Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 20. 11. 2008 12:51

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Poradíte?

Somaia napsal(a):

No, to bude tím, že dřív než boj, zkouším strategické vyjednávání, proto si na žádný svůj boj " o místo na slunci" nevzpomínám  od dob pubertálních střetů se svými vrstevníky. Zřejmě jsem dobrý stratég, když k  otevřenému boji nikdy nedošlo, co wink Zaplať pánbůh.Boj ve mě evokuje zároveň  to, že výsledkem jsou obvykle i nějaké ty ztráty. 
Ale i tak je možné s úspěchem a převážně šťastně žít, to jsem chtěla říct. Nic není černé nebo bílé, lepší nebo horší . A radit ve stylu , tohle MUSÍŠ , tak je to správně , to je hodně mimo mísu ( ta  poslední věta  není teď na tebe osobně... aby sis to osobně nevztáhla)

Som, strategické vyjednávání na sdělení "sestra u Tebe bude bydlet" zní jak?
Moje odpověď zněla "ne" - a boj byl na světě, protože rodina tuhle odpověď nechtěla slyšet a vůbec si nepřipustili, že bych ji mohla říct. Takže prosté opakování slova "ne" se změnilo v boj, vydírání, nadávání atd. - z jejich strany, protože jsem se prostě nedala.
Tak a teď zkus strategické vyjednávání.

... i když je fakt, že to byl spíš můj vnitřní boj - jestli si dokážu stát za tím, co chci nebo jestli podlehnu pocitům viny a udělám to, co chtějí ostatní. Přestože jsem přesně věděla co chci, stejně to bylo hodně těžký a já jsem to jako boj vnímala, minimálně jako svůj vnitřní.

Upravil(a) Martinka1 (20. 11. 2008 12:56)

Není tady

#52 20. 11. 2008 12:57

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

helena napsal(a):

Výsledek - pokud to žena ustojí - muž hranice uzná (nic jinýho mu nezbyde) a uvaří si sám nebo uzná, že žena vaří výborně a poprosí ji a ocení, že uvaří. Samozřejmě pokud ona ještě bude chtít mu vařit.
Martinko, normální chlap buď vyžere ledničku nebo se půjde najíst do nejbližší hospody (nemá-li po ruce spřízněnou duši = sestru/maminku/milenku, která mu ráda uvaří), případně si na druhý den koupí kus buřta a pivo. A pokud to ustojí, bude prosit manželka, aby mu zase mohla vařit.
A donutit muže ke komunikaci? Chtěla bych poznat ženu, které se povedlo DONUTIT, když muž nechce.
Nelze - ani po dobrým, ani po zlým. Když nechce, změní se v plastového omyvatelného robota s povrchem, kterým nic nepronikne a nic ho nepoškodí.

tomu říkám zkušenosti z praxe.
Ale dámy offtopic, tohle kakamila číst nepotřebuje.
Vrchní teoretik by měl rozpitvávat své teorie jinde

Není tady

#53 20. 11. 2008 12:58

Somaia
Host

Nebudeme plevelit ka-kamile její vlákno jinými kauzami, OK? Alespoň v samých  začátcích je to hoodně neslušné.

Upravil(a) Somaia (20. 11. 2008 12:58)

#54 20. 11. 2008 13:13

Salen
♥♥♥♥♥♥-

KaKamilo - a jak se změnilo chování tvého muže při té první nevěře? Mě to trochu zarazilo, protože většinou ten, co má špatné svědomí, tak se naopak doma chová líp než dřív, aby nevzbudil podezření. Když už začne být chlap doma nepříjemný (má-li tedy bokovku), tak je to takové volání o pomoc - ať už to někde praskne nebo mě jedna vyrazí. Bývá to tehdy, když milenka na něj tlačí nebo se začne cítit tak zamilovaný, že by chtěl z manželství ven, ale neví jak do toho.
Takže ta změna může souviset i s něčím úplně jiným - chlapi často tají pracovní neúspěchy, hrozící propuštění, problémy v podnikání ..... ale i třeba zdravotní problém, strach z něčeho.
Je mi jasné, že se v podstatě bojíš vědět, zda v tom jiná ženská je. Ale pokud z něj nic nemůžeš dostat a sama si nic nepotvrdíš, nemůžeš tu situaci nijak řešit. Můžeš se jen tvrdě ohrazovat vůči jeho zlostným výpadům - to si samozřejmě nemusíš nechat líbit.

