29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Spíš by to asi patřilo na finanční, ale ono o ty samotné finance ani tak nejde - teda myslím... Já totiž přemýšlím tak, až jsem z toho zmatená.
V práci mě tak navrtali, že jsem začala víc přemýšlet o svém současném vztahu.
Jak to je:
Bydlím v podnájmu za necelých 6.000. Platím to celé. Přítel studuje, ale vydělá si na brigádách zhruba to, co já v práci (on c. 20k, já tak 22k čistýho).
Na nájem mi nedává nic (tráví u mě polovinu měsíce - týden u mě, týden ve svém městě a práci).
Když jsem u něj (bydlí s rodiči), jdu vždycky jen za ním do baru, kde dělá. Neplatím tam, ale přítel platí z mé útraty jakožto zaměstnanec polovinu, ne celou částku.
Když ke mně přijede, přiveze vždycky něco extra - krevety, panenku, šampáňo... Za jeden večer to sníme/vypijeme.
Když pak jdeme nakoupit spolu, nikdy neplatí všechno on, minimálně půlku mu vnutím a on se nebrání.
Na antikoncepci mi odmítl dát peníze s tím, že se angažuje dost.
Když u mě nechá věci, vyperu mu je.
Nikdy jsem nepočítala, kolik kdo vlastně ten měsíc "prošustruje" ve vztahu, ale občas jsem s penězma fakt v koncích.
Když jsem si rejpla a řekla si o pětistovku na HA (která je na tři měsíce, že ano), vyletěl jak čertík. Má pocit, že takhle je to fér.
A já teď fakt nevím. Co myslíte? Trošku se stydím, ale nikdy jsem to nějak moc neřešila, na druhou stranu, jeden ex už mě takhle využíval, brečel jak pořád nemá (a to jsme spolu opravdu bydleli a nájem byl c. 2000) akdyž jsme se rozešli, koupil si fungl motorku BMW za bezmála půl mega.
Dík za nezaujatý názor - já už z toho magořím.
Není tady
Jaký si to uděláš takový to budeš mít. Když mu odpustíš 1/2 nájemnýho tak ho nech zaplatit nejen útratu na baru, ale i to jídlo co spolu nakoupíte. Hele svítí doma (tedy u tebe), koupe se....,
Osobně bych si s ním sedl a řekl tohle se platí ano beru že tohle a tamto, ale hlavně "Dobré účty dělají velké přátele".
Není tady
Adfko a co kdybys mu tohle celý takhle jak nám to píšeš dala přečíst ? On říká, že se podílí dost, třeba má ten pocit, Ty zase ne ... tak nějak kompromis ? třeba by mu ledacos došlo ???
Není tady
Strašně nerada to řeším, to je právě můj problém, připadám si jak nějaká držgrešle a v práci se mi smějou, že mě taky chtěj a za rok si koupí novou Q7... Možná mu křivdím, jak říkám, spočítaný to nemám, ale myslím, že 1.500 Kč za nájem, což je polovička za oba tejdny, co u mě je, za ten měsíc není tolik... Jen nevím, nechci ho urazit, určitě si myslí, že dává dost... Dvakrát už jsem na to zavedla řeč a se zlou se potázala, hned se rozčílí...
Nevím, čekala bych, že chlap sám od sebe takovýhle věci nepřipustí, že prostě mu bude blbý zadarmo bydlet a tak...
Nemusí nosit krevety za stopade, když já za tu sumu dovedu uvařit dvě pořádný večeře...
Prostě v tomhle nevím, co a jak. Proto vás žádám o názor.
Pisatel: jak se mám přemoct a na kase při placení dělat, že tam nejsem?
Amriana: tohle je podle něj kompromis. Zajímá mě taky, jestli vám taky přijde, že se u mě má jak prasátko v žitě.
Díky.
Není tady
Amriana napsal(a):
Adfko a co kdybys mu tohle celý takhle jak nám to píšeš dala přečíst ? On říká, že se podílí dost, třeba má ten pocit, Ty zase ne ... tak nějak kompromis ? třeba by mu ledacos došlo ???
Chlapy maji divne uvazovani.Mela jsem pritele,kdyjeho BM dala dohromady 14 tisic a musela s tim uzivit sebe a dve deti a on vydelal 35 tisic a mel malo,protoze musel platit 2500 kc alimentu.
Není tady
Si to spočítej a vyděl na půl. Jednoduché
Není tady
eremuruss napsal(a):
Amriana napsal(a):
Chlapy maji divne uvazovani.Mela jsem pritele,kdyjeho BM dala dohromady 14 tisic a musela s tim uzivit sebe a dve deti a on vydelal 35 tisic a mel malo,protoze musel platit 2500 kc alimentu.
No někteří jsou velkorysí ... a ne že ne ... hele mám kámoše, kterej je tak velkorysej že než by řekl hele nedám Ti, protože peníze zrovna sám nemám , tak se raději zadluží než by to přiznal ..a to je taky na ...vlastně ano ..někteří jsou divní
Není tady
KALIK napsal(a):
Si to spočítej a vyděl na půl. Jednoduché
Tak to si asi budu muset začít schovávat účtenky.
Myslela jsem, že navrhnu extra peněženku a do tý dáme každej stejnou sumu a z toho se bude brát jen když tady on bude.
A nic. Já se prostě jen bojím, že je to vyčuránek a že to zas jenom nevidím a nechci vidět.
Není tady
Já bych se toho nebál. Společné náklady jsou jasná věc a pokud oba vydělávají, měli by se oba podílet. Pro chlapa je nejlepší řeč čísel. Když mu spočítáš, kolik ten jeho provoz stojí položku po položce, nemůže proti tomu nic.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Co ze sebe udělat dámu? (jako ta z reklamy na penny market )
Holka, jedno, a teď vážně. Ale dobře, nejste manželé, oficiálně něžijete na hromádce, jste si jen blízcí. Pak každej tvrdě na a za sebe.Jsi snad záložna, banka? Jako chlapovi by mi nedalo, abych někde bydlel a nedal na stůl 2 000,- Kč, a nebo se nezeptal aspoň slovem se nezeptal je to dosta neno mám přitlačit? Nebo rozhlašoval, že neplatíš v baru (a pak ještě přidával k dobru, že jen za půl). "Opíjení šampáněm a krevetama" je hezké, ale k životu to nestačí. Ono jak se chová dnes, tak se tak nějak 90% bude chovat i poté. Jak to nastavíš dnes takové to bude v budoucnu. Sama jsi konsdtatoval, že ex přítel si po odchodu od stebe koupil BMW za půlmega.
Není tady
Pisatel napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Co ze sebe udělat dámu? (jako ta z reklamy na penny market
)
Holka, jedno, a teď vážně. Ale dobře, nejste manželé, oficiálně něžijete na hromádce, jste si jen blízcí. Pak každej tvrdě na a za sebe.Jsi snad záložna, banka? Jako chlapovi by mi nedalo, abych někde bydlel a nedal na stůl 2 000,- Kč, a nebo se nezeptal aspoň slovem se nezeptal je to dosta neno mám přitlačit? Nebo rozhlašoval, že neplatíš v baru (a pak ještě přidával k dobru, že jen za půl). "Opíjení šampáněm a krevetama" je hezké, ale k životu to nestačí. Ono jak se chová dnes, tak se tak nějak 90% bude chovat i poté. Jak to nastavíš dnes takové to bude v budoucnu. Sama jsi konsdtatoval, že ex přítel si po odchodu od stebe koupil BMW za půlmega.
Není tady
Pisatel napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
)
Já věděla, že se tady něco takovýho dozvím. Já si to jen nechci přiznat. Nesnáším tyhle věci k řešení. Ale asi mi nic jinýho nezbyde.
Proč já mám na tohle takovou smůlu? Je to tím, že oni vedle mě mají pocit, jak jsem soběstačná, že nejen že je nepotřebuju, ale i se o ně postarám?
To neeee, já přece nejsem taaaak moc blbá!
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Pisatel napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
)
Holka, jedno, a teď vážně. Ale dobře, nejste manželé, oficiálně něžijete na hromádce, jste si jen blízcí. Pak každej tvrdě na a za sebe.Jsi snad záložna, banka? Jako chlapovi by mi nedalo, abych někde bydlel a nedal na stůl 2 000,- Kč, a nebo se nezeptal aspoň slovem se nezeptal je to dosta neno mám přitlačit? Nebo rozhlašoval, že neplatíš v baru (a pak ještě přidával k dobru, že jen za půl). "Opíjení šampáněm a krevetama" je hezké, ale k životu to nestačí. Ono jak se chová dnes, tak se tak nějak 90% bude chovat i poté. Jak to nastavíš dnes takové to bude v budoucnu. Sama jsi konsdtatoval, že ex přítel si po odchodu od stebe koupil BMW za půlmega.Já věděla, že se tady něco takovýho dozvím. Já si to jen nechci přiznat. Nesnáším tyhle věci k řešení. Ale asi mi nic jinýho nezbyde.
Proč já mám na tohle takovou smůlu? Je to tím, že oni vedle mě mají pocit, jak jsem soběstačná, že nejen že je nepotřebuju, ale i se o ně postarám?
Nejsi ...neboj ... táák moc blbá .Podívej žes na to přišla mnohem rychleji než v tom prvním případě ne ? to je velkej pokrok ...A jinak hele já se ti nedivím, že nerada řešíš tohle je nepříjemný ..ale asi nutný, kór , když Tě to štve...
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Pisatel napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
)
Holka, jedno, a teď vážně. Ale dobře, nejste manželé, oficiálně něžijete na hromádce, jste si jen blízcí. Pak každej tvrdě na a za sebe.Jsi snad záložna, banka? Jako chlapovi by mi nedalo, abych někde bydlel a nedal na stůl 2 000,- Kč, a nebo se nezeptal aspoň slovem se nezeptal je to dosta neno mám přitlačit? Nebo rozhlašoval, že neplatíš v baru (a pak ještě přidával k dobru, že jen za půl). "Opíjení šampáněm a krevetama" je hezké, ale k životu to nestačí. Ono jak se chová dnes, tak se tak nějak 90% bude chovat i poté. Jak to nastavíš dnes takové to bude v budoucnu. Sama jsi konsdtatoval, že ex přítel si po odchodu od stebe koupil BMW za půlmega.Já věděla, že se tady něco takovýho dozvím. Já si to jen nechci přiznat. Nesnáším tyhle věci k řešení. Ale asi mi nic jinýho nezbyde.
Jak smůlu, naopak se raduj, že tuhle nejlehčí lekci života máš. Jsou na to lidé hůř.
Není tady
Jak dlouho jste spolu? Co uděláš, až přijde roční vyúčtování? dáš mu zaplatit čtvrtinu? (polovinu poloviny )
Měl by poměrně přispívat na nájem, energie i na jídlo. Samozřejmě i na antikoncepci, nebo mu dej na výběr, může klidně kupovat kondomy, ale vyjdou ho dráž, než kdyby ti přispěl na HA.
Ty si za sebe u něj v báru útratu plať (aby ti stejně časem nevyčetl že toho strašně propiješ) a šampíčko a krevetky ber jako občasnou pozornost za to, že mu pereš a žehlíš, když ti tam tu hromádku nechá.
Není tady
Jsou to naprosto normální provozní problémy (otázky). Podílet by se měli oba dva. A jak říkám, aby se necítil ošizený, udělal bych si seznam financí, co na společný provoz vynakládáš. On udělá totéž, srovná se to a rozdělí napůl, tečka, další diskuze se nepřipouštějí
Není tady
Amriana napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Co ze sebe udělat dámu? (jako ta z reklamy na penny market)
To neeee, já přece nejsem taaaak moc blbá!Nejsi ...neboj ... táák moc blbá
.Podívej žes na to přišla mnohem rychleji než v tom prvním případě ne ? to je velkej pokrok ...A jinak hele já se ti nedivím, že nerada řešíš tohle je nepříjemný ..ale asi nutný, kór , když Tě to štve...
Protože vím, že on se hned urazí a začně vztekat, místo, aby se nad tím napřed zamyslet. Myslím, že by mě to nehlodalo, kdyby to aspoň částečně nebyla pravda, jak to teď je...
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Protože vím, že on se hned urazí a začně vztekat, místo, aby se nad tím napřed zamyslet. Myslím, že by mě to nehlodalo, kdyby to aspoň částečně nebyla pravda, jak to teď je...
Tak už tohleto je na pováženou
Není tady
Fidorka napsal(a):
Jak dlouho jste spolu? Co uděláš, až přijde roční vyúčtování? dáš mu zaplatit čtvrtinu? (polovinu poloviny
)
Měl by poměrně přispívat na nájem, energie i na jídlo. Samozřejmě i na antikoncepci, nebo mu dej na výběr, může klidně kupovat kondomy, ale vyjdou ho dráž, než kdyby ti přispěl na HA.
Ty si za sebe u něj v báru útratu plať (aby ti stejně časem nevyčetl že toho strašně propiješ) a šampíčko a krevetky ber jako občasnou pozornost za to, že mu pereš a žehlíš, když ti tam tu hromádku nechá.
To je bezva! Teď ještě se vnitřně připravit na ten sajgon. Na tohle jsem fakt hroznej srab. Ach jo.
Není tady
Adfko ... já nevím, možná unáhlenej soud, kdyžtak mě oprav ...ale Ty se ho díky těm jeho projevům tak trochu bojíš ne ? A aby ty projevy nebyly tak mu raději ustupuješ ... je to tak ?
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Fidorka napsal(a):
Jak dlouho jste spolu? Co uděláš, až přijde roční vyúčtování? dáš mu zaplatit čtvrtinu? (polovinu poloviny
)
Ty si za sebe u něj v báru útratu plať (aby ti stejně časem nevyčetl že toho strašně propiješ) a šampíčko a krevetky ber jako občasnou pozornost za to, že mu pereš a žehlíš, když ti tam tu hromádku nechá.To je bezva! Teď ještě se vnitřně připravit na ten sajgon. Na tohle jsem fakt hroznej srab. Ach jo.
Kalik má pravdu. A Saigon no ten bude, ale buď je to chlap s velkým Ch a nebo malinkatý děcko. Pokud bude Chlap pak se nenaštve a ... jen děcko se naštve, urazí a dupe nožičkou a ty máš na velkýho chlapa. Normálně bych nic neříkal a pustil ho po vodě jiné ženský.
Upravil(a) Pisatel (24. 11. 2008 13:17)
Není tady
Amriana napsal(a):
Adfko ... já nevím, možná unáhlenej soud, kdyžtak mě oprav ...ale Ty se ho díky těm jeho projevům tak trochu bojíš ne ? A aby ty projevy nebyly tak mu raději ustupuješ ... je to tak ?
No... to bude zřejmě pravda. Je trochu výbušnej, normálně už ho dost "zvládám", ale naposled zas vyletěl, že teda jo, všechno napůl, ale i v tom baru si to zaplatim, no a já si pak připadám jak trotl, co po něm chce něco navíc a zas to nechám bejt. Možná je ten problém tady...
Není tady