18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý večer
teď, kdy jsem toto téma zaloila je mi skoro trapně se na tohle vlastně ptát ..... kolu mám tak trochu z oboru, rodině vařím u 13 let, ale jedno jsem jetě nezkouela, tak jdu přece jenom pro radu.
Otázka zní .....
Můu obalit kuřecí řízky a třeba rybí filé den předem ?? Vechni známí mi říkají, e určitě ne, e navlhnou a budou se loupat a prostě to nebude ono Nikdo z nich to ale myslím jetě nezkouel
A co vy ?? Máte to vyzkouené ??? A kdy ano..... tak jak ty řízky uchovat.....po igelitem, pod alobalem..prostě nevím tak se ptám zkuenějích
Ptám se na to proto, e se blíí vánoce a já si vdycky dělám polívku, bramborový salát večer před tědrým dnem, ale řízky a rybu obaluju a druhý den dopoledne. Tak mě prostě napadlo, e bych to udělala vechno večer předem a konečně zaila krásné vánoce u pohádek, bez patlání se s trojobaĺem a uklízení po obalování
Díky vem a snad to není moc blbej dotaz
Upravil(a) Pinky (25. 11. 2008 21:45)
Není tady
Snaím se obalovat vdy těsně před smaením, ale... U se mi stalo, e jsem k večeři obalila řízky a pak volali známí, jestli někam nevyrazíme. Tak jsem na talíř nasypala troku strouhanky, řízek, trocha strouhanky, řízek... nahoru zase troku strouhanky, celé dát do sáčku a do ledničky. No a řízky chutnaly úplně stejně
Není tady
Ladie, to je nápad
Prostě aby neměly anci zvlhnout, e ?? Aby tu vlhkost absorbovala ta strouhanka, ne ??
Sakri, e mě to nenapadlo, ty jsi ale chytrá hlavička
Děkuju
Upravil(a) Pinky (25. 11. 2008 22:02)
Není tady
tak kapra nedělám,ale s jistotou ti mohu říct ,e obaluji třeba 30řízků najednou a zamrazím je ...Pak u jen vytahuji z mrázáku a smaím. Nesmí je nechat úplně rozmrazit!!!.Kluci chtěj pořád řízky a mě nebaví stále dokola obalovat!!!..
Není tady
Sisi, mě to právě taky napadlo.....e to přece musí jít, protoe kdy sem tam koupím zmraené cordon blue, tak to je přece taky jak dlouho obalené, ale ta jejich strouhanka je vdycky nějaká jiná, take jsem si nebyla jistá, jestli to půjde i kdy budu obalovat normi způsobem
Abysme pak na tědrovečerním stole neměly volský oka I kdy kluci by to myslím i uvítali, ale manel by mě asi hnal
Jéé holky, to jste mi udělaly radost, tak to vypadá, e nebudu muset obalovat a jetě na tědrý den hučet vysavačem
Není tady
no jasně a já je klidně obalím v té strohance 2x ..mouka,vajíčko,strouhanka,vajíčko,strouhanka...a kdy je zamrazuji,nesmí leet na sobě,dávám mezi ně buď mikroténový sáček nebo potravinovou folíí..,,
Není tady
Ladie napsal(a):
Snaím se obalovat vdy těsně před smaením, ale... U se mi stalo, e jsem k večeři obalila řízky a pak volali známí, jestli někam nevyrazíme. Tak jsem na talíř nasypala troku strouhanky, řízek, trocha strouhanky, řízek... nahoru zase troku strouhanky, celé dát do sáčku a do ledničky. No a řízky chutnaly úplně stejně
Tak to je opravdu supr nápad !!! Určitě vyzkouím!
Není tady
Řízky úplně běně - předtím je osuím papírovým ubrouskem - rychle aby se ubrousek moc nepřilepil, obalím, odloím do chladničky, čerstvou rybu - teda kapra - taky osuím, jinak čerstvé ryby moc nesmaím, filé obaluju a před smaením, ale obalila bych rychle zmraené a dala rychle zase zamrazit.
Není tady