29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tiina napsal(a):
Všechno je potřeba se naučit a to jedině soustavným opakováním předmětné činnosti. Teorií to nepůjde.
No nejsem si tak jistej /a to mám i nějaké zkušenosti s výcvikem řidičů/, že se to dá naučit. Jistě naučit se to dá, stejně jako vaření knedlíků nebo žehlení košil. Všechno se a je člověk schopen se naučit, jenže ono k tomu všemu jsou potřebné nějaké předpoklady. Podle kuchařky dojdu k jisté dokonalosti i když ten knedlík nebude k jídlu, ale z nevzhledné hmoty se dopracuji k válci, košile budou pořád jak když vypadnou krávě z tlamy, ale už nebudou vypadat pomačkaně. Ale pořád ohrozím méně životů a nebo když tak neudělám tolik škody. U auta je to o zlomcích vteřin tedy správně sekund. A o velké předvídavosti dokonce o přemýšlet nikoli co já, ale co ten druhej může všechno udělat a kam se já pak vrtnu když on to neudělá, abych přežil.
Je několik úkonů a několik málo pravidel, které je třeba mít v krvi a pořád je omýlat a opakovat. Jakmile se přestanou provádět, je vždy na obzoru průse* jako barák. To mluvím z vlastní zkušenosti.
Není tady
Tiina napsal(a):
Ano, já bych řekla, že to dramatizuješ. Pokud vím, tak autorka nikoho nezabila ani neohrozila, chtěla pouze poradit, co s tím, když má za volantem trochu strach. V daném kontextu je argumentovat počtem mrtvých na silnici poněkud mimo mísu.
Čímž tedy nechci říct, že se po silnicích neprohání prasat, co jsou schopný strašných věcí, ale to jaksi neřešíme, že.
No tak to pardon.
Není tady
Kukačka napsal(a):
BI - bez ironie
SI - s ironií
Praha je ves jako každá jiná. Jsou tu semafory a to je výhoda
Praha je ves jako každá jiná.
Jsou tu semafory a to je výhoda. Jak kdy a hlavně minimum kruhových křižovatek
Není tady
Řídit auto je zvyk. Dá se to naučit a zažít stejně jako jízda na kole, tanec nebo počítačová hra..
Jediné, co člověka doopravdy naučí - je jezdit. Nic jiného. Sebrat se a jet třeba v neděli po obědě někam za město a se ploužit mezi vesnicemi, řešit si křižovatky atd. a hlavně sama.
Naučila jsem se, protože jsem musela. Kdybych nemusela, tak bych asi kňourala a prosila o pomoc a "nešlo by mi to "(dovezte mě, odřiďte to...atd). Odměnou je pak absolutní svoboda, nádherná volnost a libovůle. Holky, kdo si nekoupí svoje autíčko a nenaučí se s ním jezdit se okrádá o něco tak úžasného, že to nejde ani popsat.
Taky jsem se bála, měla nervy, jezdila po svých známých (3) trasách, jako MHD. atd, ale to poddá. Rok není moc na ježdění, je to málo. Ale musí tam být jasné rozhodnutí : chci.
Dříve jsem si myslela, žejsou pravidla sil.provozu blbá a nesmyslná, ale časem jsem zjistila, že jsou dokonalá. Kdyby je všichni dodržovali a netvářili se jako, že to "maj v ruce" (mají ho :-)), neriskovali ať už z neznalosti nebo z nedostatku pokory a respektu, tak by to bylo fantastický.
A feministický rýpanec nakonec
Na chlapský způsob jezdění jsem si nezvykla nikdy. Říkám mu chlapský, protože jsem se s tímto setkala v převážné většině u mužů ( jen 1 žena z cca 15ti). Mluvím o dojíždění, zavěšení se na auto a vyčkávání s načuhováním třeba 20min a poté riskantní předjíždění nejlépe před vrcholem kopce či před zatáčkou. A zbytečně , protože se za 10minut setkáme vedle sebe na světlech.
