Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#726 15. 12. 2008 13:52

kakamila
♥♥-----

Re: Poradíte?

Ahoj lidi. Tak dneska jsem byla v manželské poradně. Trošku jsem tam pobrekávala, mám teď pořád nějak lítostivou náladu. Sice mi neporadili, spíš se mnou rozebrali možné pokračování a nepokračování, ale aspoň jsem se vykecala. Taky mi pán řekl, že ta sebelítost, v které se utápím, není moc přitažlivá. Sice jsem to věděla, ale docela mi pomohlo to od někoho slyšet. Tak snad se začnu líp ovládat. Já sice "normálně" funguju, ale jak se začně rozebírat vztah... tak nejsem k zastavení. Čtu si na doporučení mnohých Klimeše.... dost dobrý :-))  Potýkám se s fantazií - v hlavě mi pořád  běží (zcela zdarma :-) ) filmy - Jaké to bylo, Kde se stala chyba, Můj šťastný manžel se šťastnou milenkou,... Ale zjistila jsem, že mám skvělé kamarádky, které jsou ochotny mě vyslechnout i v předvánočním blázinci. Jsem jim moc vděčná, jen se je snažím nepřetěžovat, ono se to fakt nedá poslouchat pořád dokola :-)  Taky díky vám všem, že se tady můžu vypsat a že na to reagujete.

Není tady

#727 15. 12. 2008 14:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kakamila, myšlienkam a predstavám(a asi ani sebaľútosti- usudzujem podľa seba) sa neubrániš, ale dá sa to ventilovať mimo neho. A nepatlaj sa v tom zbytočne, skús hľadať skôr pozitívne impulzy, radosti, príjemné zážitky... a nezaoberať sa ním a ňou, t.j. tým, čo nemôžeš zmeniť.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#728 15. 12. 2008 14:14

helena
♥♥♥♥♥♥♥

kakamilo, oni ti ani v poradně nedají "kuchařku" - ale už to naznačení možných směrů ti může pomoci víc, než si myslíš - jen až si to rozebereš sama se sebou, víš. Ale to nebude hned dneska...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#729 3. 2. 2009 15:22

kakamila
♥♥-----

Tak jsem tady po delší době na "svém" vláknu.
Nejdřív bych chtěla pozdravit  všechny, které jsem v sobotu poznala osobně. Moc mi ta sobota pomohla a jsem ráda, že jsem vás viděla "na živo" . Mluvila jsem víc s Koi a s Kukačkou - každá jste zvolila jiné řešení....a já vás obě obdivuju, že jste se rozhodly a šly jste (a jdete)  za tím. Jste hrozně fajn a jste silné osobnosti. Koi - díky za odkaz, učitě využiju. Držím palce a přeji pevné nervy. Kukačko - vypadáš šťastně, moc Ti to přeju.
Klubko - už jsem to psala - Ty jsi živel, tryská z Tebe něco...nějak to neumím popsat, ale jsi fakt úžasná.
Bazalko - máš nádherné oči
Vando - díky moc za cibulku, už jsem zasadila.
Flly - jsi krásná... nejen v kalendáři smile
Jájo - Cibulkovou jsem měla vždycky ráda smile
Pandorro - Ty jsi prostě osobnost....jak někdo pronesl - přišla Pandorra, skončil babinec, začala schůze smile
Mazlíku, Nabukko, Fanny, Vanilko ... na vás jsem moc neviděla, snad se víc seznámíme někdy příště
...snad jsem nikoho nevynechala roll
Takže za tu sobotu - díky...a díky, že jste stolt

