Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 11. 2008 9:49

kakamila
♥♥-----

Poradíte?

Ahoj všichni, chtěla bych poprosit o radu nebo názor co s následující situací.
Jsem vdaná 15 let, 1 dítě - v pubertě. Před sedmi lety proběhla krize, manžel se zamiloval do kolegyně z práce. Načas se i odstěhoval, zhruba po měsíci zjistil, že to není to pravé a s omluvami se vrátil. Dokázala jsem to překousnout a nic nepřipomínat. Vztah se vrátil k normálu - pohoda. Zhruba před 3/4 rokem jsem začala pozorovat změny v manželově chování - často jezdil pryč, výkyvy v náladě, stále u počítače či u mobilu. Před měsícem se situace vyhrotila, vyčetl mi kdeco - blbě vařím, uklízím,.... Téměř nekomunikuje. Myslím si, že někoho má. Mám jen nepřímé důkazy. Tak trochu se asi bojím vzít do ruky jeho mobil. Ale na druhou stranu mně už nebaví dělat ze sebe pitomce, který všechno zkousne. Mám se ho přímo zeptat, jestli někoho má? Myslíte, že to něco vyřeší? Nebo co s tím? Při předchozí nevěře mně to paradoxně někam posunulo, zhubla jsem, uvědomila jsem si, že zvládnu život i bez něj. Předcházela tomu ovšem krize, málem jsem zhroutila, trvalo mi cca půl roku, než jsem se přes to dostala. Po manželově návratu jsem mu řekla,, že pokud se to bude opakovat, odcházím od něj. Tak teď... babo raď smile . Díky za pochopení a za názory.

Není tady

#2 20. 11. 2008 10:08

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Poradíte?

Kamilo, já bych doměnky o nevěře pustila z hlavy ... ale určitě bych začala přemýšlet o tom, zda žít dál s člověkem, který se ke mě takto chová, protože to je to, co by mi vadilo. A možná bych s ním o tom hodila řeč a chtěla bych znát jeho názor.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#3 20. 11. 2008 10:13

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Kakamilo, máš jasno v tom, co bys dělala, kdyby se jeho případná nevěra potvrdila?

Není tady

#4 20. 11. 2008 10:21

kakamila
♥♥-----

Míšo, já s ním mluvit zkoušela. Moc nekomunikoval, je to prý ve mně, není spokojen s vařením, s úklidem. On přitom doma nepomáhá, dle něj jsou to ženské práce. On se stará o auto a seká zahradu... máme pozemek tak 8x6 metrů :-))  Ale abych mu nekřivdila, spoustu věcí zařídí, dřív se ke mně choval moc hezky. Ale pomalu se to začalo měnit, je jakoby najednou jinej, studenej, odměřenej.

Vanilko - pokud by se to potvrdilo....pokud bych se rozhodovala jen za sebe, odcházím. Jenže já mám dceru. Nechci jí ublížit. Jen teď nevím, kde je ta hranice, kterou zvládnu. Navíc je teď doma taková atmosféra, že stejně určitě tuší, že něco nefunguje.

Není tady

#5 20. 11. 2008 10:24

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tady se můžeš vypsat a při tom psaní třeba utřídíš své názory. Dostaneš spoustu rad a návodů...ovšem všechno musíš sama. Nikdo to za tebe nerozhodne.
Já v tom žila 10 měsíců,  dalších 10 než se situace vyhrotila. a příjemné to nebylo. Taky jsem najednou byla já ta špatná.
Jednoduché to nebude.
vanilka se ptá správně. Víš, jak pak s tím naložíš?

Není tady

#6 20. 11. 2008 10:32

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Já jen že je nesmyslné pátrat po důkazech nevěry, pokud nemáš jasno v tom, co by bylo dál. Ono je vlastně nesmyslné pátrat po důkazech nevěry vůbec, protože věrnost se dokázat nedá.

Jak píše Míša - pokud se k tobě manžel chová jak se chová, tak je přeci jedno, proč se tak chová, ne?

Zkus řešit váš vztah. A začni třeba tím, že budeš třeba často pryč, budeš třeba často u počítače, pokud bude mít potřebu ti něco vyčítat, odejdi z místnosti nebo z domu,  zkrátka osamostatni se, přestaň být tak závislá na jeho chování k tobě.

Není tady

#7 20. 11. 2008 10:33

kakamila
♥♥-----

Kukačko, díky. S utříděním myšlenek to sedí. Je fakt, že zatím jsem dost zmatená. Bolí to, a nemám se moc s kým podělit. Nejlepší kamarádka je čerstvě zamilovaná, tak jí nechci brát iluze :-)) . Šlo mi i o to, "promluvit" si s někým. S někým kdo bude komunikovat. Protože do komunikace se manželovi moc nechce.Zároveň pročítám příspěvky, a zjišťuju, že v tom zdaleka nejsem sama. Bohužel.

Není tady

#8 20. 11. 2008 10:35

majkafa
Host

kakamila napsal(a):

Po manželově návratu jsem mu řekla,, že pokud se to bude opakovat, odcházím od něj. Tak teď... babo raď smile . Díky za pochopení a za názory.

Tahle prohlášení jsou tolik ošidná. Možná nás pak "život" nebo kdo zkouší, jak vážně jsme je mysleli.
Jak tady píše Vanilka a další, ujasni si, jestli víš, jak s tím naložíš, když budeš znát odpověď, ať už bude jakákoliv. Myslím, že to je základ všeho. Zeptat se ve chvíli, kdy mám jasno, co dál.
Já jasno neměla. A do mobilu jsem se podívala. To byla zásadní chyba. Ale nevím, jestli bych to příště neudělala zase. A jestli bych se dívala nebo ptala až ve chvíli, kdy budu vědět, jak s tím naložím.  Ruku do ohně za sebe nedám. 
Ale s "ultimáty" typu - ještě jednou jsem už opatrná. S jakýmikoliv ultimáty jsem už raději opatrná. Protože stejně nevím, dokud daná situace nenastane.

Upravil(a) majkafa (20. 11. 2008 10:36)

#9 20. 11. 2008 10:40

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

kakamila - vím, jak ničí psychiku, když něco tušíš, ba dokonce víš a nechceš si to připustit. piš a čti a jestli můžu drobnou radu za sebe - nech to plynout. Nedělej nic. Všechno stejně bude špatně. Když budeš pečovat a snažit se změnit, vyhovět, tak to stejně nebude dost dobré. Když budeš řvát a mlátit nádobím, tak to taky nepomůže.
ach bože, už bych tuhle hrůzu nechtěla zažít...tu bezmoc a BEZNADĚJ

Není tady

#10 20. 11. 2008 10:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kakamila napsal(a):

Moc nekomunikoval, je to prý ve mně, není spokojen s vařením, s úklidem.

Není spokojený s vařením a úklidem?
On žije v hotelu? To je věta jak z Knihy přání a stížností....

Moc nekomunikuje a je to prý v tobě.... No, zajímavý postoj, Taky bych přemýšlela spíš než nad nevěrou nad tím, zda chci s takovým člověkem žít.
A dceru do toho nemíchej, je to tvůj život. Rozvodem nepřestáváte být rodiči. A pokud to muž neustojí a s vaničkou vylije i dítě, přestane se chovat jako rodič, čeká tě ještě  nejedno trpké poznání.
Ale i to je lepší, než promarnit život.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#11 20. 11. 2008 10:42

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pan - další adeptka na Učastníka zájezdu

Není tady

#12 20. 11. 2008 10:44

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kukačka napsal(a):

Pan - další adeptka na Učastníka zájezdu

Možná.
Vyrážíme nejspíš koncem ledna par

Není tady

#13 20. 11. 2008 10:46

majkafa
Host

Kukačka napsal(a):

kakamila - vím, jak ničí psychiku, když něco tušíš, ba dokonce víš a nechceš si to připustit. piš a čti a jestli můžu drobnou radu za sebe - nech to plynout. Nedělej nic. Všechno stejně bude špatně. Když budeš pečovat a snažit se změnit, vyhovět, tak to stejně nebude dost dobré. Když budeš řvát a mlátit nádobím, tak to taky nepomůže.
ach bože, už bych tuhle hrůzu nechtěla zažít...tu bezmoc a BEZNADĚJ

Brrr, taky už ne, prosím. Až mi mráz přechází po zádech, když si vzpomenu.
Taky se připojuju k názoru Kukačky, že ať budeš dělat cokoliv, stejně to nebude dost dobré.

#14 20. 11. 2008 10:47

Santala
♥♥♥♥♥♥-

kakamila napsal(a):

Míšo, já s ním mluvit zkoušela. Moc nekomunikoval, je to prý ve mně, není spokojen s vařením, s úklidem. On přitom doma nepomáhá, dle něj jsou to ženské práce. On se stará o auto a seká zahradu... máme pozemek tak 8x6 metrů :-))  Ale abych mu nekřivdila, spoustu věcí zařídí, dřív se ke mně choval moc hezky. Ale pomalu se to začalo měnit, je jakoby najednou jinej, studenej, odměřenej.

Vanilko - pokud by se to potvrdilo....pokud bych se rozhodovala jen za sebe, odcházím. Jenže já mám dceru. Nechci jí ublížit. Jen teď nevím, kde je ta hranice, kterou zvládnu. Navíc je teď doma taková atmosféra, že stejně určitě tuší, že něco nefunguje.

Není spokojený s vařením a úklidem butterlol

Tak si to vyměňte a ať chvíli uklízí a vaří on big_smile

Jinak, příznaky jsou vcelku jasný a to ty víš.
Otázka je jasná - chceš toho mužskýho ještě ?

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz yikes)

Není tady

#15 20. 11. 2008 10:51

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

kakamila napsal(a):

Moc nekomunikoval, je to prý ve mně, není spokojen s vařením, s úklidem.

Není spokojený s vařením a úklidem?
On žije v hotelu? To je věta jak z Knihy přání a stížností....

Moc nekomunikuje a je to prý v tobě.... No, zajímavý postoj, Taky bych přemýšlela spíš než nad nevěrou nad tím, zda chci s takovým člověkem žít.
A dceru do toho nemíchej, je to tvůj život. Rozvodem nepřestáváte být rodiči. A pokud to muž neustojí a s vaničkou vylije i dítě, přestane se chovat jako rodič, čeká tě ještě  nejedno trpké poznání.
Ale i to je lepší, než promarnit život.

Jéé, PAN já napsala totéž big_smile

Není tady

#16 20. 11. 2008 11:02

kakamila
♥♥-----

Ahoj, moc díky všem. S tím vařením a úklidem, taky si říkám, že jsem cvok, že si něco takovýho beru. Ale když mi to řekl, nějak mi došly argumenty. On se prostě tváří, že je to normální. Blbá jsem asi já, že jsem ho do žádné pomoci doma nenutila. Mně to ani tolik nevadí dělat, jen mně štve, že to bere jako samozřejmost a ještě se mu zdám málo výkonná. Teď když to po sobě čtu, si připadám jako slípka domácí :-))  ale tak hrozné to se mnou fakt není. Taky ten úklid a vaření nejsou podstatou problému, to jen jak doma houstne atmosféra se manžel problém snaží asi přehrát někam jinam. Dělám všechno špatně... dle něj.
Santalo - píšeš -" příznaky jsou celkem jasný a Ty to víš "... no, máš pravdu. Já vím, že je to teď na mně, jestli to nechat plynout, nebo jestli se rozhodnu pro razantní řešení. Jsem nalomená pro to razantní řešení, ale červíček ještě hlodá. Problém je v tom, že asi není cesta, která by nebolela.

Není tady

#17 20. 11. 2008 11:03

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kakamila napsal(a):

Jenže já mám dceru. Nechci jí ublížit. Jen teď nevím, kde je ta hranice, kterou zvládnu. Navíc je teď doma taková atmosféra, že stejně určitě tuší, že něco nefunguje.

Tak přemýšlej, jestli jí spíš neublíží atmosféra u vás doma; příklad, který jí dáváte, protože máme často tendenci kopírovat ve vztazích své rodiče - pro nás důvěrně známý model; středověké názory jejího otce - sorry, ale fakt není na hotelu ... atd.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#18 20. 11. 2008 11:05

Santala
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

kakamila napsal(a):

Jenže já mám dceru. Nechci jí ublížit. Jen teď nevím, kde je ta hranice, kterou zvládnu. Navíc je teď doma taková atmosféra, že stejně určitě tuší, že něco nefunguje.

Tak přemýšlej, jestli jí spíš neublíží atmosféra u vás doma; příklad, který jí dáváte, protože máme často tendenci kopírovat ve vztazích své rodiče - pro nás důvěrně známý model; středověké názory jejího otce - sorry, ale fakt není na hotelu ... atd.

godliketummenupp

Není tady

#19 20. 11. 2008 11:05

majkafa
Host

kakamilko, právě pro tohle jsem ti psala, že ať uděláš cokoliv, bude to špatně. Snaží se sám před sebou ospravedlnit, najít důvody, proč. Vlastní zkušenost.
A bohužel, není cesta, která by nebolela.

Nakonec, už sis to jednou zažila. Je na tobě zvážit všechna pro a proti. I to, jestli rozchod teď není dokonce pro vaši dceru lepším řešením. Pro všechny lepším řešením. Do budoucna.

Upravil(a) majkafa (20. 11. 2008 11:06)

#20 20. 11. 2008 11:07

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

kakamila napsal(a):

Ahoj, moc díky všem. S tím vařením a úklidem, taky si říkám, že jsem cvok, že si něco takovýho beru. Ale když mi to řekl, nějak mi došly argumenty. On se prostě tváří, že je to normální. Blbá jsem asi já, že jsem ho do žádné pomoci doma nenutila. Mně to ani tolik nevadí dělat, jen mně štve, že to bere jako samozřejmost a ještě se mu zdám málo výkonná. Teď když to po sobě čtu, si připadám jako slípka domácí :-))  ale tak hrozné to se mnou fakt není. Taky ten úklid a vaření nejsou podstatou problému, to jen jak doma houstne atmosféra se manžel problém snaží asi přehrát někam jinam. Dělám všechno špatně... dle něj.
Santalo - píšeš -" příznaky jsou celkem jasný a Ty to víš "... no, máš pravdu. Já vím, že je to teď na mně, jestli to nechat plynout, nebo jestli se rozhodnu pro razantní řešení. Jsem nalomená pro to razantní řešení, ale červíček ještě hlodá. Problém je v tom, že asi není cesta, která by nebolela.

