18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
prosím o radu co a jak s miminem, které je nachlazené (rýma, kael), ale zatím bez teplot. Na kael dáváme Hedelix, na rýmu Libenar, odsávat skoro nic nejde, spí jen kdy kýchne atd.... Ale bojím se, co kdyby jí vyskočila teplota nebo se nějak zhorila. Kael má slabý, ádný tuberácký. Není kojená, je na UV, mám jí dávat nějaký čajík? A jaký?
Děkuji
Není tady
Honney, u se tu o tom psalo mockrát a vdycky z toho vylo, e v podstatě s tím nic moc neudělá.
Na rýmu je dobrá vincentka (dle mě lepí ne libenar), kapky nasivin jsou pouitelné krátkodobě a navíc myslím, e dost vysuují, já dávám na doporučení Evajska Vibrocil (mají zvlhčující sloku), odsávání-pokud nic neodsaje, tak neodsávej, my měli teď 2x rýmu a odsála jsem jednou, prostě to bylo usazený vzadu.
Na kael bych asi nic neordinovala a radi bych zala k lékaři na poslech...
ví co se říká, neléčená rýma trvá 7dní a léčená týden
kdyby se zhorila či přila teplota tak jednoznačně k lékaři, to sama asi nevyřeí
hodně větrat a přes postýlku dej mokrou plínu, já na ní jetě kapu eukalypt, krásně osvěí vzduch
Není tady
Děkuji, Izi, snad z toho nic velkého nebude, ale raději jsem chtěla nějaké info, kdyby náhodou.... Přece jen se v nemocích moc nevyznám a jeliko budu doma sama přes noc, tak abych neplaila .
K dr zítra raději zajdu, to je jasné. Rýmka právě odsávat nejde, ale bojím se, aby se jí to nedostalo do uí.
Jak mám dát na postýlku mokrou plenu? Kam?
Není tady
Mně se teda na rozjetou rýmu ten Nasivin osvědčil, hlavně na noc je suprovej. Na rýmu která začíná a podchytím jí včas jsou dobré homíky Euphorbium. Na noc dávám vlhké prádlo do pokoje kde malý spí ale i tak si nemyslím e by Nasivin nějak vysuoval, teda zastaví rýmu, to jo ale přesně podle hesla léčená rýma týden neléčená sedm dní, to tak nějak asi funguje
Kdyby vyskočila teplota tak panadol sirup a pro jistotu k lékaři.
Není tady
normálně jí přehoď přes brdlení, já to dávám na čelo postýlky k hlavě a klidně jetě fláknu malý mokrý ručník na topení, ale ne vydímaný z pračky prostě jenom ručně
Není tady
a k tomu pití, dávala bych určitě k uv pít...
Není tady
Honey,nechci Te nikterak strasit,ale nachlazeni a ryma vetsinou trvaji hodne dlouho, prvni rymu,co jsme meli v pul roce nam trvala 10 dni a je normalni,ze muze trvat i 3 tydny.
Není tady
Tak nám dr. doporučila na rýmu mořskou vodu (nedám dopustit na Sterimar, je sice draí ale na rozdíl od Vincentky a Libenaru se leícímu dítěti výborně aplikuje) a odsávat (odsávačka na vysavač odsaje i tu zadní rýmu z dutin), na noc jsem dávala jetě nasivin, aby se jí dobře dýchalo a uvolnil se nos. Na kael sirup Stodal a pak jetě takový bylinkový přípravek na potíe s rýmou a problémy s ní spojené - jmenuje se to Sinupret. Jsou to taky bylinky, píe se tam, e se můou od roku, ale dr. říkala, a se toho nebojím, tak jsme dávali. No a na noc, protoe jsme zvýenou teplotku měli, tak Nurofen sirup. Do týdne byl pokoj. Nicméně dr. říkala, co u tady psalo sluníčko, e rýma můe trvat u miminek i 3 týdny. I kdy je to jen nachlazení, vdycky jdu raději k dr. (kvůli manelovi ), aby si malou poslechla, jestli jí to nesedá na průduky a zkonzultovat co a jak. Za těch 30 Kč to stojí.
Není tady
HOnney, u si to asi přečte zítra, ale při rýmě je důleité, aby malá nespala rovně, ale měla hlavičku vý. Buďto dát něco pod matraci jako klín (smotané ručníky a pod), nebo podloit noičky postýlky.
Nassivinky se nám osvědčily na noc. Ale neměly by se dávat celý den a delí dobu. Na to je lepí vincentka nebo mořská voda.
Zvhlčování vzduchu je také moc dobré a také větrat.
Pokud kale od hlenů a vykalává, můe koupit mucosolvan. Ale jak píí holky, kdy je kael je daleko lepí zajít na poslech ne to zkouet léčit doma.
Není tady
Holky, děkuji moc za rady....!!!
K dr dneska určitě zajdu, pro jistotu. A čajík jsem jí včera dávala, a moc jí chutnal, tak jí dám znovu. Noc byla v pohodě, tak jsem zvědavá co nám dr řekne.
Jetě jednou díky!
Není tady
Slniečko napsal(a):
Honey,nechci Te nikterak strasit,ale nachlazeni a ryma vetsinou trvaji hodne dlouho, prvni rymu,co jsme meli v pul roce nam trvala 10 dni a je normalni,ze muze trvat i 3 tydny.
Tak to jsem klidnějí zase já...my ji máme u přes tři tejdny...jednou u byla skoro prač a přila zas...u jsem zruila dvakrát plavčo a Káča pořád chrčí,odsát taky nic nejde,navíc vdycky hezky drela a neplakala,teď se kroutí,přetáčí na bok,take kdy není mu doma,vůbec odsávat nemůu,take jsem se na to vykalala
Ale nic nepomáhá, nechci do ní lejt furt nějaký kapky,v pauzách jsme jen na Vincentce,ale minul.tejden mudr. konstatoval,e v pohodě a píchli nám Hexu,od tý doby je to furt stejný akorát víc kale,ale prej je to normál.příznak tý zadní rýmy
A díky za tip, zkusím jí podkládat tu matraci
Není tady
račice: no me tu zadni rymu sice odsala,ale dlouho jsem ji trapila, je to fakt na dlouho, mezitim to byl hystericky rev, ze to museli slyset vsude:( taky jsem pouzivala morskou vodu, a 2x za den Nasivin.a ryma trvala 10dní.
Není tady
Kamchi má pravdu je to na dlouho odsát tu zadní rýmu a ten řev...hrůůůza. Vdycky kdy jsem nabrala správný směr, tak malá cukla a bylo po odsávání . Ale nedá se nic dělat, řev neřev, odsát se to musí, a nechytne dutiny nebo zánět středního ucha.
Není tady
račice napsal(a):
Kamchi má pravdu je to na dlouho odsát tu zadní rýmu a ten řev...hrůůůza. Vdycky kdy jsem nabrala správný směr, tak malá cukla a bylo po odsávání . Ale nedá se nic dělat, řev neřev, odsát se to musí, a nechytne dutiny nebo zánět středního ucha.
jj raci moje slova
inak k ryme, mali sme ju snad cele prve tri mesiace, hroza, odsavali, chrcal, nic nenasli robili aj vyter, bolo to cez zimu tak to doktorka prisudila topeni a vzduchu, sice moc netopime... teraz zacalo zimne obdobie a sme tam kde pred rokom, uz zasa chrci a naposledy mal rymu 3 tyzdne a to sme skusali vsetko mozne, jo a vyter zasa negativny. takze ono sa to fakt moze tahat dlho
Upravil(a) stvorlistok (25. 11. 2008 17:11)
Není tady
uf, takze mame rymu opet, tentokrat i trochu tece,ale odsavam silene dlouho, ma to snad v celem tele neob co:( furt tam neco jde. a to jsou slusny flaky, ne zadna vodicka(tedy popisuju to nechutne).... uz se tesim na leto, ze to nebude tak hrozny...
Není tady
Holky, myslíte e můu pouít ten olynth aromatherapy do zasuvky? u verunky v pokoji? neni tam psane, zda se to muze uzivat u malych deti....
Není tady
čajík jsme dávali určitě, tekutiny jsou při rýmě potřeba.
Nos jsem hooodně prokapávala mořskou vodou Quixx baby (maj dobré kapátko) a odsávám, jakmile je nos plný. Hlavně, aby se rýma nedostala do uí.
Není tady
emmakopretina napsal(a):
čajík jsme dávali určitě, tekutiny jsou při rýmě potřeba.
Nos jsem hooodně prokapávala mořskou vodou Quixx baby (maj dobré kapátko) a odsávám, jakmile je nos plný. Hlavně, aby se rýma nedostala do uí.
Ví ty osobo, v kolika příspěvcích u jsi tady dělala reklamu na tu předraenou vodičku? Mimochodem stejnou slubu za pár korun udělá vincentka. Ale ta zase neplatí za reklamu, e?
Není tady
No já pouívám Quixx baby kapičky ráda,....myslím si,e je to etrné pro miminka...vincentku bych novorozenci nikdy nedala...ale je to věc názoru...
Není tady