Forest Gump:  Život je jako bonboniera, nikdy nevíš co ochutnáš.

Není tady

#55 20. 11. 2008 13:34

helena
♥♥♥♥♥♥♥

kakamilo - neptala bych se "jestli někoho má". Jestli je takhle protivnej, buď na tebe rovnou vybafne, že ano (čekal tu otázku, jen nechtěl začít první) a že tedy když už to víš, odchází - nebo k tvému nevaření a neuklízení lehce přihodí ještě podezíravost a nervovou labilitu.
Salen může mít pravdu, že jsou i jiné možnosti - tam těžko něco naděláš, protože se velmi pravděpodobně nechce svěřit, jen kope kolem sebe = jistý způsob odreagování. Když někoho (tebe) naštve, hned se mu uleví - to platí všeobecně.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#56 20. 11. 2008 13:46

kakamila
♥♥-----

Salen - po první nevěře se choval téměř stejně - nejdřív dobrá nálada, více sexu, později odtažitost, výkyvy nálad, hledání chyb u mne... Kvůli té podobnosti mne napadlo, že v tom zase lítá, ne že bych měla v ruce něco konkrétního.

Není tady

#57 20. 11. 2008 14:28

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Jessika napsal(a):

Právě proto, že jsi ,Majkafo,  asi zažila hodně zlého, čeká tě teď (a možná už je) to dobré. smile
Mmch : psala jsem:  to, co tady píšete, jsou rady samotných zatrpklých ženských - a to vy přece nejste??? .

Taky tady nepíšu, že si má manželka nasypat popel na hlavu, jestli náhodou špatně neuvařila svíčkovou.

Ráda bych ale nabídla i jiná řešení než rozchod nebo "žít si po svém".
Kakamila píše, že to chce řešit, ale jaksi jsem nevyčetla, že by donutila muže ke komunikaci, která by možná měla za následek řešení.
A že řešení nemusí být rychlé a snadné, to je jasné. Je to ale cesta.

Donútiť niekoho - poťažmo šťastne zamilovaného a blaženého - ku komunikácii, keď on nechce??? va To mi musíš niekedy predviesť. Komunikácie chce dovch OCHOTNÝCH komunikovať.

Upravil(a) Selima (20. 11. 2008 14:33)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#58 20. 11. 2008 14:44

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Za prvé - vycházíš pouze z předpokladů, Sel... předpokládáš, že muž KaKamily je zamilovaný do někoho jiného
o tom jsem tady nečetla... ani o blaženosti...
četla jsem ...  nejdřív dobrá nálada, více sexu, později odtažitost, výkyvy nálad, hledání chyb u mne...

můj předpoklad je, že je-li to Muž, ke komunikaci o něčem, o čem se mu nechce mluvit, ho musím donutit...
Proč ? protože sám mluvit nebude a já komunikaci potřebuji, abych mohla dále fungovat

...vynech řečičky o svéprávných individualitách, každý člověk má věci, které nechce dělat a přesto je k nim donucen...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#59 20. 11. 2008 14:45

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

všechny ty "osly" , kteří už dneska nejsou osli a sekají latinu , bylo třeba donutit , aby se rozhodli...

Není tady

#60 20. 11. 2008 14:48

Vanda
Host

Jess, jenže to "donucení" se zvrhlo v protočené oči a řeči o tom, že nepotřebuje nic "řešit", a nechce se bavit, a nastalo hluboké dusné ticho. Na jakoukoli otázku A pak už vyhýbání jakékoli situaci, kdy by mohlo dojít k "hovoru". Ať už ty chlapy trápí cokoli, nehodlají o tom vést hovory s námi - chlap si přece za á) poradí sám a za bé) nenechá si radit od ženský..

Upravil(a) Vanda (20. 11. 2008 14:50)

#61 20. 11. 2008 14:49

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

a tím tě "donutil" k radikálnímu řešení...

Není tady

#62 20. 11. 2008 14:52

Vanda
Host

To myslíš mne?

#63 20. 11. 2008 14:58

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Ano, Vando. Nevěřím, že by mu to  dusné ticho vždycky prošlo. Nebo snad o problémech "mlčíš" stále?

Já jsem ukázkový případ, jak neumět diskutovat s Mužem, přesto se stále snažím o "donucení".
Mlčet dokážu jen určitou dobu a pak mně to "donutí" k řešení...

Není tady

#64 20. 11. 2008 15:14

Vanda
Host

Místo hovoru jsem volila formu dopisu...můžu si každou formulaci rozmyslet, psát v klidu a tak...i když teď už to nemám moc zapotřebí.

#65 20. 11. 2008 15:23

majkafa
Host

Jessika napsal(a):

můj předpoklad je, že je-li to Muž, ke komunikaci o něčem, o čem se mu nechce mluvit, ho musím donutit...Proč ? protože sám mluvit nebude a já komunikaci potřebuji, abych mohla dále fungovat

...vynech řečičky o svéprávných individualitách, každý člověk má věci, které nechce dělat a přesto je k nim donucen...

Přečti si - Muže z Marsu a Ženy z Venuše.
P.S. Používáš torturu? smile

#66 20. 11. 2008 15:27

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

P.S. Používáš torturu? smile

to je moje osobní know -how wink

Není tady

#67 20. 11. 2008 15:31

majkafa
Host

Sobko. Prosím, prozraď, já bych to taky ráda uměla, protože vím, že pokud někdo NECHCE, tak ho nedonutíme.

#68 20. 11. 2008 15:37

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo, KaKamilo a ostatní případní zájemkyně wink lol
Vy přece víte, so na vašeho Muže platí...
Když to nevíte, tak si ho nezasloužíte zase vy ...

a co platí na mého, by třeba toho vašeho zahnalo ... takže NIC nebude tongue

Není tady

#69 20. 11. 2008 16:19

majkafa
Host

Jessiko, abych to uvedla na pravou míru, momentálně žádného Muže ani muže nemám, žiju sama.
Jen někoho, s kým se zatím velmi krátce známe a  vzájemně se oťukáváme:)

Takže se ráda poučím a pak se můžu rozhodnout, jestli tvé metody někdy upotřebím, nebo ne. smile

Upravil(a) majkafa (20. 11. 2008 16:21)

#70 20. 11. 2008 17:49

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Znáš ten vtip, kdy příjde manžel domů z práce, tam binec, chaos, vřískající a peroucí se děti, nenakrmení domácí mazlíčci hladově se potulující domem, vychladlý sporák, prázdné hrnce, prázdná lednice.....a manželka nahoře rozvalená v ložnici si v noční košilce  pokuřujíc listuje v módních časopisech.
"Co jsi celý den sakra dělala??!!" zařve nepříčetně chlap.
"Proč se ptáš?", podiví se žena. "Vždyť to přece víš, to co podle tebe vždycky miláčku - NIC", usměje se na něj mile.

jé to je dobrý smile

Není tady

#71 20. 11. 2008 18:09

AHabibi
♥♥-----

Kakamilo, nechci strašit, ale vidím za chováním tvého muže nevěru jak Brno ! A ty "kecy" o vaření a uklízení, které mu 15 let vyhovovalo, jsou startovací dráha pro těžší kalibr - třeba, že jsi paranoik - to až začneš něco řešit. Potřebuje tě dostat dolů, vzít sebevědomí, aby mohl odkráčet středem jako vítěz, že s.....žárlivkou....hysterkou....špindírou....(dosaď cokoliv) on přece nebude. Moje zkušenost !! TY nemusíš dělat nic špatně, ale on potřebuje omluvu, záminku pro svoji nevěru - jakoukoliv, vše se hodí do krámu !
Být tebou nenápadně zjišťuju, ať neublížím, zda se jedná o nevěru. Pokud ano, tak řeším. Nemá cenu dělat "pštrosa", protože tě to stejně dožene.  Ale také můžeš zavřít oči,  nevidět a nevědět. Ovšem i to je těžké, možná víc než rozchod.
Na závěr perlička : můj BM když nevěděl UŽ CO BY na mě našel, řekl, že chce spát na mé půlce manželského lože a já mu to nedovolím !!!  Po 28mi letech soužití.

Není tady

#72 20. 11. 2008 18:25

majkafa
Host

Já bych už opravdu chtěla vědět, ve které škole je to učí. Všichni téměř stejní. smile Čest výjimkám.

#73 20. 11. 2008 18:44

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

kakamila napsal(a):

Ahoj všichni, chtěla bych poprosit o radu nebo názor co s následující situací.
Jsem vdaná 15 let, 1 dítě - v pubertě. Před sedmi lety proběhla krize, manžel se zamiloval do kolegyně z práce. Načas se i odstěhoval, zhruba po měsíci zjistil, že to není to pravé a s omluvami se vrátil. Dokázala jsem to překousnout a nic nepřipomínat. Vztah se vrátil k normálu - pohoda. Zhruba před 3/4 rokem jsem začala pozorovat změny v manželově chování - často jezdil pryč, výkyvy v náladě, stále u počítače či u mobilu. Před měsícem se situace vyhrotila, vyčetl mi kdeco - blbě vařím, uklízím,.... Téměř nekomunikuje. Myslím si, že někoho má. Mám jen nepřímé důkazy. Tak trochu se asi bojím vzít do ruky jeho mobil. Ale na druhou stranu mně už nebaví dělat ze sebe pitomce, který všechno zkousne. Mám se ho přímo zeptat, jestli někoho má? Myslíte, že to něco vyřeší? Nebo co s tím? Při předchozí nevěře mně to paradoxně někam posunulo, zhubla jsem, uvědomila jsem si, že zvládnu život i bez něj. Předcházela tomu ovšem krize, málem jsem zhroutila, trvalo mi cca půl roku, než jsem se přes to dostala. Po manželově návratu jsem mu řekla,, že pokud se to bude opakovat, odcházím od něj. Tak teď... babo raď smile . Díky za pochopení a za názory.

Ahoj kakamilo,
v prvé řadě, než uděláš nějaký radikální závěr, musíš mít jistotu. Jistotu toho, že tě opravdu podvádí. Vytučnila jsem ti jednu větu - toto jsou přesně moje slova, která já řekla svému muži po provalené nevěře, když se rozhodl, že s námi (rodinou) zůstane.
Můj osobní názor - já toto své dodržím, neboť bych se rekrutovala dobrovolně do role hloupé husičky, pokud bych to, co jsem jednou vyřkla, brala zpět. Akorát bych mu tím ukázala, že moje slova jsou planá a že mu to vždycky tak nějak projde a pak by si mohl dělat vlastně co by chtěl bez ohledu na mě. A to ten můj je proti tomu tvému "beránek" protože by si nedovolil mě peskovat za špatně uvařené, nebo dokonce neuvařené jídlo, za nedostatečný úklid...pokud doteď (u tebe cca 15 let) to fungovalo a problém nebyl.
Rady typu. nevař, neuklízej...to bych já osobně nedělala, já bych fungovala stejně, jak dosud. Jen bych se sama připravovala na eventualitu, že odejdu, až mě to jeho chování bude lézt krkem. Ostatně, tuto alternativu už mám připravenou, kdyby náhodou... prostě vím, co udělám a to od té doby, kdy jsem po provalené nevěře musela počítat s dvěma alternativy odpovědi - zda zůstane, nebo zda půjde k milence. Už předtím sis uvědomila, že zvládneš život bez něj, a to si měla dítě menší. Já osbně bych ten krok udělala, ale jak píšu, musela bych mít jistotu, že v tom zase lítá - tož bych mu ty lety dopřála s veškerými důsledky wink

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#74 20. 11. 2008 18:59

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

...ten můj je proti tomu tvému "beránek" protože by si nedovolil mě peskovat za špatně uvařené, nebo dokonce neuvařené jídlo, za nedostatečný úklid...

Zklamčo, sorry, ale z těchto Tvých slov mi jde mráz po zádech...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#75 20. 11. 2008 19:03

majkafa
Host

Něco ti to zrcadlí? smile
Může to totiž být i naopak. A nemusí to být kvůli vaření. smile

Upravil(a) majkafa (20. 11. 2008 19:07)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí