|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Strašně moc se bojím pavouků,někdy mám i noční můry a jak se probudím a otevřu oči,tak stejně vidím pavouky jak se ze stropu spouští na mě,trvá to jen pár minut,ale i tak mám pak strach znovu usnout,můj mi pomáhá jak může,ale strachu z těch osminohých potvor se nemůžu zbavit:grater:

Není tady
Mohla by pomoci psychologie, podívat se, co se za tím strachem skrývá a nebo odblok na kineziologii. A třetí metoda je postupné zvykání si. Nejdřív hledat a dívat se na obrázky, pak na živé pavouky, až si nakonec nějakého vezměš do dlaně.
Není tady

přiznam se že u postupnýho zvykání bych asi umřela. Zvlášť při "až si nakonec nějakého vezměš do dlaně" Já to teda nemam až tak, že bych viděla jak se na mě spouští, ale mam u nich hezký hysteráky. Ani pavouka nemůžu zabít, protože bych se k němu musela přiblížit. Kamarádka má sklípkana (neviděla jsem ho) a on se svlíkl z kůže. Já jí chtěla vidět (myslela jsem že bude průhledná jako u hada) a když jsem jí viděla jak mi jí nese (nešla jsem totiž do obýváku kde ho má), tak jsem zdrhla a musela to odnýst. Ona vypadá stejně jako on........
Není tady
PavlaH napsal(a):
Mohla by pomoci psychologie, podívat se, co se za tím strachem skrývá a nebo odblok na kineziologii. A třetí metoda je postupné zvykání si. Nejdřív hledat a dívat se na obrázky, pak na živé pavouky, až si nakonec nějakého vezměš do dlaně.
Nejhorší je ,že se nepodívám sama ani na obrázek,natož na živého.Jak nějakého uvidím,zmocní se mě panika a šílený strach,strach z toho,že jak budu spát polezou mi všude,je to hrozný pocit,když jdu spát ,musím mít opravdovou jistotu,že nikde v mé blízkosti nic není.Můj už mi neříká,at se nehýbu, nebo neotočím,prostě to řeší ,tak,že mi nic neřekne a chytí ho,aby mě nevylekal.......už sem uvažovala,že bych šla k doktorovi.ale já nechci ,aby mě naučil je mít rád,když je ráda nemám
Není tady
Petruša napsal(a):
přiznam se že u postupnýho zvykání bych asi umřela. Zvlášť při "až si nakonec nějakého vezměš do dlaně" Já to teda nemam až tak, že bych viděla jak se na mě spouští, ale mam u nich hezký hysteráky. Ani pavouka nemůžu zabít, protože bych se k němu musela přiblížit. Kamarádka má sklípkana (neviděla jsem ho) a on se svlíkl z kůže. Já jí chtěla vidět (myslela jsem že bude průhledná jako u hada) a když jsem jí viděla jak mi jí nese (nešla jsem totiž do obýváku kde ho má), tak jsem zdrhla a musela to odnýst. Ona vypadá stejně jako on........
Tak to je mi taky dost podobný,když nějakého uvidím ,tak zdrhám a řvu na někoho doma,kde ho najdou apod.
Není tady
Strach z pavouků prý může být z minulých životů, zkus regresní terapii.
Není tady

Niobe6 napsal(a):
Tak to je mi taky dost podobný,když nějakého uvidím ,tak zdrhám a řvu na někoho doma,kde ho najdou apod.
Moje žena taky - začne řvát, abych ho zabil a osobně si zkontroluje, jestli jsem to provedl 
Když se netrefím, řve ještě víc

Není tady
Martinka1 napsal(a):
Strach z pavouků prý může být z minulých životů, zkus regresní terapii.
No říkám si ,že nic horšího než pavouci být nemůže,ale nevím,jestli bych byla připravená,dovědět se něco co sem prožila v minulém životě,ale nechám si to projít hlavou,bohužel musím asi vyzkoušet vše.....
a pak snad se dočkám ,toho,že budu klidně spinuškat:sova: doufám
Není tady
Mikeš napsal(a):
Niobe6 napsal(a):
Moje žena taky - začne řvát, abych ho zabil a osobně si zkontroluje, jestli jsem to provedl
Když se netrefím, řve ještě víc![]()
![]()
Tak to já taky,s tím ,že to potom odskáčou oba......řvu ještě víc,můj tvrdí,že se mi nediví,protože nikdy nemůžu vědět,zda ten pavouk není ozbrojený
Není tady
Jé pavouci, jak píše Martinka, že je to z minulých životů, tak nevím jestli je to o tom!
Já se bojím jen velkých hnusných pavouků, ale pokud jsou malincí tak ne.
Jinak ti můžu poradit akorát třeba vysavač 
Není tady
ja zase sama za nič na svete nejdem výťahom.... a ked už naozaj musím, tak od strachu ani nedýcham. Ale pavúky milujem. Raz ma jeden štipol - taký veľký čierny - chmatla som ho do ruky a od sa chudák bránil. Našťastie nebol jedovatý. Bolo to na Strednom Slovensku u priateľovej mamy. býva v rodinnom dome. Neskôr som videla takého istého pavúka v hoteli pri Modre. Už som bola múdrejšia, pavúka som si nechala vyliezť na ruku a vyhodila som ho von. Inak aj ja sa trochu boljím, ale to preto, lebo neviem, ktoré druhy pavúkov sú jedovaté. Keby nebol žiadny druh jedovatý, tak nech mi aj lezú po hlave.
Není tady

Anjika napsal(a):
ja zase sama za nič na svete nejdem výťahom.... a ked už naozaj musím, tak od strachu ani nedýcham. Ale pavúky milujem. Raz ma jeden štipol - taký veľký čierny - chmatla som ho do ruky a od sa chudák bránil. Našťastie nebol jedovatý. Bolo to na Strednom Slovensku u priateľovej mamy. býva v rodinnom dome. Neskôr som videla takého istého pavúka v hoteli pri Modre. Už som bola múdrejšia, pavúka som si nechala vyliezť na ruku a vyhodila som ho von. Inak aj ja sa trochu boljím, ale to preto, lebo neviem, ktoré druhy pavúkov sú jedovaté. Keby nebol žiadny druh jedovatý, tak nech mi aj lezú po hlave.
mam husinu... 
Není tady
Niobe, vyzkoušej EFT.
Není tady
Vyzkoušej EFT. Je to metoda, kterou se strachu z pavouků zbavíš po jednom sezení. Mohu potvrdit!
Není tady
NIobe, tak sis vybrala metodu, která neprojde a co ty další návrhy?
Není tady
brrrrrrrrrrrr
pavouci...¨
fakt si nedovedu představit když se jich bojím a štítm ... že bych měla podstoupit NECO po čem se jich bát přestanu...???
máte někdo osobní zkušenost ???
Není tady

ježiši, moje téma, také mám arachnofobii.
Já to řeším tak, že když doma objevím pavouka, tak dle velikosti ho vezmu do ruky nebo skleničky a vyhodím ven, a postupně si moje ruka zvyká na větší a větší mnohonožce. Říkám si při tom že je to jen malé zvířátko, které nemá v úmyslu mne kousnout nebo dělat to co v béčkových amerických filmech 
Upravil(a) PetrHl (24. 11. 2008 19:47)
Není tady

Mikeš napsal(a):
Niobe6 napsal(a):
Když se netrefím, řve ještě víc![]()
![]()
Mikši, do masakrování zvířátek kvuli ženské bych se naverbovat nenechal, doufám že je pouze odstraníš z dasahu domácnosti
ať si svoje mouchy chytají jinde 
Není tady
LIdicky,Vy mate problemy,ja je mam rada,hlavne ty veliky-sklipkany,ty tak hezky lochtaji kdyz lezou po ruce,no ale proti gustu zadny disputat.
Není tady
Ty jo tak to mam stejny problem...
kdyz vidim pavouka je to moje smrt...
:grater:nevím,jakou si vybrat......hlavně si nenechám lézt nic po ruce at je ten pavouk sebemenší a sebevíc se na mě može škňůřit......nenene,asi to nezvládnu,nechci slyšet o něčem,co mi pomůže ,když si na ně budu pomaličku zvykat,to by ten čas musel plynout hooooooooooodně dlouho,aby mě to přesvědčilo,a to nic neslibuji:Včera mě zase jeden napadnul,terorista jeden,hned sem volala mojeho a bylo.....PS:Co je to EFT??????
Není tady
Niobe6 napsal(a):
:grater:nevím,jakou si vybrat......hlavně si nenechám lézt nic po ruce at je ten pavouk sebemenší a sebevíc se na mě može škňůřit......nenene,asi to nezvládnu,nechci slyšet o něčem,co mi pomůže ,když si na ně budu pomaličku zvykat,to by ten čas musel plynout hooooooooooodně dlouho,aby mě to přesvědčilo,a to nic neslibuji:Včera mě zase jeden napadnul,terorista jeden,hned sem volala mojeho a bylo.....PS:Co je to EFT??????
Není tady