Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#1 20. 11. 2008 18:36

Leri
♥♥♥♥♥♥-
Místo: střední Morava

LCD televizor

Poraďte, co všechno by měl mít kvalitní LCD televizor, hlavně aby byl připraven na digitální vysílání?

Co mě nezabije, to mě posílí.

Není tady

#2 20. 11. 2008 18:43

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Re: LCD televizor

Co všechno? Každej má jiný nároky. Jestli Ti jde hlavně o digi vysílání, tak musí mít integrovaný digitální tuner DVB-T.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#3 2. 12. 2008 12:23

Doris
♥♥-----

Leri napsal(a):

Poraďte, co všechno by měl mít kvalitní LCD televizor, hlavně aby byl připraven na digitální vysílání?

Na velmi dobré úrovni jsou Samsungy a Philips.. Hlavní je ten tuner jak píše Ota, velikost obrazovky podle toho, z jaké vzdálenosti bude tv sledovat a ostatní funkce už jsou jen otázka tvých priorit wink  Koukala jsem na Philips aurea..to je rozmárek! Pouhých 69900 (jak kde), ale nejdražší na něm byl asi svítící rám smile

Není tady

#4 2. 12. 2008 13:32

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Nebo DVB-S tuner pro satelitní digitální vysílání; to je kvalitnější než pozemní. Kvalitativně jsou asi nejlepší Samsungy, s Philips zkušenosti nemám.

Na vzdálenosti sledování vůbec nesejde. Čím větší televize, tím lepší.

Není tady

#5 3. 12. 2008 20:30

ajaE
♥♥♥♥♥--

Pro PetrV-prave ze velice zalezi z jake vzdalenosti je tv sledovana,dnes jsem se zrovna informovala o tv,nazor-cim vetsi tim lepe je velice mylny!!Prodavac se jako prvni zepta na vzdalenost,my mame cca 4.5 m,tak je optimalni 42 ZOLL (107 cm) uhlopricka,plazma ma daleko vetsi spotrebu energie nez LCD.

Není tady

#6 4. 12. 2008 10:03

PetrV
♥♥♥♥♥♥-

Vzdálenost hraje roli u špatného signálu, protože pak samozřejmě s nižší vzdáleností jsou problémy víc vidět. Ale jinak opravdu platí přímá úměra. Neváhal bych jít do 127cm televize i pro 2,5m vzdálenost, ničemu to nevadí a zvyknete si rychle. To platilo jen u starých CRT televizí, že ideální vzdálenost na sledování byl nějaký násobek úhlopříčky.

S tou spotřebou to také není zdaleka tak jasné. Průměrně o něco plazma opravdu vede, ale záleží, jak je obraz jasný. Někdy může spotřeba u LCD klidně plazmu převýšit.

Není tady

#7 16. 4. 2009 23:50

H2SO4
♥♥-----

ajaE napsal(a):

Pro PetrV-prave ze velice zalezi z jake vzdalenosti je tv sledovana,dnes jsem se zrovna informovala o tv,nazor-cim vetsi tim lepe je velice mylny!!Prodavac se jako prvni zepta na vzdalenost,my mame cca 4.5 m,tak je optimalni 42 ZOLL (107 cm) uhlopricka,plazma ma daleko vetsi spotrebu energie nez LCD.

Pozor, ne vždy je to pravda s tou energii... Pokud obě televize připojíte na HD mají srovnatelné spotřeby...

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí