Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#201 9. 12. 2008 14:29

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Mládí fuč a do důchodu daleko

Ivana napsal(a):

Blossom napsal(a):

Dnes jsem četla článek v nějakém starším Reflexu o architektovi Oskaru Niemayerovi (doufám, že ho nekomolím). 15.prosince mu bude 100 let a pořád ještě navrhuje nádherné stavby, pracuje, není na odpočinku. Vím, že on je na světě výjimkou, ale není to krásný příklad úsloví "Mládí pryč a do důchodu daleko" - i ve 100 letech? smile

On je jinak velmi rozoruplná osoba, zarazilo mě např., že smýšlením je komunista a přítel Fidela Castra... usch , ale stavby navrhuje nádherné a taky se v tom rozhovoru moc hezky vyjadřuje o ženách. S první manželkou byl 67 let , od jejích 18ti, prý byla celý život jeho múzou. Teď se podruhé oženil se svou sekretářkou, o 40 let mladší. A říká něco v tom smyslu - já jsem vlastně jen takový živočich, bez žen bych nevydržel, ženy jsou královnami lidskosti.
No, není to krásný??

Takže, milé babinetky, může to být i tak, že třeba v pětačtyřiceti ještě nejste ani v půlce svého aktivního života a do důchodu se nemusí jít vůbec nikdy, pokud vás práce  baví. smile (Jééé, už to tady vidím, tu horu odpovědí, že my se důchodu ani nedožijem, jak budem udřený. Ale berte to pozitivně - není krásný, že někdo takový jako ten Niemayer vůbec existuje??)

Ježiši, nestraš! Já se do důchodu těším! Možná kdybych navrhovala domy, tak bych to chtěla dělat ještě ve 100 letech, ale když si představiím, že budu ve 100 letech připravovat materiály do zastupitelstva kapitulation

Jestli ještě v té době taková instituce bude vissla

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí