29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
LERI,však já jsem,ale nepsala o sobě,že štěstí nemám..,jen mě to nutí k zamyšlení. Mám dvě děti i když né zdravé,bohužel..(tohle upravuji,protože tady fakt nechci psát o mně a otravovat osobními věcmi) TAK naše děti, JSOU pro mně (nás) DVĚ NEJVĚTŠÍ ŠTĚSTÍČKA NA SVĚTĚ a to nejlepší,co mi život nadělil.. Nemám pocit,že bych neměla štěstí nebo byla neš´tastná,byť právě co se týká zdraví jsem já i děti,moc štěstí neměli..ale v jiných oblastech,jsme v pohodě..ale nebudu zastírat,že jednou je líp a jednou hůř a že mám někdy pocit,že jindy máme štěstí dost a jindy štěstí míň.. Takže pozor,tady fakt nejde o mně. Spíš se zamyšlím o tom přesvědčování,sami v sobě,jak jsme š´tastní,protože si to "naordinujeme..vnitřně.."nebo si něco přečtu a vidím na všem to pozitivní nebo to přeměním v to pozitivní.. Není to sebeklam a zastírání reality? Někdy si člověk musí projít i tím neštěstím,starostmi,pocity smutku,splínem nebo co já vím koho,co trápí a někdy si musí doslova nabít "hubu",aby poznal,že to štěstí má..ale v některých životních opravdových tragédich o kterých píšu níže,to štěstí se bude hledat velmi těžko..
Stále si myslím,že u některých lidí je to velmi těžké,aby to štěstí v sobě,ve svém životě, zase našly a dokonce tomu věřily..potom,co je třeba potkalo.. Potom stím,přesvědčováním o tom,jak jsem šťastná..protože..(to jsem si i trošku vzpomněla,na zdejší téma pozit.myšlení ..)to nemusí být tak jednoznačné..a přesvědčující. Myslíte si,že třeba někdo kdo přežil své jediné,dvě děti..se bude vnitřně, OPRAVDU cítit šťastně..tak,aby si mohl říct,jsem opravdu šťastná..mám štěstí..? Znám jednu takovou paní(né osobně) a to štěstí v jejich očích rozhodně není.
ps:Upravuji osobní věci a něco přidávám,co mě ještě napadlo. Jinak je to celé,tak,jak si to myslím.
Upravil(a) REŇAS (2. 1. 2009 10:17)
REŇAS napsal(a):
Stále si myslím,že u některých lidí je to velmi těžké,aby to štěstí v sobě zase našly a dokonce tomu věřily..potom,co je třeba potkalo.. Potom stím,přesvědčováním o tom,jak jsem šťastná..protože..(to jsem si i trošku vzpomněla,na zdejší téma pozit.myšlení ..)to nemusí být tak jednoznačné..a přesvědčující. Myslíte si,že třeba někdo kdo přežil své jediné,dvě děti..se bude vnitřně, OPRAVDU cítit šťastně..tak,aby si mohl říct,jsem opravdu šťastná..mám štěstí..?
Od večera přemýšlím, jak bych si odpověděla pro sebe na tvou otázku. Takže se si sobě teď pokusím odpovědět a uvidím, co mi z toho vyjde, když to dám černé na bílé.
Záleží na tom, co pokládáme za - opravdu cítit šťastně. Štěstí může být pro někoho euforie, ale i hluboký vnitřní klid. Můžu to mít tak, že jsem opravdu šťastná, když je ten pocit dlouhodobý. Nebo to může taky být, pokud žiju tady a teď, štěstí tohoto okamžiku, této chvíle. Pro tento "způsob" štěstí se v každém okamžiku najde důvod, třeba teď ten, že jsem v teplíčku, nemám hlad a žízeň a můžu si tady psát na PC. Pokud si do svého štěstí nepustím myšlení, které mi připomene třeba to, že jsem přežila své děti, že mě opustil manžel, že ... že ... že ...
Já mám za mé osobní štěstí právě to "štěstí přítomného okamžiku". Když si všechna má "štěstí přítomného okamžiku" poskládám vedle sebe, vychází mi permanentní štěstí. A to je pro mě to ono, abych měla hezký život.
Ale takhle jednoduše to ani já žít ještě neumím, neboť zapomínám na štěstí přítomného okamžiku a občas a někdy příliš často nechávám své myšlenky bloudit v minulých "křivdách", v strachu z budoucna a pak to štěstí postrádám.
Vidím rozdíl v - jsem opravdu šťastná, cítím se vnitřne opravdu šťastně - to je to výše popsané, a - mám štěstí - to je třeba, když najdu nějaký materiální příklad - že vyhraju ve Sportce. Ale tohle štěstí mi můj vnitřní pocit štěstí přinést nemusí. To může být právě jen ta chvilková euforie.
Upravil(a) majkafa (2. 1. 2009 8:15)
Štěstí je pocit, pro který se člověk musí rozhodnout. Kdo šťastný být nechce, nikdy nebude.
Není tady
Jinak Majkafo,Tvoje řádky čtu a docela semi líbí,takže celkem s něma i souhlasím. A máš pravdu u každého s tím pocitem štěstí to bude jinak..myslím,že je to i právě o tom,co kdo má prožité.. A jsme asi dvě,kdo nad tím od včerejška přemýšlí..
Šťastie je podľa mňa relatívne a tak aj človek, ktorý zažije niečo zlé, sa s tým môže zmeriť a nájsť to šťastie v niečom inom. Moja teta je vdova, pričom strýko bol tri roky nezvestný, než sa potvrdila totožnosť jeho mŕtvoly. Prežila si také peklíčko(ono možno už aj predtým, lebo strýko pil...), ale hoci si už nikoho nenašla - spočiaktu som dúfala, že by ešte mohla - má dôchodok a popri ňom brigády, kamošky, občas jej zostane aj na dovolenku - a hlavne má dospelého syna, neevstu a dve vlastné vnúčence a jednu "vyženenú" vnučku, ktoré jej robia radosť, ale aj starosti... Doopatrovala svojho otca, ktorý sa relatívne v dobrom zdraví dožil 94 rokov... Má kocúra z útulku, ktorý je veľmi prítulný... Proste vyzerá spokojne a nesťažuje sa, len sem-tam na vysoké ceny alebo na zhoršenie cukrovky. To považujem za šťastný prístup k životu.
Není tady
Štěstí je, když jsi spokojená s tím co máš, když bys to nedala ani za nic jiného nevyměnila.
Není tady
Jiněnko, tvá věta mě zaujala, promyslela jsem to - ale - já bych klidně to své nynější štěstí vyměnila nebo dala za nějaké jiné. Mám tolik nápadů, za co všechno bych ho vyměnila. Že bych se ani neuměla rozhodnout.
Ale když jiné štěstí není, jsem spokojená i s tímhle. A to je štěstí.
Ale dovedu si představit některá štěstí, která bych nevyměnila. Určitě jsou to mé děti. A určitě to byl můj BM, když byl ještě M.
Upravil(a) majkafa (2. 1. 2009 12:20)
Štěstí?? už je to ,že ,že se ráno vzbudím a mám okolo sebe lidičky co mám ráda... a hlavně,že jsme zdravý...
Upravil(a) sisi21 (2. 1. 2009 16:00)
Není tady
No,štěstí .Pro každýho asi něco jiného,i když pro většinu to bude zdraví,láska atd.Já si občas někdy říkám kolik lidí na světě nemá to co já a hned si uvědomuju že jsem štastná za to co mám.Třeba že mám střechu nad hlavou a teplo.Třeba o Vánocích při rozbalování dárků jsem si říkala kolik lidí ted v tuhletu chvíli má uplně jiný starosti,čím nakrmit děti třeba
,malá se cpala cukrovím a já si říkala že taková běžná věc a jiný děti to nepoznají...ježíš,já zas bulím,jdu pro frtana...nebo třeba když si představím matku které umírá dítě a nejde vyléčit
...Tak asi momentálně pro mně je štěstí že jsme zdraví,máme co jíst,nemrznem venku.
Není tady
Už zase piju.
Manžel se rozhodl,že chce změnit mé chování.Domluvil se s kamarádkou,že si začnou psát milostné sms.Půjčuji si občas jeho mobil na hry,ale s jeho svolením.
Jednou mi tvrdil,že nedostal moji důležitou sms.Dovolil mi se podívat do mobilu.Tam jsem objevila milostné sms.
Ztropila jsem scénu,ale později,aby si nemyslel,že čtu jeho sms.On tvrdí,že si ukládá jen důležité sms.A teď toto.
Takhle mě nechal trápit asi 2měsíce,až kamarádka řekla pravdu.
On se hodně změnil vůči mě,ještě před milostnýma sms,přibližně 2roky.Co jsme se namluvili ohledně zlepšení našeho vztahu.Ale on byl prý je se mnou spokojený,to jen já ne.
Až si postěžoval kamarádce,že náš vztah není OK a tak dostali tento nápad se sms.Snad se tím něco změní.
Dotyčná tvrdí,že mě má rád a záleží mu na našem vztahu,ale nedokázal mi říct,co ho na mě štve do očí.
Je to správné řešení s těmi sms?
Není tady
Není,je to dětinský,nebo ti lžou a ty sms nejsou jen hra, ale skutečný milostný sms.
Upravil(a) Modroočka (8. 10. 2012 18:30)
Není tady
Kavasaki napsal(a):
Už zase piju.
Manžel se rozhodl,že chce změnit mé chování.Domluvil se s kamarádkou,že si začnou psát milostné sms.Půjčuji si občas jeho mobil na hry,ale s jeho svolením.
Jednou mi tvrdil,že nedostal moji důležitou sms.Dovolil mi se podívat do mobilu.Tam jsem objevila milostné sms.
Ztropila jsem scénu,ale později,aby si nemyslel,že čtu jeho sms.On tvrdí,že si ukládá jen důležité sms.A teď toto.
On se hodně změnil vůči mě,ještě před milostnýma sms,přibližně 2roky.Co jsme se namluvili ohledně zlepšení našeho vztahu.Ale on byl prý je se mnou spokojený,to jen já ne.
Až si postěžoval kamarádce,že náš vztah není OK a tak dostali tento nápad se sms.Snad se tím něco změní.
Dotyčná tvrdí,že mě má rád a záleží mu na našem vztahu,ale nedokázal mi říct,co ho na mě štve do očí.
Není to správně řešení, je to dětinské a hnusné. A ta věta "manžel se rozhodl, že chce změnit mé chování" - co tohle je? Manžel může měnit leda tak sebe, ale určitě ne tebe! Co to s tebou hraje za divné hry?
A to pití - proč piješ Kavasaki? Chtěla bys být šťasná a přitom piješ, to není ta správná cesta!
Upravil(a) LENNNA (8. 10. 2012 19:24)
Není tady
Kavasaki napsal(a):
kouřím,2měsíce piju
já taky kouřím a piju
Není tady
Kavasaki napsal(a):
Už zase piju.
ČO je "správne riešenie"? A čoho vlastne riešenie....? Možno naozaj nikto okrem teba nechce nič riešiť...
Není tady