|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ja som našťastie jedináčik. A prečo ma to tak teší? Lebo môj strýko klamal pri dedičskom konaní po babkinej smrti - respektívne moja mama tam ani nebola na základe jeho tvrdenia prizvaná - a obral mamu o polovicu hodnoty babkinho bytu a ešte o ďalšie tisíce. A priateľ má sestru, ktorá je mu už dobre dlho dlžná 5 litrov za faktúra za telefón. A jej 13ročný syn ukradol priateľovej mame dáke veci a tiež peniaze, potom zdrhol a policajti ho chytili v Ružomberku. Tak by ma zaujímalo, že prečo sa takto k sebe správa vlastná rodina. Ku mne sa prosím nevyjadrujte. Ja sa len pýtam.
Není tady

Protože k těm nejbližším si vždycky dovolíš to, co k cizím ne. Nejbližší člověk ti ublíží víc než cizí. Právě protože je nejbližší.
Ale já sama jsem moc ráda že ségru mám, a jsem ráda že mám více dětí.
Upravil(a) jaspinn (24. 11. 2008 16:28)
Není tady
Ja som bola kedysi smutná, že nemám sestru ani brata, teraz však skáčem od radosti.
Není tady

Protože máš špatnou zkušenost, to je přeci normální...........
Já se ségrou taky zrovna nevycházím, ale nikdy bych nemohla říct, že bych ji nechtěla mít - přece jenom už jsme spolu 37 let 
Není tady

A přestože jsou naše vztahy momentálně spíše chladné než sesterské, vím že
- je to nejbližší člověk hned po dětech a manželovi, který mi pomůže pokud potřebuji, a nemyslím finančně
- můžu a mohla jsem jí vždycky říct všechno to, co nepatřilo rodičovským uším,vybrečet se, smát se.......
- když nebudu, je tu pro svoje i pro moje děti a naopak
- až jednou nebude mamka, zůstane mi ona jako jediný příbuzný
- známe se od narození, víme o sobě i to co rodiče ne
Je toho o hodně víc, mít sourozence je fajn.
Není tady
No já žádného vlastního sourozence nemám a nemyslím si, že to je k něčemu dobré.
Není tady
Nedoma napsal(a):
No já žádného vlastního sourozence nemám a nemyslím si, že to je k něčemu dobré.

Není tady
Já mám sestru - dvojče o 3 min. mladší a další sestru o 7 let mladší, manžel je taky ze 3 dětí - samí kluci. Všichni máme po dvou dětech. Moje mamka byla jedináček a dost jí to vadilo. Jsem ráda, že je všechny mám a nedokážu si představit že by to bylo jinak.
Není tady
já mám mladší ségru a taky jsem moc ráda že jí mám. I když v pubertě jsme se úplně nesnášeli. Ale teď je to úplně super. Na druhou stranu moje teta (ségra mojí mámy) jí taky okradla při dědictví po jejich rodičích a to docela o hodně pěněz, takže spolu už 10 let nemluví a vůbec se za to mámě nedivím.
Není tady
Já mám sourozence dva a před rokem nám rodiče dohromady dali auto. Tolik hádek a zlosti jsme mezi sebou nezažili od doby, co jsme měli společný počítač. Mladší sestra naštěstí ještě nemá řidičák, ale těch hádek s bráchou a spousty dní, kdy jsme se ani nepozdravili - no hrůza. A to jsme měli vždycky dobré vztahy. Jsem ráda, že mám oba sourozence, ale jedno vím: mít jakýkoli společný majetek s někým příbuzným (nebo dokonce cizím) může pořádně pokazit vztah. Doufám, že rodiče všechny své úspory a majetek utratí dřív než bychom to měli dědit.
Není tady
jojo, dědictví je kámen úrazu v mnoha rodinách a rozbilo už spousty vztahů. Proto naše máma sepisuje závěť už teď a často se nás na společných akcích ptá která chce co :-) no je to trošku morbidní, takový černý humor:-)
Není tady
Moje sestřenice - jedináček, vždy říkala - to bych svým dětem nikdy neudělala.
Určitě věděla, o čem mluví.
Proto mě překvapují všichni, kteří říkají, že jim sourozenec nechybí. Myslím, že si sami před sebou jenom na něco hrají a nedokážou se podívat pravdě do očí. Nebo jsou sobečtí. Teď. Ale, co bude dál? 
My jsme tři sestry a já jsem tak šťastná, že mé milé sestřičky mám. Je to má nejbližší rodina spolu s mými dětmi, ale sestřičky jsou mé opory a dětem jsem zase oporou já. Zatím.
Doufám. A vlastně i ony mně.
I v práci mám kolegy a kolegyně jedináčky, už je jim třeba 60 a stále litují, a víc od doby, kdy jim rodiče umřeli.
lepší žiadny súrodenec ako taký, alkého má moja mama!!!
Není tady
Anjika, máš ty vobec niekoho naozaj rada? Seba nevynímajúc? 
Upravil(a) majkafa (24. 11. 2008 22:04)
Nedoma napsal(a):
Jak to můžeš vědět, když nemáš? 
Jj...jednou chtěli můj muž a můj brácha uzavřít jakýsi kšeft (auto). Moje moudrá židovská švagruše však rezolutně řekla: Prachy a famílie se nemíchají!
A bylo - měla recht! 
Takže asi je rodina a rodina - do nás natloukli, že vztahy jsou milionkrát důležitější, než prachy 
Maku - máma ví, co dělá. Náš táta to udělal taky a to přesto, že my bychom se rozdělili prostě a jednoduše napůl - on nám to ale ulehčil.
Není tady
henrietta napsal(a):
Doufám, že rodiče všechny své úspory a majetek utratí dřív než bychom to měli dědit.
Ale to vůbec není špatný! 

Není tady

Mám 4 bratry a jsem ráda, že je mám 
Není tady

Anjika napsal(a):
..........by ma zaujímalo, že prečo sa takto k sebe správa vlastná rodina.
sa ich opýtaj
, mileradi ti to vysvetlia 
Není tady
Anjiko, naštěstí, to jestli jsi jedináček nebo máš sourozence, nezávisí na Tobě ale na rodičích.
Tudíž si nemůžeš vybrat... nezbyde než přijmout rozhodnutí rodičů.
Tudíž těžko říkat, jestli je lepší být jedináček nebo mít sourozence... tohle se Ti v životě prostě stane... a někdo je jedináček (a nemůže za to) a někdo má sourozence (a taky za to nemůže!!!)...
A čistě z reprodukčního hlediska, když bude každý jedináček, tak brzy vymřeme. Jenom pro prostou reprodukci musí každý pár mít 2,1 dítěte... To asi není únosný že?
Mám bráchu a ségru a jsem ráda že je mám.
Není tady
Anjiko, vlastní se takhle chovají právě proto, že jsou "vlastní". To, co si dovolíme doma, by nám totiž mezi cizími lidmi a někdy ani mezi přáteli, neprošlo. S vlastními se tolik nekorigujeme, protože "jsme přece doma". Navíc když tě jakýmkoli způsobem obere cizí, máš mnohem menší zábrany si to s ním "vyřídit", než s rodinou. Když dáš k soudu podvodníka, který tě připravil o majetek, všichni souhlasí - když totéž uděláš dejme tomu bráchovi, budeš za potvoru, která "vlastní krev připravila o čistý trestní rejstřík".
Není tady

Anjiko, co to zase řešíš? Vždycky se z toho vyklube tvůj další osobní problém. Tak ven s tím 
Není tady
sourozenci jsou skveli. mam dva mladsi a vzdycky o svatcich nebo kdyz jsem v cr (cca 4x do roka) se sejdeme a jdeme spolu vsichni tri na pivo a vyborne pokecame. krom oficialnich oslav u rodicu, samozrejme, ale tohle nase posezeni na pivu uz je skoro tradice.
doufam, ze rozhadani ohledne majetku se nas tykat nebude 
Není tady
Maku napsal(a):
Na druhou stranu moje teta (ségra mojí mámy) jí taky okradla při dědictví po jejich rodičích a to docela o hodně pěněz, takže spolu už 10 let nemluví a vůbec se za to mámě nedivím.
Teda Maku, to je hnus
A ty jsi s jejími dětmi v kontaktu (myslím sestřenice, bratrance..)?
Není tady
Nedoma napsal(a):
takže nevíš o čem je řeč ... čili nemysli .
Jako pardon, ale ... hele mám bráchu ... nevídáme se často, je ode mě 150 km, ale když jsem kdykoliv potřebovala, podržel mě , byl tu pro mě ... a naopak ... já jsem tu kdykoliv pro něj.Může mi zavolat třeba ve 3 ráno, když bude chtít...a já jemu ..
Není tady
KALIK napsal(a):
Anjiko, co to zase řešíš? Vždycky se z toho vyklube tvůj další osobní problém. Tak ven s tím

Není tady