|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

jeje, řekla bych, že spoustu lidí "nebaví" se za sebe bít... tedy donucovat ty jiné, aby taky brali ohled na mně
ale to jsme zase na začátku - naučit se mít ráda sebe, nenechat si ubližovat, stanovit si co umím, můžu, dokážu a snesu... 
Není tady

Ja zvyčajne idem cestou najmenšieho odporu a radšej sa takému čomusi vyhnem ako lámať to násilím. Som proste lenivá, to je celé. 
Není tady
Kamilo, já ti nechci radit, já ti napíšu něco , co udělala moje bezvadná kamarádka.
Měla to stejné jako ty. Příjemné, pokojné manželství, 13let, 2 děti, ukázkové. Pak podezření - změny nálad, časté odchody, sms, i v noci, odtažitý. Ptala se , co se děje..nic. Brečela, přijela za mnou na 2 dny. Řešily jsme situaci a vymyslely taktiku. Třeba hloupá, primitivní, ale byla účinná.
Já jsem trošku jiná, takže jsem situaci moc nechápala a nedokázala jsem ji na sebe aplikovat, tedy poctivě, tak posledních 10let. Od cca 28let už v mém životě muž - partner - manžel - nikdy nehrál hlavní roli. Nevím, jak je to možné, ale je to tak. Žiju s chlapem, mám ho moc ráda, on mě stejně tak, ale nic na tom nestavím. Takže zpět k příběhu - já bych si zkrátka změny nálady moc nevšimla, asi bych si jela po svý lajně dál a nic nezkoumala. Asi bych se zeptala zda ho něco trápí, není-li nemocný a nepotřebuje-li ode mně něco... A toto jsem jí chtěla vysvětlit, když se ptala, co bych dělala já. Nechápala. Její svět se točil kolem - zeptat se ho, stopovat ho, projít kapsy, telefon, očichávat košile....to už jsem se smála. kamarádky se to až dotklo. Nechápu prý její osudový okamžik. řekla mi, že mi závidí, že to mám jinak.
To není tak, že to mám nastaveno jinak, ale že jsem si to nastavila jinak. Ale šlo to jednoduše, hladce a vlastně se to nabízelo.Tak kamarádka usoudila , že to udělá "jako" já.
Budeme ve spojení a budeme pracovat flexibilně, s tím, že její muž o mně neví. Znám ho, ale jen tak z pár setkání. V telefonu si mě uložila jinak, pod cizím jménem . Zřídily jsme novou mailovku. Každý den jsme sestavily program - dělala to, co já. Doma v jiném městě. Volám jí " jdu do posilovny a pak domů, sespíšu nákup , vyperu, koupel, vlasy, obléct a jedu nakoupit. Ona udělala totéž. Dělaly jsme to takto asi 14dní, volaly jsme si, psaly, mailovaly a nastal nepřestavitelný obrat. Protože ona naprosto změnila svůj zajetý systém, a změnila svoji náplň (jely jsme do divadla, např. na forarch.., zacla cvičit, dělat spining). Místo ,aby připravovala večeři - jako každý den, lehla si do vany a telefonovaly jsme. Ptát se začal pan manžel. Ona ho nijak neprovokovala, byla milá, soucitná, spokojená, zahlcená prací a denními úkoly (které jsem jí vymyslela). Usínala s úsměvem (aby ne, nakoupila si celý nový úbor do posilovny , na spinning, a 2 hodky se potila..
). Pán nechápal. Bylo to pozvolné, plynulé, nenásilné. A ona se v tom zhlédla a začlo ji to strašně bavit. Ptal se jí, s kým byla kde, kdo to je, a dokonce jí prošel telefon /zřejmě) protože se jí ptal "kdo to je" - jako já pod tou nějakou zkratkou, jak si mě uložila. On žárlil. Jestli měl ženskou nebo neměl nevím, ale už je to jedno. Byl stále k dispozici a začal ji hlídat a dokonce vymýšlet aktivity sám! Např. (poprvé v životě) obstaral lístky do divadla! ptal se jaký má program na víkend, že by rád s ní jel tam a tam....Neuvěřitelné.
Bylo to tak před rokem. Dneska mi vždycky říká, proč jsem já blbá takto nežila už před lety? Proč jsi mi to neřekla dřív! Objevila Ameriku. Už to nedělá jen "jako". Už tak žije sama za sebe.
A má ještě jeden poznatek. Chlapi v jejím okolí k ní naprosto změnili svůj postoj. Jsou z ní urvaní. Kočka to je, to byla vždy, ale ne kvůli tomu. Kvůli té její spontánnosti, samozřejmosti atd, která z ní odkapává. Úžasná změna. Jsem na "své dítě "pyšná.
Nevím jestli ti toto nějak pomůže.....každopádně je to jedna cesta.
Upravil(a) Wiki (21. 11. 2008 14:12)
Není tady
Wiki, tak tohle mě potěšilo... to je úžasný nápad a ty jsi skvělá kamarádka.
Tvé kamarádce by to pomohlo, ať už by se manžel zachoval v podstatě jakkoliv a to je asi jediná myslitelná cesta a východisko ze všech vztahových "prekérek", které se v životě schrují...
Wiky...úžasné...jen jsem sklapla čelist!! 
Není tady

je to hezký... jen jeden zádrhel - mezi těmi dvěma "svobodnýma" a "svobodomyslnýma" by se neměl plácat další človíček...
jak to bylo u kámošky, Wiki?
Není tady
Wiki - dobré!!
musím říct, že ze mně se po rozvodu taky stala spontánní žena a taky to chlapi většinou přivádí do transu. Mám auto, jsem nezávislá. Potenciální známost zavolá, že je u známých v Příbrami, parta skvělá, večer se jde do hospody, nepřijela bych? Jo, já můžu...pán je blahem bez sebe, protože jeho předchozí přítelka by nejen nikam nejela že je to daleko, ale ještě tam nikoho nezná a pak by mu omlátila o hlavu, že se jí nevěnuje a šel bez ní...
Už dělám věci jen pro radost. Taky si říkám, že jsem to nezkusila dřív? Objektivně - teprve teď mám svobodu bez manžela a dětí. Teď je ten správný čas.
Není tady

Wiki 

Není tady
To je dost zajímavý přístup, taková kamarádka je asi k nezaplacení.... 
Jen by mě zajímalo, jak se do toho všeho vkloubily děti- tedy jestli nějaké jsou..... Protože pokud byl odtažitý tatínek a maminka s novými aktivitami v trapu , tak jestli tu změnu případní potomci měli nějak vykompenzovanou třeba tím tatínkem( třeba jestli přebral automaticky ty práce, které dělala ona před proměnou)...
Není tady
Wiki, z pohledu chlapa je to velice zajímavé zjištění. Že když se chce, tak umíte býti oněmi čarodějkami či posvátnými prost*****, zlepšit a udělat radostnější život sobě a současně i vašemu partnerovi. Kéž by Vás takových bylo více. Pardon, ale tak nějak jsi vysvětlila nebo aspoň mi napověděla, že veškerý pláč doposud zde vedený o tom, jak jsme zlý a neochotní, arogantní a samolibí, je tak nějak pláčem nad sebe samotnými.
Není tady
Wiki,
to je názorná ukázka toho, o čem se tady pořád dokola píše - hledat sama sebe, svoji svobodu a nezakládat svoje štěstí jen na tom, co říká nebo dělá můj manžel (jak o tom tady někdy hezky píše Vanilka), neboť to jsou základy poněkud vratké. Prostě naučit se být šťastná, ať už s ním, nebo bez něj. Tys k tomu asi nějak došla už v těch 28 
Není tady
Je to skvělé takový přístup a taková kámoška ale je tam jedno velké ALE!!
Takto se to dá aplikovat v případě bezdětných žen a co v případě že má 2 děti? Protože zpravidla to tak bývá, jak to skloubit s nimi? to už pak babo raď..ale v tomto případě je to skvělé
Není tady

zuzi777a napsal(a):
Jen by mě zajímalo, jak se do toho všeho vkloubily děti- tedy jestli nějaké jsou..... Protože pokud byl odtažitý tatínek a maminka s novými aktivitami v trapu , tak jestli tu změnu případní potomci měli nějak vykompenzovanou třeba tím tatínkem( třeba jestli přebral automaticky ty práce, které dělala ona před proměnou)...
No to se na mě nezlob, ale myslíš si, že žena co začne žít taky pro sebe zapomene na děti ? 
Není tady

Wiky,
musím se přidat k ostatním a pochválit tě 
Mám taky tak trochu našlápnuto tímto směrem a je to úžasně osvobozující 
Není tady

pomněnka napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
Jen by mě zajímalo, jak se do toho všeho vkloubily děti- tedy jestli nějaké jsou..... Protože pokud byl odtažitý tatínek a maminka s novými aktivitami v trapu , tak jestli tu změnu případní potomci měli nějak vykompenzovanou třeba tím tatínkem( třeba jestli přebral automaticky ty práce, které dělala ona před proměnou)...No to se na mě nezlob, ale myslíš si, že žena co začne žít taky pro sebe zapomene na děti ?
Nehledě na to, že není nic špatného na tom, když se do výchovy zapojí i tatínek 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
pomněnka napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
Jen by mě zajímalo, jak se do toho všeho vkloubily děti- tedy jestli nějaké jsou..... Protože pokud byl odtažitý tatínek a maminka s novými aktivitami v trapu , tak jestli tu změnu případní potomci měli nějak vykompenzovanou třeba tím tatínkem( třeba jestli přebral automaticky ty práce, které dělala ona před proměnou)...No to se na mě nezlob, ale myslíš si, že žena co začne žít taky pro sebe zapomene na děti ?
Nehledě na to, že není nic špatného na tom, když se do výchovy zapojí i tatínek
Samozřejmě, že není nic špatného na tom,, že se do výchovy zapojí i tatínek...ale vidím tam také velké ALE - a to, že pokud doteď chlap v domácích pracech například ani nehnul prstem (viz. peskuje mě, za špatně uvaříno, za špatně uklizíno....apd.) tak jak "donutit toho tatínka, aby dobrovolně a ještě s nadšením třeba tyto aktivity přebräl - neberte v potaz, že nejsou děti, berte v potaz právě, že nějaké ty děti v těch rodinách jsou - a různého věku, nelze opět paušalizovat, že jsou např. v pubertě a mohly by taky si třeba tu večeři uplácat samy, když pujde maminka na kafe s kámoškou, nebo zacvičit a náhodou se zdrží u pokecu. berte v potaz, že tam jsou třeba ty děti malé (menší) a je třeba na ně dohlédnout, aby si napsaly úkoly, naučily se na diktát, připravilo se jim prádlo na druhý den a např. věci na plavání, nebo tělocvik, potom je třeba taky uvařit -nevím, já teda vařím denně 2x teplé jídlo, někdo se odbývá chlebem a salámem, nebo hotovkama z obchodu, je potřeba občas i nutně přeprat věci, vyžehlit, poklidit po večeři v kuchyni....tak teď baby raďte, jak to má taková matka dvou - tří dětí zpytlíkovat, když se přižene s vytahanýma rukama z práce a z krámu v takových 17 hodin... 
No a ještě taková maličkost - co když ten manžel bude tyhle maminčiny nové aktivity bojkotovat - tzn. raději předem vyběhne z baráku (bytu) - za milenkou, jen aby někdo doma s těmi dětmi zůstal...nebo snad pověsíte dětem klíče na krk a teď se o sebe postarejte holátka, maminka si jde budovat novou imidž ? 
Upravil(a) Zklamaná (21. 11. 2008 18:30)
Není tady
Jinak joo, super přístup, ale dle mého názoru aplikovatelný pro ženy, které mají děti už téměřsamostané, nebo vylítlé z hnízda - to potom vpohodě, nechť se takto realizuje 
Není tady

Zklamaná napsal(a):
... bertev potaz, že tam jsou třeba ty děti malé (menší) a je třeba na ně dohlédnout, aby si napsaly úkoly, naučily se na diktát, připravcilo se jim prádlo na druhý den a např. věci na plavání, nebo tělocvik, potom je třeba taky uvařit )nevím, já teda vařím denně 2x teplé jídlo, někdo se odbývá chlebem a saláme, nebo hotovkama z obchodu, je ptorřeba občas ii nutně přeprat věci, vyžehlit, poklid po večeři v kuchyni....tak teď baby raďte, jak to má taková matka dvou - tří dětí zpytlíkovat, když se přižene s vytahanýma rukama z práce a z krámu v takových 17 hodin...
No a ještě taková maličkost - co když ten manžel bude tyhle maminčiny nové aktivity bojkotovat - tzn. raději předem vyběhne z baráku (bytu) - za milenkou, jen aby někdo doma s těmi dětmi zůstal...nebo snad pověsíte dětem klíče na krk a teď se o sebe postarejte holátka, maminka si jde budovat novou imidž ?
1. Děti mají povětšinou 2 rodiče.
2. 2x denně teplé jídlo na úkor mého volného času opravdu nehrozí. Stačí teplý oběd. Nevidím nic špatného na studené večeři ... Na druhé straně, pokud chce dospělý a svéprávný chlap 2x denně teplé jídlo, nebráním mu v tom, aby ho zajistil
. V domácnosti nežiju sama a nejsem služka ostatních spolubydlících. I malý školák zvládne umýt a utřít nádobí nebo vynést koš; i chlap zvládne zapnout pračku, vyžehlit, utřít prach a vyluxovat. Nevím, proč bych na to měla být já sama a nechápu, proč bych kvůli tomu měla omezovat své aktivity.
3. Chlap, který odmítá svůj díl zodpovědnosti za domácnost a výchovu společných dětí není chlapem pro mě ... ale pro Zklamanou evidentně ano 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
... bertev potaz, že tam jsou třeba ty děti malé (menší) a je třeba na ně dohlédnout, aby si napsaly úkoly, naučily se na diktát, připravcilo se jim prádlo na druhý den a např. věci na plavání, nebo tělocvik, potom je třeba taky uvařit )nevím, já teda vařím denně 2x teplé jídlo, někdo se odbývá chlebem a saláme, nebo hotovkama z obchodu, je ptorřeba občas ii nutně přeprat věci, vyžehlit, poklid po večeři v kuchyni....tak teď baby raďte, jak to má taková matka dvou - tří dětí zpytlíkovat, když se přižene s vytahanýma rukama z práce a z krámu v takových 17 hodin...
No a ještě taková maličkost - co když ten manžel bude tyhle maminčiny nové aktivity bojkotovat - tzn. raději předem vyběhne z baráku (bytu) - za milenkou, jen aby někdo doma s těmi dětmi zůstal...nebo snad pověsíte dětem klíče na krk a teď se o sebe postarejte holátka, maminka si jde budovat novou imidž ?1. Děti mají povětšinou 2 rodiče.
2. 2x denně teplé jídlo na úkor mého volného času opravdu nehrozí. Stačí teplý oběd. Nevidím nic špatného na studené večeři ... Na druhé straně, pokud chce dospělý a svéprávný chlap 2x denně teplé jídlo, nebráním mu v tom, aby ho zajistil. V domácnosti nežiju sama a nejsem služka ostatních spolubydlících. I malý školák zvládne umýt a utřít nádobí nebo vynést koš; i chlap zvládne zapnout pračku, vyžehlit, utřít prach a vyluxovat. Nevím, proč bych na to měla být já sama a nechápu, proč bych kvůli tomu měla omezovat své aktivity.
3. Chlap, který odmítá svůj díl zodpovědnosti za domácnost a výchovu společných dětí není chlapem pro mě ... ale pro Zklamanou evidentně ano
No já nevím, jak u Míši Kuličky - ale evidentně by ani toho chlapa nepotřebovala.
nebo resp. spíš sluhu by potřebovala - žádná práce na Míšu Kuličku nezbyla 
Jinak já netoužila po tom, aby si mě tu vyjmenovala domací aktivity a jak to rozdělit tak, aby ne mě nic nezbylo. já bych si docela ráda početla "studijní příklad" např. týdenní rozpis - počítej prosím i s tím, že i ten chlap chce mít své volno a domů ze zaměstnání také přijde cca v těch 17 hodin.
Jinak já opravdu 2x denně teplé jídlo praktikuju, vařím odpoledna a pak ještě v noci - a ano, máš pravdu, já to dělám dokonce i ráda. A to zejména nyní, kdy jsem na mateřské 
A jak tak koukám, počítáš jen se školákem - zkus tak zaaplikovat tedy školáka a ještě jedno, či dvě děti předškolního věku. Nezapoměň, že mezi sourozenci se občas rozpoutají bitky a je třeba zasahovat a čas a práce utíkají...
ale fakt by mě ten "rozvrh týdne" fakt zajímal - troufneš si ho navrhnout?
Není tady
Jinak bych musela tady odříkat poučku, kterou se tu mnohdy některá zaštiťuje:
Šedá je teorie, zelený je strom života :-)
Není tady
Míšo Kuličko, naprosto souhlasím. Možná lepší než teplá večeře je jít si s dětmi zaplavat, například, nebo jiná společná aktivita či zábava...a pokud je muž zvyklý přiložit ruku k dílu od začátku, není problém s aktivitami a koníčky rodičů. Můj asi největší životní omyl byl, že když zvládnu chodit do práce, domácnost včetně těch teplých večeří a všechno kolem dětí, budu hvězda nejhvězdovatější, muž to určo ocení a vůbec že to tak je správně. Není, teď to vím. Ušila jsem sama na sebe dobrovolně boudu, ovšem budiž mi částečně omluvou, že tenkrát to tak chodilo, byla to myslím i společenská norma. Škoda, že nebyl internet a Wiki 

Zklamaná napsal(a):
No já nevím, jak u Míši Kuličky - ale evidentně by ani toho chlapa nepotřebovala.
nebo resp. spíš sluhu by potřebovala - žádná práce na Míšu Kuličku nezbyla
Jinak já netoužila po tom, aby si mě tu vyjmenovala domací aktivity a jak to rozdělit tak, aby ne mě nic nezbylo. já bych si docela ráda početla "studijní příklad" např. týdenní rozpis - počítej prosím i s tím, že i ten chlap chce mít své volno a domů ze zaměstnání také přijde cca v těch 17 hodin.
Jinak já opravdu 2x denně teplé jídlo praktikuju, vařím odpoledna a pak ještě v noci - a ano, máš pravdu, já to dělám dokonce i ráda. A to zejména nyní, kdy jsem na mateřské
A jak tak koukám, počítáš jen se školákem - zkus tak zaaplikovat tedy školáka a ještě jedno, či dvě děti předškolního věku. Nezapoměň, že mezi sourozenci se občas rozpoutají bitky a je třeba zasahovat a čas a práce utíkají...
ale fakt by mě ten "rozvrh týdne" fakt zajímal - troufneš si ho navrhnout?
Co se týče dětí v předškolním věku - se čtyřletou dcerou jsem zůstala sama a zvládaly jsme to v pohodě. Do práce jsem chodila na 7.00, do školky jsme tedy chodily hned na 6.30. Končila jsem v 15.30, do školky jsem to stíhala na čtvrtou. 2x týdně jsem dceru vodila do rytmiky. Místo toho, abychom tam čekaly jak pecky, domluvily jsme se s ostatními maminami a pronajaly tělocvičnu na aerobic (fitka ještě nebyla). Často jsme chodily plavat, když bylo hezky tak do kohoutovické obory nebo na hřiště, o víkendech jsme také zůstávaly jen málokdy doma - to už muselo být venku hodně hnusně. od mala se mnou jezdí na tůry, na cyklozájezdy i na vodu ... teplé večeře nikdy nebyly, ale veškeré naše aktivity byly daleko přínosnější. A ikdyž nám to s jejím otcem moc nevyšlo, jeden víkend v měsíci a později každý druhý víkend, byl (je) jeho, což je pro ni úžasné, protože její otec má farmu s koňmi a ona tak vyrůstá od malička v sedle.
Nezdá se, že by na ní náš způsob života zanechal újmu. Vyrostla z ní šikovná a sebevědomá ženská.
A k těm domácím pracem - milá zlatá, my se u domácích prací střídáme a připadá nám to všem normální
... Můj přítel se s mou dcerou, když byla mladší, dokonce učil, aniž bych mu o to musela říkat - prostě byly předměty, které jsou jeho doménou a byly předměty, ve kterých jsem jí pomáhala já 
A já - prostě nemíním život probendit mezi pánvičkami, žehlícím prknem a s nesvéprávným chlapem za zadkem a nevidím na tom nic špatného. 
Není tady

pomněnka napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
Pomněnka- spoustu z toho , co mi vrtalo hlavou naznačila Zklamča.
Budeš se divit, já znám i příklad ženy, která svoji proměnu natvrdo uskutečnila na úkor malých dětí.. Ve jménu " svého práva na život a osobní realizaci" .... S odstupem času je vidět, že spíš ztratila. Děti vyrostly sice také , po sousedech a za snaživého dohledu táty, ale k mámě mají prakticky nulový vztah v době, kdy ona by o to stála....
Jinak by mě taková kamarádka vyhovovala též- v případě ,že bych byla v pozici ženy s dvěma odrostlými dětmi a ne s třetím bumbrdlíčkem čtyřleťákem k tomu... Tedy ještě za předpokladu, že by můj manža začal blbnout, což doufám , že nezačne... 
Není tady