Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 11. 2008 21:44

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Morava

Řízky

Dobrý večer smile

teď, když jsem toto téma založila je mi skoro trapně se na tohle vlastně ptát dumbom ..... školu mám tak trochu z oboru, rodině vařím už 13 let, ale jedno jsem ještě nezkoušela, tak jdu přece jenom pro radu.
Otázka zní .....
Můžu obalit kuřecí řízky a třeba rybí filé den předem ?? Všechni známí mi říkají, že určitě ne, že navlhnou a budou se loupat a prostě to nebude ono roll Nikdo z nich to ale myslím ještě nezkoušel smile

A co vy ?? Máte to vyzkoušené ??? A když ano..... tak jak ty řízky uchovat.....po igelitem, pod alobalem..prostě nevím roll tak se ptám zkušenějších stolt

Ptám se na to proto, že se blíží vánoce a já si vždycky dělám polívku, bramborový salát večer před Štědrým dnem, ale řízky a rybu obaluju až druhý den dopoledne. Tak mě prostě napadlo, že bych to udělala všechno večer předem a konečně zažila krásné vánoce u pohádek, bez patlání se s trojobaĺem a uklízení po obalování mad

Díky všem a snad to není moc blbej dotaz tillfreds

Upravil(a) Pinky (25. 11. 2008 21:45)

http://lbyf.lilypie.com/hX62p1.png

Není tady

#2 25. 11. 2008 21:56

Ladie
♥♥♥♥♥♥-

Re: Řízky

Snažím se obalovat vždy těsně před smažením, ale... Už se mi stalo, že jsem k večeři obalila řízky a pak volali známí, jestli někam nevyrazíme. Tak jsem na talíř nasypala trošku strouhanky, řízek, trocha strouhanky, řízek... nahoru zase trošku strouhanky, celé dát do sáčku a do ledničky. No a řízky chutnaly úplně stejně tummenupp

Není tady

#3 25. 11. 2008 22:00

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥

Ladie, to je nápad tummenupp
Prostě aby neměly šanci zvlhnout, že ?? Aby tu vlhkost absorbovala ta strouhanka, ne ??
Sakriš, že mě to nenapadlo, ty jsi ale chytrá hlavička stolt
Děkuju smile

Upravil(a) Pinky (25. 11. 2008 22:02)

Není tady

#4 25. 11. 2008 22:02

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

tak kapra nedělám,ale s jistotou ti mohu říct ,že obaluji třeba 30řízků najednou a zamrazím je ...Pak už jen vytahuji z mrázáku a smažím. Nesmíš je nechat úplně rozmrazit!!!.Kluci chtěj pořád řízky a mě nebaví stále dokola obalovat!!!..

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#5 25. 11. 2008 22:06

Pinky
♥♥♥♥♥♥♥

Sisi, mě to právě taky napadlo.....že to přece musí jít, protože když sem tam koupím zmražené cordon blue, tak to je přece taky jak dlouho obalené, ale ta jejich strouhanka je vždycky nějaká jiná, takže jsem si nebyla jistá, jestli to půjde i když budu obalovat normiš způsobem stolt
Abysme pak na štědrovečerním stole neměly volský oka lol I když kluci by to myslím i uvítali, ale manžel by mě asi hnal gloria

Jéé holky, to jste mi udělaly radost, tak to vypadá, že nebudu muset obalovat a ještě na štědrý den hučet vysavačem big_smile

Není tady

#6 25. 11. 2008 22:21

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

no jasně a já je klidně obalím v té strohance 2x ..mouka,vajíčko,strouhanka,vajíčko,strouhanka...a když je zamrazuji,nesmí ležet na sobě,dávám mezi ně buď mikroténový sáček nebo  potravinovou folíí..,,

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#7 26. 11. 2008 8:02

pverica1
♥♥♥♥♥♥-

Ladie napsal(a):

Snažím se obalovat vždy těsně před smažením, ale... Už se mi stalo, že jsem k večeři obalila řízky a pak volali známí, jestli někam nevyrazíme. Tak jsem na talíř nasypala trošku strouhanky, řízek, trocha strouhanky, řízek... nahoru zase trošku strouhanky, celé dát do sáčku a do ledničky. No a řízky chutnaly úplně stejně tummenupp

Tak to je opravdu supr nápad !!! Určitě vyzkouším! gloria tummenupp

pverica

Kdo ví , zda toto žití není mrtev být a smrt zda není žití ?   (Euripidés)

Není tady

#8 26. 11. 2008 8:15

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Řízky úplně běžně - předtím je osuším papírovým ubrouskem - rychle aby se ubrousek moc nepřilepil, obalím, odložím do chladničky,  čerstvou rybu - teda kapra - taky osuším, jinak čerstvé ryby moc nesmažím,  filé obaluju až před smažením, ale obalila bych rychle zmražené a dala rychle zase zamrazit.

Strach je malá smrt...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí