|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Mikeš napsal(a):
Ivana*M napsal(a):
Ja si volne manzelstvi tedy predstavuju tak, ze prave zadny domov delat nebudu. Ze se dohodnou podminky , za jakych to dale bude fungovat .
Spíš nefungovat, ne?
Mikeši, opravdu to fungovat nebude. Praktikujeme to cca 14 dní, tedy manžel to praktikuje. Přijde z práce, je chvíli doma a pak na pár hodin odjede. Teď má jet na víkend s dcerou do Prahy. Včera mi řekl, že pojede o den dřív, dcera ať za ním přijede v sobotu autobusem. Jak tady někdo napsal, i když je doma, tak jenom tělem. Hlava je jinde. Já se tvářím jako by nic, ale nervy pracují. Ach jo
.
Není tady

Plně chápu, že máš z toho nervy. Do tohohle bych nešla. Nezvládla bych to. Pokud nejsi úplně citově netečná ke svému muži, ničí tě to zevnitř. Řekla bych chlapovi narovinu, že na tohle nemám a že to buď vyřeší on, co nejrychleji nebo já podle svého.
Není tady

kakamila napsal(a):
Mikeši, opravdu to fungovat nebude. Praktikujeme to cca 14 dní, tedy manžel to praktikuje. Přijde z práce, je chvíli doma a pak na pár hodin odjede. Teď má jet na víkend s dcerou do Prahy. Včera mi řekl, že pojede o den dřív, dcera ať za ním přijede v sobotu autobusem. Jak tady někdo napsal, i když je doma, tak jenom tělem. Hlava je jinde. Já se tvářím jako by nic, ale nervy pracují. Ach jo
.
A jak je stará, dcera? Zvládne to sama?
Já nevím, ale pro mě by to byl další signál k tomu, abych ho eliminovala ze svého života - to neznamená ze života dětí, jen čistě z toho mého - přestala bych s ním dál počítat jako se svým partnerem.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
kakami,
ten tvůj chlap má ale opravdu originílní pojetí volného MANŽELSTVÍ...
To jo, navíc mi nebezpečně připomíná mýho šváru... ten je taky "doma jenom tělem a hlava je jinde"... 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
kakamila napsal(a):
.
A jak je stará, dcera? Zvládne to sama?
Já nevím, ale pro mě by to byl další signál k tomu, abych ho eliminovala ze svého života - to neznamená ze života dětí, jen čistě z toho mého - přestala bych s ním dál počítat jako se svým partnerem.
Míšo, dceři je 13. Cestu zvládla v pohodě,ráno jsem ji odvedla na autobus, v Praze ji manžel vyzvedl.Pak ji hned předla babičce,prý musí odjet do práce... Já jsem asi fakt úúúúplně blbá. Srovnávám si to v hlavě a sbírám sílu nedat na sobě nic znát. Nechávám to plynout přes svátky, pak začnu něco podnikat.
Není tady
Ahoj lidi. Tak včera se u nás začalo mluvit o rozvodu. Plánovat co, jak, kdy, kde. Vím, že to nemělo jiné řešení, ale přesto to hrozně bolí. Třetí noc skoro nespím. Taky jako dieta to funguje výborně
. Nevím, jak budu fungovat v práci. Navíc mě hrozně vyčerpává snaha nedat najevo nic před dcerou. Potřebovala bych vypnout mozek - pořád se mi tam přehrávají obrazy - jednak, jaké to bylo dřív a jednak oni dva spolu. Do toho běží výčitky, co jsem měla udělat jinak. Asi jsem cvok.
Není tady
Nejsi cvok. To jsou obvyklé fáze.
Mně pomohla pochopit knížka Partneři a rozchody od Klimeše.
Drž se. 
Kamilo - četla jsem jen začátek a teď čtu o rozvodu - jaký je tedy důvod, proč se chce manžel rozvádět? Má někoho nebo už nechce s vámi žít?
Není tady
Salen napsal(a):
Kamilo - četla jsem jen začátek a teď čtu o rozvodu - jaký je tedy důvod, proč se chce manžel rozvádět? Má někoho nebo už nechce s vámi žít?
Salen, manžel se rozvádět nechce, chce volné manželství. A ano, má milenku. Ta také s ohledem na děti žije ve volném manželství. Manžel mi opakovaně řekl, že ke mně nic necítí. Rozvod chci já, na volné manželství nemám.
Není tady

kakamila napsal(a):
Míšo, dceři je 13. Cestu zvládla v pohodě,ráno jsem ji odvedla na autobus, v Praze ji manžel vyzvedl.Pak ji hned předla babičce,prý musí odjet do práce... Já jsem asi fakt úúúúplně blbá. Srovnávám si to v hlavě a sbírám sílu nedat na sobě nic znát. Nechávám to plynout přes svátky, pak začnu něco podnikat.
Ježiš, to je v.ů.l.
No myslím, že bych okamžitě vzala telefon a sdělila mu, ať urychleně zvedne ten svůj zadek a jede pro malou k babičce. Alespoň k ní se může chovat tak jak má.
Není tady

Ahoj Kakamilo, bude to teď pro tebe velmi těžké období, během kterého budou tvoje pocity nejspíš jako na houpačce. Až se ti to podaří vyřešit, ukončit, přijde úleva. Těžko se tomu teď asi věří, ale je to tak.
Sama jsem se v tom plácala celkem dlouho a neuměla respektovat své pocity, trápila jsem se a neuměla to dost dlouho utnout ani po rozvodu. Jednou ale můj BM plácal takové nesmyslné kecy a to u mne způsobilo obrat. Utla jsem dočasně úplně veškerý kontakt, dokud jsem z toho nebyla venku. Pak už to bylo jen lepší a lepší.
Není tady
Kamilo - tak je to samozřejmě na tobě, ale nějak se mi nelíbí ten současný trend : "máme problém, tak jdeme od sebe" .... a taky je tam ta dcera. Už jednou se zamiloval vedle, stačilo nechat ho si to vyzkoušet a vrátil se. Ani teď se nechce rozvádět, takže zřejmě netouží po pálení mostů a začínání nového života. Bůh ví jak to ve skutečnosti je u té jeho milenky - v jejím podání "volné manželství", ve skutečnosti možná její manžel ani neví.
Je to složité, chápu. A nechtěla bych to rozhodovat (za mě to rozhodl BM). Ale určitě bych si (nám) dala víc času. Zamilovanost trvá půl roku až rok, pokud spolu moc nejsou, tak dejme tomu až rok a půl. Teprve pak začne opadávat růžová fasáda a některé věci se začnou jevit jinak.
Není tady

Salen, to je sice pěkné, být trpělivá a čekat, ale ne každý tohle zvládne přečkat se zdravým rozumem. Dívat se jak se chlap šlechtí na rande, stále není doma, přichází v rozličné pozdní hodiny, SMSkuje a je duchem mimo.
Není tady
Salen napsal(a):
Kamilo - tak je to samozřejmě na tobě, ale nějak se mi nelíbí ten současný trend : "máme problém, tak jdeme od sebe" .... a taky je tam ta dcera. Už jednou se zamiloval vedle, stačilo nechat ho si to vyzkoušet a vrátil se. Ani teď se nechce rozvádět, takže zřejmě netouží po pálení mostů a začínání nového života. Bůh ví jak to ve skutečnosti je u té jeho milenky - v jejím podání "volné manželství", ve skutečnosti možná její manžel ani neví.
Je to složité, chápu. A nechtěla bych to rozhodovat (za mě to rozhodl BM). Ale určitě bych si (nám) dala víc času. Zamilovanost trvá půl roku až rok, pokud spolu moc nejsou, tak dejme tomu až rok a půl. Teprve pak začne opadávat růžová fasáda a některé věci se začnou jevit jinak.
Salen, minule manžel odcházel jinak. Řekl mi, že zůstává se mnou, ale milenku si chtěl nechat- prý jako kamarádku. Teprve když jsem to nezvládla a udělala scénu, řekl mi, že se takhle se mnou žít nedá a odešel. Teď se mi to zdá dost jiné. Několikrát opakoval, že ke mně nic necítí. Cca 2 měsíce spolu nespíme. Manžel milenky o vztahu ví. Vyhrožoval mému manželovi po telefonu již někdy na jaře - prý je to cholerik. NO, ani se mu vlastně nedivím
. Když mě manžel přemlouval na volné soužití, řekla jsem mu, že takhle bez citu s ním žít neumím. Odpověděl mi - no tak si taky někoho najdi, copak je to takový problém? A jak píše Fanny - bydlet s ním a dívat se, jak v klidu odchází jinam, jede s ní na výlet, na dovolenou.... Já na to asi nemám. Teď to takhle trvá 2 měsíce a já jsem hotová. Nevím, jak dlouho spolu jsou, řekla bych tak 3/4 roku až rok. Ale mám pocit, že jim asi nic nechybí, nemají potřebu to ukončovat.
Není tady

