Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 11. 2008 20:42

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

co je štěstí?

Ahoj všem,
chci být šťastná.Chci hodně?grater

Není tady

#2 21. 11. 2008 20:44

majkafa
Host

Re: co je štěstí?

Tak buď. Je to pouze otázka osobního rozhodnutí. smile

#3 21. 11. 2008 20:45

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Chceš být šťastná ? Buď.Raduj se ... záleží jen na Tobě co považuješ za štěstí ...

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#4 21. 11. 2008 20:47

Kavasaki
♥♥♥♥---

Amriana napsal(a):

Chceš být šťastná ? Buď.Raduj se ... záleží jen na Tobě co považuješ za štěstí ...

mít rád,vážit si lidí,nezažít smrt

Není tady

#5 21. 11. 2008 20:49

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Co je štěstí?? Muška jenom zlatá smile Tak to zkus. Uvidíš, že si tě štěstí najde, a napiš nám proč si smutná, proč  nemůžeš být šťastná, vypovídej se nám. Rádi ti pomůžeme.

Upravil(a) topazio (21. 11. 2008 20:50)

Není tady

#6 21. 11. 2008 20:50

Kavasaki
♥♥♥♥---

kouřím,2měsíce piju

Není tady

#7 21. 11. 2008 20:52

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Kavasaki napsal(a):

Amriana napsal(a):

mít rád,vážit si lidí,nezažít smrt

Smrt je součást života, to bych jako podmínku k tomu být šťastná nedávala, protože pak bych nemohla být šťastná nikdy.A být celej život nešťastná ? Ani nápad wink.
To další je splnitelný ...mít rád není těžký, pokud neočekáváš, že to bude něco za něco... a vážit si lidí? Hledej Je jich spousta co si jich vážit můžeš...

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#8 21. 11. 2008 21:41

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kavasaki napsal(a):

Ahoj všem,
chci být šťastná.Chci hodně?grater

Mayská legenda:

Jednou se všechna zvířata přiblížila k Mayovi a řekla:
"Neradi tě vidíme tak smutného. Přej si cokoliv a my ti to dáme."
Muž pravil: "Já chci být jen šťastný."
Sova odpověděla: "Kdo ví, co je štěstí? Přej si něco víc konkrétního."
"Dobře, tak tedy chci mít dobrý zrak."
"Máš ho mít," ozval se kondor.
"Také chci být silný."
"Budeš silný, jako já," řekl mu jaguár.
"A nikdy nechci mít unavené nohy."
"Dám ti své," slíbil jelen.
"Chtěl bych umět předpovídat déšť."
"Dám ti vědět svou písní", řekl slavík.
"Taky chci být lstivý."
"Naučím tě to," lísala se liška.
"A dokázat vylézt na každý strom."
"S mými drápy to nebude problém," přiskočí veverka.
"Chtěl bych vidět i potmě."
"Půjčím ti své oči," mňoukla kočka.
"A také bych chtěl znát léčivé rostliny."
"Tak to je má doména, protože já znám všechny rostliny. Označím ti je na polích i v lesích", syčel mu pod nohama had, ale Maya už ho neposlouchal a smutně odcházel.
Pak sova promluvila ke zvířatům:
"Teď už zná a umí mnohem víc, ale stejně zůstane stále smutný."
Ubohá zvířata...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#9 21. 11. 2008 21:47

Alyssa
♥♥♥♥---

To je otázka, co je štěstí? Pro každého je to něco jiného a v tom je to hezké..že nikdy není nic ztraceno smile Existují lidé, kteří se radují a pocit štěstí jim přináší každá maličkost. Pak jsou tací, kteří mají zdánlivě všechno a ostatní jim závidí a šťastní nejsou..
Přemýšlej nad tím, co Tě těší a raduj se z maličkostí.. Vždycky je důvod, proč se může člověk cítit šťastný stejně tak jako nešťastný!

Není tady

#10 21. 11. 2008 21:55

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava

.

Upravil(a) leontyna (4. 9. 2011 14:44)

http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

#11 21. 11. 2008 22:33

pencila
♥♥♥----

Pro mě je pocit štěstí to, když si řeknu,, že stojí za to žít :-D
Učím se to uvědomovat, že i ve svých úzkostech a trampotách jsem vlastně hrozně šťastná. A opravdu jsem. Jen mi to někdy nedochází big_smile

Není tady

#12 22. 11. 2008 0:15

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

majkafa napsal(a):

Tak buď. Je to pouze otázka osobního rozhodnutí. smile

Souhlas stolt

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#13 22. 11. 2008 0:23

pajaja
♥♥♥♥♥--
Web

Kavasaki,nejsi v tom sama,blbá útěcha.Stydím se za to, ale když je mi hodně zle také piju a hulím jak komín.Jestli ti to pomůže písni mi na sz.Kdo nezažil ,nepochopí.

Není tady

#14 22. 11. 2008 7:32

Petuna
♥♥♥♥♥--

Co je pro mě štěstí? souhrn maličkostí, které si kolikrát neuvědomíme že "je to štěstí "
Včera jsem šla v noci spát a dcerka 4 roky mě objala kolem krku ve spaní a dala mi pusu. A já se ani nehla i když jsem nemohla už dýchat a poslouchala blaženě jak mi funí do ucha:hjarta:kapitulation Štěstí? Pro mě ano.

Není tady

#15 22. 11. 2008 12:07

Zuzii
♥♥♥♥♥--

Kavasaki, štěstí je stav duše stolt Taky mi kolikrát není do smíchu, ale pak si stačí uvědomit "maličkosti" jako že jse víceméně zdravá (co by za to mnozí dali), mám rodinu, kde bydlet, venku krásně svítí sluníčko, zpívá kos apod. a vím, že to není tak zlý. Mnozí lidi to přehlížej a považujou za normální, ale stačí si to uvědomovat a zjistíš, jaké štěstí vlastně máš tummenupp

A co mi taky hodně pomohlo byla tahle knížka:

http://www.knihovnice.cz/recenze/lelord … testi.html

Vřele doporučuji, otevře Ti oči. Stačí jen chtít ... pussa

Není tady

#16 1. 1. 2009 14:27

kristian
Host

Vážené dámy,vážení pánové,nevím,jestli jsem vybral správné téma pro svůj příspěvek,ale prostě to tak cítím a chtěl bych se s Vámi o své pocity podělit.Nepřispívám sem moc,o to víc čtu jednotlivé příspěvky a o to víc obdivuji snahu pomoci,o to víc žasnu,když žena upoutaná doma svými povinnostmi dokáže odběhnout od rozdělané práce a pomoci radou,pochopením,pohlazením někomu,kdo zrovna v této chvíli trošku té lásky člověka k člověku potřebuje.A nejen to.V každém příspěvku - chceme-li,aby pomohl a utěšil,odesíláme i svou energii,jinak by to byla jen prázdná slova.Dnes je Nový rok.A právě dnes bych chtěl Vám,kdo jakkoliv pomáháte ostatním,kdo nejste lhostejní k tomu,když bolí srdce,když člověku tečou slzy bezmoci a přeje si jen konec všemu trápení - Vám všem s hlubokou úctou poděkovat a popřát štěstí a zdraví.hjarta

#17 1. 1. 2009 14:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nemůžeš chtít být šťastná - musíš se naučit šťastná být. Ne říkat si "teď budu šťastná", ale "teď jsem šťastná, protože..."

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#18 1. 1. 2009 15:08

majkafa
Host

helena napsal(a):

Ne říkat si "teď budu šťastná", ale "teď jsem šťastná, protože..."

chci právě to, co teď dostávám hjarta

Upravil(a) majkafa (1. 1. 2009 16:49)

#19 1. 1. 2009 16:38

REŇAS
Host

ŠTĚSTÍ?? JEN MUŠKA ZLATÁ.. PRO NĚKOHO ZDRAVÍ = ŠTĚSTÍ A MNOHO LIDEM(NEDEJBOŽE DĚTEM) SE HO NEDOSTÁVÁ..JAK SI MAJÍ POTOM ŘÍKAT,JSEM ŠŤASTNÁ,PROTOŽE DOSTÁVÁM CO CHCI.. A ONI BY NECHTĚLI NIC "VÍC" NEŽ TO ZDRAVÍ..
NĚKDY MI TADY TY PODOBNÉ TÉMATA PŘIPADAJÍ JAKO SEBEKLAM..POPŘENÍ SKUTEČNOSTI.. va

#20 1. 1. 2009 16:52

majkafa
Host

Jsem to trošku popletla. Už je to opraveno.

V každé vteřině můžu najít něco, co mě může udělat šťastnou. Třeba teplo, střecha nad hlavou, rozkvetlý petrklíč, jezdící výtah, úsměv neznámého člověka, vzkaz,že se na mě někdo těší, nebo "jenom" to, že v tuto vteřinu tady stále jsem.

#21 1. 1. 2009 17:00

Ela..
♥♥♥♥♥♥-

REŇAS napsal(a):

ŠTĚSTÍ?? JEN MUŠKA ZLATÁ.. PRO NĚKOHO ZDRAVÍ = ŠTĚSTÍ A MNOHO LIDEM(NEDEJBOŽE DĚTEM) SE HO NEDOSTÁVÁ..JAK SI MAJÍ POTOM ŘÍKAT,JSEM ŠŤASTNÁ,PROTOŽE DOSTÁVÁM CO CHCI.. A ONI BY NECHTĚLI NIC "VÍC" NEŽ TO ZDRAVÍ..
NĚKDY MI TADY TY PODOBNÉ TÉMATA PŘIPADAJÍ JAKO SEBEKLAM..POPŘENÍ SKUTEČNOSTI.. va

Určitě máš pravdu, ale ...
Mnohdy je člověk šťastný, aniž si to uvědomuje a je nešťastný, když o to štěstí přijde. Mnohé věci vnímáme jako samozřejmost, ale nic není samozřejné..
Máš děti ? Jaký to zázrak a štěstí v jednom ! Ale tobě to může připadat normální, běžné, samozřejmé. Budeš však velmi nešťastná, když nedej bože o některé z dětí přijdeš..
Máš byt - dům, ale není podle tvých představ, ráda bys tam tolik věcí změnila, ale chybí ti peníze a trápíš se pro to, co nemáš.. Ale zkus chvíli žít pod mostem a s láskou budeš vzpomínat na tu špeluňku, kdes dřív žila.
Měla jsi přítele - manžela a nevyšlo to, jaká to tragédie. Ale tahle tragédie tě posílí, ikdyž tě v první chvíli srazí na kolena. Dá ti sílu, vnitřně se rozvineš. I tohle je štěstí.
Je ti horko ? Jaké to štěstí, že netrpíš zimou, před horkem se vždy můžeš schovat do stínu.
Jsi obézní ? Důkaz, že máš stále co jíst - i to je štěstí ..
Jsi unavená, protože vstáváš každý den brzy ráno do práce a připadáš si jako štvanec .. Vyprávěj chvíli o tom těm, kteří přišli o práci, poví ti, jak by na tvém místě byli šťastní..

Štěstí nikdy nehledej v materiálních věcech. Jsou to "hodnoty" pomíjivé, stále se mění a takovéto "štěstí" neudržíš. Štěstí hledej jen sama v sobě. Je tolik možností .. stolt

Není tady

#22 1. 1. 2009 17:07

majkafa
Host

Ela krásný.

#23 1. 1. 2009 17:25

REŇAS
Host

smile Tak já také souhlasím i s Elou a stím,že ŠTĚSTÍ ROZHODNĚ NENÍ O MATERIÁLNÍCH VĚCECH.. však o tom jsem nikde nenapsala a ani si to nemyslím po zkušenostech mých osobních a odžitých.. Někdo třeba pomoci těch materiálních věcech to své štěstí,bohužel hledá..
Ale opravdu těžké bude říkat si,jsem šťastná(dostávám co chci) pro někoho,komu třeba umírá dítě..nebo,kdo postupně přichází o své zdraví,když pro ně je tohle..a jedině to největší štěstí..,které mu kamsi uniká..
Vždycky mě taková témata tady i třeba na duchovním nutí přemýšlet..kde mnozí z nás v hodně svízelných a těžkých situacích..po osobních tragédiích mají se kouknout do zrcadla a říct si a věřit tomu..jak jsem šťastná..
No a abych to trochu odlehčila..pro mně bylo dnes štěstí..že jsme si pěkně jako rodinka,já s manželem a dětma(dokonce 12 letý syn šel raději než 8letá,ubrblaná dcera) vyšli mrazivou zimou na procházku.. Jasně i o tom je štěstí. wink

#24 1. 1. 2009 20:53

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

Reňas, štěstí je už jen to, že máš 2 zdravé děti - že mají jeden druhého.hjarta

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#25 1. 1. 2009 21:34

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Ano,
štěstí cítí každý jinak. Pro někoho je to petrklíč na louce, pro jiného miliony na kontě, děti na VŠ a partnerka u plotny big_smile .

Tímhle se snažím řídit: štěstí je kámen, který lehce přehlédneš. A opravdu: často při honbě za štěstím zapomeneš být šťastná smile . A štěstí většinou objevíš až když jsi nešťastná. Tak ať ten kámen nepřehlédneš!

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí