Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 24. 11. 2008 13:56

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jsem naivní? Resp. blbá?

Asi jo, asi máte pravdu. Tak mi držte palce, dneska večer zřejmě budu prudit pana domácího :-(

So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

#52 24. 11. 2008 13:58

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že chleba dneska bude hlavní chod, jelikož páníček má pozejtří ty Vánoce, tak se mu nebude chtít utrácet ještě za mě. Aspoň mu bude to šáňo za bůra a sushi chutnat. Chachá!
wink

Není tady

#53 24. 11. 2008 13:59

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Spíš by to asi patřilo na finanční, ale ono o ty samotné finance ani tak nejde - teda myslím... Já totiž přemýšlím tak, až jsem z toho zmatená. dumbom
V práci mě tak navrtali, že jsem začala víc přemýšlet o svém současném vztahu.
Jak to je:
Bydlím v podnájmu za necelých 6.000. Platím to celé. Přítel studuje, ale vydělá si na brigádách zhruba to, co já v práci (on c. 20k, já tak 22k čistýho).
Na nájem mi nedává nic (tráví u mě polovinu měsíce - týden u mě, týden ve svém městě a práci).
Když jsem u něj (bydlí s rodiči), jdu vždycky jen za ním do baru, kde dělá. Neplatím tam, ale přítel platí z mé útraty jakožto zaměstnanec polovinu, ne celou částku.
Když ke mně přijede, přiveze vždycky něco extra - krevety, panenku, šampáňo... Za jeden večer to sníme/vypijeme.
Když pak jdeme nakoupit spolu, nikdy neplatí všechno on, minimálně půlku mu vnutím a on se nebrání.
Na antikoncepci mi odmítl dát peníze s tím, že se angažuje dost.
Když u mě nechá věci, vyperu mu je.
Nikdy jsem nepočítala, kolik kdo vlastně ten měsíc "prošustruje" ve vztahu, ale občas jsem s penězma fakt v koncích.
Když jsem si rejpla a řekla si o pětistovku na HA (která je na tři měsíce, že ano), vyletěl jak čertík. Má pocit, že takhle je to fér.
A já teď fakt nevím. Co myslíte? Trošku se stydím, ale nikdy jsem to nějak moc neřešila, na druhou stranu, jeden ex už mě takhle využíval, brečel jak pořád nemá (a to jsme spolu opravdu bydleli a nájem byl c. 2000) akdyž jsme se rozešli, koupil si fungl motorku BMW za bezmála půl mega.
Dík za nezaujatý názor - já už z toho magořím.

Teda nevím,jaké máš do budoucna plány s bydlením (jako třeba stěhování se jinam),ale při Tvém příjmu bych si už dávno pořídila vlastní bydlení a splácela radši to,nežcpát takový peníze někomu cizímu.

Není tady

#54 24. 11. 2008 13:59

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Fidorka napsal(a):

Nedoma, tohle mě taky napadlo tummenupp sorry neteče teplá voda a nejde elektrika, nezaplatila jsem složenku wink to už je extrém, ale léčba šokem někdy zabírá....

godlike

Já takhle jednou musela říct, že nemůžu přijet, protože nemám na benzín ( pořád jsem jezdila jen já za ním ) - tak se mě zeptal, jestli mám 120 na autobus big_smilelol

Podotýkám, že měl svůj barák a tři auta, jedno pracovní, jedno splněný klučičí sen " Feráčo" a dodávku big_smile No a mě by poslal autobusem fuckyou

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#55 24. 11. 2008 14:02

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Spíš by to asi patřilo na finanční, ale ono o ty samotné finance ani tak nejde - teda myslím... Já totiž přemýšlím tak, až jsem z toho zmatená. dumbom
Jak to je:
Bydlím v podnájmu za necelých 6.000. Platím to celé. Přítel studuje, ale vydělá si na brigádách zhruba to, co já v práci (on c. 20k, já tak 22k čistýho).
Na nájem mi nedává nic (tráví u mě polovinu měsíce - týden u mě, týden ve svém městě a práci).
Když jsem u něj (bydlí s rodiči), jdu vždycky jen za ním do baru, kde dělá. Neplatím tam, ale přítel platí z mé útraty jakožto zaměstnanec polovinu, ne celou částku.
Když ke mně přijede, přiveze vždycky něco extra - krevety, panenku, šampáňo... Za jeden večer to sníme/vypijeme.
Když pak jdeme nakoupit spolu, nikdy neplatí všechno on, minimálně půlku mu vnutím a on se nebrání.
Nikdy jsem nepočítala, kolik kdo vlastně ten měsíc "prošustruje" ve vztahu, ale občas jsem s penězma fakt v koncích.
Když jsem si rejpla a řekla si o pětistovku na HA (která je na tři měsíce, že ano), vyletěl jak čertík. Má pocit, že takhle je to fér.
A já teď fakt nevím. Co myslíte? Trošku se stydím, ale nikdy jsem to nějak moc neřešila, na druhou stranu, jeden ex už mě takhle využíval, brečel jak pořád nemá (a to jsme spolu opravdu bydleli a nájem byl c. 2000) akdyž jsme se rozešli, koupil si fungl motorku BMW za bezmála půl mega.

Teda nevím,jaké máš do budoucna plány s bydlením (jako třeba stěhování se jinam),ale při Tvém příjmu bych si už dávno pořídila vlastní bydlení a splácela radši to,nežcpát takový peníze někomu cizímu.

To už jsem samozřejmě řešila, ale nechci si koupit byt dva jedna u nás a splácet ho dvacet let. Plánuju jiný město a rozhodně větší bydlení, a na takovou půjčku těch dvacet nestačí. Moje ambice jsou ještě vyšší než současnost. Akorát s těma chlapama mi to občas hapruje ... smile

Není tady

#56 24. 11. 2008 14:04

Santala
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Kuty napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Jak to je:

To už jsem samozřejmě řešila, ale nechci si koupit byt dva jedna u nás a splácet ho dvacet let. Plánuju jiný město a rozhodně větší bydlení, a na takovou půjčku těch dvacet nestačí. Moje ambice jsou ještě vyšší než současnost. Akorát s těma chlapama mi to občas hapruje ... smile

Ambice jsou dobrý,ale jak do nich zapadá tento "pán" ?

Není tady

#57 24. 11. 2008 14:05

Fidorka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: mater urbium
Web

Santala napsal(a):

Fidorka napsal(a):

Nedoma, tohle mě taky napadlo tummenupp sorry neteče teplá voda a nejde elektrika, nezaplatila jsem složenku wink to už je extrém, ale léčba šokem někdy zabírá....

godlike

Já takhle jednou musela říct, že nemůžu přijet, protože nemám na benzín ( pořád jsem jezdila jen já za ním ) - tak se mě zeptal, jestli mám 120 na autobus big_smilelol

Podotýkám, že měl svůj barák a tři auta, jedno pracovní, jedno splněný klučičí sen " Feráčo" a dodávku big_smile No a mě by poslal autobusem fuckyou

tak to je fakt síla!!! moje kámoška měla tak lakomýho přítele, že ho jednou načapala v koupelně jak žere potají poslední cukroví od maminky, aby se s ní nemusel rozdělit...

Není tady

#58 24. 11. 2008 14:06

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Tak o cukroví od maminky bych se taky nedělil lol

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#59 24. 11. 2008 14:12

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Fidorka napsal(a):

Santala napsal(a):

Fidorka napsal(a):

godlike

tak to je fakt síla!!! moje kámoška měla tak lakomýho přítele, že ho jednou načapala v koupelně jak žere potají poslední cukroví od maminky, aby se s ní nemusel rozdělit...

Tak koukám, že jsou i horší případy lol
No ten můj ex, co si našetřil na tu motorku za půl mega, mi tenkrát odmítnul přispět i na prací prášek, jelikož "pereš stejně víc pro sebe" i na jídlo "stejně sníš většinu". Dodneška vařim, když si na ty stupidní argumenty vzpomenu.

Není tady

#60 24. 11. 2008 14:18

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Takže co takhle:
Polovina výdajů na byt, když u mě je, činí za oba týdny celkem 1450 Kč. (doufám, že to nebudu muset dělit přímo na dny, když třeba zejtra tu nebude, pak zas jo...)
Kdyby rozpočetla i tu pitomou HA (a že si připadám jak blbec), tak by to pro něj vycházelo na c. 85 Kč za měsíc - tady už jde skutečně o princip.
Pochybuju, že na baru propiju 3000 za měsíc (aby on na tej půlce, kterou platí za to pití, utratil stejnou sumu).
Zbytek, kterej se týká obou (jídlo, drogerie), kupovat z jedný peněženky, kam každej na začátku měsíce šoupnem stejně.
A nemusí nic vozit.
V báru si začnu platit.
A když se půjde do kina, zaplatím si svůj lístek.
Chybí mi tam ještě něco?

Upravil(a) ADFka2 (24. 11. 2008 14:19)

Není tady

#61 24. 11. 2008 14:22

Santala
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Takže co takhle:
Polovina výdajů na byt, když u mě je, činí za oba týdny celkem 1450 Kč. (doufám, že to nebudu muset dělit přímo na dny, když třeba zejtra tu nebude, pak zas jo...)
Kdyby rozpočetla i tu pitomou HA (a že si připadám jak blbec), tak by to pro něj vycházelo na c. 85 Kč za měsíc - tady už jde skutečně o princip.
Pochybuju, že na baru propiju 3000 za měsíc (aby on na tej půlce, kterou platí za to pití, utratil stejnou sumu).
Zbytek, kterej se týká obou (jídlo, drogerie), kupovat z jedný peněženky, kam každej na začátku měsíce šoupnem stejně.
A nemusí nic vozit.
V báru si začnu platit.
Chybí mi tam ještě něco?

To se mi zdá férovka tummenupp

I tak je podezřelej, že to vůbec musíš takhle řešit. .. va

Kromě toho exota s "s Feráčem " ( nemůžu to slovo od tý doby ani cítit ) lol va jsem měla asi na mužský kliku ( co se týče peněz) big_smile

Není tady

#62 24. 11. 2008 14:22

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

A při souloži každej stejný počet pohybů lol

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#63 24. 11. 2008 14:24

Santala
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

lol
tummenupp
godlike

Není tady

#64 24. 11. 2008 14:24

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

No právě proto je mi tak trapný to řešit, jak dva pitomci, jenže jak to mám dělat, když takhle to dál nejde? hmm
Btw. - to by se teda ale musel dost vzepnout, páč i v tej posteli jsem aktivnější já.
A teď už si připadám fakt jak kornut. va

Upravil(a) ADFka2 (24. 11. 2008 14:24)

Není tady

#65 24. 11. 2008 14:25

Kuba
♥♥♥♥---

Já bych zkusil domluvu, ale nikdy jsem zatím tohle řešit nemusel. Pokud u tebe opravdu pravidelně tráví půlku času a máte srovnatelné příjmy, určitě je normální po něm chtít na tu domácnost přispívat. Záleží taky na tom, jak daleko za tebou cestuje, jestli ho ty cesty nestojej ještě víc. A nevyžádaný nadstandartně drahý potraviny jsou jen jeho záležitost - když se rozhodne ti tím udělat radost (nebo sobě nebo kámošovi) je to jeho věc a pokud na to má ze svých peněz, tak ať  to klidně kupuje. Ale nemůže to započítat pokud se budete bavit o příspěvku na společné výdaje - to mi přijde nefér.

Není tady

#66 24. 11. 2008 14:25

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Santala napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Kuty napsal(a):

Asi předpokládám, že z toho vyroste a bude z něj prima manžel a táta.
Nebo ne...?

Není tady

#67 24. 11. 2008 14:27

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

To poznáš, jak se k těm výdajům postaví smile

Není tady

#68 24. 11. 2008 14:28

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Kuba napsal(a):

Já bych zkusil domluvu, ale nikdy jsem zatím tohle řešit nemusel. Pokud u tebe opravdu pravidelně tráví půlku času a máte srovnatelné příjmy, určitě je normální po něm chtít na tu domácnost přispívat. Záleží taky na tom, jak daleko za tebou cestuje, jestli ho ty cesty nestojej ještě víc. A nevyžádaný nadstandartně drahý potraviny jsou jen jeho záležitost - když se rozhodne ti tím udělat radost (nebo sobě nebo kámošovi) je to jeho věc a pokud na to má ze svých peněz, tak ať  to klidně kupuje. Ale nemůže to započítat pokud se budete bavit o příspěvku na společné výdaje - to mi přijde nefér.

Já za ním jezdím taky, takže ty cesty jsou nastejnou, a to je teda hlavně věc každýho, benzin do toho fakt nepočítám. Já projezdím měsíčně hafo peněz, jak do práce, tak za nim, ale to je stejný jako s telefonem - soukromá věc. Aspoň teda tak to vidím já.
Jinak souhlasím. O drahý jídlo si neříkám a stejně je mi pak omláceno o ústa. Naposledy lkal jak "utratil v makru za alkohol tisíc korun" - přitom já navrhovala, že si s sebou na tu akci koupím litr a půl točenýho vína za osmdesát korun a tím končím. Pak vypadám jak hamounka. A přitom se tak rozhodně necejtím.

Není tady

#69 24. 11. 2008 14:30

Kuba
♥♥♥♥---

ADFka2 napsal(a):

Takže co takhle:
A nemusí nic vozit.
V báru si začnu platit.
Chybí mi tam ještě něco?

Mě to připadá zbytečně extrémní a puntičkářský a jako chlapa by mě to dost vyděsilo. Já bych začal tím příspěvkem na bydlení, placením na baru a společnou peněženkou na společný výdaje. A kino jednou ten a podruhý ten.
Ale je fakt, že my se dohadujeme o to, kdo zaplatí spíš stylem teď jsi dvakrát platil/a ty, takže je řada na mě. dumbom

Není tady

#70 24. 11. 2008 14:31

Santala
♥♥♥♥♥♥-

ADFka2 napsal(a):

Santala napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Asi předpokládám, že z toho vyroste a bude z něj prima manžel a táta.
Nebo ne...?

Touhle formulací myslíš, že se jako změní dumbom dumbom

Na to zapomeň vissla

Koukej, pozoruj, porovnávej, sleduj, vnímej, vyhodnoť, jednej wink času dost...tongue

Není tady

#71 24. 11. 2008 14:37

Kuba
♥♥♥♥---

ADFka2 napsal(a):

Já za ním jezdím taky, takže ty cesty jsou nastejnou, a to je teda hlavně věc každýho, benzin do toho fakt nepočítám. Já projezdím měsíčně hafo peněz, jak do práce, tak za nim, ale to je stejný jako s telefonem - soukromá věc. Aspoň teda tak to vidím já.
Jinak souhlasím. O drahý jídlo si neříkám a stejně je mi pak omláceno o ústa. Naposledy lkal jak "utratil v makru za alkohol tisíc korun" - přitom já navrhovala, že si s sebou na tu akci koupím litr a půl točenýho vína za osmdesát korun a tím končím. Pak vypadám jak hamounka. A přitom se tak rozhodně necejtím.

Pokud jsou ty cesty +- vyvážený, taky bych to tam nepočítal - kdyby to bylo tak, že on dá za dopravu to co ty za to jeho bydlení půlku času u tebe bral bych to jako že se to vykompenzuje.
Řekl bych, že hlavní problém je v tom, že on do těch nákladů počítá tyhlety luxusní a drahý věci, který kupuje pouze z vlastního rozhodnutí a ty by ses bez nich obešla - a to je špatně. Prostě je potřeba to spočítat bez tohohle, najít systém jak přibližně dorovnat rozdíly a nedomluvený luxusy každej ze svýho a bez jakéhokoliv očekávání stejného z druhý strany.
A nebudeš muset nedůstojně řešit 100 korun měsíčně za HA a potom na něj jinde doplácet daleko víc...

