29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky prosím poraďte - Malenka mi od rána silně zvrací Nejdříve se poblinkala a to opravdu hodně kolem desáté. Přičítala jsem to tomu, že se víc napila. Ale po 12.00 začala zvracet znovu a teď opět. Zvrací obloukem, ale je bez teploty. Naše doktorka má v pátek jen do 11.00., tak se nemám kde poradit. Zvažuju zajet do Motola na pohotovost. Nevíte, co by to mohlo být? Nemáte s tím některá zkušenost?
Upravil(a) Kacabka (21. 11. 2008 15:14)
Není tady
Kacabko a co reflux...bylo to zvracení vždy zhruba 1,5-2 hodky po kojení??? no a pak samozřejmě jakákoliv viroza nebo nemoc, no jelikož je před víkendem tak bych neváhala a vyrazila raději na tu pohotovost neboj, brzy bude líp
Není tady
Je možné že je to střevní chřipka, syn zvracel bez teplot. Jela bych s ní hned do nemocnice. Malým dětem velmi brzy hrozí dehydratace.
Není tady
Mě Tobi během 3 hodin zvracel dneska už 3x .... prej řádí virózy...
ale s tak malým dítkem bych neváhala a jela na pohotovost, jak píše dino, dehydratace je tam u těch malých velkej problém a jde to u těch dětí i dost rychle.... takže neváhej a jeďte
Není tady
Kacabko to vypada na rotavira. Nedavaj nic jineho nez kojeni a davej ji jen po troskach otdrhavej ji od prsu at si jen cucne my to meli v 3m. a sice naty rvala ale aspon to vydrzelo v zaludku mati nebo manzel mi ji braval od prsa a choval a rozptiloval a za pul hodky jsem ji zase dala cucnout to proste pakarna jak blazen ale takto mliko zustalo v zaludku a byla zavodnena.
Z trech zvraceni dehydrovane nabude (bohuzel jsem byli jiz 2x na kapackach kvuli dehyd. takze vim co pisu ale to uzmela naty 1,5 roku a nebylo mozne ji kojit) mat. mliko je velice dobre stravitelne a da ji hodne protilatek.
Není tady
Babu díky moc. Malá zeď spí a na pohotovosti jsou až od sedmi. Hned v sedm tam zavolám a uvidím, co mi řeknou. Jsem z toho dost vyplašená, Malenka je strašně živé miminko a od poledne mi tu leží a pospává - prostĚ není to ona. Bojím se, abych něco nezanedbala.
Není tady
Ty jo Kačí, to je mi moc líto, ať je v pořádku a ty se drž
Není tady
Kačabko měli jsme to samé....zvracel obloukem a to několikrát
jeď na pohotovost...
nám sice nic nenašli asi to byla jen viroza ale jistota je jitota
Nic jí nedávej ani nekoj!!!!!!!Protože hrozí dehydratace měla jsem dávat hořký čaj po lžičkách oslazený glukopurem
Pokud dítě tak hodně blinká nemělo by aspoň 5hodin pít mateřské mléko....jsou tam cukry a tuky a to dráždí žaludek/proto ten holý čaj ať má tekutiny
Dr nás pro jistotu poslala asi po měsíci i na vyšetření jestli nemáme reflux....ale nemáme
Není tady
Kačí, beruško, neboj, to bude dobrý. Hlavně malinkou hlídej. Podle mě by vás na dětském vzali i mimo pohotovost. Přece nebudete čekat celé odpoledne. Jestli Malence není dobře, tak ani jí to čekání neprospěje. Prostě se někam na dětské vnuť.
Kačí, moc na vás myslím a držíme vám s Vik palečky a pak napiš jak jste dopadli.
Není tady
kačí ať vám to dobře dopadne,taky bych jela raději hned...držte se a ať je Amuška brzy v pořádku
Není tady
Kačí, držím palečky, ať je Malenka brzy zdravá
.
kačí, tak co?
Holky,kopíruju info od kacabky ze včerejška,abyste věděly...měly by být v pořádku
Kacabka napsal(a):
Holky moc děkuju za podporu - naštěstí jsme do Motola ani nemuseli. Chytla jsem naší doktorku - má ordinaci ve své vilce, tak mi zvedla telefon. Prý to bylo jen podráždění žaludku - naštěstí se mi pozvracela jen 3x, ale i tak to stálo za to. Naposledy mi zvracela ve tři odpoledne. Mám jí dávát mírně oslazený dětský čaj a kojit jen po malých dávkách. Pokud by se ovšem malé zvýšila teplota, dostala k tomu průjem a nadále zvracela, tak nemáme váhat a hend jet do Motola. Odpoledne už Malenka ožila, začala dovádět a při koupání to byla zase moje zlatá holčička. Teď už spí jako andílek Doufám, že tím to všechno končí a my na tu pohotovost nebudeme muset.
Není tady
andulka napsal(a):
Kačabko měli jsme to samé....zvracel obloukem a to několikrát
jeď na pohotovost...
nám sice nic nenašli asi to byla jen viroza ale jistota je jitota
Nic jí nedávej ani nekoj!!!!!!!Protože hrozí dehydratace měla jsem dávat hořký čaj po lžičkách oslazený glukopurem
Pokud dítě tak hodně blinká nemělo by aspoň 5hodin pít mateřské mléko....jsou tam cukry a tuky a to dráždí žaludek/proto ten holý čaj ať má tekutiny
Dr nás pro jistotu poslala asi po měsíci i na vyšetření jestli nemáme reflux....ale nemáme
Andulko to je pekna blbost pokud diteti hrozi dehydratace tak prave musi pit ale po strasne malych davkach (chlazene slazene v nemocnici nam davali preslazeny sirup s ledem) a to podotykam ze jsme tam byli 2x s dehydrataci. Ale pokud dite je kojene tak mat. mleko je to nejlepsi co muze dat ale je traba davat po malych davkach prikladat a odtrhat od prsa. Dechat dite 5 hod. bez mat. mlika je pekna kravina. Samo neco jineho kdyz jde o mlikok umele to se naopak nesmi dat.
Není tady
Píšu tak jak nám řekli 3x v nemocnici 3 různí lékaři. David zvracel už zelené žaludeční šťávy a když si cucl mlíka zvracel okamžitě zase.Těžko poznám míru kdy vypije pouze přední mléko...
obě máme pravdu....dávat jen čas slazený glukopurem a trochu nakojit
Není tady
Holky strašně děkuju za všechny rady a pomoc. Malenka se dneska ráno probudila s tím nejkrásnějším úsměvem a okamžitě začala dovádět.
V noci už jsem jí normálně nakojila, jen jsem kójo zkrátila na polovinu a tak jsem to an radu doktorky aplikovala celou noc. Naštěstí se moc nebudila. Jinak večer jsem jí dávala po lžičkách čas oslazený Glukopurem. Dneska už baští normálně a nezvrací.
Ještě jednou všem moc děkuju A metál tomu, kdo vymyslel Babinet
Není tady