Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 21. 11. 2008 9:27

Kačulda
♥------

Nevěra manžela aneb doktoři a sestry

Ahoj všichni. Budu ráda za jakoukoli reakci na můj problém.

S manželem jsme spolu již 8 let, mně je nyní 25 a jemu 30 let. Vzali jsme se před dvěma lety. Manželství nám klapalo dobře, i přes občasné hádky, on je mnohem temperamentnější než já, řadu věcí říká a nemyslí to tak a mě to vždy mrzí ... a neshody jsou na světě. Tento rok jsem dokončovala vysokou školu, měla jsem toho plné zuby, každodenní dojíždění do školy, psaní diplomky a péče o domácnost (děti nemáme) mě vyčerpávaly na 120%. Celé léto jsem pak hledala práci. Asi to zní divně, ale najít práci jako čerstvý absolvent je dost problém. Takže jsem tomu věnovala úplně vše. Nutně jsem již potřebovala začít vydělávat (manžel mě živil celou vysokou školu), jelikož jsme plánovali společné bydlení a zanedlouho i založení rodiny (rozhodně netrpím pocitem nutnosti budovat kariéru, ba naopak). V 17ti mě totiž opustila máma s tím, že jsem už dost velká, abych se o sebe postarala sama. Zůstala jsem v bytě úplně sama (naši se rozvedli, když mi byly 4) s mým starším pohodlným bratrem.

No a právě toto léto manžel neunesl. Léto, kdy jsem se mu nevěnovala, jak "by potřeboval" (citace), cítil se "odstrčený a nevybitý" - sexuálně pochopitelně. Já jsem bohužel typ člověka, co když má velké stresy, tak se mnou nic moc není, mnohem více ocením objetí a podporu, ale na sex příliš chuť nemám. Stejně tak to se mnou bylo celá studia vždy v období skládání zkoušek, učení se na státnice ... Navíc odchod mámy a tím ztráta jakéhokoli rodinného zázemí ve mě zanechalo obrovský šrám. Bylo mi do breku vždycky, když jsem viděla, když holky na gymplu říkaly "máma říkala ..." a nebo "půjdu s mámou..." a nebo jsem jen viděla jít po ulici mámu se svou dcerou v mém věku. Pak o to hůř se mi nesly další stresy se školou. Manžel ale na vzdělání trval, že to je to nejdůležitější v životě, co může člověk mít. (v jeho rodině jsou všichni vysokoškoláci) Celá studia jsem proto brala antidepresiva (která mi předepisoval) a střídala se u mě období horší a lepší. Nic pěkného. Prosila jsem ho mnohokrát, že už nechci dál studovat, ať mě nechá jít do práce, ale o tom nemohla být řeč. Na jednu stranu se divím, že to vydržel.

V srpnu jsem práci našla a začal se mi otevírat svět. Bohužel do zaměstnání dojíždím 4 hodiny celkem. Takže od září vstávám v půl šesté a doma jsem v 7. Začátky jsou všude těžké, takže i já jezdila domů jak zmlácená. Navíc je to firma multikulturní, kde o češtinu příliš nezavadíš, takže to bylo velmi velmi náročné, první dny jsem chtěla utéct. No a moje dlouhodobá nepřítomnost doma se bohužel stala velmi vhodným prostředím na rozvíjení nevěry mého manžela s jednou vdanou sestrou s malým děckem, která je podle jejích slov v manželství spokojená, manžela velmi miluje, jen jí chybí sex, což mému manželovi chybělo taky, takže si jaksi vypomohli.

Jak jsem to zjistila? Na začátku října přišel s tím, že bychom se měli rozejít. Pro mě to byl absolutní šok. Cítila jsem, že něco není v pořádku, ale velmi často chodil z práce rozmrzelý, unavený, přičítala jsem to tedy většímu pracovnímu stresu. A jak tady píší jiné ženy, začalo mu na mě vadit vše, jak vypadám, co dělám, jak se chovám, co dělám a nedělá, prostě prakticky všechno, co šlo. A já to pořád přičítala jeho únavě z práce. V životě by mě nenapadlo, že má milenku. Jelikož z něj nic kloudného nevypadlo, začala jsem hledat sama. Pročetla jsem mu celou emailovou poštu, kde s ní měl nespočet emailů. Nikdy už bych nechtěla nic tak strašného zažít. Číst všechny ty detaily je jako když vás někdo bodá nožem přímo do srdce. Psal jí básničky, nosil jí kytky, psal jí, jak se má její malý brouček, ona mu posílala svoje nafocené erotické fotky ........... A on jí psal, jak se do ní zamiloval, že ho mrzí, že ji nemůže mít ...

A moje důvěra je ta tam a zbylo jen zlomené srdce. Prý to s ní ukončil (...kvůli mě a nebo protože mu řekla že od manžela neodejde?...) a že ho mrzí, že mi ublížil, ale že si za to můžu sama. Že kdybych se mu víc věnovala atd. atd. atd. Náš vztah je momentálně hodně chladný, jsme si velmi cizí a mě to trápí. Sama nevím, co chci. Pořád na to musím myslet a jsem tak zoufalá, jak jen jde. Tak strašně to bolí.

Napište mi prosím někdo, co si o tom myslíte.

Není tady

#2 21. 11. 2008 9:34

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Nevěra manžela aneb doktoři a sestry

Myslím si, že váš vztah není vztahem dvou rovnocenných partnerů, ale vztahem otec-dcera. On Tě NUTIL chodit do školy, předepisoval Ti antidepresiva (je lékař?), nedovolil Ti jít do práce... A Ty jsi ho poslouchala???
Proč???
Živil Tě celou školu, tohle je práce rodičů a ne manžela...
Četla jsem, že vztah, kde jeden z partnerů financuje druhého na škole... nemá šanci vydržet, protože ten druhý nemá šanci mu to nikdy splatit... (leda že bys teď vydržovala finančně 5 let jeho)...
Něco jiného samozřejmě je, když manžel vydělává na rodinu a manželka se stará o domácnost a o děcka.

Zřejmě, jste spolu od 17-ti - kdy Tě opustila máma... a Ty v něm podvědomě hledáš rodiče, které jsi ztratila... mimochodem, kde máš tátu???

P.S.: V té milence hledá skutečnou partnerku, protože doma ji nemá... doma má prostě "dceru"... a s dcerou se moc nesouloží, že... dumbom

Upravil(a) Martinka1 (21. 11. 2008 9:35)

Není tady

#3 21. 11. 2008 9:41

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kačuldo: moje rada je - začni žít svůj život a ne život svého manžela.
Zeptej se sama sebe: opravdu dělám to, co chci já sama? Nebo dělám to, co pro mě vymyslel a jak mi můj život nalinkoval můj manžel???

Antidepresiva totiž o něčem svědčí - o tom, žes nedělala to, cos chtěla, a tu nechuť se manžel snažil přebít tím, že Ti předepsal antidepresiva...

Není tady

#4 21. 11. 2008 9:44

Kačulda
♥------

Martinko,

tak to úplně není. Kde je můj otec, to netuším, má už asi čtvrtou manželku a počet dětí taky netuším. Manžel je lékař. On je spíš takový rytíř. Bral to jako čest, že se o mě stará. Bohužel pro mě to bylo spíš držení hlavy pod vodou, v jeho očích to bylo to nejlepší, co pro mě mohl udělat.

Že mi ale celé roky suploval rodinu, to máš pravdu. A to je asi taky to, proč se tak strašně bojím, že se náš vztah nakonec rozpadne, protože nemám vůbec nikoho. Odchod mámy mě zlomil a na manžela jsem se upnula víc, než je zdrávo. Byl pro mě jedinou jistotou v životě.

Není tady

#5 21. 11. 2008 10:00

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kačulda napsal(a):

Martinko,

tak to úplně není. Kde je můj otec, to netuším, má už asi čtvrtou manželku a počet dětí taky netuším. Manžel je lékař. On je spíš takový rytíř. Bral to jako čest, že se o mě stará. Bohužel pro mě to bylo spíš držení hlavy pod vodou, v jeho očích to bylo to nejlepší, co pro mě mohl udělat.

Že mi ale celé roky suploval rodinu, to máš pravdu. A to je asi taky to, proč se tak strašně bojím, že se náš vztah nakonec rozpadne, protože nemám vůbec nikoho. Odchod mámy mě zlomil a na manžela jsem se upnula víc, než je zdrávo. Byl pro mě jedinou jistotou v životě.

To je ok, že to tak bylo, prostě v danou chvíli to bylo to nejlepší.
Jenom se Ti snažím napsat, že nefungujete jako "rovnocenný" pár, ale jako tatínek a dceruška.
A tudíž "tatínek" se snaží, možná podvědomě, hledat si skutečnou partnerku - kterou Ty bohužel nejsi.
To není že by to mělo být špatně. Je to tak, protože v 17-ti jsi vlastně byla "sirotek" který ještě potřeboval rodiče - a on se té role ujmul.
Jenže, soudě podle té milenky, už se mu to teď asi tolik nezamlouvá, jak to je.

Není tady

#6 21. 11. 2008 11:53

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Myslím si, že váš vztah není vztahem dvou rovnocenných partnerů, ale vztahem otec-dcera. On Tě NUTIL chodit do školy, předepisoval Ti antidepresiva (je lékař?), nedovolil Ti jít do práce... A Ty jsi ho poslouchala???
Proč???
Živil Tě celou školu, tohle je práce rodičů a ne manžela...
Četla jsem, že vztah, kde jeden z partnerů financuje druhého na škole... nemá šanci vydržet, protože ten druhý nemá šanci mu to nikdy splatit... (leda že bys teď vydržovala finančně 5 let jeho)...
Něco jiného samozřejmě je, když manžel vydělává na rodinu a manželka se stará o domácnost a o děcka.

Zřejmě, jste spolu od 17-ti - kdy Tě opustila máma... a Ty v něm podvědomě hledáš rodiče, které jsi ztratila... mimochodem, kde máš tátu???

P.S.: V té milence hledá skutečnou partnerku, protože doma ji nemá... doma má prostě "dceru"... a s dcerou se moc nesouloží, že... dumbom

Martinko ...četla ..proboha kde ? Tohle je nesmysl .Mě manžel v podstatě taky živil na VŠ jelikož mé příjmy z brigád byly v té době spíš symbolické.A víš co ? Letos jsme spolu už 15 let.Takže to cos četla je pro mě pouhá teorie někoho o něčem.A fakty by mě zajímal zdroj těchto info.A vztah není jen o tom , že druhýmu splácíš investovaný prachy přece.A já osobně jsem chtěla se školou seknout tehdy taky mockrát, protože jsem měla pocit, právě že mě živí a má na krku a taky mi to nedovolil a víš co ? Jsem mu vděčná.Díky tomu se mi otevřely obzory.... Ale to je jen můj příběh Chci tím pouze říct, že tak to nemusí být vždy, jak píšeš.

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#7 21. 11. 2008 12:00

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

pro Kačuldu... jsi ted v šoku.Máš pocit, že se hroutí svět ...ale ... ber to jako životní lekci a zkušenost, něco s čím můžeš dál pracovat.Muž Ti řekl, že se s ní rozešel a zůstává s Tebou.Netrápila bych se motivy, proč tak udělal, proč se tak rozhodl, stejně Ti řekne jen to, co bude sám chtít.Víš, když nebude chtít, tak ho u Tebe neudrží ani pár volů bez ohledu na tu paní.Vím, že to ted bolí, hlavu vzhůru...a zkus spíš přemýšlet, co můžeš, pokud budeš o to opravdu stát sama udělat pro záchranu vztahu.Chceš s ním zůstat? Jsi schopná na tuhle epizodu s nevěrou zapomenout ?Stojí Ti to za to ? A pokud ju ? Co s tím uděláš ?První na čem bych já osobně pracovala je ten strach.Strach, že Tě opustí, že o něco přijdeš.Je přirozenej, ale svazuje Tě, nebudeš jednat efektivně, když se budeš bát.Nějak jsem přehlídla.Mluvili jste s manželem o tom co dál ? On Ti vysvětlil své "důvody" proč... tomu bych já asi ani nevěnovala pozornost, dozvěděla ses, že za to můžeš Ty atd ...no hledal omluvenku pro sebe - běžnej únik ... spíš mě zajímá ... co cheš Ty dál a co on ? Mluvilas s ním ?

Upravil(a) Amriana (21. 11. 2008 12:01)

Není tady

#8 21. 11. 2008 12:09

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Kačulda napsal(a):

On je spíš takový rytíř. Bral to jako čest, že se o mě stará.

Možná že i tady je část problému - dokud jsi byla ta, o kterou se "staral" (až tak že proto, abys splnila jeho vůli, ti předepisoval antidepresiva, která bys ovšem neoptřebovala, kdybys nemusela plnit jeho přání "rozkazy???") - vlastně tě ovládal, tak všechno klapalo - ovšem z jeho pohledu. Ale teď jsi se osamostatnila, máš náročnou práci - rosteš profesionálně a možná to nemůže překousnout, že už není jediným středem tvojeho vesmíru. Ona paní milenka asi k němu zbožně vzhlíží a dělá co mu na očích vidí....

Strach je malá smrt...

Není tady

#9 21. 11. 2008 12:14

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

Kačulda napsal(a):

Možná že i tady je část problému - dokud jsi byla ta, o kterou se "staral" (až tak že proto, abys splnila jeho vůli, ti předepisoval antidepresiva, která bys ovšem neoptřebovala, kdybys nemusela plnit jeho přání "rozkazy???") - vlastně tě ovládal, tak všechno klapalo - ovšem z jeho pohledu. Ale teď jsi se osamostatnila, máš náročnou práci - rosteš profesionálně a možná to nemůže překousnout, že už není jediným středem tvojeho vesmíru. Ona paní milenka asi k němu zbožně vzhlíží a dělá co mu na očích vidí....

A nebo naopak je to nezávislá akční ženská, samostatná ... a to ho na ní fascinuje ...

Není tady

#10 21. 11. 2008 12:28

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Amriana napsal(a):

Martinko ...četla ..proboha kde?

Někde o tom psal/mluvil buď Jan Bílý, nebo Bert Hellinger... spíš Hellinger. Je to z rodinných konstelací.

Gratuluju že Tobě to funguje, jak je vidět, výjimky potvrzují pravidlo.

Ovšem jak vidíš, zakladatelce vlákna to nefunguje. A to je hlavní, o čem se bavíme.

Upravil(a) Martinka1 (21. 11. 2008 12:28)

Není tady

#11 21. 11. 2008 13:45

javena
♥♥♥♥♥♥-

Kačuldo, asi takhle. Jste spolu od chvíle, kdy se ti zhroutil svět a on si teď myslí, že neodejdeš, protože ho potřebuješ. Že na to "nemáš". Nakonec, je to tvoje chyba, že "ujel". Teď předpokládá, že mu to projde. Promiň, můj názor.
Co máš dělat? Buď to ustojíš, pojedete dál a ty mu to nikdy ani náznakem nepřipomeneš, protože na to jsou fakt hákliví, nedejbože neoplatíš. Vztah je ale narušený a jít od sebe můžete třeba za rok.
Můžeš taky říct - měl jsi pravdu, bude lepší jít od sebe. A začít znova a jinak.
To první je těžký a to druhý taky. Osobně si myslím, že kdyby si byl paninkou jistej, už spolu nejste.
Je to na tobě. Držím palce

Není tady

#12 22. 11. 2008 11:04

Kačulda
♥------

Ahoj Amriano,

děkuju Ti moc za Tvůj názor. Víš, já jsem samozřejmě taky vděčná za to, že mě celou školu držel za ruku a popostrkoval. I když jsem dělala ekonomii, což s medicínou nemá nic společného, dokázal mě opravdu podpořit. Jenže otázkou je právě to, jestli to za to stojí, když je to za každou cenu. Jeden čas, někdy v druháku, jsem trpěla opravdu těžkýma depresama, chyběla mi strašně moc rodina, zázemí a ze školy jsem měla akorát nervy. Kdo zná VŠE v Praze, tak by mi dal za pravdu, přezdívali jsme tomu "velkovýkrmna". Žádné kruhy, téměř žádní kamarádi, každý semestr si každý udělal svůj rozvrh, zbývalo se jen modlit, abych se potkala alespoň s někým, koho už znám od vidění. Učení se na zkoušky a zkoušky se samými cizími lidmi. Za celá studia jsem měla jen 2 kamarádky, se kterýma jsem se horkotěžko snažila alespoň trochu synchronizovat rozvrh. Každý ráno jsem vstávala s tím, že se už nechci vrátit domů, že mě snad něco přejede nebo tak něco. (vypadá to jako blbý kecy, ale kdo prožil deprese, tak to chápe) No a jeden z jeho důvodů k rozvodu bylo, že jsem byla stejně celý roky nahromadě. Fakt ironie, že?

My jsme totiž došli k tomu, že mu ve finále vadí, že jsem vzdělaná a ne pitomá. Prej že ta sestra si dokáže mnohem lépe vážit jeho práce. Že je z toho úplně hotová. V těch emailech mu psala, že je hrdina. A navíc ona lépe rozumí tomu, co dělá. (no pochopitelně, pochybuju, že on by mi vysvětlil, resp. by byl schopný komunikovat např. o vlivu pohybu kurzů měn na cenu ropy!!!) Že potřebuje být obdivován a tak. Teď v týdnu mi řekl, že se mu podařilo "napíchnout centrál". A když jsem řekla, ať mi vysvětlí, co to je, že to nevím, tak se podíval tak ironicky něco jako "no jo, já zapomněl, ty nejsi ta sestra"!!! Nutno podotknout, že mne narozdíl od něj vždycky zajímalo, co v práci dělá, narozdíl od něj. No a ona na něj vzhlíží jako na svatý obrázek a on je z toho celej hotovej a byl schopnej kvůli tomu zahodil celý náš vztah!

K té sestře. Nevím, jak moc je emancipovaná. Když se dokáže od svojí mámy (psala mu to v emailu) nechat nafotit v erotickým prádlem (pravděpodobně pod záminkou, že je to pro manžela), tak to asi žádná puťka nebude, což já bohužel do jisté míry jsem. Já jsem typ toho člověka, kterým se říká tichá voda. Není o mě moc vidět ani slyšet, rozjedu se, až když dostanu prostor, co potřebuju. Žádný extrovert tedy ale nejsem. Takže dračice v posteli taky zrovna nejsem. Což jsem si taky vyslechla.

Pravda ale je, že spousta věcí je o komunikaci. On si to celé léto v sobě dusil a mě nic takového nedošlo, ani ve snu by mě to totiž nenapadlo. Když jsme se začali bavit při příležitosti rozchodu, tak mi říkal, že se hrozně diví tomu, co mu říkám (že ho miluju, že vůbec nechápu co se děje...- to jsem o nevěře ještě nevěděla). Že si myslel, že náš vztah umřel, že o něj už nemám zájem. Že jsem se věnovala pořád škole a práci atd. Největší paradox je, že jsem zjistila, že náš vztah řešil s lidma v práci (se sestrama, ale i s kolegy), s kamarády, ale mě neřekl ani slovo. Proboha proč!!! Kdybych jen věděla... mohlo to všechno proběhnout úplně jinak. Ani teď se mnou nechce moc o ničem mluvit, že tomu prý necháme volný průběh. A já nechci vyčítat, i když to ve mě často vře, když slyším "holky v práci říkaly...", "holky si myslí....", on je totiž příšerně ovlivnitelný a já se obávám, že já jsem momentálně na vedlejší koleji.

Děkuju moc za Tvoje názory, opravdu. smile

Není tady

#13 22. 11. 2008 13:07

solkla
♥♥♥----

Kačuldo, jak bych Ti to napsala... Mám z Tebe pocit, že se ve všem pěkně plácáš...
Jsi mladá holka, máš dodělanou VŠ, zatím jsi vůbec nenapsala co by Tě v životě bavilo, co máš v plánu, zda třeba nechceš vycestovat do zahraničí a tak...
Myslím, že to co Tě potkalo s maminkou v 17 ti je sice nemilé, ale na sebevraždu to fakt není. Pak hned manžel, který se k Tobe opravdu choval a chová jako otec... Co když to co jste si měli v životě vy dva dát už jste si dali?

Zkus si naplánovat svůj život, zjistit co Tě baví a třeba zjistíš, že to co Tě potkalo není jenom špatný. Děti nemáte, tak bych opravdu jednala jen sama za sebe. Život máš před sebou.

Veď mě,dobrotivé světlo,nepropustnou tmou,veď mě do bezpečí.Již se snáší černá noc a já bloudím ztracený,veď mě do bezpečí. Dosud jsem nepoznal úzkost a nikdy jsem nežádal,abys mě chránilo.Vždy jsem kráčel vlastní cestou,avšak nyní prosím,veď mě do bezpečí.Kéž s novým jitrem přivítá mě úsměv andělů,které jsem kdysi miloval a na něž jsem zapomněl. (John Henry Newman: Veď mě, dobrotivé světlo)

Není tady

#14 22. 11. 2008 14:50

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kačuldo, VŠE znám, studovala jsem tam taky. S velkovýkrmnou souhlasím, ale nebylo to tam strašný aby ses konkrétně ze školy skládala... nemyslím si že to bylo primárně školou (i když mohla působit jako spouštěč) ale Tvou psychikou. Mně se tam docela líbilo :-) I když bez kruhu, kamarádů... ale semtam občas ses určitě s někým seznámit musela, já jsem bydlela na koleji, měla jsem spolubydlící, chodila jsem na stěnu (horozeleckou před tělocvičnou), na předměty který mě bavily (navíc z volných kreditů)...
... a představ si, že teď o patro výš bydlí spolužačka z VŠE, se kterou jsme chodily na nějaký předmět... já jsem ji nepoznala, ale ona mě ano a kamarádíme spolu dál :-)
Toť vše ke škole.
Ohledně manžela - jsi na něm hodně závislá, a to je ten problém. Pořád píšeš "manžel, manžel" - ale kde píšeš o sobě?
Co ty sama bys ráda dělala? Co máš ráda? Čemu se chceš věnovat?
Je načase abys začala žít SVŮJ ŽIVOT - ať už s Tebou manžel zůstane nebo ne.
Víš, chlapi o Tebe nebudou stát (ani manžel), když si Tebou bude jistej - on Ti zahne a Ty za ním dolejzáš... to nemáš zapotřebí.
Začni žít svůj život - a nech jeho, ať se rozhodne, jestli Tě chce nebo ne (pokud ne, jeho chyba ne?)...
Na jiném vláknu byl návod, jak získat zpět zájem manžela... začít si svůj život, ta ženská začla chodit do společnosti, cvičit, přestala se tolik starat o domácnost - to všechno sama, bez manžela (s podporou kamarádky) a to víš, že manžel se začal divit a začal o ni znovu bojovat!
Jasně že je to těžký, když manžel byl 7 let středem Tvého života, ale jak vidíš, o ten střed můžeš přijít... Jediný udržitelný střed života máš sama v sobě!!!
Jsi mladá, bez dětí a celý život před sebou, tak se vyplatí začít pracovat sama na sobě a na tom, nebýt závislá (na komkoli) a začít žít SVŮJ VLASTNÍ ŽIVOT.
První krok je - začít se ptát sama sebe, kdo vlastně jsi a co Ty chceš (ne co chtějí ti druzí, abys dělala, zejména manžel).
P.S.: Já jsem ekonomku vystudovala v pohodě, bavilo mě to... jenže to je rozdíl, já jsem si to sama vybrala... možná že by Ti tenkrát bylo líp, kdyby ses na to vykašlala, když jsi studovat nechtěla, Tvůj manžel chtěl abys studovala a teď Ti to vyčte... nebylo to kontraproduktivní?
Snažila ses mu zavděčit a stejně to k ničemu nebylo.
Příště se snaž zavděčit jenom sama sobě a dělej to, co Ty sama chceš a pro co se Ty sama rozhodneš.
Deprese je určitě známka, že se máš léčit, a ne do sebe cpát prášky, který Ti předepsal manžel (když už tak bych si je nechala předepsat od někoho jinýho) - a navíc, prášky bez terapie je stejně jenom zametání problému pod koberec.
Chodila jsi/chodíš na nějakou terapii? Deprese není nic, s čím je radno si zahrávat...

