Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 24. 11. 2008 13:57

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

cukroví pro začátečníky

Ahoj,
prosím poraďte mi nějaké cukroví pro začátečníky. Ještě nikdy jsem nepekla sama. A chci toho jenom trošku jsem jenom já a malej:)
Díky

Není tady

#2 24. 11. 2008 14:14

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava
Web

Re: cukroví pro začátečníky

Jednoduché a brzo měkké perníčky
65dkg hladké mouky, 25dkg mletého cukru, 20dkg másla(třeba hery), 10dkg medu, 4 celá vejce, 1 prdopeč perníkový, 1/2 velké lžíce sody bikarbony,  1 lžíce skořice (můžeš trošilinku anýzu a 5 malých hřebíčků - rozdrtit, pomlít). Vše smíchᚠv těsto. Jestli je to moc tuhé můžeš přidat trošičku mlíka. Pořádně uhněteš(já rukou) a nechᚠdo druhýho dne v ledničce odpočívat. Na druhý den vyválíš na vále a vykrajuješ různé tvary, na plechu potřeš(mírně) vlažnou vodou a upečené ještě horké rozšlehaným žloutkem. Děláme je každý rok, jsou chutné. Vše peču na pečícím papíře, ušetříš si tím hodně práce.

Vítězí jen ten, kdo ve vítězství věří.

Není tady

#3 24. 11. 2008 14:18

jitřenka
♥♥-----

Nejlepší je klasické linecké těsto, pěkne do druhého dne odpočaté a chladné vyvále a vykrajovat různé tvary, taky to děláme z vnoučkem, různé kočičky a sluníčka prasátka ap.Můžeš je různě slepovat, marmeládou nutelou, mletými ořechy a mᚠmnoho druhů, nebo jen trochu silnější a jen polít nebo pocákat čokoládou atd podle fantazie.

Není tady

#4 24. 11. 2008 14:19

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava
Web

Vanilkové rohlíčky(recepty od maminky)
25dkg hladké mouky , 20 dkg másla, 10 dkg ořechů(pomletých), 7dkg cukru moučky a 1 prdopeč
Vše zpracujeme  v těsto a vychladíme na 2 hoďky v lednici. Odštipuješ si kousky a na dlani vyválíš váleček a stočíš v rohlíček. Po upečení obalujeme ještě teplé v cukru smíchaným s vanilkovým cukrem. Nesmíš ho mět dlouho v ruce, pracovat rychle jinak se lepí, ale tyto rohlíčky jsou hned dobré.

Vítězí jen ten, kdo ve vítězství věří.

Není tady

#5 24. 11. 2008 14:22

Barusja
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeň

Holky díky moc:)

Není tady

#6 7. 1. 2009 10:14

Barusja
♥♥♥♥♥♥-