staci ti ta kucharka! a pokud maji ostatni strach, ze je tou panvickou majznu po palici, tak at se klidi!
Pokud se chceš vyhnout pánvičce, musíš mít sakra postřeh
Není tady
KALIK napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
KALIK napsal(a):
A pak kdo to má pomotaný
Myslíš, že to tak není?
No já na pánvičce nejezdím a pravidla silničního provozu se mi nemotaj, takže ... ehm...
Není tady
kukusa napsal(a):
Kukuso, máš to celé pomotané...
Není tady
venuše napsal(a):
lojla napsal(a):
To je o ohleduplnosti a te je na ceskych silnicich opravdu malo. Normalni ridic, kdyz das blinkr, te prece bez problemu pusti........
Jo ohleduplnost tak to s tebou souhlasím stejně jako když s jinou značkou než "A" dáš v Praze pozděn blinkr. (Pokud máš "A" tak když ho dáš i po nic se neděje) Nechtěj slyšet a vidět pod jakou palbou klaxonů a světel se octneš. (Ale světal ramap to nejsou )
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Auto je zbraň a nevyplatí se sedat za volant bez zkušeností.
Nechci rejpat, ale pokud bez zkušeností nesednu za volant, tak ty zkušenosti asi nezískám, že?
Ale souhlasím, že není dobrý vydávat se do provozu, pokud člověk nemá zautomatizované řazení, blikání, stěrače, větrání, kontrolu situace v zrcátkách a tak. Mně kdysi hrozně pomohlo, když mě brácha vzal na takový odlehlý místo a musela jsem jezdit jako debilek pořád dokolečka na malinkým kruháku - kouknout do zrcátek, dát blinkr, jedničku, vyhodit blinkr, dvojku, vyřadit, dobrzdit, kouknout do zrcátek, blinkr, jedničku... asi dvakrát půl hodiny v kuse. Pak totéž s couváním, parkováním apod. Od tý doby jsem co se těchhle úkonů týče celkem v pohodě.
Hlavně mě teda řízení šíleně baví takže jsem vždycky měla velkou motivaci se to naučit. Manžela to děsně nebaví a řidičák dělal až nedávno, ale zase vidí, že mu to dost ulehčuje život (převozy dětí v místech, kde je blbý spojení MHD a tak), tak se to naučil kvůli tomu. Bych řekla, že motivace je celkem důležitá věc.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
KALIK napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
A pak kdo to má pomotanýMyslíš, že to tak není?
No já na pánvičce nejezdím a pravidla silničního provozu se mi nemotaj, takže ... ehm...
Dneska mi připadáš, jako že na té pánvičce jezdíš dost dlouho
Není tady
KALIK napsal(a):
kukusa napsal(a):
stat se muze cokoliv to je pravda, ale clovek, co jezdit neumi a neciti se za volantem dobre, je zmateny a neveri si je podle me mirena strela! zvlast v dnesni dobe, kdyz vsichni ostatni jezdi mnohem rychleji a chovaji se zbrkle a obcas nepredvidatelne!Kukuso, máš to celé pomotané...
No, já to Kukuso mám trošku jinak, ale je to jedno, páč dle Kalika jsme pomotané obě
Není tady
Martinka1 napsal(a):
kukusa napsal(a):
Jak se chceš naučit řídit, když nevyjedeš na silnici?
A´t to zkouší na pC a trenažérech
Není tady