U nás žádné osudové zvraty. Když jsem někdy na podzim začala psát, byla jsem tak nějak přesvědčená, že jen čekám na důkaz - o tom, že milenka je reálná a ne jenom moje představa - a odcházím. No, zjistila jsem, že na to zatím  nemám. Trochu jsem se posunula, pochopila jsem, že milenka není příčina ale důsledek....ale že mi to trvalo smile .
Už mi není "zle" nonstop, už se zase i směju, ale bolí to pořád stejně intenzivně, až mě to děsí.
Manžel mě citově a tělesně úplně odstřihnul. Technicky funguje - dokonale. Nakoupí, zařídí, obstará. Má mě jako kamarádku a mně je z toho na nic. Vypráví, co bylo v práci, smějeme se...a pak řekne - jo, na celý víkend odjíždím.... a já jsem najednou zase "mrtvá"
Usmívám se, funguju, žádné scény, žádné ublížené pohledy.Hlavně mě deptá, že nevím, co chci dál. Nemůžu si to v hlavě srovnat, stále těkám od jednoho "řešení" k druhému. Nevím, jestli chci zachraňovat....a nevím, jestli je ještě co zachraňovat. Mám ho ráda...ale nevím, jestli pořád mám ráda jeho...nebo moji představu o něm.
Asi je to dost zmatené, sama se v sobě nevyznám.

Není tady

#730 3. 2. 2009 15:32

x62358
Host

Kakamilo dík.
Dopřej si čas. Své hlavě a svému srdci, aby tam mohlo všechno pořádně uzrát. Je z toho jen pár cest ven: buď se s tím smíříš, dáš čas i jemu a budete žít dál spolu a nebo zjistíš, že takhle už ne, pomalu se zbavíš své závislosti na něm a uděláš mu pápá. Začínají se objevovat otázky, který by tě třeba vůbec nenapadly - a to je dobře. Jo a moje stokrát omílaná rada: dělej si radost. Čímkoliv, kup si kytku, udělej velkej úklid, začni chodit na angličtinu nebo do kurzu paličkování lol

#731 3. 2. 2009 15:37

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

nene, já ti rozumím...zatím těkej, nech to plynout. Stejně nevíš co chceš, to ani nemůžeš vědět, kterou cestou se dát. dej si čas. dej vám čas.
Ale už víš, že se nemusíš bát, že se na to neumírá. Viděla jsi, ne?

Není tady

#732 3. 2. 2009 15:38

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

ffly - že ty mi čumíš do hlavy?

Není tady

#733 3. 2. 2009 15:39

Mazlík
♥♥♥♥---

Kakamilo - achoooj wink , taky jsem Tě ráda poznala, příště to ještě vylepšíme stolt .

K Tvému příspěvku - jednou ráno se probudíš a budeš vědět. Buď co chceš nebo co nechceš, ale bude Ti to naprosto jasný a pak se zařídíš. Přeju Ti jen, aby to netrvalo moc dlouho pussa .

Není tady

#734 3. 2. 2009 15:40

x62358
Host

Kuki nečučím, bo mám moooc dioptrií a tak daleko nedohlídnu lol

#735 3. 2. 2009 15:45

x52658
Host

Kakamilo, taky děkuju. big_smile
Jsi krásná ženská, neboj a počkej, ono se to začne spravovat. Začne jaro a uvidíš, že i to ti pomůže, abys viděla všechno v lepších barvách. Ještě budeš ráda, za to, co se stalo, protože ti to otevře nové možnosti. A věř mi, já jsem tomuhle na začátku taky nevěřila a po nějakých 2,5 letech ti můžu říct věřejné tajemství - JE TO TAK!!! visslapussa

#736 3. 2. 2009 15:59

Somaia
Host

Kamilko, mám pocit, že už teď píše jiná( pomaloučku pozitivněji naladěná )  žena než na začátku vlákna a to je fakt  neuvěřitelně příjemný pocit.
Jsem ráda, že jsi dostala  odvahu a touhu k setkání, za odměnu jsi asi zjistila, že se "na to" opravdu neumírá ( v té větě Kukačka trefně shrnula vše...) big_smile.
Doufám, že se brzy uvidíme někdy někde i spolu... , trošku jsem pauzírovala na akcích , ale polepším se... lol

#737 3. 2. 2009 16:04

Nabuko0
♥♥♥♥♥--

Kakamilo, až to rozhodnutí bude mít přijít (ať už jakékoliv), tak příjde. smile Vždyť to vidíš u nás všech. smile Co jsi si vytáhla v sobotu za kartičku od Pan? Nebylo tam žádné "rozhřešení", které by Ti pomohlo?

Není tady

#738 3. 2. 2009 16:12

kakamila
♥♥-----

Nabuko0 napsal(a):

Kakamilo, až to rozhodnutí bude mít přijít (ať už jakékoliv), tak příjde. smile Vždyť to vidíš u nás všech. smile Co jsi si vytáhla v sobotu za kartičku od Pan? Nebylo tam žádné "rozhřešení", které by Ti pomohlo?

No, pokud si to dobře "tlumočím" je moje poselství o tom, že jsem v sobě neměla dost pokory. Asi to tak sedí. Spoustu věcí jsem brala jako samozřejmost.

Není tady

#739 3. 2. 2009 16:43

jája-pája
♥♥♥♥♥--
Místo: pražák jako poleno :)

Kakamilo - díky par
hele já když jsem sem tu začala číst - psát jsem ještě nemohla. tak jsem nechápala jak někdo může napsat, chce to čas..to přebolí...není chyba i v tobě...atd....
a koho jsem vůbec , ale vůbec nechápala byla Pan

a ano je to o tom čase, o tom přemýšlení a dnes? můžu ti napsat ....dej tomu čas lollollollol
a co napíše pan jen hltám - má pravdu! jen to občas člověk nerad čte dumbom protože ona člověka odhalí jako rentgen lollol
jooo a na začátku ,,našeho " problému bych NIKDY nevěřila, že napíšu , že jsem vlastně vděčná že se to u nás stalo - otevřelo mi to oči a HLAVNĚ bych jinak nepotkala tuhle skvělou bandu.
Když jsem šla na první setkání -myslela jsi si, že tam bude sedět parta ubulenejch holek lol a že to tak není jsi viděla sama né???  lol

Není tady

#740 3. 2. 2009 17:02

Salen
♥♥♥♥♥♥-

KAKAMILO - takový scénář mi taky zprvu chystal můj BM - "vždyť se nechci rozvádět, ty nemusíš nikam odcházet, klidně tady zůstaň, já tě nevyháním, ale své kamarádky se nevzdám, je mi s ní dobře a budu s ní trávit víkendy a jezdit na dovolené ...." Ale já jsem se tedy na něj usmívat nedokázala. Já jsem si to přeložila tak, že "smím" zůstat na údržbu a fungování domácnosti, taky aby navenek nikdo nic moc nevěděl a tím moje práva končí. Ale jak říkám - tak jsem to měla já, ty to můžeš mít nastavené jinak. Jen se mi to připomnělo, když jsem četla tvůj popis.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#741 3. 2. 2009 18:20

Mikulenka
♥♥♥♥♥--

kakamila napsal(a):

....jak někdo pronesl - přišla Pandorra, skončil babinec, začala schůze smile 

godlike
Promiňte, že Vám sem lezu, ale dnes bych toto zapsala do rubriky CO Vás dneska příjemně pobavilo ...

. No, zjistila jsem, že na to zatím  nemám. Trochu jsem se posunula, pochopila jsem, že milenka není příčina ale důsledek....ale že mi to trvalo smile .
Už mi není "zle" nonstop, už se zase i směju, ale bolí to pořád stejně intenzivně, až mě to děsí.
Manžel mě citově a tělesně úplně odstřihnul. Technicky funguje - dokonale. Nakoupí, zařídí, obstará. Má mě jako kamarádku a mně je z toho na nic. Vypráví, co bylo v práci, smějeme se...a pak řekne - jo, na celý víkend odjíždím.... a já jsem najednou zase "mrtvá"
Usmívám se, funguju, žádné scény, žádné ublížené pohledy.Hlavně mě deptá, že nevím, co chci dál. Nemůžu si to v hlavě srovnat, stále těkám od jednoho "řešení" k druhému. Nevím, jestli chci zachraňovat....a nevím, jestli je ještě co zachraňovat. Mám ho ráda...ale nevím, jestli pořád mám ráda jeho...nebo moji představu o něm.
Asi je to dost zmatené, sama se v sobě nevyznám.

Kakamilko,
holky tady mají PRAVDU ! čas , jenom čas na to všechno...  Ono si to "sedne", časem fakt.
Sama nemám dořešené, ale tuhle cestu jdu taky-pomalu  , ale přece ... odpoutávám se... píšeš jako o nás, tak Ti budu taky fandit a držet palečky, ať to co nejlíp pro SEBE ustojíš... V sobotu jsi poznala nové kámošky -a to taky dělá hodně. Znám tu odtud  několik milých  babinetek osobně a ráda je zas vidím a čtu.
Netlač na pilu a říkej si: Co je dobré pro mně? a podle toho se v tu chvíli rozhoduj...
Přeji Ti stěstí.  par

Není tady

#742 3. 2. 2009 18:52

x62358
Host

Holky každá máme svoje tempo - protože jinak by nebyla rovnováha a všechny bysme byly Jarmily Kratochvílové!!!

#743 8. 2. 2009 22:31

kakamila
♥♥-----

Tak mám za sebou zvláštní víkend. Asi potřebuju trochu rozebrat, bo to sama nezvládnu smile .
M odjel v pátek ráno, s tím, že se vrátí v neděli. Neřekl kam a s kým...ale s kým je mi celkem jasné roll a kam je celkem jedno.
V sobotu jsem si zajela na výlet, sama, dcera byla u kamarádky. Celou sobotu , i pak večer jsem byla dost v pohodě. Občas takový ten blbý pocit, snaha představovat si KDE JE, CO DĚLAJÍ...ale včas jsem to vždy utla, říkala jsem si...buď v klidu, prostě tady není, není s Tebou, je jedno kde je  big_smile . A dařilo se mi to. Bylo mi fakt dost fajn.
No a v neděli kolem jedenáctý volá M, že potřebuje odvézt tátu do nemocnice, nemá ho tam kdo vzít. Tchán je dost nemocnej, bydlí od nás tak 70 km. M se zeptal, jestli nechci jet s ním. Jela jsem - jednak jsem nechtěla, aby M jel samotný - byl docela rozhozenej, a jednak tchána mám ráda.
Cestou jsme spolu celkem mluvili - říkala jsem mu o výletě v sobotu, co dělala dcera, co pes....aby řeč nestála a nemysleli jsme na to, co tchán. No a mezi řečí se mě M zeptal, co dovolená, jestli pojedem do toho Chorvatska, jak jsme plánovali (to bylo už někdy loni v létě) . No celkem mě vyšokoval, ale řekla jsem mu, že Chorvatsko teď fakt neřeším.
Tchána jsme odvezli, nevypadá to moc dobře. No a čekáme na příjmu, než ho vyšetří a M pořád SMSkuje...a pak si jde i ven zavolat. V tu chvíli jsem si připadala jako idiot! Proč mě bere s sebou, když chce být raději s ní, když čeká oporu od ní? Ono ho to fakt vzalo- tedy stav jeho táty. Já chápu, že je mu zle a že potřebuje mluvit s člověkem, kterej je mu teď nejbližší.....ale proč mám pořád všechno chápat jen já? Mně je taky blbě.
Ach jo, měla jsem ze sebe celou sobotu taaaak dobrej pocit, a teď se zas lituju.

Není tady

#744 8. 2. 2009 22:46

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

nelituj se, zvládla jsi to skvěle

spravedlivé to není, tvůj muž má zkrátka teď okolo sebe víc lidí, kteří mu poskytují oporu, jindy to může být jinak, to o tobě a tvých kvalitách nic nevypovídá

drž se!

Není tady

#745 9. 2. 2009 6:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Proč mě bere s sebou, když chce být raději s ní, když čeká oporu od ní?
Možná... ale to je jen můj pohled a zkušenost (i když ne zrovna s milenkou) - ty jsi ta spolehlivá, praktická, která pojede, zařídí, postará se... něco jako servisman http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Ale na "pohlazení" je tu holt jiná - a ta se běžnými starostmi nezatěžuje, k té se chodí pro radost nebo pro útěchu.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#746 9. 2. 2009 7:36

lavai
♥♥♥♥---

helena napsal(a):

Proč mě bere s sebou, když chce být raději s ní, když čeká oporu od ní?
Možná... ale to je jen můj pohled a zkušenost (i když ne zrovna s milenkou) - ty jsi ta spolehlivá, praktická, která pojede, zařídí, postará se... něco jako servisman http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Ale na "pohlazení" je tu holt jiná - a ta se běžnými starostmi nezatěžuje, k té se chodí pro radost nebo pro útěchu.

...velmi krásně řečené...storstark taky jsem byla...a občas i jsem dumbom ten chápající servisman....

Není tady

#747 9. 2. 2009 11:34

Salen
♥♥♥♥♥♥-

Kakamilo - a co chceš rozebírat? S jeho rodinou jsi zatím spojená ty, tak tebe žádá o pomoc. Přece nepojede pro nemocného tátu s cizí ženskou, kterou zatím oficiálně nikdo nezná (a je otázka, zda jednou bude jeho nová partnerka nebo zmizí z jeho života) a sám asi jet nechtěl. To se spíš pozastavuju nad tím, že by s tebou chtěl jet do Chorvatska. Teď nevím jestli máte děti - možná chce kvůli nim udržet iluzi rodinné dovolené. Pokud byste ale neměli jet s dětmi, tak opravdu nevím, proč bys s ním měla trávit dovolenou a on tam smskoval milence. To bych raději jela někam sama nebo s někým jiným.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#748 9. 2. 2009 11:57

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kakamilo- a co když si nesmskoval s ní , ale s někým z rodiny? Co když  se ptal na Chorvatsko proto, že mu třeba svítá, že by to bylo lepší jet s tebou na dovču než další sobota s nějakou  jinou... Nevím, jestli by to byla lepší verze, ale je to přece také možné.
Je to asi těžké nepřemýšlet o jeho pohnutkách, ale pokud se nechceš ptát, na jeho konání jeho samotného, myslím ,že by ses  neměla trápit tím, co dělá.
Já bych se asi zeptala rovnou.  Prostě bych se rovnou otázala proč se ptá na dovolenou s tebou?

Není tady

#749 9. 2. 2009 12:36

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kakamilo - myslím, že jako idiot si budeš připadat ještě mockrát. Neřeš to, tak to prostě je. všichni děláme různý věci, ani to nemyslíme zle, prostě se to stane.
problém je, že o tom TAK přemýšlíme. Tak moc, do všech detailů, fází až za roh- To pracuje fantazie, nikoli skutečnost. A to trápí nejvíc, věř mi. To, že si dokážeš představit, co jí asi tak píše a proč. Vím, že to nejde odstřihnout a nemyslet na to. Já si vždycky přála být Máňa z pošty, co jí stačí, že ji chlap nemlátí a nosí domů peníze.

Není tady

#750 9. 2. 2009 12:58

kakamila
♥♥-----

Ahoj, díky všem. Já se potřebovala vykecat z toho, co mě trápí. Rozumově tu logiku chápu, lidsky taky, pokud bych byla na dně já, taky bych chtěla komunikovat s někým, ke komu mám nejblíž. Takže pochopení mám, city se ale dost bouří... To že už to nejsem já, ke komu má nejblíž.

Dopoledne mi M volal, tchán v noci zemřel.
Jsem ráda, že jsme včera byli s ním, že jsme s ním mluvili.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí