|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Můj manžel nikdy nikam neodešel, takže ani neměl odkud se vrátit.
Znova říkám: dospěla jsem k tomu, že to byla moje velká chyba, chtít být sama (a dobrovolně!) na domácnost a provoz s malými dětmi, muže nejen od počátku nezapojovat, ale spíš ho odstrkovat a opečovávat. Zklamčo, připomnělas mi to tím vařením v noci-já jsem byla ochotná například vstát ve čtyři a upéct třeba buchtu nebo štrůdl k snídani(dobrovolně a ráda, jsem si tehdy myslela). Teď vím, že to nebylo dobře.....teda tenhle můj přístup. Přesto se doteď starám ráda, ráda vytvářím ten domov,jen si nenechám vzít pocit svého soukromí, svojí svobody. Nevím, o jaké zaběhnuté trati mluvíš, ale to je nejspíš jedno.
A malá poznámka: nejsem, nikdy jsem nebyla a nejspíš nebudu učitelka.

Vanda napsal(a):
Nikdy neříkej nikdy 
Já taky nejsem učitel, to ani náhodou, přesto jsem před několika lety dělal učitele informatiky v requalifikačním centru...
... a byla to jedna z mých nejoblíbenějších prací...
Jinak by mě ale - podobně jako Zklamču - zajímalo, jak "...jste se tedy v této situaci začaly proměňovat... a zase, zkuste to od té 17-té hodiny, kdy se tak asi oba dostanete ze zaměstnání domů, děti stepují mezi dveřma, co jste jim přinesla v tašce, ve vzduchu visí plno otázek, co bude k večeři až po vyprávění, co bylo ve škole myslím si, že každý má touhu se s něčím svěřit a popovídat si - asi nestojí nikdo o maminku, aby flákla nákup na kuchyňský stůl, sbalila si trikot a zmizela na aerobik...."
Upravil(a) Mikeš (22. 11. 2008 22:03)
Není tady

Mikeš napsal(a):
Jinak by mě ale - podobně jako Zklamču - zajímalo, jak "...jste se tedy v této situaci začaly proměňovat... a zase, zkuste to od té 17-té hodiny, kdy se tak asi oba dostanete ze zaměstnání domů, děti stepují mezi dveřma, co jste jim přinesla v tašce, ve vzduchu visí plno otázek, co bude k večeři až po vyprávění, co bylo ve škole myslím si, že každý má touhu se s něčím svěřit a popovídat si - asi nestojí nikdo o maminku, aby flákla nákup na kuchyňský stůl, sbalila si trikot a zmizela na aerobik...."
Mikeši, ale na děti jste dva a na aerobic se taky nedá chodit každý den. Já to měla zařízené tak, že zatímco byla má dcera v "tanečkách", já měla hodinu aerobicu. V jiných rodinách (např. u mé švagrové) bylo normální, že v pondělí a ve čtvrtek, kdy ten aerobic byl, měli prostě "službu" tatínkové
.
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
Mikeši, ale na děti jste dva a na aerobic se taky nedá chodit každý den. Já to měla zařízené tak, že zatímco byla má dcera v "tanečkách", já měla hodinu aerobicu. V jiných rodinách (např. u mé švagrové) bylo normální, že v pondělí a ve čtvrtek, kdy ten aerobic byl, měli prostě "službu" tatínkové
.
Jasný - jak už jsem tu psal, moje žena chodí domů večer kolem sedmý, takže jsem na "službu" zvyklej, navíc klukovi je 15, takže mi s domácíma pracema dost pomůže, a já se o něj nijak "starat" nemusím - ale Zklamča měla na mysli asi spíš ty případy, kdy manžel odbíhá za milenkou, zatímco doma brečí mimina... a jak s tím sladit onen "aerobik, fitko, solárko, golf, atd"?
Není tady
Babička? Baby-sitting? Kamarádky navzájem...ty pohlídáš mně dnes, já tobě zítra? Někde jsou dětské koutky..když chceš, hledáš způsoby, když ne, hledáš důvody. Když si dokážou poradit matky, co jsou s dětmi samy....ženy jsou totiž ohromně kreativní a vyřeší i neřešitelné, chápeš? 

Moje kamošky - alebo spolutanečnice - to riešia rôzne, ak nemajú ochotného otecka, nastupujú (raz za čas) babičky, v jednom prípade sestra, v inom suseda, s ktorou majú rovnako staré deti a vzájomne si vypomáhajú. Jedna spolutanečnica striedavo vodí deti so sebou na tanečky. Asi sa tam nudia, ale prežijú to. A mama má niečo pre seba popri domácnosti(rodinný dom), práci a škole.
Jedna známa, matka troch detí, tvrdí, že najlepšie, čo im môže dať, nie je tpelá večera, ale ONA SAMA - teda aj to, čo vie, čo má rada, jej koníčky, záľuba v kultúre apod. ... odovzdáva im takpovediac to najlepšie zo seba, v rámci možností teda.
Upravil(a) Selima (22. 11. 2008 22:51)
Není tady

Mikeš napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
.
Jasný - jak už jsem tu psal, moje žena chodí domů večer kolem sedmý, takže jsem na "službu" zvyklej, navíc klukovi je 15, takže mi s domácíma pracema dost pomůže, a já se o něj nijak "starat" nemusím - ale Zklamča měla na mysli asi spíš ty případy, kdy manžel odbíhá za milenkou, zatímco doma brečí mimina... a jak s tím sladit onen "aerobik, fitko, solárko, golf, atd"?
Vždyť jsem to psala - holka chodila do rytmiky, později do baletu, a my, místo abychom tam seděly jako pecky a čekaly, než to skončí, jsme si pronajaly tělocvičnu a chodily cvičit. Později jim na "domečku" došlo, že to není špatný nápad a začali v době kroužků pro maminy pořádat aerobic s profesionální cvičitelkou, keramiku a další. Jak psala Vanda, když se chce, všechno jde
... ale ono je jednodušší stěžovat si, že s dětmi nic nejde ...
Upravil(a) Míša Kulička (23. 11. 2008 0:02)
Není tady
Zklamaná a všimla sis že 99% holek co sem chodí řešit nevěru byly právě ty, co psaly : jak je to možný, měl doma všechno, vařila jsem mu, zařizovala účtenky, o nic se nemusel starat měl se jak prasátko v žitě, prala jsem, starala se o děti ...žila JEN pro něj a rodinu ..a on ...našel si milenku béééé .Já osobně jsem tu zatím nečetla příběh : jsem samostaná ženská, co má ráda svý koníčky, nezávislá,sebevědomá mám ráda svou rodinu a on mi zahnul že by se to těm akčním co myslí NEJEN na rodinu ale TAKY na sebe nestávalo ??? l ..Já bych řekla že partnerství není o dvou teplých jídlech denně ani o naleštěných klikách ...
A to co ty vnímáš od holek jakože JÁ JÁ JÁ .... to je spíš výsledek toho ...že se ty holky rozhodly že jsem na řadě konečně TAKY JÁ, udělat něco pro sebe, že život je nejen péče o rodinu a partnera, a vůbec to neubírá na mé lásce k nim.. ..A ano určitě máš pravdu, že by partneři měli mít společné aktivity atd ...souhlas ...ale můj názor je že ne všechny ..že by tam měl být prostor jen pro sebe.Partneři nejsou siamská dvojčata ..
Upravil(a) Amriana (23. 11. 2008 0:32)
Není tady
Mikeš napsal(a):
Vanda napsal(a):
Nikdy neříkej nikdy
Já taky nejsem učitel, to ani náhodou, přesto jsem před několika lety dělal učitele informatiky v requalifikačním centru...... a byla to jedna z mých nejoblíbenějších prací...
A proč by 2x týdně nemohla tou taškou prásknout ? Proč by potažmo dvakrát týdně tu véču někdo neudělal za ni např ten rovnocenný partner ..za předpokladu, že jsme si rovni a ne že já o něj pečuji ..jako o to další dítko v pořadí ..? To vůbec nechápu .... čím ta rodina strádá ???
A jak Mikeši píšeš, seš zvyklej ... a věřím, že je spousta chlapů báječných kteří prostě řeknou ..jooo jdi cvičit ... my to tady upytlíkujem ...že jo děcka ...a nečekají co jim ta máma dovalí v taškách a až vše ošéfuje sama...
Upravil(a) Amriana (23. 11. 2008 0:29)
Není tady

Amri, obávam sa, že nevera "sa stáva" aj tým akčným... Ich partneri zvyčajne hľadajú opak a skončia u nejakej "puťky", trebárs. Alebo aj nie. Ale podľa mňa ide skôr o to, že tie akčnejšie a samostatnejšie sa podstatne menej rúcajú z nevery, lebo majú aj svoj život, svoje kamošky, skrátka nejaké "svoje útočisko"; kdežto puťkám sa zrúti cleý ich svet, ktorým bol dovtedy len a výlučne manžel.
Ja som sa do istej miery nechala vtlačiť do puťkovskej úlohy, ktorá mi ale vôbec nesedí(aby to nebolo urážlivé, sú ženy, ktoré nepoznajú iné šťastie ako utieranie prachu a pečenie, nanajvýš háčkovanie dečiek pre útulný domov - a ja im to šťastie úprimne prajem, BI...), ale potom som zistila, že partner sa doma zdržiava rovnako málo, aj mi zahol, aj som bola nespokojná - a následne bol nespokojný aj nevlastný syn, lebo sme si odma vytvorili slušné dusno a on sa radšej túlal do zotmenia vonku
. Tak som si pomaly začala budovať svoj svet a svoj život. Mladého osm brávala so sebou tam, kam sa dalo - na kondičné tréningy do telocvične a posilovne, aj ho to chytilo a prosila som o výpomoc babičky, keď sa nedalo brať ho so sebou. Trávili sme samozrejme aj spoločné chvíle ako rodina - prevážne cez víkedny - ale keďže jeho otec podnikal, cez týždeň boli jeho audiencie doma skôr vzácne.
Je samozrejme rozdiel bývať s piatimi deťmi na lazoch alebo s jedným vo veľkomeste, ale verím, že aj na lazoch sa dá robiť niečo "svoje": fotografovať prírodu, maľovať na hodváb, chovať výstavných psov či iné zvieratá. Dostať sa pritom medzi ľudí je samozrejme úžasný bonus, ale podstata spočíva v inom: mať niečo, čo mi robí radosť (iné ako manžel) a čo nerobím pre rodinu, ale pre SEBA. A kľudne to môže byť aj štrikovanie pre rozvetvené príbuzenstvo, ak je to to, čo ma chytí.
Není tady
Amriana napsal(a):
Zklamaná a všimla sis že 99% holek co sem chodí řešit nevěru byly právě ty, co psaly : jak je to možný, měl doma všechno, vařila jsem mu, zařizovala účtenky, o nic se nemusel starat měl se jak prasátko v žitě, prala jsem, starala se o děti ...žila JEN pro něj a rodinu ..a on ...našel si milenku béééé .Já osobně jsem tu zatím nečetla příběh : jsem samostaná ženská, co má ráda svý koníčky, nezávislá,sebevědomá mám ráda svou rodinu a on mi zahnul že by se to těm akčním co myslí NEJEN na rodinu ale TAKY na sebe nestávalo ??? l ..Já bych řekla že partnerství není o dvou teplých jídlech denně ani o naleštěných klikách ....
Myslím, že Kukačka to takhle měla. Stane se to kterékoliv, ne jenom neakční nebo akční.
A taky Mikeš je typický příklad. Žena je akční a on ji stejně podváděl.
Ono to asi bude v něčem jiném. Já bych to viděla v tom, jestli své partnery milujeme nebo ne. Jestli oni nás milují nebo ne.
O vzájemném souznění. 
Upravil(a) majkafa (23. 11. 2008 15:57)

Aj to je zjednodušenie, Majka. Spomínaš si na Válkovu Jesennú lásku?
Není tady
Jéé Seli, Majko, já přece neprosazuju názor, že se to těm akčním nestává ...stát se to může komukoliv ... Jen mi šlo o to, že pokud se hnízdečko začne sypat té, která nemá vůbec nic jinýho- svýho- svůj svět a to hnízdečko je jedinej smysl jejího života, tak to bude možná zvládat hůř než ta akční která má k čemu "utýct", kde vypustit páru a zbylo jí aspoň "něco".Tak jsem to myslela ...jen jsem chtěla poukázat, že když ženská žije jen domácností a teplýma večeřema, tak jí to žádnou záruku lepšího vztahu doma nedává ... a naopak ...samozřejmě.Mě se jen nelíbily ty hlasy, že když ženská chodí cvičit, tak je macecha sobecká, která dostatečně nemiluje.Nadzvedla mě ta věta. že nikdo nestojí o mámu co položí tašky a jde si cvičit ...Tak mi totiž některý příspěvky vyzněly ...no ale to je můj problém ...že
Copak mi to zrcadlí ??? 
Upravil(a) Amriana (23. 11. 2008 17:41)
Není tady
Amriana napsal(a):
Jéé Seli, Majko, já přece neprosazuju názor, že se to těm akčním nestává ...stát se to může komukoliv ... Jen mi šlo o to, že pokud se hnízdečko začne sypat té, která nemá vůbec nic jinýho- svýho- svůj svět a to hnízdečko je jedinej smysl jejího života, tak to bude možná zvládat hůř než ta akční která má k čemu "utýct", kde vypustit páru a zbylo jí aspoň "něco".Tak jsem to myslela ...jen jsem chtěla poukázat, že když ženská žije jen domácností a teplýma večeřema, tak jí to žádnou záruku lepšího vztahu doma nedává ... a naopak ...samozřejmě.Mě se jen nelíbily ty hlasy, že když ženská chodí cvičit, tak je macecha sobecká, která dostatečně nemiluje.Nadzvedla mě ta věta. že nikdo nestojí o mámu co položí tašky a jde si cvičit ...Tak mi totiž některý příspěvky vyzněly ...no ale to je můj problém ...že
![]()
Copak mi to zrcadlí ???
Tu větu jsem vyřkla já, protože mi to tak občas připadá s tím, jak se tu vehemntně razí názor - realizuj se SAMA. Já si totiž myslím, že jsetliže se něco v tom vztahu podělá, mělo by se to také snažit řešit a ne UTÉCT si do svého vlastního světa. Pokud muž se realizuje s milenkou a žena se začne realizovat ve fitku a u kafíčka s kámoškou, popřípadě se začne realizovat s milencem, těžko se dá říct, že se oba snaží ten svůj vztah tak nějak dát dohromady. Já jen chtěla říct, že si pak každý tak nějak hraje na svém písečku - mužovi nevadí, že sežena realizoje s dětmi po kroužkách, má alespoň víc času právě na sebe. Zatím jste mi tu nenapsaly, jak to právě v tomhle podělaném období lze dělat, když se muž raději cukne za milenkou, než aby s nadšením a radostí měl na starosti svoje ratolesti, aby manželka mohla jít juchat na aerobic. Zatím jsem tu četla jen to, že jste právě ty děti vláčely s sebou...nikde tu snahu o přehození části zodpovědnosti na spoluploditele.
Omluva vandě - jasně, muž ti neodešel, rozhodl se pro milenku, jen tomu schází to, aby se odstěhoval a začal si budovat SVŮJ SVĚT. Takže teď po víc než roce je to možná jiné, už se možná rozhodl jinak 
Není tady
A pro Amrianu:
jinak já jsem ta nezávislá, samostatná, sebevědomá, mám své koníčky, miluju svou rodinu a přesto mi muž zahnul...béééé
Tak teď mi to vysvětli, jo? Nebude to tím, že jsem právě nezávislá, samostatná, sebevědomá ,mám své koníčky a miluju svou rodinu - děti a právě toho muže?
Upravil(a) Zklamaná (23. 11. 2008 18:08)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
A pro Arianu:
jinak já jsem ta nezávislá, samostatná, sebevědomá, mám své koníčky, miluju svou rodinu a přesto mi muž zahnul...béééé
Tak teď mi to vysvětli, jo?
Já ale nikdy nenapsala, že se to těm akčním a samostatným nemůže stát ...čti mě pořádně a nemusím ti nic vysvětlovat
..jen jsem napsala že těm akčním co mají i své koníčky se nezhroutí celý svět a zbude jim aspoň něco kam si můžou "utýct" víííš ?
Upravil(a) Amriana (23. 11. 2008 18:11)
Není tady
Amriana napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
A pro Arianu:
Tak teď mi to vysvětli, jo?Já ale nikdy nenapsala, že se to těm akčním a samostatným nemůže stát ...čti mě pořádně a nemusím ti nic vysvětlovat
..jen jsem napsala že těm akčním co mají i své koníčky se nezhroutí celý svět a zbude jim aspoň něco kam si můžou "utýct" víííš ?
Ty jsi přímo napsala, že jsi NIKDE NEČETLA - přesně jsi napsala toto:
Já osobně jsem tu zatím nečetla příběh : jsem samostaná ženská, co má ráda svý koníčky, nezávislá,sebevědomá mám ráda svou rodinu a on mi zahnul
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Amriana napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
A pro Arianu:
Tak teď mi to vysvětli, jo?Já ale nikdy nenapsala, že se to těm akčním a samostatným nemůže stát ...čti mě pořádně a nemusím ti nic vysvětlovat
Ty jsi přímo napsala, že jsi NIKDE NEČETLA - přesně jsi napsala toto:
Já osobně jsem tu zatím nečetla příběh : jsem samostaná ženská, co má ráda svý koníčky, nezávislá,sebevědomá mám ráda svou rodinu a on mi zahnul
napsala jsem že JÁ a ZATÍM... protože mi to třeba mohlo u někoho uniknout, to není synonymum pro : akčním se to nestává přecik proboha ... .. a napsala jsem že sem píše 99% spíš těch který to měly tak že pro ně byla rodina vším ... nic víc neměly pro nic jinýho nežily ... a Ty možná jsi akční a soběstačná .. to je možný ..to jedno procento ? Třeba ?
P.S. samej překlep ...sorry ... tak proto ty úpravy ...
Upravil(a) Amriana (23. 11. 2008 18:20)
Není tady
A jinak to, jak se hází zodpovědnost na zploditele ...to je hezkej termín ... v období kdy se to už s.e.... pardon ...by mě taky zajímalo ... proto jsem třeba psala, jestli by nám to Wiki nechtěla vyjasnit, jestli ta její kámoška měla děti a jak to teda zorganizovaly ... to by mě zajímalo samotnou ..já spíš píšu o tom předtím ... než se to pose.e ...tak jsem to myslela.
Upravil(a) Amriana (23. 11. 2008 18:18)
Není tady
ahojík Zklamčo, ty zasejc řádíš 
Není tady
Jinak svět se zhroutí i těm akčním - jen mi vadí ta představa, že napíšeš - nezhroutí se jim celý svět a mají KAM UTÝCT - proč chtějí utíkat? Proč nechtějí ten vztah nějak zlepšit - myslím, že útěkem do vlastního světa se ještě žádný vztah nespravil - i tady je několik, co tímto útěkem spíše pomohly tomu, že ten vztah šel do kytek. Neříkám, aby ženská najednou zapoměla na koníčky, zapoměla na svou realizaci a sebevědomí a začala dělat rovný opak....ale dělt rovný opak, když je ženská více "hnízdící" také nemusí být zrovna košer...osobně já být chlap a takhle se mi před očima změnit ženská, byť by se dala do kupy, ale pro mě, jako pro chlapa by se víc odcizila.
Jde mi o to, proč utíkat ke své realizaci (aby mi alespoň něco zbylo), místo toho, utíkat spravovat vztah. To je to samé, jako když ten chlap při problému utíká do cizí náruče, místo, aby problém řešil, tak ta ženská utíká za koníčky, místo aby problém řešila. Jistě, řekneš(te) že řeší hlavně sebe...a já se ptám, proč řeší JEN sebe, když by se tedy měl řešit VZTAH.
Není tady
Psychohygiena ...to je, že se odpoutáš od starostí a problémů a i práce ..a tím může být i práce na vztahu ... třeba ... pročistíš si hlavu, uvolníš mysl, a získáš odstup ... Každej potřebuje vypnout ..i z té práce na vztahu na čemkoliv ...Můj názor ...Hele třeba mě kamarádka - mmch cvičitelka aerobiku, když měli doma potíže řekla : nechodit mezi ženský, zblázním se z toho ... pročistila jsem si tam hlavu ... a dostala sílu ... něco zase řešit ...je to tak nepochopitelný ?
A proč řešit sebe?Protože je to to nejjednodušší. Zase jen můj názor.Protože nad tím mám moc ..to můžu ovlivnit...jaká jsem a budu.
Jinak jak se teda ŘEŠÍ vztah ... to by zase zajímalo mě.
Upravil(a) Amriana (23. 11. 2008 18:27)
Není tady
Amriana napsal(a):
A jinak to, jak se hází zodpovědnost na zploditele ...to je hezkej termín ... v období kdy se to už s.e.... pardon ...by mě taky zajímalo ... proto jsem třeba psala, jestli by nám to Wiki nechtěla vyjasnit, jestli ta její kámoška měla děti a jak to teda zorganizovaly ... to by mě zajímalo samotnou ..já spíš píšu o tom předtím ... než se to pose.e ...tak jsem to myslela.
Fajn, já tě chápu - dokud se neukáže problém - nebo něco, o čem se nemluví, těžko lze dělat nějaké změny. Podívej, já jsem fakt dost AKČNÍ i když ted momentálně na mateřské (proto mě zajímá to zkloubení například cvičení, když to pro ženy kolikrát není odpoledne, ale spíše večer), přesto pracuju, takže proto mě např. zajímá ten rozvrh od té 17-té hodiny. A to jsem dost benevolentní, já například dříve z práce přijížděla domů v 19,30 - a ráno do práce v 5,30 - dojížděla jsem, a určitě nejsem sama, kdo do práce musí dojíždět. Také by mě zajímalo, jak to ta Wiki kámoška dělala, určitě by se tenhle RECEPT" dal aplikovat (třeba s menšími změnami), ale nezlob se na mě, říct, že to lze, pod tím si každý může představit cokoliv. Já například mám osypky z takových ženských, které jsou (a právě to , že se napíše, že to lze) každou chvíli u kadeřníka, na manikůře, ve fitku, na aerobiku, pedikůra, masáže, sauna, plavání, na umělých nehtech (to je teď horký koníček - zejména, když na netu vidím, že některá si dá do fotogalerie každý týden novou fotku, co má za extra navý výtvor), tanečky, břišní tnce, esoterika, občas běžet ke kartářce, pak k babě Bylinkářce, různé jazyky, pak ještě kafe s kamarádkama, dámské jízdy, občas víkendové relaxace (asi aby si z toho týdenního maratonu odpočinuly
), pak ještě stíhají vozit děti do různých kroužků (dítě má každý den jiný kroužek - od jeslí už nezapomenout na angličtinu)
....ufff - tak se ptám, kde je tedy ten čas pro děti (osobně se věnovat dětem - ne jen kroužky, aby se jim zaplácnul čas), kde je ten čas pro partnera? Teda já být chlap, tak takovou akční hrdinku bych nechtěla - já jako ženská vím, že můj chlap ocení raději ten guláš, než ukázku mých nových gelových nehtů. ptoro bych ráda viděla ten rozvrh - čas, jak se komu a čemu věnujete, jak to stíháte...a nezapoměňte na práci a vydělávání peněz - to přeci nezávislá ženská by měla upřednostnit především, neboť pak by mohla skončit někde s dítětem na horách v nějaké polorozpadlé boudě, jen s mateřskou od státu a možná s tisícovkou od otce dítěte.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
ahojík Zklamčo, ty zasejc řádíš
Ahoj PPavli, neřádím, jen se ptám a jako správný šťoural a plánovač, ráda znám a poznám detaily 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Tu větu jsem vyřkla já, protože mi to tak občas připadá s tím, jak se tu vehemntně razí názor - realizuj se SAMA. Já si totiž myslím, že jsetliže se něco v tom vztahu podělá, mělo by se to také snažit řešit a ne UTÉCT si do svého vlastního světa. Pokud muž se realizuje s milenkou a žena se začne realizovat ve fitku a u kafíčka s kámoškou, popřípadě se začne realizovat s milencem, těžko se dá říct, že se oba snaží ten svůj vztah tak nějak dát dohromady. Já jen chtěla říct, že si pak každý tak nějak hraje na svém písečku - mužovi nevadí, že sežena realizoje s dětmi po kroužkách, má alespoň víc času právě na sebe. Zatím jste mi tu nenapsaly, jak to právě v tomhle podělaném období lze dělat, když se muž raději cukne za milenkou, než aby s nadšením a radostí měl na starosti svoje ratolesti, aby manželka mohla jít juchat na aerobic. Zatím jsem tu četla jen to, že jste právě ty děti vláčely s sebou...nikde tu snahu o přehození části zodpovědnosti na spoluploditele.
Omluva vandě - jasně, muž ti neodešel, rozhodl se pro milenku, jen tomu schází to, aby se odstěhoval a začal si budovat SVŮJ SVĚT. Takže teď po víc než roce je to možná jiné, už se možná rozhodl jinak
Můj názor: - nic jiného než realizování se sama podle mě nepomáhá.
- když se něco podělá, nedokážu si představit jak to chceš řešit jinak než vztah maximálně uvolnit.
- u mě doma - děti byly vždy se mnou nebo s manželem, babičky žijí několik set km daleko - takže situace muž nebo žena s milenkou a muž nebo žena ve fitku... je blbost. Jak to chceš realizovat když nemáš hlídání?
- a jak to v tomhle období dělat, aby manžel měl s radostí na starosti svoje ratolesti - podle mě zapojení manžela do prací kolem děti od jejich narození a eliminování babiček jako hlídaček.
Není tady