Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 24. 11. 2008 16:57

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Jsem naivní? Resp. blbá?

No, já se teda pána nechci zastávat, ale je docela možné, že vlastně takovej šetřílek není.
Třeba má špatnou zkušenost z minulého vztahu  a teď se mu to vrací s každou žádostí ADFky o příspěvěk.
On třeba ani neví,k že narazil na poklad , obává se, aby pro zmněu on nebyl za blbečka...
Mluvili jste o tom - tak nějak "upřímně" ?

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#77 24. 11. 2008 17:19

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak o tomhle bude třeba pokecat, pač jinak se to nevyřeší. Jako ostatně většina věcí se nevyřeší jen tak sama. Nicméně, když teď pominu finanční stránku věci, zamyslela bych se nad tím, že na mě partner křičí a uráží se, když s ním chci probrat něco, co je pro mě důležité. A fakt asi není ok bát se začít o něčem mluvit, protože by se mohl naštvat.

Jinak, pokud přiveze láhev vína za 3000 je to jeho rozhodnutí a brala bych to jako dárek a na polovinu společných výdajů. Nikdo ho přeci nenutí ne ?

Není tady

#78 24. 11. 2008 17:39

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Když jsem u něj (bydlí s rodiči), jdu vždycky jen za ním do baru, kde dělá. Neplatím tam, ale přítel platí z mé útraty jakožto zaměstnanec polovinu, ne celou částku.

Já tedy nevím,píšeš,že u tebe tráví polovinu měsíce,potom,že za ním jezdíš pomalu stejně co on. A jaksi zapomínáš na výdaje u něho (tedy u jeho rodičů). Snad nesedíš celý dny za barem,ale jsi také na návštěvě? Tam nejíš nebo máš svačinu s sebou?big_smilebig_smile Jeho rodiče zřejmě také musí nakoupit,přeprat povlečení,tam se též sprchuješ.....Co kdyby si popsala celou situaci.Mně se to totiž nezdá z jeho strany až tak hrozné,ale čekám ,jak u jeho rodičů...?A, že s takovým platem nevyjdeš sama + přítel? Osamělá matka s dítětem by zřejmě finanční situaci viděla jinak. roll

Není tady

#79 24. 11. 2008 18:08

Kuba
♥♥♥♥---

Vladena: Jestli je on u ní 14 dní v kuse a ona u něj na víkend, tak to je o něčem jiném, ale cest je stejně.

A k tomu vycházení se svým platem - to je podle mě něco úplně jiného. Ve chvíli kdy ona pravděpodobně doplácí na přítele, který u ní napůl bydlí a má stejný plat jako ona má ona jasně právo to řešit nezávisle na tom, kolik ona ušetří nebo neušetří.

Není tady

#80 24. 11. 2008 19:23

Allice
♥♥♥♥♥--

ADFka2 napsal(a):

Takže co takhle:
Polovina výdajů na byt, když u mě je, činí za oba týdny celkem 1450 Kč. (doufám, že to nebudu muset dělit přímo na dny, když třeba zejtra tu nebude, pak zas jo...)
Kdyby rozpočetla i tu pitomou HA (a že si připadám jak blbec), tak by to pro něj vycházelo na c. 85 Kč za měsíc - tady už jde skutečně o princip.
Pochybuju, že na baru propiju 3000 za měsíc (aby on na tej půlce, kterou platí za to pití, utratil stejnou sumu).
Zbytek, kterej se týká obou (jídlo, drogerie), kupovat z jedný peněženky, kam každej na začátku měsíce šoupnem stejně.
A nemusí nic vozit.
V báru si začnu platit.
A když se půjde do kina, zaplatím si svůj lístek.
Chybí mi tam ještě něco?

ADFko, me to prijde hnany do extremu. jak bych to tak moc neresila..jak pises,co by se pak delo, kdyby po jednom dnu jel domu, co pak?Najem a energie bys platila stejne i kdybys pritele nemela, vodu co pritel vycerpa usetris zase kdyz ty jsi u neho(u jeho rodicu). Az za tebou prijede, jela bych s nim nakoupit a tam mu dala pulku. do toho nakupu muzes dat i zubni pastu kdyz dojde, nebo praci prasek..

Napadla me jeste jedna vec.Z jeho pohledu. treba si pritel uvedomuje, ze s nim mas vydaje a chce ti to kompenzovat takovyma darkama, ze ho nenapadne koupit obycejne veci jako maso a brambory, to je takove obycejne. tak koupi sampano, a ty stejne brumlas, neco se ti nelibi, tak vyleti, jako ze se ti nezavdeci..Navrhuji prvotni sok prekonat a proste si promluvit!!! Ja taky muzu z kuze vyletet, kdyz se snazim a nejenze to druhy neoceni, ale naopak brumla..ale pritel si musi uvedomit, ze ty nemas penize na vic a ze sampana nevyzijes..

Upravil(a) Allice (24. 11. 2008 19:27)

Není tady

#81 24. 11. 2008 19:47

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

vím, že on se hned urazí a začně vztekat, místo, aby se nad tím napřed zamyslet)

Jestli je tohle fakt pravda, tak by mě to znepokojovalo mnohem víc než to, že mu nedocházej skutečný náklady na domácnost. Jako jak řešíte věci, na kterejch je potřeba se dohodnout, typu kdo udělá to a ono a kdy a jak?  Jak se dá jednat s člověkem, kterej nejdřív ječí, potom myslí?

Není tady

#82 24. 11. 2008 19:51

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Já prostě nevím, jak na něj, aby se hned nečertil a v klidu si mě poslech.

Co napsat mail? Znám lidi, který to tak dělaj. Vyblijou tam všechen vztek, pak to promažou na pětinu, vyrušej sprostý slova a s dobrým pocitem pošlou tummenupp

Není tady

#83 24. 11. 2008 20:01

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-

ADFko, to záleží na spoustě věcí - např když za tebe platí útratu v baru,tak jestli toje jedno mojito, nebo 9 balantýnek. Podle tvého psaní mi přijde, že dáváš do vztahu víc ty, na HA bych po něm nic nechtěl, ale na to bydlení by přispět měl, protože teplo a voda bude stát víc než 2 panáky v baru, hádám taky že se nepotloukáš po barech půl měsíce coon bydlí u tebe.
A jak psal Pisatel - jaký si to uděláš, takový to máš, ale to, co píšeš mi jako velký nepoměr nepřijde
Dohodnu ti školení u mé BM, a uvidíš - on bude platit vše, i ti zrekonstruuje byt a koupí auto   wink

Upravil(a) PetrHl (24. 11. 2008 20:03)

Není tady

#84 24. 11. 2008 20:05

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

PetrHl napsal(a):

Dohodnu ti školení u mé BM, a uvidíš - on bude platit vše, i ti zrekonstruuje byt a koupí auto   wink

Chlapi milujou potvory a hodným holkám zůstavají oči pro pláč.

Není tady

#85 24. 11. 2008 20:08

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

PetrHl napsal(a):

Chlapi milujou potvory a hodným holkám zůstavají oči pro pláč.

Sorry, to nesouhlasím. Nebudu ze sebe dělat potvoru, když nejsem. Chci, co mi patří, říkám to jasně a chlapi v mém okolí to vždycky poměrně chápali tummenupp

Není tady

#86 24. 11. 2008 20:32

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Nemám sílu to číst celé, ale když jsem potřebovala mít přehled, kde můžu utáhnout opasek, abych vůbec se třemi dětmi vyšla, zavedla jsem si deníček.
Poctivě každý den jsem zapisovala úplně všechny výdaje.
Měla jsem zmapované, kolik mohu za den utratit a přes to prostě vlak nejel.
Vyleze na povrch, jaké zbatečnosti člověk občas koupí.
Takže bych tak v obecné rovině oznámila svému příteli, že hodlám zjistit, kam vůbec mé peníze jdou, protože vydělám dost slušně a pořád nic nezbývá. Jak je možné, že matky s dětmi vyjdou s menším množstvím peněz a mi 22 k nestačí.
No a pak bych teda poctivě zapisovala a to tak, aby to drahý viděl , třeba se chytí za nos. Ještě bych se optala, jestli to taky nechce zkusit.
Jednoho takového jsem docela ryhle vypakovala z bytu, tři děti je až dost na vyživování. Bez práce holt nejsou koláče

Není tady

#87 24. 11. 2008 21:34

mashanka
Zablokovaný

moje odpověď na otázku - ANO

Prostě mu řekni, ať si najde jiný podnájem, když mu tvoje podmínky nevyhovují, a hotovo. A můžete se navštěvovat ve volném čase u sebe na střídačku - to bude fér. Přece nebudeš dělat chlapovi sponzora, proboha !

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#88 24. 11. 2008 21:44

mashanka
Zablokovaný

ADFka2 napsal(a):

Pisatel napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Pisatel: jak se mám přemoct a na kase při placení dělat, že tam nejsem?

Co ze sebe udělat dámu? (jako ta z reklamy na penny market lol )
Holka, jedno, a teď vážně. Ale dobře, nejste manželé, oficiálně něžijete na hromádce, jste si jen blízcí. Pak každej tvrdě na a za sebe.Jsi snad záložna, banka?  Jako chlapovi by mi nedalo, abych někde bydlel a nedal na stůl 2 000,- Kč, a nebo se nezeptal aspoň slovem se nezeptal je to dosta neno mám přitlačit? Nebo rozhlašoval, že neplatíš v baru (a pak ještě přidával k dobru, že jen za půl). "Opíjení šampáněm a krevetama" je hezké, ale k životu to nestačí. Ono jak se chová dnes, tak se tak nějak 90% bude chovat i poté. Jak to nastavíš dnes takové to bude v budoucnu. Sama jsi konsdtatoval, že ex přítel si po odchodu od stebe koupil BMW za půlmega.

Já věděla, že se tady něco takovýho dozvím. Já si to jen nechci přiznat. Nesnáším tyhle věci k řešení. Ale asi mi nic jinýho nezbyde.
Proč já mám na tohle takovou smůlu? Je to tím, že oni vedle mě mají pocit, jak jsem soběstačná, že nejen že je nepotřebuju, ale i se o ně postarám?
To neeee, já přece nejsem taaaak moc blbá! va

To proto, že se staráš
Soběstačná, to neznamená, že sponzoruješ druhé . Ještě jednou - Jsi SOBĚstačná !!!!!

Není tady

#89 24. 11. 2008 21:55

mashanka
Zablokovaný

ADFka2 napsal(a):

Fidorka napsal(a):

záleží na formě opdání, možnáí sis opravdu rejpla, nebo to vytáhla v nepravou chvíli. Možná kdybys mu prostě v klidu řekla, že uvažuješ o tom, že přestaneš brát antikoncepci, protože to v tvém rozpočtu znamená velkej výdaj, že byste se dohodli na kompromisu.

Už jsem se jednou v klidu ptala, jestli třeba někdy nějakej svej ex platil nebo aspoň přispíval na HA. Řekl, že ne, a dál jako by tam nebyl.
Já prostě nevím, jak na něj, aby se hned nečertil a v klidu si mě poslech. Fakt je, že mi kolikrát leze na nervy celej, protože když se zapeču nad tímhle, a že mi to jde hmm , tak mě prostě štve úplně celej.

To se nedivím, že tě štve celej.
S tou antikoncepcí bych to vyřešila tak, že mu během sexu zašeptám něžně do ouška, že nic neberu, ať s tím počítá.

Ale daleko pravděpodobněji bych ho spíš už dávno poslala k čertu. Takového hamouna bych tedy nechtěla

Není tady

#90 25. 11. 2008 8:39

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Vladena napsal(a):

Když jsem u něj (bydlí s rodiči), jdu vždycky jen za ním do baru, kde dělá. Neplatím tam, ale přítel platí z mé útraty jakožto zaměstnanec polovinu, ne celou částku.

Já tedy nevím,píšeš,že u tebe tráví polovinu měsíce,potom,že za ním jezdíš pomalu stejně co on. A jaksi zapomínáš na výdaje u něho (tedy u jeho rodičů). Snad nesedíš celý dny za barem,ale jsi také na návštěvě? Tam nejíš nebo máš svačinu s sebou?big_smilebig_smile Jeho rodiče zřejmě také musí nakoupit,přeprat povlečení,tam se též sprchuješ.....Co kdyby si popsala celou situaci.Mně se to totiž nezdá z jeho strany až tak hrozné,ale čekám ,jak u jeho rodičů...?A, že s takovým platem nevyjdeš sama + přítel? Osamělá matka s dítětem by zřejmě finanční situaci viděla jinak. roll

On u mě tráví dva celé týdny z měsíce, já u nich doma tak dvě noci z měsíce. Ale na cestu tam a zpět to vyjde nastejno, víš? Musíš jet tam, pak tam nějakou dobu jsi (já tam den, on tady týden) a musíš jet zpátky. Cest je stejný počet. Nejím tam, opravdu ne. Přijedu večer, jde se hned ven, a druhý den odjíždím, sotva vstanu. Nejsem už zvyklá klackovat se po bytě, kde jsou rodiče. Tož tak. A co se týče povlečení, má "jedináčkovskou" postel, tj. pro jednoho, čili teda svoje povlečení nemám, ovšem kdyby došlo na lámání chleba, klidně ho můžu po tej druhej noci odvézt s sebou a vyprat, akorát to v současné situaci teda fakt neřeším. No a ta sprcha... Tak to teda pardon - chodím tam i na záchod, když se mi chce. roll
A že nevyjdu jsem neřekla - pouze, že neušetřím dost, abych byla v klidu. Protože mám dojem - dojem, rozumíš - že když budeme mít společnej obnos na měsíc, vyjdu líp, i když si zaplatím pár drinků.

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#91 25. 11. 2008 8:40

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

No, já se teda pána nechci zastávat, ale je docela možné, že vlastně takovej šetřílek není.
Třeba má špatnou zkušenost z minulého vztahu  a teď se mu to vrací s každou žádostí ADFky o příspěvěk.
On třeba ani neví,k že narazil na poklad , obává se, aby pro zmněu on nebyl za blbečka...
Mluvili jste o tom - tak nějak "upřímně" ?

Mluvili. A žádnou takovou zkušenost nemá. Jsem v podstatě první, se kterou má takový vztah.

Není tady

#92 25. 11. 2008 8:43

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Allice napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Takže co takhle:
Polovina výdajů na byt, když u mě je, činí za oba týdny celkem 1450 Kč. (doufám, že to nebudu muset dělit přímo na dny, když třeba zejtra tu nebude, pak zas jo...)
Kdyby rozpočetla i tu pitomou HA (a že si připadám jak blbec), tak by to pro něj vycházelo na c. 85 Kč za měsíc - tady už jde skutečně o princip.
Pochybuju, že na baru propiju 3000 za měsíc (aby on na tej půlce, kterou platí za to pití, utratil stejnou sumu).
Zbytek, kterej se týká obou (jídlo, drogerie), kupovat z jedný peněženky, kam každej na začátku měsíce šoupnem stejně.
A nemusí nic vozit.
V báru si začnu platit.
A když se půjde do kina, zaplatím si svůj lístek.
Chybí mi tam ještě něco?

ADFko, me to prijde hnany do extremu. jak bych to tak moc neresila..jak pises,co by se pak delo, kdyby po jednom dnu jel domu, co pak?Najem a energie bys platila stejne i kdybys pritele nemela, vodu co pritel vycerpa usetris zase kdyz ty jsi u neho(u jeho rodicu). Az za tebou prijede, jela bych s nim nakoupit a tam mu dala pulku. do toho nakupu muzes dat i zubni pastu kdyz dojde, nebo praci prasek..

Napadla me jeste jedna vec.Z jeho pohledu. treba si pritel uvedomuje, ze s nim mas vydaje a chce ti to kompenzovat takovyma darkama, ze ho nenapadne koupit obycejne veci jako maso a brambory, to je takove obycejne. tak koupi sampano, a ty stejne brumlas, neco se ti nelibi, tak vyleti, jako ze se ti nezavdeci..Navrhuji prvotni sok prekonat a proste si promluvit!!! Ja taky muzu z kuze vyletet, kdyz se snazim a nejenze to druhy neoceni, ale naopak brumla..ale pritel si musi uvedomit, ze ty nemas penize na vic a ze sampana nevyzijes..

Zatím nikdy jsem mu neřekla ani slovo na to, že přivez šáňo místo něčeho normálního.
Včera jsem mu narovinu řekla, že si chci v baru platit a že dáme u mě bokem každej měsíc peníze, který se budou utrácet za jídlo pro nás oba. O nájmu jsem neřekla nic. Tak snad to bude ok.

Není tady

#93 25. 11. 2008 9:03

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Jak nic? To byla přeci jedna z klíčových otázek? A jak vůbec reagoval?

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#94 25. 11. 2008 9:05

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Zatím jsem o nájmu nic neřekla.
A jak reagoval? Řekl, že nechápe důvod, ale že teda jo.

Není tady

#95 25. 11. 2008 9:07

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Si měla takovou krásnou příležitost mu to říct komplet všechno... no nic. Budeš si to muset zopakovat ještě jednou smile

Že nechápe důvod? Nech ho nakupovat, pochopí rychle big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#96 25. 11. 2008 9:22

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Zatím jsem o nájmu nic neřekla.
A jak reagoval? Řekl, že nechápe důvod, ale že teda jo.

jistý pokrok by tu byl... wink
rozhodně držím palce - ať se daří ve vyjednávání !!!

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#97 25. 11. 2008 10:08

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Mně osobně se zase nelíbí ten přístup k placení HA napůl. Měla jsem 3 vážné vztahy a všichni mi dávali 1/2 na HA. Přišlo mi to normální. Když začali brblat něco o tom, jestli to musí být, tak jsem jim řekla, že nemusí, že můžeme klidně začít používat kondomy reta Ale jelikož pánové tohle moc rádi nemají, tak to bylo jasné už dopředu.... big_smile

Není tady

#98 25. 11. 2008 13:46

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Si měla takovou krásnou příležitost mu to říct komplet všechno... no nic. Budeš si to muset zopakovat ještě jednou smile

Nojo... jenže ono to bylo za takových blbých okolností - dostal pokutu za botu na autě, přivez mi pět růží a orchidej... dumbom
Já vím, že se může zdát, že jsem nevděčná, ale tyjo já chci jenom získat přehled a domácnost vést společně - samozřejmě tehdy, kdy je přítomen.
Dárečky jsou boží, i já se mu snažím dělat radost, ale některý věci holt řeším přízemně...

Není tady

#99 25. 11. 2008 19:21

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

ADFka2 napsal(a):

KALIK napsal(a):

Nojo... jenže ono to bylo za takových blbých okolností - dostal pokutu za botu na autě, přivez mi pět růží a orchidej... dumbom
Já vím, že se může zdát, že jsem nevděčná, ale tyjo já chci jenom získat přehled a domácnost vést společně - samozřejmě tehdy, kdy je přítomen.
Dárečky jsou boží, i já se mu snažím dělat radost, ale některý věci holt řeším přízemně...

Ještě takovou "přízemní" otázku:
- kolik vydělává on a kolik vyděláváš Ty?

Asi by bylo dost špatný, kdyby on vydělával výrazně víc než Ty a Ty bys ho 14 dní z měsíce živila a on u Tebe zadarmo bydlel dumbom

No ale dohoda o jídle je dobrá, něčím se začít musí hjarta

P.S.: Dokud přítel studoval a přespával u mě, za byt nic neplatil, ale na jídlo přispíval... Když začal pracovat, už jsme jeli napůl.

Upravil(a) Martinka1 (25. 11. 2008 19:23)

Není tady

#100 25. 11. 2008 19:29

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

ADFko , ten můj návrh na vedení deníku se Ti nelíbí?
To bys viděla, jak nevěřícně by čučel,kolik utratíš, když jsi sama a o kolik stoupnou náklady, když nakupuješ pro dva.
Měsíční výdaje na papíře, to jsou fakta, která se nedají moc okecat.
A to i bez nájmu, možná stačí propočítat vodné stočné na 14 dnů v měsíci, aspoň na to by Ti mohl přispět .
Možná bych pro začátek vynechala odjezdy k nim, když z toho nenáš až tak úžasný pocit a bereš to jako další nevyváženost.
S HA nemám vlastní zkušenost, ale když byla mladší  holka doma, přítel jí půl bez řečí přispíval, ale samotného by ho to vůbec nenapadlo, trochu ho popostrčila.
A máme korunku ke korunce a za rok to udělá ......dosaď si každý sám, třeba krásné dveře ve vlastním bytě.

Nejsem škrob,  ..to jen  život mě dobře vycvičil hospodařit s minimem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí