Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#676 26. 11. 2008 21:48

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Poradíte?

Misa Kulicka napsal(a):

Nechceš si své "zdání klame" a podobný témata jít vyříkavat jinam? Toto je vlákno Kamily, ne tvoje, ne Majkafy, ne Zklamané ...

va

Zklamana napsal(a):

..a není ani Míši Kuličky vissla

Misko,
moje odpoved je totozna se Z Manou.  Neni to moje vlakno,ani Tvoje ani te ci one,ani jeho. Noo a tak se veci maji.  Otoc se jinym smerem prosim smile

Kakamilo,
to vlakno je Tve a nebojim se ze to nevis.  smile  Lidi jsou lidi.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#677 26. 11. 2008 21:53

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

ano vlákno je Kakamily.Pravda.A přesto se tu najdou lidi, kteří jí konkrétně ještě nic nenapsali, jen se tu handrkují s ostatníma a něco si dokazují.Smutný ...

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#678 26. 11. 2008 23:25

x21365
Host

kakamila napsal(a):

Misa II napsal(a):

Rozhodně jednomístné ...do pěti neumím počítat glorialol

A ted k tématu, kakamilo, víš ...ono těch možností je mnohem víc, než tři nebo čtyři. A rozhodně je tohle období jedno z nejhorších - protože si vlastně uvědomuješ, co chceš a jak to chceš. A také se to mění v souvislosti s tím, jak se zrovna chová a co dělá ten druhý ...a za dva měsíce to může být uplně jiné. Jak dopadl tvůj rozhovor s manželem ? I když neznám výsledek, chci ti jen napsat, že ne vše , co tvůj manžel řekl i tak myslel a ty asi taky tak. Držím ti palce a dej vědět  hjarta

Jak dopadl rozhovor? Navrhla jsem rozvod. Manžel je zásadně proti. Chce volné manželství. Když jsem se ho zeptala, co si pod tím pojmem předtsavuje, tak prý si o tom mám něco přečíst. Prý vztah, jako má Soukup s Osvaldovou. Ta depka na mě padla ještě nějak víc. Tím, že jsem se vnitřně smířila s tím, že se rozvedeme a teď jsem narazila se to ještě zhoršilo. Já si nějak neumím představit žít s někým bez citu.

JJ, toohle zná skoro každá, život ve třech , je to na tobě. jestli tak budeš schopna žít nebo ne. Proto jsem ti už včera psala , že ne vše co řekne tak myslí ..... teda  píšu ti jen vlastní zkušenst, ono za čas / u nás / se zjistilo, že to zas až tak nemyslel, protože něco jiného je něco říct a něco jiného je to žít. wink Jsi chytrá a rozumná ženská, takže tvou poznámku o tom, že se nehroutíš a nehodláš tummenuppgodlike , jen tak dál , není a nebude to jednoduché a taky to nevyřešíš asi hned. Koketuju s myšlenkou, že se půjdem s dětma podívat na rozsvícení stromu , v sobotu, kdybys chtěla můžem zajít na kafe. smile

#679 27. 11. 2008 0:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kakami,
jestli mohu radit, tak na to kafe s Míšou běž. Ona není žádný teoretik, ale čirý praktik smile
Žádný ramena, žádný kecy, ale prožitá vlastní zkušenost.
Jedna z možných cest stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#680 27. 11. 2008 6:19

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Kakamilo,
tak to mi připomnělo ten včerejší film na Nově....tam taky byl on v pohodě a ona to ustávala s pomocí psychologa, sice se rozvést chtěl. Ale pak, když ona to ustála, smířila se s tím a byla v pohodě, tak by se najednou k ní vracel, páč zjistil, že se u ní měl dobře a tady ho čekají nové starosti dumbom chlapi jedni proradní...

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#681 27. 11. 2008 7:37

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

pomněnka napsal(a):

Kakamilo,
tak to mi připomnělo ten včerejší film na Nově....tam taky byl on v pohodě a ona to ustávala s pomocí psychologa, sice se rozvést chtěl. Ale pak, když ona to ustála, smířila se s tím a byla v pohodě, tak by se najednou k ní vracel, páč zjistil, že se u ní měl dobře a tady ho čekají nové starosti dumbom chlapi jedni proradní...

Njn, ono to tak většinou je, že jim to dojde, až když se to nedá vrátit, protože si žena mezitím zařídila život úplně jinak hmm ... někdo tomu říká bumerang a někdo boží mlýny smile - co člověk zasel, to si nakonec sklízí sám.

Jo Kamilo - s Míšou bych na to kafe zašla taky. Je fajn mít možnost osobně si pokecat s někým, kdo už si odžil něco podobného smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#682 27. 11. 2008 7:41

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Kakamilo,

No sice si naběhnu na vidle, ale musím k onomu dílku taky sdělit svoji poznámku. Přiznám se, že to bylo poprvé co jsem to sledoval.

Jaksi bych si dovolil sdělit jednu větu, která tam zazněla a výrazným způsobem vlastně ovlivnila celý děj. Ta věta byla jaksi nepodstatná, že? Ona ležíc na pohovce sdělila psychologovi, že vlastně už to mezi nimi dlouhou dobu nebyl vztah.

Ono těch životních perel tam bylo víc, ale tahle mě zaujala. Zaujala i s ohledem na to, že něco podobného tady někde vzpomněla Wiki.

Neřekl bych Pomněnko, že chlapi jsou proradní, jeho nástup když se synek pořezal naopak myslím ukázal, že nejsme jen užít si a vše poté, následky a důsledky hodit jen na bedra žen. Spíš ono lpění, že to musí běhat jen dle Vás (ono to sice běhá a musí /o tom žádná/), ale s rozumem a hlavně s moudrostí a gracií (jen si vzpomeň, jak se topila, když mluvila jen o rodině a svých názorech na to, jak by to mělo být a fungovat, ona jej vlastně odhodila a nechala hrát nikoli druhé, ale 155 housle. Jakmile přehodnotila tohle, pak najednou byl svět obou jiný. A o tom to je. Nemyslíte?

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#683 27. 11. 2008 7:46

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Njn, ono to tak většinou je, že jim to dojde, až když se to nedá vrátit, protože si žena mezitím zařídila život úplně jinak hmm ... někdo tomu říká bumerang a někdo boží mlýny smile - co člověk zasel, to si nakonec sklízí sám.

No až tak nesouhlasí, že jim = rouzumím mužům, ono to musí dojít i vám, že nelze lpět na .....
že je třeba pracovat na sobě, aby vztah byl funkční, tak nějak jsem pochopil včerejší dílko.

Není tady

#684 27. 11. 2008 8:11

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo Pisateli, ale to musí chtít na sobě pracovat oba současně smile ... když na sobě pracuje jen jeden a ten druhý zrovna nemá zájem, tak se může stát, že ten, kdo na sobě pracuje (krásné indiánské jméno smile) se dopracuje do jiného levelu a toho druhého už vedle sebe nepotřebuje, ani mu nechybí... A teprve v tu chvíli se velmi často probouzí ten druhý - jenže s křížkem po funusu ... A v podstatě je jedno, který z těch dvou je muž, a který žena ...
Takže když to aplikujeme na Kamilu - ve chvíli, kdy se dopracuje k takovému "volnému vztahu", který ji umožní zařídit si život výhradně po svém, což může znamenat třeba i nového stálého partnera, pak zřejmě jejímu zákonnému manželovi teprve dojde, jakou pitomost to navrhnul. Ale pokud se Kamila bude citově angažovat jinde, tak už to asi zpět vzít moc nepůjde hmm

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#685 27. 11. 2008 8:30

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Míša Kulička napsal(a):

Jo Pisateli, ale to musí chtít na sobě pracovat oba současně smile ... když na sobě pracuje jen jeden a ten druhý zrovna nemá zájem, tak se může stát, že ten, kdo na sobě pracuje (krásné indiánské jméno smile) se dopracuje do jiného levelu a toho druhého už vedle sebe nepotřebuje, ani mu nechybí... A teprve v tu chvíli se velmi často probouzí ten druhý - jenže s křížkem po funusu ... A v podstatě je jedno, který z těch dvou je muž, a který žena ...
Takže když to aplikujeme na Kamilu - ve chvíli, kdy se dopracuje k takovému "volnému vztahu", který ji umožní zařídit si život výhradně po svém, což může znamenat třeba i nového stálého partnera, pak zřejmě jejímu zákonnému manželovi teprve dojde, jakou pitomost to navrhnul. Ale pokud se Kamila bude citově angažovat jinde, tak už to asi zpět vzít moc nepůjde hmm

Ale ano Kulíšku, souhlasím s tebou. Na straně jedné jsem chtěl sdělit, že na vztahu jako takovém se nepracuje, ale pracuje se na sobě a tím na vztahu. Současně jsem chtěl sdělit i to, že jistým způsobem může být nevěra nebo "úlet" počátkem pro, či ke změně. Mnohdy naopak z náznaku změny se udělá či vlastně vznikne tragédie. Žena to pojme dramaticky a muž pak jen "dojede" co započal. Mnohdy ve stejném smutku a s poznáním, že jej ženy nechápou.

Věta, které pronesla "maminka", správná dáma má koukat jinam když muž uklouzne a dopadne na zadek, byla myslím dost trefná.

osobně si myslím, a po více jak roku slyšení různých pláčů a nářků, že hlavním problémem je komunikace mezi ženou a mužem. Obě "strany problému" chápeme a cítíme, že je třeba něco změnit, opravit, upravit, posunout se, ale pro komunikační barieru to obě strany uděláme tím nejméně vhodným způsobem jaký je možný.

Není tady

#686 27. 11. 2008 8:54

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

pomněnka napsal(a):

Kakamilo, tak to mi připomnělo ten včerejší film na Nově....tam taky byl on v pohodě a ona to ustávala s pomocí psychologa, sice se rozvést chtěl. Ale pak, když ona to ustála, smířila se s tím a byla v pohodě, tak by se najednou k ní vracel, páč zjistil, že se u ní měl dobře a tady ho čekají nové starosti dumbom chlapi jedni proradní...

No, když už jste to zmínili...
Já když na to koukám, tak mi někdy připadá, že sem na babinet scénáristé chodí vykrádat nápady.

Tak co, KaKamilo - vždyť ty vlastně můžeš být hvězda budoucího dílu smile
A nějaký pěkný konec bych prosila wink

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#687 27. 11. 2008 14:19

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Kulíšku,
přesně tak, to je právě ten moment v životě....změním sebe a následně se změní okolí. Takže mi z toho vyplývá, že se chlapi (a obráceně ženy) musí udržovat v pernamentní nejistotě, že není jediný na světě a že jsem s ním, protože chci. Páč když dostane jistotu, tak ten vztah jakoby umírá...už není proč se snažit a to je ta chyba. Nejistota = motor.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#688 27. 11. 2008 14:23

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

pomněnka napsal(a):

... jsem s ním, protože chci.

Jo tummenupp ... A naopak - nechci být s někým, kdo nechce být se mnou stolt

Není tady

#689 28. 11. 2008 8:50

kakamila
♥♥-----

Misa II napsal(a):

kakamila napsal(a):

Misa II napsal(a):

Rozhodně jednomístné ...do pěti neumím počítat glorialol

A ted k tématu, kakamilo, víš ...ono těch možností je mnohem víc, než tři nebo čtyři. A rozhodně je tohle období jedno z nejhorších - protože si vlastně uvědomuješ, co chceš a jak to chceš. A také se to mění v souvislosti s tím, jak se zrovna chová a co dělá ten druhý ...a za dva měsíce to může být uplně jiné. Jak dopadl tvůj rozhovor s manželem ? I když neznám výsledek, chci ti jen napsat, že ne vše , co tvůj manžel řekl i tak myslel a ty asi taky tak. Držím ti palce a dej vědět  hjarta

Jak dopadl rozhovor? Navrhla jsem rozvod. Manžel je zásadně proti. Chce volné manželství. Když jsem se ho zeptala, co si pod tím pojmem předtsavuje, tak prý si o tom mám něco přečíst. Prý vztah, jako má Soukup s Osvaldovou. Ta depka na mě padla ještě nějak víc. Tím, že jsem se vnitřně smířila s tím, že se rozvedeme a teď jsem narazila se to ještě zhoršilo. Já si nějak neumím představit žít s někým bez citu.

JJ, toohle zná skoro každá, život ve třech , je to na tobě. jestli tak budeš schopna žít nebo ne. Proto jsem ti už včera psala , že ne vše co řekne tak myslí ..... teda  píšu ti jen vlastní zkušenst, ono za čas / u nás / se zjistilo, že to zas až tak nemyslel, protože něco jiného je něco říct a něco jiného je to žít. wink Jsi chytrá a rozumná ženská, takže tvou poznámku o tom, že se nehroutíš a nehodláš tummenuppgodlike , jen tak dál , není a nebude to jednoduché a taky to nevyřešíš asi hned. Koketuju s myšlenkou, že se půjdem s dětma podívat na rozsvícení stromu , v sobotu, kdybys chtěla můžem zajít na kafe. smile

Ahoj, poslala jsem Ti zprávu smile

Není tady

#690 28. 11. 2008 10:12

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

A my ostatní nic? sad Napiš, co je nového. Myslím na tebe, jak se asi daří.smile

Není tady

#691 28. 11. 2008 10:31

kakamila
♥♥-----

Fanny5 napsal(a):

A my ostatní nic? sad Napiš, co je nového. Myslím na tebe, jak se asi daří.smile

Fanny - promiň smile  Já jsem Míše psala jen ohledně toho kafe. Jinak se mi daří - střídavě oblačno. To asi znáte všechny, které jste tím prošly. Období sebelítosti, vzteku a odhodlání mu to vytmavit dumbom .Včera večer jsem šla s kamarádkou na kafe... nakonec jsme ho vynechaly a daly jsme si pár koktejlů big_smile . Probraly jsme všechno možný, docela mi to spravilo náladu. Nejhorší jsou asi ty představy - že si je představuju spolu... Snažím si to zakázat, ale občas mi to ulítne a dost to bolí. Chtěla bych to mít co nejdřív vyřešený, ale asi se to povleče.

Není tady

#692 28. 11. 2008 10:48

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kamilko, tak si to představ, buď někde, kde je ti dobře, jen tcoje místečko. Uvidíš, že čím víckrát si ti promítneš, tím míň to bude bolet, taková malá léčba šokem. A přej mu to, je mu dobře, a trápíš se jen ty.
Zní to šíleně, ale až budeš znova zamilovaná a  pro někoho hvězda nejjasnější, tak pochopíš, že z toho se nedá  vycouvat. Ani se nechce, že, zamilovanost je jako dorga.
Moc držím palce, ať  to trápení netrvá dlouho, všechno máš ve svých rukách!

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#693 28. 11. 2008 10:54

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jj, nejhorší je rozhodnout se na 100%, že to chceš ukončit ... pak už ti je totiž úplně fuk, co a s kým dělá. Pamatuji si na tu úlevu, když jsem svého BM konečně dokázala "vypustit" z hlavy. Ale dá to fušku ...

Není tady

#694 28. 11. 2008 11:28

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Regi, víš, já s tebou úplně nesouhlasím, že jemu je dobře. To si fakt nemyslím. Ale to vlastně kamile může být jedno. Hlavní je, aby bylo co nejdřív dobře jí.
Já osobně bych volné manželství nechtěla. Takové soužití by pro mne nemělo smysl. Ani si to nemumím reálně představit. Dělat domov chlapovi, který se domů chodí jen najíst, vykoupat, převléknout do čistého a jde si po svém ..... proč si doma takového člověka držet?
Snažila bych se o co nejrychlejší vyřešení situace. Podle mé zkušenosti jsou zdlouhavé rozchody velmi vyčerpávající a zanechávají na duši těžké šrámy. Bohužel někdy to člověk fakt nezvládá a neumí řešit rychle.

Není tady

#695 28. 11. 2008 16:11

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Fanny5 napsal(a):

Regi, víš, já s tebou úplně nesouhlasím, že jemu je dobře. To si fakt nemyslím. Ale to vlastně kamile může být jedno. Hlavní je, aby bylo co nejdřív dobře jí.
Já osobně bych volné manželství nechtěla. Takové soužití by pro mne nemělo smysl. Ani si to nemumím reálně představit. Dělat domov chlapovi, který se domů chodí jen najíst, vykoupat, převléknout do čistého a jde si po svém ..... proč si doma takového člověka držet?
Snažila bych se o co nejrychlejší vyřešení situace. Podle mé zkušenosti jsou zdlouhavé rozchody velmi vyčerpávající a zanechávají na duši těžké šrámy. Bohužel někdy to člověk fakt nezvládá a neumí řešit rychle.

Ja si volne manzelstvi tedy predstavuju tak, ze prave zadny domov delat nebudu. Ze se dohodnou podminky , za jakych to dale bude fungovat .

Není tady

#696 28. 11. 2008 16:53

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

No jo, Ivo, ale technicky vzato, jak by to asi fungovalo? Dva koše na prádlo, rozdělená lednice, kdo bude luxovat, vytírat, mýt okna atd..... Pak taky "mami, čí je ten salám v lednici, náš nebo táty"? Jak se pak finančně hospodaří?

Fakt to nechápu, to si nedělám prču. 

To radši jít od sebe než tohle.

Není tady

#697 28. 11. 2008 17:03

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

Fanny5 napsal(a):

No jo, Ivo, ale technicky vzato, jak by to asi fungovalo? Dva koše na prádlo, rozdělená lednice, kdo bude luxovat, vytírat, mýt okna atd..... Pak taky "mami, čí je ten salám v lednici, náš nebo táty"? Jak se pak finančně hospodaří?

Fakt to nechápu, to si nedělám prču. 

To radši jít od sebe než tohle.

No, ja jsem o tom uvazovala , asi by se museli ty podminky trochu zjednodusit . Ve financich problem nevidim, my je mame i ted rozdelene , spise v tech domacich pracich a rozdeleni bytu.

Není tady

#698 28. 11. 2008 17:26

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Ivana*M napsal(a):

Ja si volne manzelstvi tedy predstavuju tak, ze prave zadny domov delat nebudu. Ze se dohodnou podminky , za jakych to dale bude fungovat .

Spíš nefungovat, ne?

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#699 28. 11. 2008 17:58

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Mikeš napsal(a):

Ivana*M napsal(a):

Spíš nefungovat, ne?

Taky myslím, že to nemůže fungovat tak, aby všichni zúčastnění byli v pohodě.

Není tady

#700 28. 11. 2008 18:06

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

kakamila napsal(a):

Chce volné manželství. Když jsem se ho zeptala, co si pod tím pojmem předtsavuje, tak prý si o tom mám něco přečíst. Prý vztah, jako má Soukup s Osvaldovou.

offtopic po přečtení pár posledních  příspěvků o "volném manželství" se mi v hlavě hned objevil obraz Osvaldová - Soukup smile...jenže u nich to až tak "volné manželství" není, jak by se mohlo zdát wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí