29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mame prehledny archiv, takze jsem prispevek nechala smazat a zakladam carodejky 2
A hned na zacatek pokracovani vkladam slova carodejky Sandry, ktera castecne v sirsim slova smyslu (ja napriklad neumim vubec carovat) vystihuji i mne:
"Sama sebe vubec nepocituji jako provokaci ci jako nejake sverazne individuum, ktere chce iritovat vsechno, co je prilis jednostranne pozemsky zamereno. Spise se vnimam jako jakysi druh media, jako zenu, ktera je prostrednici mezi ruznymi svety: svetem magie a onim materialnim svetem, v nemz je magie samozrejme take pritomna, ale pokud mozno potlacovana. Svuj ukol v tomto svete tedy nevidim jako vyvoj k co mozna nejvetsimu egoismnu a nahromadeni hmotnych statku, nybrz jej spatruji ve svem poslani, co mozna nejvice lidem zprostredkovat uzsi spojeni mezi nasim malym vsednim zivotem a vetsim vesmirnym vedomim."
Sandra: Ja carodejka, Euromedia Group, k.s. - Ikar v Praze r.2006, 2. vydani, str. 26
Mile damy, jak to vnimate vy?
Není tady
ja stale neviem ako to vsetko vnimat... je to pre mna magicke, tajomne, zahadne a carodejne... nieco o com by som chcela vediet podstatne viac, len akosi neviem ako na to.... kde zacat, odkial odmotavat klbko, ktorym smerom sa pobrat... je tu vola, ale nie je sila... alebo tak nejako. neviem ako sa rozhybat, tak cakam na dalsie prispevky, mozno mipomozu sa blizsie so vsetkym zoznamit
Není tady
Sunny,
tohle jednou prijde samo, neboj. Prijde to, pokud to prijit ma a prijde to v pravy cas ¨
A jeste k te tve predchozi otazce o lecitelstvi. Ja ho nevnimam jen jako bylinky a masticky, ale komplexne. Zajimaji mne vsechny metody, ktere jsem schopna pochopit: kineziologie, regrese, numerologie, karty, autopatie, psychoterapie, horoskopy, ritualy, amulety.... co ja vim, co jeste existuje Proto by mne zajimaly zkusenosti ostatnich, co se jim osvedcilo. Samozrejme si uvedomuji, ze kazda metoda pomuze nekomu jinemu, asi zadna neni univerzalni....
Není tady
tak teda k tomu co sa mi osvedcilo - asi len tie amulety... ale neboli nijakym sposobom "magicke", jednoducho len "obycajne amulety", veci, ktore som mala napr. pri sebe, ked som spravila prvu skusku.... a potom som sa uz bez nich pohnut nemohla. a tiez "ritualy" ale zase len zjednodusene.... rano som si musela spievat, aby ta skuska dopadla dobre...
ale to bolo skor o psyhike ako o nejakych "metodach"... ale aspon pre pobavenie na rano moze byt...
Není tady
sunny2
no tak bych to nevidela....jen pro pobaveni. Ne ne Spis bych rekla, ze tve ritualy aktivuji presne ty energie, ktere pro svuj uspech potrebujes. Prinaseji ti spolecne s amuletem klid, takze to funguje. A to je hlavni, no ne?
Není tady
no ano, to mas pravdu, ked som ten amulet mala pri sebe (a naozaj nebol len jeden), tak som bola kludnejsie... ked som sa rano zobudila a spievala som si, vedela som, ze potom ten den dopadne dobre. ukludnilo ma to a dodalo mi to viac energie... a to si vies predstavit aka som bola "zdeptana", ked nieco z vyssie spominaneho nebolo tak ako malo byt.
Není tady
Mám doma také amulet, šutérek, údajně citrín- už když jsem si ho na trhu kupovala od nádherného bělovlasého a bělovousého moudrého starého pána, který je profesionální mineralog a přivydělává si k důchodku broušením polodrahokamů a jiných kamenů, tak jsem věděla, že je to ten kámen, který mi zprostředkuje pomoc.
Tehdy jsem ještě netušila, že mi hrozí vyhazov, že mě již manžel několik let podvádí, žese řítí jiné katastrofy...Prostě jsem ten kámen podržela v dlani a v duchu si moc a moc přála, abych měla sílu překonat všechny překážky. Fakt, pomohl:-)Hýčkám ho v sametové krabičce, a pokud je krásně, vystavuju ho slunečním paprskům, aby se nabil.
Není tady
Regino,
to je krásné.Jak jej máš dlouho?
Amulety,
ony jsou i jiné amulety než pro štěstí.Mohou vám také pěkně nadrobit.
Není tady
Nemám kámen ani amulet, mám obrázek své babičky a když se na něj podívám, mrzí mě, že mě nenapadá nic jiného než tolik sprofanovaná slova -Moudrá to žena - a vždy si uvědomím a říkám si, holka kroť se, dopřej sluchu i ostatním, protože nejsi na tomto světě sama a nemysli si, že jseš za vodou, i když si myslíš, že ti všechno klape, někde v dálce už se stahují mraky a ty máš jen čas sklonit hlavu pokorou a doufat, že tahle pohroma bude mírnější než ta předchozí a přežiješ ji beze ztrát.
Není tady
Ženo 2(ksakru, to jsi nějaké béčko, že jsi dvojka????)Šutérek mám 5 let, a snad od té doby jsem začala mít ráda žlutou a oranžovou barvu, opravdu dobíjí a v téhle zimní době je v ní zakleté sluníčko.
Pan, prosím, co to bylo za kouzlo s tou sklenicí vody????
Není tady
Regi,
tu dvojku už pusť z hlavy.Ta 1. byla plná smutku.Kamínky mám také ráda.Hodně je sbírám na místech,která mě nějak oslovují a doma si z nich stavím mužiky.Některé daruji, jiné vracím zpět.Jsem takový kameňák.Říkám, že mají paměť.
Není tady
Regi,
to neni sklenice vody, ale carodejnicka sklenice A kouzlo moc dobre funguje, ale to je spis na mail.
A s kaminky a kameny opravdu opatrne. Pred lety mi v Saint Tropez vykradli autobus. Ja blb si ten kamen, kterym vytloukli okno, vzala domu na pamatku, stal mne osobne tehdy skoro 7 tisic! No ale hodne brzo jsem ten kus riviery nesla zakopat do lesa. Brrr.
Není tady
Jo,jo Pandoro,
i mistr tesař se někdy utne.Slunce,dovolená, víno a zapomeneme v opojení na naše vnuknutí. A nebo měla také dovolenou? Brrrr.Taky jsem se otřásla,fuj to byly pracky.
Není tady
Zena 2,
kdepaaaak! Nemela dovolenou, ale presne naopak: tezce pracovala a ve finale zadarmo
A carodejka, ta davno jeste klidne spala.
He he he, kdyz si na ten den vzpomenu, tak se ale musim smat! Na cetnicke stanici jsem tam behem tech zbytecnych tri hodin cekani na jeden blbej papir pro pojistovnu a nekonecneho dohadovani zjistila, ze cetnik ze Saint Tropez fakt EXISTUJE )))
Není tady
Ahoj, Pandorroo:
Taky je u Vás taková tma a zima?
Už aby, bylo jaro, co?
Bláža..
Není tady
Já chci vidět četníka ze Saint Tropez ve skutečnosti.Ale nemusím na něj civět 3 hodiny.
A co jeptišky ty jsi taky viděla.Mě dostaly,fakt se mi líbily v tom malém autíčku jak si drží (no,nevím jak se ta jejich pokrývky hlavy jmenují) to něco.A prostě to tam žije.
Není tady
Blážo,
jsem ze severní Moravy a zde je také nevlídno.Musíme se obrnit trpělivostí, ještě Hromničná a Fabianská zima a potom se krůček po krůčku začne jaro přibližovat.Na horách je prý krásně.Je to jen inverze v nížinách.Musíme to udělat jak radila Regi, vzbudit to sluníčko v kamínku nebo v srdíčku.Mě tam včera však šlehaly blesky.Holky já jsem řekla několik sprostých slov a hodně sprostých, ale ulevilo se mi.
Není tady
ja tiez zbieram kamienky z roznych miest... jeden si cenim specialne - ked som sa "dala dokopy" so svojim priatelom, sedeli sme v jednom jazierku, ja som naciahla ruku pod vodu a vytiahla som naaadherne spojene asi 4 kamene... mam ten skvost doteraz. dufam, ze nam prinesie stastie, aj ked niekedy si myslim, ze stastim by bolo vymenit ho za ineho
inak vsetkym zelam nadherny den
Není tady
Ahoj Blazo,
taky taky Inverze jak blazen, mlha, zima, nevlidno. Dnes vubec nejdu z domu. Jednak bych z naseho kopce nad mestem az na namesti sjela jak namydlenej blesk, cesta se zrcadli zcela vymluvne. A pak,vytahla jsem si rano zarlivou Heru, ale taky symbol matriarchatu, tak to ven vlastne ani nesmim, zas by to jen odskakal nejaky neopatrny chlap
)))
Takze jako spravna strazkyne rodinneho krbu varim, uklizim, vcera a dnes synek udelal posledni dve zkousky za semestr, musim zrelaxovat nez dorazi domu, abych ho nezabila za ty nervy, mizeru leniveho
Zena
ha ha ha! Klidne si prohlidni nejakeho naseho, je to nemlich totez Jen ten nas umi pouze cesky, ten ze Saint Tropez zase pouze francouzsky
A Tropez je obycejna malinkata rybarska vesnicka, jen ji rybari postavili na tom spravnem miste.
Moje nekolikate "autobusove" obdobi mne jen presvedcilo, ze vsude dobre, doma nejlip Az nebude co jist, napisu o tom knihu, bude to trhak, snuska neuveritelnych historek... teda jestli je do ty doby vsechny nezapomenu
A z kaminku mam nejradsi ten, co jsem vysoko v jesenickych horach vylomila ze steny, kde pramenil potok. Ma uzasnou silu
Není tady
Mony
zkus : http://www.hledajici.cz/
Není tady
Čaroděvčata.
V mé metropoli, je docela hezky. Na každém rohu se dá koupit nějaká blbost za pár korun. Je to až neuvěřitelné, co všechno lidé prodávají. A všude je moc psů, taky na každém rohu. Potkala jsem paní, kterou vedli dva chrti a ještě to jistili dva jezevčíci, co běhali pod těma chrtama.
Potřebovali by jsme jen hory, lesy, rybníky a alespoň malý močál, kdyby tu byl. Lidí máme dost, na každém rohu člověk někoho potká. Nevím, že je to baví, jsou všude.
Já chodím do práce, manžel důchodí, občas s někým vyběhnu a tak nám to pěkně klape.
Přeji Vám, aby Vám to pěkně klapalo.
Bláža..
Upravil(a) Bláža.. (31. 1. 2006 20:03)
Není tady
http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2003062025
kdyz tak koukam kolem sebe, co se deje ve svete, mam takovy pocit, ze to nikdy neskonci.....
Porad se pisi nova a nove Kladiva na carodejnice..
Není tady
to Pandorraa
Koukáš špatným směrem, víc se rozhlédni. Pokud ti to nepůjde, tak si uvědom, že i přes to Kladivo, čarodějky jsou tu stále.
a ja ze sa tu rozprudila dalsia diskusia... tak som sa tesila na carodejky
Není tady
Mile carodejky, konecne se ke mne dostala kniha Dana Browna "Sifra mistra Leonarda". Dostala se ke mne velmi zajimavou cestou, prinesla mi ji velmi vyjimecna malada zena, je to velmi zajimave cteni, dalsi kousky skladanky mi konecne zapadly do sebe...Po vsech tech mistech, kde se dej odehrava, jsem znovu v duchu chodila, tak jak jsem po nich chodila mnohokrat i ve skutecnosti... Precetla jsem uplne celou knihu dnes a dnes je uplnek
Není tady