Tak tomu se říká volné soužití.
Volně to má asi jenom ona, její manža s tím volňáskem asi moc nesouhlasí, když tvému chlapovi vyhrožuje. Každý to holt podává po svém.
Kakamilo, vůbec se ti nedivím, že na to nemáš. Ať si říká, kdo chce, co chce ...... přední je, aby tobě bylo dobře a když ti v tomhle soužití dobře není, snaž se s tím neco udělat. To je to nejdůležitější, aby ty ses cítila dobře. Nemá smysl trpělivě čekat, až se manža vyblbne za cenu toho, že z tebe bude hromádka nervů, ne-li troska. Udělej cokoli, co si myslíš, že by bylo pro tebe nejlepší. On dělá také jen to, co je nejlepší pro něj a ohledy na tebe asi dítě nebere. 
Není tady
Kamilo vždyť já vím, žila jsem tak rok, milenka byla oficiální, přes týden ex s námi, na víkend s ní, mnoho dovolených, prodloužených víkendů, "pozdravy" od ní v podobě vzorně vypraného a vyžehleného prádla, krabiček s jídlem, které si vozil ..... jenže u nás rozhodl on, že se chce rozvést a já pak musela setrvat, dokud jsem si nezařídila jiné bydlení. Takže naprosto chápu co prožíváš. Jen ta bolest z toho, když ti říká "nic k tobě necítím".
Netroufám si ti radit, jen si prostě myslím, že začít po dvou měsících hned řešit rozvod, je předčasné. To co teď říká je dočasné. Kdo ví jak to bude dál, zvlášť když v té druhé rodině také není moc jasno.
Pokud se tvůj muž podílí na chodu domácnosti, financuje část, věnuje se dceři, nechvátala bych. Jako rozvedená na tom budeš materiálně hůř. Až přejde ta nejhorší bolest, dá se tak žít. Začneš si budovat svůj život vedle něj. Já jsem si tehdy hned hledala i chlapa - byly to katastrofy :-), ale v té době mi to pomáhalo a zvedalo sebevědomí a zaměstnávalo mozek. A při tom se dá pomalu vymýšlet ten nový domov a třeba si nenápadně odkládat i korunky :-).
Ale jak říkám - to je jen můj úhel pohledu.
Není tady
Taky si myslím, časem se obrousí hroty a i na rozchodu se domluvíte lépe, teď vítězí emoce, vidím to na sobě........jo, to se to radí jiným
Není tady
Rok jsem trpělivě čekala, že se na rozchodu během "zatím dočasného volného soužití" rozumně domluvíme.
Nerozhoupal by se k ničemu, život ve třech mě nebavil - takže jsem konečně nechala zvítězit emoce a bylo vymalováno. Následoval rok pekla, hádek a nepochopení. Po dalším roce otupování hran je dnes všechno v klidu a v pohodě. Museli jsme jít od sebe doslova a zcela, abychom byli schopní začít s jejich obrušováním.
Každý to máme jinak... 
Upravil(a) Alosek (9. 12. 2008 22:41)

Alosku, přesně tohle říkala paní ze sociální péče, která nás sice neměla na starosti, ale znala nás a naše neustálé rozchody a návraty a říkala mojí kamarádce. "Nic proti, ale tohle jsou nejbolestivější rozchody." Moc jsem tomu nevěřila, ale bylo to tak. My jsme po delší době od rozvodu znovu spolu a je to fajn, ale chtělo to odluku a vůbec to neberu, asi ani on, že je to navěky. Teď je nám spolu fajn a so bude ...... bude.
A co bude? ...... to radši nezkoumám.
Upravil(a) Fanny5 (9. 12. 2008 22:22)
Není tady

No a jen jediná věc, kterou bych chtěla napsat do fóra, že jsem od začátku jednala naprosto razantně a všechno jsem vyřídila během pár měsíců, že jsem šús a že toho naprosto nelituji. To vám tady všem zodpovědně přísahám. Protože mám teď naprosto pohodový vztah s BM a myslím, že je to vzájemné. Co bude, bude.
Není tady
My s BM spolu nejsme, ale dokážeme se spolu smát, bavit se, mluvit, řešit problémy, syna.
A to je víc, než co jsem si ještě před rokem dokázala představit.
Taky nelituju svého rychlého a razantního řešení, prospělo nám oběma.
I kdyby jemu "jenom" tím, že konečně potkal "tu pravou", pokud něco takového existuje, třebaže to nejsem já, a je šťastný.
Já ho miluju, už pořád budu. Chtěla bych ho zpátky, doufala jsem, že nám odloučení pomůže i k návratu k sobě, ale to se nestalo - na to musejí být dva
.
Každopádně je fajn, že se máme pořád rádi a umíme si to říct. V poslední době nám komunikace lehce vázne (nejspíš hlavně na můj popud), chci jít dál a nedržet se nějakých planých nadějí. Těším se, až budu zase někoho milovat jako BM
.
Popravdě - kdyby mi tehdy u mého 1. příspěvku tady někdo napsal/řekl, jak to nakonec všechno dopadne (a dobře dopadne), nevěřila bych
.

Alosku, nikdy ti nikdo neřekne, že to dobře dopadne. Ani já nevím, jestli to u nás dobře dopadlo. Ale zatím jsme spolu a je nám dobře, ale nikde není nepsané, že je to napořád. Možná za týden nebo dva to bude jinak. Ale já už to o tom nepřemýšlím.
Není tady
Právě že nikdo nevíme, co je dobře.
Po velké krizi se zdá, že dobře bylo před tím, málokdo uzná, že před tím to až tak dobře nebylo.
Často přemýšlím, jak bychom asi žili, kdybychom se nerozvedli .... nejspíš by bylo o jedno letité a poměrně nudné manželství víc. Teď je z toho jedna samotná rozvedená, co jí ke štěstí už chybí jen nějaký nový partner, jinak si žije tak, jako nikdy před tím a dva spokojení novomanželé - tedy chlap, co má teď vše, co nemohl mít v prvním manželství a žena, která byla dlouho rozvedená a teď našla.
Poměr dva šťastní na jednu osamocenou místo dvou nic moc spokojených na jednu rozvedenou .... z pohledu nezasvěceného je to statistický úspěch, ne :-).
Ale pořád vám strašně moc závidím pohodovou komunikaci s bývalým. Tohle jsem nestrávila a nikdy mě to nepřestane mrzet, že BM se mnou nepromluvil ode dne mého odstěhování, ačkoliv se mezitím událo dost věcí, týkajících se našeho syna, rodičů nebo něčeho jiného, dřív společného. Netoužím s ním chodit na kafe nebo se dokonce s nimi kamarádit. Ale bolí mě to, že si nepopřejeme k narozeninám, k vánocům, že se společně nemůžeme radovat nad úspěchy syna. Já ruku podala hned po mém odstěhování - formou sms dvakrát přání. Reakce žádná, odpověď žádná, tak jsem toho nechala. Pann mi tady tehdy říkala, že je to možná pro mě lepší .... určitě měla pravdu v tom, že rychleji proběhlo to citové odstřihnutí. Ale přesto to cítím jako nesprávné, po 23 letech soužití se tvářit, že ten druhý zemřel. Bohužel mám před sebou ještě jednu zkoušku, kde budeme muset být oba - svatba syna. Až to přijde, nevím co udělám. Na promoci to postavil tak, že pokud syn nepozve i jeho druhou ženu, nepůjde ani on. Syn to vyřešil oddělením rodin, takže jsme se tam vůbec nepotkali. Ale na svatbě to nepůjde. A já tam s tou paní prostě nebudu. Jedině v případě, že bych i já měla nového partnera. Ale to se asi nestane.
Není tady

Salen, spomenula som si na svadby svojej prakticky "nevlastnej dcéry". Dlho som váhala, či prísť - z viacerých dôvodov - ale bola zlatá a chcela som byť pri jej veľkom dni, hlavne keď viem, aká strastiplná cesta mu predchádzala. Napriek tomu som mala zmiešané pocity. Ani bývalý tam nešiel s partnerkou(ak nejakú mal), tak som ani ja nebrala svoj nový objav. On sedel úplne inde, za vrchstolom - vedľa svojej prvej manželky ako "svadobní rodičia" - a ja s bývalými švagrovcami a farárom, ktorý mladomanžleov oddával. Bolo to mimo Bratislavu, tak som ani nemohla voľne prchnúť
. Ale nakoniec to bol vynikajúci deň a dodnes naň v dobrom spomínam. S bývalou švagrinou sme pokecali, farár bol vtipný a spoločenský, zatancovala som si... pokecala s bývalým celkom netruálne a bez hnevu, ale s myšlienkou "Ako dobre, že je bývalý, vôbec sa nezmenil..."
Proste vyslovene pozitívny zážitok. Myslím, že keď tá chvíľa príde, prežiješ ju aj ty celkom v pohode.
Není tady