1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj,
prosím poraďte mi nějaké cukroví pro začátečníky. Jetě nikdy jsem nepekla sama. A chci toho jenom troku jsem jenom já a malej:)
Díky
Není tady
Jednoduché a brzo měkké perníčky
65dkg hladké mouky, 25dkg mletého cukru, 20dkg másla(třeba hery), 10dkg medu, 4 celá vejce, 1 prdopeč perníkový, 1/2 velké líce sody bikarbony, 1 líce skořice (můe troilinku anýzu a 5 malých hřebíčků - rozdrtit, pomlít). Ve smíchá v těsto. Jestli je to moc tuhé můe přidat troičku mlíka. Pořádně uhněte(já rukou) a nechá do druhýho dne v ledničce odpočívat. Na druhý den vyválí na vále a vykrajuje různé tvary, na plechu potře(mírně) vlanou vodou a upečené jetě horké rozlehaným loutkem. Děláme je kadý rok, jsou chutné. Ve peču na pečícím papíře, uetří si tím hodně práce.
Není tady
Nejlepí je klasické linecké těsto, pěkne do druhého dne odpočaté a chladné vyvále a vykrajovat různé tvary, taky to děláme z vnoučkem, různé kočičky a sluníčka prasátka ap.Můe je různě slepovat, marmeládou nutelou, mletými ořechy a má mnoho druhů, nebo jen trochu silnějí a jen polít nebo pocákat čokoládou atd podle fantazie.
Není tady
Vanilkové rohlíčky(recepty od maminky)
25dkg hladké mouky , 20 dkg másla, 10 dkg ořechů(pomletých), 7dkg cukru moučky a 1 prdopeč
Ve zpracujeme v těsto a vychladíme na 2 hoďky v lednici. Odtipuje si kousky a na dlani vyválí váleček a stočí v rohlíček. Po upečení obalujeme jetě teplé v cukru smíchaným s vanilkovým cukrem. Nesmí ho mět dlouho v ruce, pracovat rychle jinak se lepí, ale tyto rohlíčky jsou hned dobré.
Není tady
Holky díky moc:)
Není tady
Dinosaurus, díky moc za recept na rohlíčky, jsou naprosto
Není tady