|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Kakamilko, já ti napíšu můj pohled, ale ber to fakt jen jako můj pohled, žádné rady:
Tvůj manžel se k tobě zachoval velmi nekultivovaně, a snaží se získat všechny výhody tak, aby to pro něj bylo co nejlepší. (Zřejmě se zamiloval, ale z nějakého důvodu - majetku, ta paní třeba není volná, bojí se nejistoty - se rozhodl zůstat, kde je. Jeho ale řešit přece nebudeš.Je to tu častý případ) Míček je teda na tvojí straně hřiště. Můžeš si stanovit svoje pravidla, tak, aby to vyhovovalo co nejvíc tobě....ale musíš vědět, co to je, co ti bude vyhovovat, nebo spíš nejmíň vadit. Cest, jak z toho ven, je víc, ale "rozvolněné manželství v jednom prostoru" je z těch nejtěžších. Hodně síly ti přeju.
Jessika napsal(a):
A jak se má dcérečka?
Měly byste si holky někam vyrazit, pocourat po vánočních trzích, doma něco teplého do žaloudku
Dcera je v pohodě. Snažím se před ní držet, takže všechno snad bere jako běžnou rozepři. Manžel se před ní chová taky celkem normálně. Na trh tady u nás nevyrazíme -žádné tu nemáme
, ale na sobotu máme naplánovaný výlet do Prahy, tak si to užijeme
.
Jinak díky všem za podporu a povzbuzení, fakt si toho cením.
Není tady

Jojo, ještě, že tu kočičku máš. V některých ohledech by to bylo lepší bez dítěte, ale aspoň se má člověk proč snažit.
Tak ať se vám v Praze (u nás) líbí
Bude tu síla lidí, ale to je dobré na odreagování 
Budeš ráda, že se v pořídku vrátíte domů 
Není tady
Kami,
hlavně nezůstávej sama. Nesmutni a nenech se dotlačit k něčemu, co nechceš. A to jak k přijímání ultimát tak k jejich dávání.
Nejspíš ti bude chvíli trvat, než si sama v sobě ujasníš, co vlastně chceš. Dopřej si k tomu čas.
Možná by ti mohly v tomhle období pomoci Učebnice štěstí od Bohunky Truhlářové. Velmi jasnou formou píše o tom, jak lidské vztahy fungují a proč to tak je.
A nebo jakákoliv jiná literatura k tématu, které právě řešíš.
Nic ale není striktní manuál, všechno je jen takové prvotní vodítko na cestě, kterou si pak stejně vytyčíš a hlavně projdeš sama 
Není tady
Jessika napsal(a):
majkafa napsal(a):
Všem lidem je dána schopnost manipulace s druhými...
to myslíte, jako někoho donutit ?
![]()
Mezi manipulací a nucením je velký rozdíl.
Upravil(a) majkafa (26. 11. 2008 18:42)
hrosanek napsal(a):
Moje děti mají jednu frázi, kterou jsi jistě slyšela v dětsví:"Kdo to říká ten to je, tomu se to rýmuje!" Já vím je trochu primitivní, ale dost vystihující. Jinak bych autorce vlákna přála, ať je podobných přiblblých příspěvků (včetně toho mého) co nejméně.
U nás na Slovensku sa hovorí:
Kdo to vraví, ten to je, na toho sa šikuje! 
majkafa napsal(a):
hrosanek napsal(a):
Moje děti mají jednu frázi, kterou jsi jistě slyšela v dětsví:"Kdo to říká ten to je, tomu se to rýmuje!" Já vím je trochu primitivní, ale dost vystihující. Jinak bych autorce vlákna přála, ať je podobných přiblblých příspěvků (včetně toho mého) co nejméně.
Kdo to vraví, ten to je, na toho sa šikuje!
U nas v Dansku,se toto nehovori. Mozna to bude tim ze ty deti tady asi nejsou primitivni. Noooo... 
Není tady
Nemyslím si, že by jakékoliv děti všeobecně byly primitivní.
Ono na tom totiž něco je. 
hirondel napsal(a):
majkafa napsal(a):
hrosanek napsal(a):
Kdo to vraví, ten to je, na toho sa šikuje!U nas v Dansku,se toto nehovori. Mozna to bude tim ze ty deti tady asi nejsou primitivni. Noooo...

Není tady
kakamila napsal(a):
Amriana napsal(a):
kakamila napsal(a):
Jessiko - číst stíhám, ale nechápu.....To je dobře ... protže si pak nepřipadám tak sama mimo mísu
.nééé jen vtípek...A jinak ..jak ti je ? Co se Ti honí hlavou ?
Teď je mi celkem dobře - jsem v práci. Domů se mi ani nechce. V práci dokážu celkem vypnout a nemyslet na to. Jinak moc nespím a ani nejím. Ale hroutit se nehodlám
Ty jsi babá!! 
manža má zdá se obdobíčko, popřípadě se metamorfoznul. Ovšem na buranního Glumíka lze leda tak vystrčit ženu hrdou, popřípadě pr... nahou.
Navrhuji opřít se o přátele a pojídati s nimi v příjemné atmosféře. A k rozhodnutí- musí se mu přiznat, že ti to spíš usnadňuje, představ si kdyby se choval jako moudrý milující partner (sice dvou žen). Takhle tě tahá do nějaký bážiny, aby ses mu tam snad snažila vysoušet močáliska, na kterých on bude pěstovat jedové bobule. Mysli na sebe, samozřejmě i na dcerku- nenech se ale přes ni vydírat. Když si budeš v klidu na svém, tak dosáhneš i pro ni toho nejlepšího. Držím palce, aby nebyl debil...

Není tady
hrosanek napsal(a):
Já vím je trochu primitivní........
majkafa napsal(a):
za to muze prosim hrosik... 
Tak dobre,ted vazne Majky,co na tom je podle Tebe? 
ZMana ,jsem rada ze se bavis 
Ja se muzu ubrecet smichem,asi me uz vazne rozveseli vsechno,vypada to uz tak. 
Není tady
majkafa napsal(a):
Jessika napsal(a):
majkafa napsal(a):
Všem lidem je dána schopnost manipulace s druhými...
to myslíte, jako někoho donutit ?
![]()
Mezi manipulací a nucením je velký rozdíl.
Ono záleží na definici toho pojmu, jako vždy.. A problém mnoha diskuzí je, že každej nákračí se svou představou. Někdo nazývá výchovu pozitivní manipulací.

Není tady
hirondel, to je ve své podstatě zrcadlení. Když mám potřebu na něco reagovat, často proto, že mi to něco zrcadlí. Takže tím, že reaguju, mluvím o svých vlastnostech, které pro mě samotnou nejsou právě moc košer.
Takže - keď ti poviem, že si hlúpa, som vlastne hlúpa ja.
Rozumíš? 
Nharte napsal(a):
Ono záleží na definici toho pojmu, jako vždy.. A problém mnoha diskuzí je, že každej nákračí se svou představou. Někdo nazývá výchovu pozitivní manipulací.
Ano. Hodně odborné literatury nazývá výchovu pozitivní manipulací.
Je o tom spousta zmínek.
U všeho záleží na přesné definici.
Lidé jsou různé a mají různé vlastní definice. To máš jako s nevěrou. 
Hirondel můžu se optat co je cílem tvého kokání zde? Cíl, necíl, cesta, klidná a pevná jako hora, či tekoucí řeka.

Není tady
hirondel napsal(a):
hrosanek napsal(a):
Já vím je trochu primitivní........
majkafa napsal(a):
za to muze prosim hrosik...
Tak dobre,ted vazne Majky,co na tom je podle Tebe?
No já původně chtěla napsat, že u nás v Galaxii..... ale pak jsem to zkorigovala jen na ty smajlíky. Mě vůbec nešlo o to, zda na tom něco je, nebo zda je to trochu primitivní ale přesto dost vystihující - praštilo mě napřed ty "moje děti" pak to "Slovensko" a pak ty s tím "Dánskem"
Doufám, že nebudu utlučena písmenky, že se pokouším něco vysvětlovat, když jsem nebyla žádána 

Není tady
Nharte napsal(a):
Hirondel můžu se optat co je cílem tvého kokání zde? Cíl, necíl, cesta, klidná a pevná jako hora, či tekoucí řeka.
Narthe,jakyho zde?
Není tady
majkafa napsal(a):
hirondel, to je ve své podstatě zrcadlení. Když mám potřebu na něco reagovat, často proto, že mi to něco zrcadlí. Takže tím, že reaguju, mluvím o svých vlastnostech, které pro mě samotnou nejsou právě moc košer.
![]()
Takže - keď ti poviem, že si hlúpa, som vlastne hlúpa ja.
Rozumíš?
To vis ze Ti rozumim Majky,nesu blbaaa nee...
A co s tim zdanim co klame,ktery jsem vyslovila? 
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Mě vůbec nešlo o to, zda na tom něco je, nebo zda je to trochu primitivní ale přesto dost vystihující - praštilo mě napřed ty "moje děti" pak to "Slovensko" a pak ty s tím "Dánskem"
Ja vim Bohumile,ja vim...
Vzdyt to bylo jasny jako facka 
Upravil(a) hirondel (26. 11. 2008 19:40)
Není tady
hirondel napsal(a):
A co s tim zdanim co klame,ktery jsem vyslovila?
Nemám teď chuť na diskusi. Mám po náročném celodenním školení a chci relaxovat jinak. 
majkafa napsal(a):
Nharte napsal(a):
Ano. Hodně odborné literatury nazývá výchovu pozitivní manipulací.
Je o tom spousta zmínek.
U všeho záleží na přesné definici.Lidé jsou různé a mají různé vlastní definice. To máš jako s nevěrou.
Je to tak máji
. A za nic se nestyď , zbytečně tě to zatěžkává. Chápu, že tě některé výroky mrzí, ale jejich obsah není tvůj problém, pokud si ho z nich neuděláš. Je zajímavé, že "trapnost" je tu spojováná s tebou a občas mám pocit, že na tobě se někdy odkopem jako nevědomé nositelky "žena ženě psem". Podle mě je jediná tvoje trapnost v tom, že jsi měla očekávní na špatným hrobě a že jsi občas impulzivní kačka. Je fakt, že kačkovitost se líp nosí ve skrytu, ale nakonec tam existuje úplně stejně. Zkus se nad to povznést, nemělo by to být tak těžké, neb úrověň vskutku příliš neční
.

Není tady
Hir- konání zde na babinetu?

Není tady

hirondel napsal(a):
Kudla Hiro, ty tu vykládej něco o empatii ... opravdu vhodný výrok na tomto vlákně 
Nechceš si své "zdání klame" a podobný témata jít vyříkavat jinam? Toto je vlákno Kamily, ne tvoje, ne Majkafy, ne Zklamané ...
Není tady
hirondel napsal(a):
...no tak už to nehul...
Míša Kulička napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ja se muzu ubrecet smichem,asi me uz vazne rozveseli vsechno,vypada to uz tak.Kudla Hiro, ty tu vykládej něco o empatii ... opravdu vhodný výrok na tomto vlákně
Nechceš si své "zdání klame" a podobný témata jít vyříkavat jinam? Toto je vlákno Kamily, ne tvoje, ne Majkafy, ne Zklamané ...
..a není ani Míši Kuličky 
Není tady