Upravil(a) Kuba (24. 11. 2008 14:38)

Není tady

#72 24. 11. 2008 14:43

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Kuba napsal(a):

ADFka2 napsal(a):

Pokud jsou ty cesty +- vyvážený, taky bych to tam nepočítal - kdyby to bylo tak, že on dá za dopravu to co ty za to jeho bydlení půlku času u tebe bral bych to jako že se to vykompenzuje.
Řekl bych, že hlavní problém je v tom, že on do těch nákladů počítá tyhlety luxusní a drahý věci, který kupuje pouze z vlastního rozhodnutí a ty by ses bez nich obešla - a to je špatně. Prostě je potřeba to spočítat bez tohohle, najít systém jak přibližně dorovnat rozdíly a nedomluvený luxusy každej ze svýho a bez jakéhokoliv očekávání stejného z druhý strany.
A nebudeš muset nedůstojně řešit 100 korun měsíčně za HA a potom na něj jinde doplácet daleko víc...

Víš co, kdyby přemejšlel jako já, nemusela bych se tady teď takhle ztrapňovat a bát se, jak to večer dopadne. Není to tak, že bych vyloženě neměla co jíst, protože páníček jede na drahej provoz. Ale cítím, že dávám víc a ne zrovna velkoryse a dobrovolně.
Já už jsem to dotáhla tak daleko, že je mi blbý mu furt připomínat, že nemám karmu, ale bojler, tudíž nemusí pouštět vodu furt na plnej knedlík a pak se divit, že už teplá došla, když ten bojler není zrovna hektolitrovej. Připadám si pak jak škrt. A přitom by to asi mělo bejt normální. Už jsem se do toho fakt zamotala.

Není tady

#73 24. 11. 2008 14:46

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-

Nedůstojně řešit HA, jak píšeš, Kubo, no jo... Když se to důstojně nepovedlo a on považuje tuhle věc za mou, že to jako beru z plezíru, nebo co, tak holt musím potupně přijít s verzí pade na pade. A i to bude zřejmě problém. I když ne finanční.

Není tady

#74 24. 11. 2008 14:47

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

njn, když lidé prostě neuvažujou stejně smile

Není tady

#75 24. 11. 2008 15:27

Kuba
♥♥♥♥---

ADFka2: ano, vidím problém pokud jsou tvé výpočty správné jednoznačně v něm - jen varuji proti tomu, aby se ti to zvrhlo v opačnej extrém. Ale možná, že je situace taková, že bude lepší navrhnout opačnej extrém, abyste se domluvili na rozumným kompromisu, to už nemůžu posoudit, když vás neznám.
O tom, že ti připadá takhle řešit rozpočítávání výdajů na HA nedůstojné jsem měl dojemže jsi psala ty, já to jen převzal - prostě za větší problém v tom co popisuješ považuju něco jiného, než zrovna tohle. A tím, jak to bylo vypíchnutý téma jsem to bral trochu jako bojovou zástavu v boji za spravedlnost ve financích a na to my chlapi dost startujeme. Asi bych HA prostě neřešil zvlášť, ale kupoval bych ji z té peněženky, kam budete dávat oba každý měsíc dohodnutou sumu. Stejně jako běžnou domácí zásobu jiných léků.
Daleko horší je z mého pohledu to, že ti nepřispívá na domácnost, když u tebe polovinu času bydlí a máte srovnatelné příjmy a to, že počítá do nákladů které jeden a druhý vynakládáte to, co kupuje jen ze své vlastní vůle...

Každopádně ti an večer držím palce

Upravil(a) Kuba (24. 11. 2008 15:38)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí