29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mashanka napsal(a):
Maryt napsal(a):
Ahojky,
zajímalo by mě, za jak dlouho jste se takzvaně" vyjezdili" a začali brát jízdu autem jako příjemný způsob cestování
Já řídím už rok, ne tedy denně, ale jednou týdně určitě, a pořád jsem strašný zmatkář. Navíc musím mít s sebou spolujezdce, který mi "pomáhá" hlídat cestu. Na dálnici nejezdím vůbec. Včera jsem řídila v noci a "lehce" mě znervozňovalo, že nevidím konce silnice a že nemám přehled. Jela jsem prosím průměrnou rychlostí 60-70 km/ hodProvoz moc nebyl, ale myslím, že jsem ostatní řidiče dost štvala
Je to normální? Myslíte, že to řízení časem zvládnu, nebo budu muset jezdit autobusem![]()
![]()
Určitě to zvládneš. On je hlavně chybná ta tvoje představa, že rok už je UŽ. Rok je TEPRVE. Rok není nic, obzvlášť, když řídíš jen občas.
Poradila bych ti, vzít občas auto a jet sama - naučit se spoléhat jen sama na sebe. I kdybys měla jezdit někde zbůhdarma po vesnicích - prostě, abys s tím autem srostla
Přesně tak.....
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Maryt, to není o víkendových řidičích - to je o řidičích "namistrovaných slepcích". To ty nejsi. Chtěla jsem jen říct, že pokud člověk není schopen se to naučit - a to se prostě může stát - asi by měl řidičák vrátit. Taky BI. Ochrání nejen sebe, ale i ostatní. No a jestli to chceš zkusit zlomit, tak hlasuju pro kondiční jízdy. Je to nejbezpečnější. Dvoje oči a hlavně dvoje brzdy se můžou hodit.
Ty si namistrovaná nepřipadáš ?
Není tady
Ja jsem na tom z řízením auta ? Ted už dobře...Jezdím denně už osm let, čili si myslím, že jsem dost vyježděná.Ale začátky byly zajímavý.Hodně mi pomohlo, že hned po získání řidičáku jsem prostě MUSELA začít jezdit sama.Bylo to jen na mě.Takže stará 120-tka, otevřený okýnko, abych slyšela motor kdy přeřadit, protože podle otáček jsem to prostě nepoznala .když jsem sedala za volant, říkala jsem si , snad to dnes všichni přežijem, jezdila jsem si 40 po městě při krajnici, abych nepřekážela.A pak ..tak nějak za půl roku jsem zjistila, že si jedu těch 50 a nevymetám všechny kanály při krajnici, že nemám otevřený okýnko a stejně mi jde řadit ...no a koupila jsem si nový autíčko a vydala se na dálnici a šlo to, protože už jsem nepřemýšlela kdy dát blinkr, kdy přeřadit, kdy juknout do zrcátka ..prostě se to zautomatizovalo ......od té doby jezdím kamkoliv podle mapy, a navigace dojedu kam chci .Takže má rada : Jezdit denně a sama ... Žádnej spolujezdec Ti jízdu hlídat nesmí ...je to jen na Tobě, Ty máš volant - neboli zodpovědnost.
Upravil(a) Amriana (26. 11. 2008 11:40)
Není tady
Já jsem se vyjezdila tak možná za rok, možná dřív, musela jsem jezdit hned jak jsem dostala řidičák... dost dlouho jsem tomu odolávala, vždycky jsem se bála, abych někoho nesrazila... a teď řízení miluju, je to supr relaxace... teda pokud nevezu dítě, to jsem i trochu nervozní...
Není tady
já mam řidičák 9 let, vždycky jsem střídavě jezdila a nejezdila. Nějak jsem se neskamarádila s manuální převodovkou. Teď jsme koupili automat, jsem maximálně spokojená řízení mě baví a jsem bez stresu
Není tady
Petruša napsal(a):
já mam řidičák 9 let, vždycky jsem střídavě jezdila a nejezdila. Nějak jsem se neskamarádila s manuální převodovkou. Teď jsme koupili automat, jsem maximálně spokojená řízení mě baví a jsem bez stresu
já se zase nemůžu skamarádit s automatem, protože musím furt mít v ruce tu převodovku a jak tam není, tak mám nerva....
Není tady
Želvička17 napsal(a):
Petruša napsal(a):
já se zase nemůžu skamarádit s automatem, protože musím furt mít v ruce tu převodovku a jak tam není, tak mám nerva....
jj, tak to má většina Můj chlap stejně nadává že je to blbá páka
MMCH Jak máš v ruce PŘEVODOVKU?
Není tady
Petruša napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
Petruša napsal(a):
jj, tak to má většina
Můj chlap stejně nadává že je to blbá páka
já mám vlastně furt ruku na převodovce, kromě asi dálnice
no tak řadící páka no... teď mi to secvaklo hi hi...
jo a taky občas zkouším přidávat a ubírat rychlost tím tempomatem nebo jak se tomu nadává, že jako nebudu používat pedály, ale to je taky takovej divnej pocit
Není tady
Želvička17 napsal(a):
Petruša napsal(a):
Želvička17 napsal(a):
já se zase nemůžu skamarádit s automatem, protože musím furt mít v ruce tu převodovku a jak tam není, tak mám nerva....jj, tak to má většina
Můj chlap stejně nadává že je to blbá páka
já mám vlastně furt ruku na převodovce, kromě asi dálnice
no tak řadící páka no... teď mi to secvaklo hi hi...
jo a taky občas zkouším přidávat a ubírat rychlost tím tempomatem nebo jak se tomu nadává, že jako nebudu používat pedály, ale to je taky takovej divnej pocit
tak bez pedálů by mě to asi taky nebavilo Tak to asi nejsem úplně divná, jinak bych si pořídila, automat, tempomat a jen kroutila volantem
Není tady
Maryt mě to trvalo několik let :-)), dodneška si pamatuju ten stres, ty kraviny, co jsem prováděla. Za něco bych si nafackovala ještě teď. Pak jsme se přestěhovali na ves, kde se z řízení stala životní nutnost no a když musíš, tak musíš...takže dneska jezdím už naprosto v pohodě, je to pro mě běžná součást dne a ne zdroj stresu.
Jo a k tvé otázce - ano, je to naprosto normální, každej nějak začínal a všichni se to museli naučit. Ale k tomu abys ses vyjezdila je překvapivě potřeba jezdit a to čím víc tím líp. A nejlépe sama, aby ses nenaučila spoléhat slepě na spolujezdce a pak nebyla schopná bez pomoci ani přejet z pruhu do pruhu.
Není tady
mashanka napsal(a):
Maryt napsal(a):
Ahojky,
zajímalo by mě, za jak dlouho jste se takzvaně" vyjezdili" a začali brát jízdu autem jako příjemný způsob cestování
Já řídím už rok, ne tedy denně, ale jednou týdně určitě, a pořád jsem strašný zmatkář. Navíc musím mít s sebou spolujezdce, který mi "pomáhá" hlídat cestu. Na dálnici nejezdím vůbec. Včera jsem řídila v noci a "lehce" mě znervozňovalo, že nevidím konce silnice a že nemám přehled. Jela jsem prosím průměrnou rychlostí 60-70 km/ hodProvoz moc nebyl, ale myslím, že jsem ostatní řidiče dost štvala
Je to normální? Myslíte, že to řízení časem zvládnu, nebo budu muset jezdit autobusem![]()
![]()
Určitě to zvládneš. On je hlavně chybná ta tvoje představa, že rok už je UŽ. Rok je TEPRVE. Rok není nic, obzvlášť, když řídíš jen občas.
Poradila bych ti, vzít občas auto a jet sama - naučit se spoléhat jen sama na sebe. I kdybys měla jezdit někde zbůhdarma po vesnicích - prostě, abys s tím autem srostla
Děkuji, to mi pomohlo. Snažím se, občas si auto vezmu, ale zatím jsem ve stadiu popojíždění, přeparkování a cest do Alberta Chtěla bych si přidávat víc, ale pak stačí jedna noční jízda, nebo špatné zařazení do pruhu, a jsem zase na začátku. Pak nastupují slova UŽ rok řídím, a JEŠTĚ jsem pako
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Nechci rejpat, ale občas potkám na silnici experta, kterej evidentně patří k těm, kteří dostali papíry, protože si zaplatili autoškolu. Tak to bohužel chodí. Jízdy vždycky nějak člověk "odskáče", testy udělá... Já jsem třeba v autoškole ani necouvala.
Jezdím od osmnácti denně, to je zhruba sedm let, jezdila jsem i velmi silným autem s 260 koňmi...
Někdo si to osvojí, někdo ne. Pokud je ti to nepříjemné, ve vlastním zájmu bych se na to na tvém místě vykašlala.
Je to jako s hraním na piano nebo vařením. Někdo se to prostě nenaučí nikdy. Řízení auta není jednoduchý a naučit se reagovat v krizovkách je to nejdůležitější. Základní věci by řidič měl dělat automaticky.
Pokud vidíš nějakou šanci v kondičních jízdách, připlať si je.
Auto je zbraň a nevyplatí se sedat za volant bez zkušeností.
Zase to tak nedramatizuj. Kromě toho, kde má podle tebe ty zkušenosti načerpat aby pak mohla sednout za volant ? Všechno je potřeba se naučit a to jedině soustavným opakováním předmětné činnosti. Teorií to nepůjde.
Není tady
KALIK napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Nechci rejpat, ale občas potkám na silnici experta, kterej evidentně patří k těm, kteří dostali papíry, protože si zaplatili autoškolu. Tak to bohužel chodí. Jízdy vždycky nějak člověk "odskáče", testy udělá... Já jsem třeba v autoškole ani necouvala.
Jezdím od osmnácti denně, to je zhruba sedm let, jezdila jsem i velmi silným autem s 260 koňmi...
Někdo si to osvojí, někdo ne. Pokud je ti to nepříjemné, ve vlastním zájmu bych se na to na tvém místě vykašlala.
Je to jako s hraním na piano nebo vařením. Někdo se to prostě nenaučí nikdy. Řízení auta není jednoduchý a naučit se reagovat v krizovkách je to nejdůležitější. Základní věci by řidič měl dělat automaticky.
Auto je zbraň a nevyplatí se sedat za volant bez zkušeností.ADFKo, jen zírám
Někdo se holt naučí jezdit za dvě jízdy, někomu to trvá i trošku dýl a jen praxe dělá mistra. Pokud tazatelka se po roce ještě necítí úplně v pohodě, nedělal bych z toho zbytečnou kovbojku, to se poddá. Rozhodně je tady na místě podpora a hlavně vytrvat a ne to vzdát.
Já na ní neútočila, jen si stojím za tím, že někdo se to prostě nenaučí, ovšem neříkala jsem, že ona se to nenaučí. Za sebe jsem jí navrhla kondiční jízdy, takže to nestav tak, že jsem řekla, že to může rovnou zabalit.
Možná vypadám, že tady machruju, jenže když jste denně v provozu, kterej je v Čechách spíš adrenalinovým sportem na vidíte, čeho jsou mnozí z nás schopni, tak pak možná reagujete jako já...
Ona píše, že je nejistá. Záleží, jak moc a jak se za volantem cítí. Chce to taky trochu sebekritiky.
Naprosto bez souvislosti k autorce říkám: míň rozdaných řidičáků, psychotesty, atd. Když je někdo vyklepanej za volantem, můžu ho plácat po zádech s tím, že se to poddá, dokud se třeba ovšem nepotká s náklaďákem nebo nezvládne zatáčku a zabije mě.
Jsem na silnici skeptik nejtěžšího kalibru. Ze zkušenosti.
Není tady
Maryt napsal(a):
Děkuji, to mi pomohlo. Snažím se, občas si auto vezmu, ale zatím jsem ve stadiu popojíždění, přeparkování a cest do Alberta
Chtěla bych si přidávat víc, ale pak stačí jedna noční jízda, nebo špatné zařazení do pruhu, a jsem zase na začátku. Pak nastupují slova UŽ rok řídím, a JEŠTĚ jsem pako
Tak zatim nejezdi po tme. Ja vim, ted v zime to jaksi nejde...
Jsem celkem zkusena ridicka, ale potme taky jezdim nerada, protoze pak dost blbe vidim a neodhadnu tak dobre vzdalenosti. No a kdyz do toho zacne prset a vsechno se leskne, tak je to docela o drzku.......
Není tady
ADFko, já mluvil více méně taky obecně a k tobě to nemuselo mít vůbec vztah. Přece jen si ale reagovala na příspěvek tazatelky, takže jistá souvislost tu jistě byla
Jinak souhlas v tom, že řidičák má dnes každý blb a podle toho to vypadá na silnicích. Vůbec to ale nemusí mít souvislost s řidičskými dovednosti. Blbci jsou často velmi zkušení jezdci s drahými nablízkanými auty, kteří se na silnici chovají jako na závodním okruhu. Všechny předjíždějí, všude musí být první a zvyšují tak na silnici riziko. Na druhou stranu ten vyklepanej chudáček, co by podle tebe měl radši řidičák vrátit, může jen předpisově, ohleduplně. Možná bude trošku pomalejší, což nemusí být na závadu.
Není tady
Všechno se dá, je se tomu musí přizpůsobit jízda
Není tady
Tiina napsal(a):
Tam, déšť, všechno v pohodě, ale z duše nenávidím mlhu. Nebo kombinaci tmy a mlhy, takový to mlíko kdy není vidět na 50 metrů, to je peklo.
Jééé mlha ..jednou se mi stalo ... jela jsem večer za kámoškou ..k nim na chalupu ..mlha jak mlíko...cestu jsem neznala ..byla to taková ta úzká mezivesničková klikatá silnice...a najednou jak spása přede mnou auto ..říkám fajn, nejede rychle, píchneš se za jeho zadní světla, aspoń tě trochu navede, líp se zorientuješ.... jo tak si tak jedu hezky za ním ...a víte kde jsem skončila ??? U nich na dvoře .Jel domů a já jak byla vděčná , že mě vede prostě jak bulík jsem jela až na jejich dvůr ...no koukal, já taky ...
...stane se ....
Upravil(a) Amriana (26. 11. 2008 12:23)
Není tady
Tiina napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Auto je zbraň a nevyplatí se sedat za volant bez zkušeností.Zase to tak nedramatizuj. Kromě toho, kde má podle tebe ty zkušenosti načerpat aby pak mohla sednout za volant ? Všechno je potřeba se naučit a to jedině soustavným opakováním předmětné činnosti. Teorií to nepůjde.
Dramatizuju? Málo mrtvých nebo co?
Ad zkušenosti - buď si zaplatit kondiční jízdy, pokud jsem opravdu nejistá a necítím se za volantem dobře a nebo normálním ježděním, pokud se takto za volantem po autoškole necítím. Samozřejmě nikdo není zkušenej přímo z autoškoly. I když podle mýho by měl. V Německu pokud vím trvá autoškola rok. Žáci projdou vším počasím. Tady uděláte řidičák v létě na suchu a pak máte problém byť jen za deště, natož proboha když napadne sníh.
Když potom jedu do levotočivý zatáčky a v protisměru vyletí felicie, která do tý zatáčky (pro něj pravotočivý) předjíždí!!!, tak se nedivte, že dramatizuju. Tohle se ale netýká autorky. Tenhle řidič by totiž měl projít těmi psychotesty.
No a jinak opakuji postopáté: kondiční jízdy.
Není tady
Kaliku: šnek nebo raketa. Pokud je to bezmozek, je to peklo.
Není tady
Ano, já bych řekla, že to dramatizuješ. Pokud vím, tak autorka nikoho nezabila ani neohrozila, chtěla pouze poradit, co s tím, když má za volantem trochu strach. V daném kontextu je argumentovat počtem mrtvých na silnici poněkud mimo mísu.
Čímž tedy nechci říct, že se po silnicích neprohání prasat, co jsou schopný strašných věcí, ale to jaksi neřešíme, že.
Není tady
Ahoj, holky prosim prosim, v posledni dobe to tu casto vidam, co znamena "BI", které nektere pouzivate ve svych prispevcich?
Jinak k tematu, Maryt, a ty pises, ze v Praze ridis v pohode? Pokud jo, tak to bude urcite v pohode, casem si zvyknes. Ja na to v Praze nemam odvahu. Podle me je rizeni v Praze hodne vysoká uroven obtiznosti..
Není tady