Souvisí s tím také nedodržování bezpečné vzdálenosti od vozidla před sebou. Věta "mám to pod kontrolou" by měla být trestána studenou sprchou.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Tiina napsal(a):
Všechno je potřeba se naučit a to jedině soustavným opakováním předmětné činnosti. Teorií to nepůjde.
No nejsem si tak jistej /a to mám i nějaké zkušenosti s výcvikem řidičů/, že se to dá naučit. Jistě naučit se to dá, stejně jako vaření knedlíků nebo žehlení košil. Všechno se a je člověk schopen se naučit, jenže ono k tomu všemu jsou potřebné nějaké předpoklady. Podle kuchařky dojdu k jisté dokonalosti i když ten knedlík nebude k jídlu, ale z nevzhledné hmoty se dopracuji k válci, košile budou pořád jak když vypadnou krávě z tlamy, ale už nebudou vypadat pomačkaně. Ale pořád ohrozím méně životů a nebo když tak neudělám tolik škody. U auta je to o zlomcích vteřin tedy správně sekund. A o velké předvídavosti dokonce o přemýšlet nikoli co já, ale co ten druhej může všechno udělat a kam se já pak vrtnu když on to neudělá, abych přežil.
Je několik úkonů a několik málo pravidel, které je třeba mít v krvi a pořád je omýlat a opakovat. Jakmile se přestanou provádět, je vždy na obzoru průse* jako barák. To mluvím z vlastní zkušenosti.
Souhlasím bez výhrad.
Není tady
Řidičák mám od roku 1979 - a troufnu si říct, že jezdím dobře... Myslím, že je to i tím, že jsem v závodně lyžovala, amám vypěstovaný velmi rychlý reflex a navíc předvídám, což si myslím, že je dost důležitý. Zbytečně ovšem neriskuji! Po mateřské, kdy jsem asi 3 roky neřídila vůbec, jen manžel, jsem ze začátku taky byla nejistá, ale denním jezděním pro syna do školky, pak do samky, atd. atd. a postupným prodlužováním cest jsem se do toho lehce dostala. pak jsme začali podnikat a nezbylo, než třebas sama vyrazit do Prahy, na Moravu, atd...Ale s mojí matkou, mojí kamarádku zažívám chvíle děsu, i když s nimi jedu třebas po našem malém městě. A t jsou bě přesvědčeny o tom, jaké jsou úžasné řidičky..
Není tady
Wiki napsal(a):
Řídit auto je zvyk. Dá se to naučit a zažít stejně jako jízda na kole, tanec nebo počítačová hra..
Jediné, co člověka doopravdy naučí - je jezdit.
Jo naučit se jezdit to je fakt velké umění. Ono mezi námi ani piloti F 1 to mnohdy neumí.
A feministický rýpanec nakonec
Na chlapský způsob jezdění jsem si nezvykla nikdy. Říkám mu chlapský, protože jsem se s tímto setkala v převážné většině u mužů ( jen 1 žena z cca 15ti). Mluvím o dojíždění, zavěšení se na auto a vyčkávání s načuhováním třeba 20min a poté riskantní předjíždění nejlépe před vrcholem kopce či před zatáčkou. A zbytečně , protože se za 10minut setkáme vedle sebe na světlech.
Souvisí s tím také nedodržování bezpečné vzdálenosti od vozidla před sebou. Věta "mám to pod kontrolou" by měla být trestána studenou sprchou.
No beru že mnozí muži jedoucí stylem brzda plyn a můj čumák v mém kufru mě ser* na to je dobré zapnout světla do mlhy hlavně když je dobře nalepenej pak si nedovolí dlouho nic.
Ale zas jeden pánský když tedy tyto rýpanečky. Taková dáma s řasenkou na očích uprostřed silnice v koleně to je fakt na zabití
Není tady
Lojlo já bych zase nedělala z té Prahy takovýho strašáka, všude jsou semafory, namalovaný pruhy, v noci plno světel. A na těch nejfrekventovanějších místech stejně hlavně popojíždíš v koloně.
Chápu, že pokud někdo jezdil pouze po okresce s minimálním provozem, bude z počátku asi trošku v šočku z množství těch aut kolem, ale zase takový drama to není.
Není tady
Jéje, tohle téma je momentálně jak dělaný pro mě . Momentálně jsem se dostala do situace, kdy prostě budu muset začít řídit. Jen tak pro info, řidičák jsem si udělala v roce 2000, když jsem byla ve třetím měsíci těhotenství. Od té doby jsem téměř nejezdila. Jo, klidně to přiznám, mám hrozný strach, ale chci to dokázat
. Samozřejmě nevyjedu jen tak, nejdřív si chci projít všechny značky a křižovatky a pak začít na kondičních jízdách.
Ještě jedno mi dodává odvahy, kamarádka, která na tom byla dá se říct stejně, začala jezdit po kondičních jízdách. Měly jsme totožné pocity, co se řízení týče a mám hroznou radost, že se jí to povedlo .
Není tady
Pisatel napsal(a):
Tiina napsal(a):
Máš pravdu, ale co tedy navrhuješ ? Kondičních jízd můžeš mít x a neříkám, že to není špatný nápad, ale dokud v tom autě nesedíš sám, stejně to není ono.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Tiina napsal(a):
Nesouhlasím. Každý se může naučit řídit, jen to někomu půjde rychleji, jinému pomaleji. Důležité ale je, jezdit podle svých schopností a nedělat ze sebe kinga, když na to nemám.
Není tady
nemyslilm si Wiky, ze ridit auto by byl zvyk
taky jsem si snazila zvyknout, ale proste jsem pripad na psycharnu a za volantem jsem vystresovana hromadka nestesti - predpokladam, ze v takovem pripade je lepsi jezdit autobusem a nespolehat na to, ze jezdit se musi, protoze jde o cvik....
Presne jak je to s tou kucharkou, knedlik podle ni muzes udelat, ale pak jde o to, jestli je pozivatelny - ja se do provozu taky pustit muzu, ale jde o to, kolik kilometru udelam bez nehod ze
a nezlob se na me, nikomu by se urcite nelibilo, kdybych z neho, jako z ucastnika provozu, delala mym stylem jizdy a navykani si na volant, pokusnou mys
Upravil(a) kukusa (26. 11. 2008 12:59)
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Tiina napsal(a):
Ano, já bych řekla, že to dramatizuješ. Pokud vím, tak autorka nikoho nezabila ani neohrozila, chtěla pouze poradit, co s tím, když má za volantem trochu strach. V daném kontextu je argumentovat počtem mrtvých na silnici poněkud mimo mísu.
Čímž tedy nechci říct, že se po silnicích neprohání prasat, co jsou schopný strašných věcí, ale to jaksi neřešíme, že.No tak to pardon.
Nečil se. Chci říct, že když je tvoje reakce na otázku "má krátce papíry a bojím se, co mám dělat ?" je "vykašli se na to, auto je zbraň a silnic jsou plné mrtvých" poněkud extrémní.
Není tady
Když se může naučit řídit každej, tak proč to teda spousta řidičů neumí? Jezdí furt, ale blinkry, zpětný zrcátka, vzdálenost, to jako by se jich netýkalo... Mě to mrzí.
Upravil(a) ADFka2 (26. 11. 2008 12:59)
Není tady
Tiina napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Tiina napsal(a):
Čímž tedy nechci říct, že se po silnicích neprohání prasat, co jsou schopný strašných věcí, ale to jaksi neřešíme, že.No tak to pardon.
Nečil se. Chci říct, že když je tvoje reakce na otázku "má krátce papíry a bojím se, co mám dělat ?" je "vykašli se na to, auto je zbraň a silnic jsou plné mrtvých" poněkud extrémní.
Já se nečílím. Ale neřekla jsem, aby se na to vykašlala. Předložila jsem jí svůj návrh plus něco ze své zkušenosti. Už tě někdo na silnici skoro zabil? Mě totiž jo. A řeknu ti, nic příjemnýho.
A auto je zbraň. Zbraň může a nemusí zabíjet. Záleží na tom, kdo jí drží v ruce.
Není tady
ADFKo, máš to celé pomotané...
Není tady
To, že něco nedělám, neznamená, že to neumím :-)), ne vážně, tohle jsou prasácké manýry a pokud má být policie k něčemu, měla by jezdit v provozu a tyhle hovada odchytávat...ale pořád mám nějak pocit, že tohle nebude případ Maryt.
Není tady
Auto je zbraň a i pánvička na smažení může být zbraní. Doporučuji tedy, aby všechny kuchařky dělali testy a zkoušky alespoň rok, aby se s ní naučili zacházet
Není tady
No to si snad delas srandu Kaliku ne?
Porovnavat auto a panvicku teeeeeeeeeeeda!
Není tady
nástroj na vraždu jako nástroj Dobře mířená rána pánvičkou může i zabít
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Když se může naučit řídit každej, tak proč to teda spousta řidičů neumí? Jezdí furt, ale blinkry, zpětný zrcátka, vzdálenost, to jako by se jich netýkalo... Mě to mrzí.
Protoze v Cesku dostane ridicak kazdej a nestoji to skoro nic.
To byste koukali, jak je tezky ziskat ridicak v cizine a kolik to stoji. Pod 2 tisice euro se vejde malokdo. A to si pak kazdej rozmysli jezdit jako silenec........
Není tady
KALIK napsal(a):
ADFKo, máš to celé pomotané...
Co mám pomotaný? Když umí řídit, prosim. Ale někdo se za volant cpe celej život a prostě na to nemá. Každej nemůže umět všechno. A myslet si, že s osmnáctkou mám právo řídit auto bez ohledu na to, že jsem na to truhla, to je dost krátkozraký.
Nedávno jsme na sjezdu na Kladno potkali ženskou v oktávce - v protisměru! Nejet ve volvu, kdy jsme se museli nacpat pod levej bok návěsu kamionu, kterej nás nakopnul zezadu i zepředu a zkroutil nás ke svodidlům, jsme na kaši. Myslíš, že to byla pirátka silnic? Asi ne... Jen si prostě nevšimla, že jede blbě. Omlouval bys ji takhle třeba před mou mámou, když bys jí oznamoval, že mě seškrabali do pytle? Že prostě jen získávala zkušenosti?
Není tady
lojla napsal(a):
Ahoj, holky prosim prosim, v posledni dobe to tu casto vidam, co znamena "BI", které nektere pouzivate ve svych prispevcich?
Jinak k tematu, Maryt, a ty pises, ze v Praze ridis v pohode? Pokud jo, tak to bude urcite v pohode, casem si zvyknes. Ja na to v Praze nemam odvahu. Podle me je rizeni v Praze hodne vysoká uroven obtiznosti..
Nejdřív to byl děs, ale naučila jsem se nestresovat, orientovat a snad i částečně předvídat, kde mi kdo mi může vletět pod kola, i když mám přednost zprava. Občas, když mi ze začátku chcíplo auto a nějakej dobrák mě protruboval a prosvěcoval, abych ho asi vnímala všemi smysly, tak to byly dost nervy, ale naučila jsem se ukazovat
ADFko, asi chápu tvůj postoj, že nemáš ráda sváteční řidiče a frajery, já bych se ovšem přikláněla k tomu, že moje osoba, byť připos.raná neohrozí ostatní tolik jako hovado, které předjíždí na plné čáře, ignoruje blinkry a předjíždí na dálnici zprava (moje zkušenost, bohužel mnohonásobná).
Občas si říkám, že kdyby jezdili všichni podle pravidel, nemusela bych se tolik stresovat. Často totiž hlídám, co udělá ta audina, která se ke mě přibližuje rychlostí blesku, než co udělám já, jedouce si v pohodě v pravém pruhu devadesátkou (na dálnici). No a teď mě nezabij
Není tady
Tiina napsal(a):
Ne ? A tohle je co ?
"Pokud je ti to nepříjemné, ve vlastním zájmu bych se na to na tvém místě vykašlala."
No, to je můj názor. A taky jsem napsala spoustu dalšího.
Víš co, můj brácha se bojí vejšek, a tak prostě neleze na věže a skály. Záleží na autorce, JAK MOC se bojí nebo cítí blbě.
Není tady