Není tady

#15 22. 11. 2008 15:46

Kačulda
♥------

Máte tu všechny pravdu v tom, že jsem se nikdy nestarala sama o sebe. Spíš to bylo takové přežívání než žití. Jaké mám záliby a koníčky? Popravdě řečeno o žádných nevím. Dobře si uvědomuju, že teď budu působit jako fňukna, ale já krom školy a domácnosti už na nic jiného neměla chuť. Čas by se našel, to by byla výmluva, kdybych řekla, že ne, ale tak nějak jsem se snažila to spíš všechny ty roky vydržet než si něco užívat. To mi taky vyčetl. Že si neumím život užít. Jo, to je pravda. Vydržet roky dělat školu, co mě nebavila, to bylo spíš týrání. Bylo to nade mnou jako Damoklův meč, pořád se mnou, všude a vždy a do poslední chvíle s nejistotou, jak to dopadne. I když poslední semestry jsem si zvolila vedlejší specializaci - psychologii a sociologii v řízení firem, což mě hrozně moc bavilo, vždycky mě psychologie hodně bavila. Já jsem na koleji nebydlela, každý den jsem dojížděla. Teď chodím do práce, na což jsem se celé roky strašně těšila a užívám si to, opravdu, štve mě jedině tolik času strávaného dojížděním. Jinak je to tam moc fajn a já si opravdu užívám tu volnost! Je to pro mě obrovské vysvobození! Jako když vypustí zvíře z klece.

Je paradox, že teď, když si můžu opravdu začít užívat života (tak to cítím), tak to manžel chtěl vzdát. Myslím, že ho mrzí, že to udělal, řekl mi to, ale zároveň vím, že ta nechuť k našemu vztahu, co v něm narostla, je hodně velká. Ta sestra pro něj byla spíš nějaký únik. Myslel si, že se všechno začne měnit hned, co školu dodělám, tedy v létě, ale já potřebovala nejdřív najít tu práci a s ní nasbírat i tak hodně potřebné sebevědomí, které mám bohužel nulové, potřebovala jsem prostě získat ta svoje křídla a určitou sebejistotu.

Myslíte si, že už to s náma opravdu nemá budoucnost? Plánovali jsme spolu rodinu, bydlení... Další fakt je taky ten, že bydlíme u jeho rodičů a jemu se odsud jaksi moc nechce. Malý nájem, žádná hypotéka ... Samozřejmě, že by to tu dál nešlo, máme tu 1+1 v přízemí rodin. domku. A bydlení s rodičí? .....

Řekl mi, že zjistil, že chce holku spíš malou, bloňďatou, modrookou, extrovertní, dračici ........ prostě úplně pravý opak mě. To se mi skousává velmi špatně. Mimochodem, to je popis té sestry, patrně, fyzicky ano (podle těch fotek), psychicky nevím. Některá tu psala, že kdyby ona s ním chtěla být, už by se mnou dávno nebyl. To je bohužel s nejvyšší pravděpodobností pravda. Ona je ale vdaná a trvala na tom, že manžela velmi miluje, že by ho opustit nemohla. Hodná holka! Když ji řekl, že to s ní končí, tak mu prý řekla, že by ji mrzelo, kdyby nám zničila vztah. Ježiš, já jí snad budu muset poděkovat za takovou ohleduplnost!!! A ten blbec ji ještě obhajoval! Že ona za to nemůže!!!

Navíc my jsme byli navzájem první vážnou známostí, takže mi řekl, že si toho v životě moc neužil, že chce poznat taky něco jiného.... Tak si tak říkám, že je lepší potkat partnera, co již něco zažil, protože ten tímto pocitem trpět nebude. To všechno na mě chrlil v těch hádkách. Oni totiž v práci o nočních, když není co dělat, tak sedí na sesterně a kecají o všem možném a můj muž při své ukecanosti to pak vyžvaní všechno i mě. No a sestřičky si rády pofňukají, co všechno doma nemají a on jim hrdinně nastavuje rameno na vyplakání. (Nechci tím samozřejmě házet všechny sestry do jednoho pytle, i když já osobně je teď nemůžu ani cítit.)

Není tady

#16 22. 11. 2008 15:56

jindra
♥♥♥♥---

Amriana napsal(a):

Bety napsal(a):

Kačulda napsal(a):

A nebo naopak je to nezávislá akční ženská, samostatná ... a to ho na ní fascinuje ...

Tady bych souhlasila.

jsi vláček za lokomotivou.

Asi ho baví pomáhat,ale zároveň potřebuje i pořádnou samici ( viz ty narážky na sex ).

Buď sama sebou.zeptej se sama sebe, co dál chceš.
Jen ty bez něho!Jenom ty !

Není tady

#17 22. 11. 2008 16:06

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kačuldo...
já to momentálně moc nadějně nevidím (jakože by se hned chtěl vrátit).
Spíš bych Ti radila - pokud do práce dojíždíš 2 hod. tam a 2 zpátky (to je opravdu hodně času a předpokládám že je to hodně daleko od bydliště) -
NAJDI SI PODNÁJEM VE MĚSTĚ KDE PRACUJEŠ A ODSTĚHUJ SE TAM.
A uvidíš, co odluka přinese.
Pak už to bude na manželovi.
Jestli odloučení od Tebe ho přitáhne zpátky - nebo ne. Aspoň budeš vědět na čem seš.
Tady nemůžeš udělat nic jinýho kromě toho, že začneš žít svůj život se vším všudy (i s vlastním bydlením) - a pak budeš čekat, protože pak bude míč na manželově straně hřiště.
Držím palce a přeju hodně odvahy!!!

Není tady

#18 22. 11. 2008 18:28

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Martinka1 napsal(a):

Nezlob se, ale to mi zní jako pěkná pitomost. Manžel nás živil, když jsem byla na VŠ a taky mě živil půl roku, kdy jsem byla na neschopence, ale nemocenskou jako student nedostávala. Teď už mám 5 let po škole a vztah pořád klape, mám se jako děsit že to nakonec nevyjde právě kvůli tomu? lol
Martinko, víš, šedivá je teroie ale zelený strom života. Říct obecně že jakýkoli vztah, kde jeden z partnerů (dosaď si co cheš) nemá šanci vydržet, je dost troufalé.

Jinak s tebou ale plně souhlasím, že tazatelka brala muže spíše jako tatínka. Prosila ho aby ji nechal ze školy odejít, ale on nepovolil? A nakonec jí řekne, že je její, chyba, že on si našel milenku, protože ona neměla na té škole, ke které ji nutil šanci se o něho dostatečně starat? usch

Kačuldo máš to moc těžký, ale potřebuješ se hlavně osamostatnit. Jsi dospělá holka a i když jsi prošla mnoha problémy, když tě opustila máma, musíš se z toho vzpamatovat a začít žít život, jaký ty chceš. Nikdo tě nemůže nutit, abys dělala školu, pokud ty nechceš. Ani manžel - ten by měl mít na mysli tvoje dobro, a ne tě ještě stresovat a pak ti předepisovat AD...

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#19 22. 11. 2008 23:21

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Kačuldo.Tak Ti tak čtu co jsi psala a je to dobře že píšeš, rovnáš si hlavu a třídí se myšlenky...navíc když se člověk vypovídá, cítí se líp.Tak já dnes jen několik postřehů, co mě zaujalo...
Chce tomu nechat volný průběh ... čemu ? Tomu jestli tě on bude chtít zpátky? Tomu jestli ho přejde zamilování nebo vášeň k té paní ? On to chce neřešit ..tj nerozhodovat se hned, nemluvit moc o tom ...a já se ptám ...takhle to chceš i Ty ? Tobě to vyhovuje ? Pakliže ano, je to ok, pokud ne ...je na čase se ozvat.
Další věc ... máš jí plnou hlavu ... že je blond a dračice atd ... víš to není důležitý ... nebýt to tahle byla by to třeba jiná ... nepřemýšlej o ní nesrovnávej se.V momentální situaci Tě to může jenom bolet... sama říkáš že máš sebevědomí na nule atd ...trohle srovnávání a dumání o ní ti ho nepřidá.Začni přemýšlet o sobě ...o tom jaká jsi Ty, co vlastně chceš.Zatím jsi tu napsala jen svý domnělý nebo skutečný chyby, ale nečetla jsem ani jednou pochvalu.Umíš se i pochválit ?  ... tak hop hop ...těším se na to smile
A poslední věc co ti pro ted chci napsat ... nenech si vmanipulovat myšlenku, že JEHO nevěra je TVÁ vina ... nevěra je jen katalyzátor ..jen ukazuje, že se ve vztahu něco děje...a na vztah, jak mi zajisté potvrdíš jsou potřeba dva ...čili hezky napůl ...Rozhodně bych já osobně měla k partnerovi v tomto případě projev ve smyslu ..ano, pokud jsi nebyl spokojený, měl jsi to řešit se mnou ne tím, že si najdeš bokovku, tak ted to na mě neházej celý ...
Tak pro dnešek vše ... jen pár nápadů ode mě k Tobě... ono by toho bylo i víc, ale myslím si, že tohle zatím stačí smile.
Má rada...zvedni hlavu .... najdi se ...
PS a milenka v posteli jsi jen tak dobrá jak dobrýho máš k sobě chlapa wink.takže bud v poho ju ???

Upravil(a) Amriana (22. 11. 2008 23:25)

Není tady

#20 23. 11. 2008 9:11

Kačulda
♥------

Děkuju moooooooooooc za všechnu podporu. tummenupp

Teď je situace taková, že nečekám, zda se rozhodne. Po provalení nevěry, což je cca 3 týdny, a po našich několikahodinových rozhovorech následující dny mi řekl, že to s ní ukončí. Tj. jak jsem psala, jak mu tvrdila, že to je dobrý nápad, že by nám nerada zničila vztah.... Vyříkali jsme si to všechno, co se v něm kumulovalo celé předchozí měsíce, no a i proto udiven mým zájmem o vztah ( což nemůžu pochopit ), řekl, že si myslel, že už o vztah zájem nemám, tak to prostě řešil takhle.

Házet všechnu špínu na mě, to se ale snažil. Myslím, že až časem by uznal, že takhle se manželská krize (což si myslím, že byla/je) neřeší!!! Řekla jsem mu, že si se mnou měl promluvit a ne to v sobě dusit... Ve finále pak začal couvat, že si spíš na ní něco jako vysnil (mimo to, že je romantik, tak je taky neuvěřitelně naivní a rád věří tomu, co chce).... To ale není jeho omluva! To jen na vysvětlenou. Teď už ale nic řešit nechce. Možná bude lepší tomu nechat nějaký čas.

Odstěhování jsem taky navrhla, kamarádka mi dokonce slíbila kontakt na hodnou a slušnou paní, co bere podnájemníky do RD. Manžel mi ale řekl, že to by byl konec, že by to bral jako můj nezájem o vztah, takže jsem krabice zase pomalu vybalila. hmm

No a s mojí prací je to otázka. Řeším velké dilema. V Praze mám možnost dělat dobrou práci za dobrý plat a postupně kariérně růst (ne, že by to byl můj životní cíl, ale nechci tu VŠ zahodit). Domů jezdím ale hodně pozdě. Celý týden. Víkend je pak za běhu - nakoupit, vyprat, vyžehlit, uklidit.... (však to všichni znáte) Nevím, zda si nemám najít práci u nás ve městě, kde takové možnosti nejsou ani omylem, ale zase bych se mohla více věnovat našemu vztahu. (Až by byly jednou děti, tak bych to udělat stejně musela.) A nebo je to naopak špatně? Zase obětuju kus ze svého, já vím.

Děkuju moc za všechny příspěvky. Pomáhají mi moc, protože jsou nezaujaté a nad věcí, což já nejsem. Pa

Není tady

#21 23. 11. 2008 11:45

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Kačulda napsal(a):

Odstěhování jsem taky navrhla, kamarádka mi dokonce slíbila kontakt na hodnou a slušnou paní, co bere podnájemníky do RD. Manžel mi ale řekl, že to by byl konec, že by to bral jako můj nezájem o vztah, takže jsem krabice zase pomalu vybalila. hmm

Už zase děláš něco, co nechceš, ale co chce manžel? dumbom
Vezmi to třeba tak, že pracuješ 2 hod. od domova - no tak budeš od pondělka do pátku pryč (mezitím se o sebe manžel postará sám), a budeš jezdit domů na víkendy.
Konečně se nauč dát si svoje vlastní hranice a neskákej, jak manžel píská!!!
Však on to přežije, když nebudeš přes pracovní týden pryč. A pokud ne, tak o Tebe asi tolik nestojí!!!

Až budete mít děti, bude to něco jinýho, ale zatím je nemáte, tak proč se máš zase přizpůsobovat???

Myslím že děláš chybu, když manžela ve všem slepě posloucháš.

Kačulda napsal(a):

No a s mojí prací je to otázka. Řeším velké dilema. V Praze mám možnost dělat dobrou práci za dobrý plat a postupně kariérně růst (ne, že by to byl můj životní cíl, ale nechci tu VŠ zahodit). Domů jezdím ale hodně pozdě. Celý týden. Víkend je pak za běhu - nakoupit, vyprat, vyžehlit, uklidit.... (však to všichni znáte) Nevím, zda si nemám najít práci u nás ve městě, kde takové možnosti nejsou ani omylem, ale zase bych se mohla více věnovat našemu vztahu. (Až by byly jednou děti, tak bych to udělat stejně musela.) A nebo je to naopak špatně? Zase obětuju kus ze svého, já vím.

Nakoupit, vyprat, vyžehlit, uklidit - no a proč se s manželem nepodělíte aspoň zhruba rovným dílem o domácí práce? Pokud oba chodíte do práce. Pan doktor přece není tak neschopnej, aby neuměl zapnout pračku, nakoupit atd. Nebo pokud to nestíháte, a nejste úplně bez peněz, zaplaťte si pomoc v domácnosti. Není to hanba.

Ve Tvém věku - 25 - s vejškou, bez dětí - pokud chceš budovat kariéru, v Praze, proč ne? Až budeš mít děti, už to nepůjde. Teď to jde a Ty se necháš omezovat manželem...

Být Tebou, vezmu ten podnájem - s tím, že je to přes prac. týden, abys každý den nemusela trávit 4 hodiny na cestě (to se fakt "vyplatí", 8 hod. pracovat a 4 hod. být na cestě... to nemůžeš stihnout už vůbec nic), a o víkendu jezdím za manželem domů. A domácí práce si rozdělte napůl.

Není tady

#22 23. 11. 2008 14:29

stella.a
♥♥♥----

Martinka1 napsal(a):

Amriana napsal(a):

Martinko ...četla ..proboha kde?

Někde o tom psal/mluvil buď Jan Bílý, nebo Bert Hellinger... spíš Hellinger. Je to z rodinných konstelací.

Gratuluju že Tobě to funguje, jak je vidět, výjimky potvrzují pravidlo.

Ovšem jak vidíš, zakladatelce vlákna to nefunguje. A to je hlavní, o čem se bavíme.

Já myslím, že to výjimka není. Ne všechna energie ve vztahu je finační a financemi ohodnotitelná. Pro někoho peníze,  kor když je má, neznamenají tolik, aby za to, že dává, čekal něco na oplátku. A ani jedna strana nemusí mít pocit, že něco extra dává/ bere a ten druhý je díky finanční podpoře druhého na něm  lidsky závislý, nebo že mu něco dluží.  A pokud přece má někdo ten pocit, že by měl druhému něco oplácet, stačí snad, že je připraven mu to oplatit v případě potřeby, ne?

Ty vztahy, kdy jeden je už plně pracující a druhý student, prožijí spolu celé jeho studium a krátce po ukončení školy se rozejdou, končí poměrně často, ale spíš z důvodu, že ten druhý prostě za tu dobu dospěje, jde o přelomová léta 19-25 let, kdy se člověk hodně mění a vyjasňuje si názory, cíle atd., a může se stát, že co si vybral v 19, nemusí chtít v 25. Taky nastupuje do práce, takže najednou hodně nových podnětů, kontaktů, kolegů....takže myslím, že finanční vděčnost neúnosná až tak, aby měla za následek konec vztahu, pokud se vůbec vyskytne,je daleko  za těmito důvody.

Není tady

#23 23. 11. 2008 15:15

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Kačuldo, už máš vystudováno, takže bys měla mít tomu odpovídající práci, i za cenu dojíždění. Pokud ji tedy zvládáš a pokud o ni stojíš. Na to, abys byla na práci vzdělání neodpovídající, jsi nemusela studovat tak dlouho a těžce. Takže to bych asi teď neřešila, děti nejsou, držela bych se té lépe placené práce. Pak se uvidí. Vždycky je lepší profesní růst a práce dobře finančně ohodnocená. Jeden nikdy neví, kdy se to bude hodit.

Druhá věc je Tvůj vztah s mužem. Možná jsi mu dávala najevo málo, nebo snad zbytečně moc vděčnosti za to všechno, co pro Tebe udělal. Málo je škoda, moc je škodlivé. Zkus se na to podívat z jiného pohledu. Třeba tak, že má být muž rád, že pro ženu může něco udělat a že je pak na ni pyšný, že ona s jeho podporou něco dokázala. Nyní jste oba vystudovaní a pracující a měli byste k tomu zaujmout rovnoprávné stanovisko. Tedy budujeme oba kariéru a až se změní situace v rodině...děti například...tak se společně rozhodneme, jak to bude dál a dohodneme se, abychom byli oba spokojení.

Třetí věcí je moimomanželský vztah Tvého muže. Není omluvitelný tím, že má příležitosti, není omluvitelný tím, že jsi na něj neměla tolik času a cítil potřebu lásky, není omluvitelný tím, že se přiznal, skončí to a zůstane s Tebou. Z téhle situace si vezmi ponaučení. Řekni mu, že si ještě musíš rozmyslet, jak co bude dál, že uvažuješ o samostatném životě a odstěhování, že měl za Tebou přijít a říct Ti, jak je nespokojený, ale že si rozhodně nepředstavuješ svůj život v manželství s někým, kdo by Tě opakovaně podváděl.

Víš, mám z tebe takový pocit, že si moc nevěříš a že on si myslí, jak Tě má v hrsti. On Tě podvedl s jinou snad i proto, že si je jist, že si to budeš muset nechat líbit. Teď na Teb hraje na city...že by Tě chtěl mít doma co nejvíc...budeš doma hezky uklizená, ale on své časově náročné zaměstnání také kvůli Tobě neopustí! Udělal to, protože si myslel, že mu to projde.Zjistil, že by ho to stálo velké úsilí, změnit všechno a raději volí možnost s Tebou zůstat.

Pozor na tuhle situaci. Musíš mít jako žena výsadnější a výraznější pozici. Musíš se naučit mít se ráda, zvednout si sebevědomí, někam se vypracovat, něco znamenat v práci i doma. Nauč se vážit si sama sebe, ale i umět ocenit druhé, zkrátka, člověk na sobě pracuje celý život a Ty jsi ještě mladá...

Četla jsem dobře...bydlíte s rodiči...? Nebo se mi to jenom zdálo? Možná, že k roli ženy pana doktora by se patřilo, aby pečovala o jeho domácnost a vážené staroušky...Být Tebou, s dětmi ještě počkám a mám svůj účet v bance. Život s námi mnohdy zamete dost nešetrně a vlastní jistoty jsou vlastní jistoty...

Tím Tě prosím nenavádím k manipulaci, ale už jsem párkrát v životě slyšela stesky svých soukmenovkyň....JÁ HLOUPÁ...KDYBYCH TOHLE VĚDĚLA DOPŘEDU...JÁ SI MĚLA ASPOŇ OBČAS ULÍT NĚJAKOU TU KAČKU....JÁ DÁVALA DO DOMÁCNOSTI ÚPLNĚ VŠECHNY SÍLY A PENÍZE A TAKHLE JSEM TO DOPRACOVALA....ZASE MUSÍM ŠETŘIT ODZNOVU....

Není tady

#24 23. 11. 2008 22:46

JohnyB
♥------

z pohledu muze bych nas rozdelil do nekolika kategorii:

- nezodpovedni, kteri si stale a znova musi dokazovat, ze dokazou sbalit zenskou (jako napr. Vas pan otec, nebo otec me manzelky - 5 x rozvedeny, 9 deti, max. doba zajmu o potomka - 3 roky)

- suchari, kteri poslouchaji na slovo a na neveru ani nepomysli

- vetsina nas normalnich super chlapu, kteri se vidi ve sve vyvolene, hory by pro ne prenaseli a jednou dvakrat za zivot (i treba jiz zenati) se vyspi s nejakou jinou zenou.

Do te treti kategorie patri bezesporu Vas manzel, zejmena kdyz pisete, ze Vas vztah je vzajemne prvni. Nevim jak zeny, ale na muze prijde pojednou (nema li jeste zkusenosti) neodolatelna touha zjistit, jake to je s tou jinou. A kdyz narazi zrovna na zenu, ktera je prave ochotna ke styku svolit (ta historka te zdravotni sestry neni vubec neobvykla - zrovna ji to treba neklape doma) tak k te zkusenosti dojde.  Nyni bych rozlisoval nekolik subkategorii:

- muz se chce s novou partnerkou vyspat a i pri soulozi mysli na tu svou :-) , zde se jedna o muze ktery stoji pevne na zemi a zde se neni co obavat

- muz nema zcela jasno a muze se stat, ze se zamiluje, my poradni chlapi nekym takovym tak trochu opovrhujeme, ale jsou mezi nami.

Rad bych vas ujistil, ze ten poradny chlap zjisti, ze nadra a klin jsou kupodivu velmi podobne a ten vlastni akt je take stejny. Jeste lepsi je, kdyz pri takove bokovce jeste chyti od te damy nejaky vytok a bere mesic antibiotika a musi si nechat odebrat ten vzorek toho sekretu tema dratkama co mu strkaj do mocove trubice. Takovy muz je pak partner na cely zivot, je vylecen.

Moje rada.

Reknete manzelovi, ze to chapete, ze mu zahucelo v klade a ze doufate, ze ted vi, co ve vas ma. Vyzadejte si mikrobiologicke vysetreni s oduvodnenim, ze nehodlate neco chytit. A budte rada, ze je to za nim.  Jednoho dne totiz take ucitite ten sileny tlak, ktery vas bude nutit si to vyzkouset s nejakym kolegou. Bude vam psat taky basnicky a vy my budete posilat svoje hambaty fotky. A pak vam to udela a bude to intergalakticky krasny. A vy budete vedet, ze jste nezila nadarmo.  A jestli budete stat pevne nohama na zemi, tak po tom poblouzneni zjistite, jak je to nadherny zit s chlapem, ktery to s vami vydrzel uz tolik let.

Není tady

#25 23. 11. 2008 22:55

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Přečetla jsem pozorně poslední příspěvek a hluboce se nad ním zamyslela. Musím říct, sesumírované je to dobře. Věcné, zajímavě podané. Asi to tak nějak opravdu bude. Jsme jen lidi, chybující, omylní. Ruku do ohně člověk nemůže dát ani sám za sebe. Co my víme, co se v našem životě semele...Jo.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí