|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Započítává se mateřský příspěvek do společného zdanění? Ani když nepřesáhl částku38000?
Ani rodičovský příspěvek se prý nezapočítává,ví o o tom někdo více? Předem děkuji jsem z toho zmatená.
Není tady
rodičovský příspěvek ani mateřský příspěvek se určitě nezapočítává.
Pro tvůj klid a pochopení existuje spousta stránek, stačí zadat do vyhledávání "společné zdanění manželů"
tady je jedna, kde je vzorová ukázka, když je manželka na mateřské dovolené: http://www.ucto2000.cz/UCTOINFO/pk0513.htm
Není tady
Když vyplňuji přílohu 5 společné zdanění manželů, mám si rovněž odpočítávat na sebe částku 38040,- i když jsem jako osoba pobírající rodičovský příspěvek neměla žádný příjem. A také nevím, jestli si můžu odečíst za každý odběr krve částku 2000,na základě potvrzení z transfúzní stanice, když jsem za letošní rok neodváděla žádnou daň.
Není tady
Ahoj slevu 38040 uplatníte oba, a myslím, že odečet za odběr krve taky můžeš uplatnit vždyť zdaňujete společně, ale rači se ještě zeptám
Není tady
Tak za ty odběry si můžete uplatnit odpočet také, i když jste na MD, ono se to uplatní před rozdělením základu mezi manžele
Není tady
Taky manžel udělá na tebe odpočet jako na manželku bez příjmu,už nevím,kolik to je,vyplňovala jsem to asi před 14 -ti dny.
Není tady
Takže SOS, moc prosím! Zdárně jsem se dostala k řádku 522, kdy jsem rozdělila daň na polovinu a následně mám upravit o odčitatelné položky.
řádek- 525 uveďte např uplatňovanou výši odpočtu podle § 34 odst.3 až 10 a 12 zákona v platném znění do 31.12. 2004 A teď nevím co dál. Nevím, co je to odpočítatelná položka, co tam uvést. Částka 38040 na poplatníka, na vyživ manželku, za zaplacené živ pojištění se již odečítalo před zjištěním společného základu daně. Souvisí to s dětma?
takže moc prosím, kdo již to dělal, co mám uvést jako odčitatelnou položku?
Není tady
Nebo na mě se to vůbec nevztahuje a platí to jen pro podnikatele?
Není tady
tak takhle z hlavy nevím, musím se podívat večer do tiskopisu
Není tady