Když se mu nelíbí jak vaříš - tak nevař.
Když se mu nelíbí jak uklízíš - tak neuklízej a pověř ho úklidem (a vařením) JEHO.

A s tím, že je to zástupný problém, souhlasím...
Otázka je, jestli se Ti to z něj podaří vydolovat, co je skutečný problém.
Co ale můžeš udělat sama za sebe - a pro sebe, je zeptat se sama sebe, jak Ty jsi spokojená v takovémhle vztahu. Co funguje a co nefunguje a co bys chtěla změnit. A o tom s ním komunikovat snad můžeš, to ho (možná) nebude tak ohrožovat jako když z něj začneš tahat, co je špatně...

Není tady

#21 20. 11. 2008 11:14

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

kakamila napsal(a):

Problém je v tom, že asi není cesta, která by nebolela.

Tak to není....
A obyčejně to funguje tak, že pokud člověk začne kličkovat, bolí to právě o tu každou kličku víc a víc a......

Znáš ten vtip, kdy příjde manžel domů z práce, tam binec, chaos, vřískající a peroucí se děti, nenakrmení domácí mazlíčci hladově se potulující domem, vychladlý sporák, prázdné hrnce, prázdná lednice.....a manželka nahoře rozvalená v ložnici si v noční košilce  pokuřujíc listuje v módních časopisech.
"Co jsi celý den sakra dělala??!!" zařve nepříčetně chlap.
"Proč se ptáš?", podiví se žena. "Vždyť to přece víš, to co podle tebe vždycky miláčku - NIC", usměje se na něj mile.

Nic není dobře a nic není dost, když má jeden špatný svědomí.....

Není tady

#22 20. 11. 2008 11:21

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Prosím vás, já už to nemůžu nenapsat...

Já nejsem vzor rodinného života, ale zase to tady frčí od začátku a já nechápu, jak vůbec lze suše napsat -
- neklape to?  Tak maž od něj...
- Stěžuje si ? tak se na něj vybodni...
- Je to s ním divné? no a chceš takovýho mužskýho ještě?

Nezlobte se (to byl řečnický obrat - dělejte si co chcete... ),  ale to, co tady píšete, jsou rady samotných zatrpklých ženských -
- a to vy přece nejste???

nestálo by za to občas se zamyslet, co já dělám špatně... nebo, že si lidi slibovali v dobrém i ve zlém...
tak teď prostě na Kakamilu a jejích muže přišly zlé časy ... tak si Kakamilo prober, jestli celý tvůj život s tvým partnerem stál za prd, nebo jestli je to poměrná část života... a jak by se to dalo řešit, aby se to ustálo na normálu
a normálním životem nemyslím, že si budeš lítat na růžových obláččích... ale budeš mít třeba na Vánoce svou rodinu u sebe
a hlavně nezapomeň na dítě, co spolu máte

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#23 20. 11. 2008 11:22

kakamila
♥♥-----

Pandorroo - tak to je fakt dobrý, po delší době jsem se od srdce zasmála :-)))
Díky za to.

Není tady

#24 20. 11. 2008 11:24

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

Prosím vás, já už to nemůžu nenapsat...

Já nejsem vzor rodinného života, ale zase to tady frčí od začátku a já nechápu, jak vůbec lze suše napsat -
- neklape to?  Tak maž od něj...
- Stěžuje si ? tak se na něj vybodni...
- Je to s ním divné? no a chceš takovýho mužskýho ještě?

Nezlobte se (to byl řečnický obrat - dělejte si co chcete... ),  ale to, co tady píšete, jsou rady samotných zatrpklých ženských -
- a to vy přece nejste???

nestálo by za to občas se zamyslet, co já dělám špatně... nebo, že si lidi slibovali v dobrém i ve zlém...
tak teď prostě na Kakamilu a jejích muže přišly zlé časy ... tak si Kakamilo prober, jestli celý tvůj život s tvým partnerem stál za prd, nebo jestli je to poměrná část života... a jak by se to dalo řešit, aby se to ustálo na normálu
a normálním životem nemyslím, že si budeš lítat na růžových obláččích... ale budeš mít třeba na Vánoce svou rodinu u sebe
a hlavně nezapomeň na dítě, co spolu máte

Jess, taky je to o hranicích, které svému muži dá!
Přece si nenechá nadávat, že vaří a uklízí špatně, když manžel není ochoten doma dělat nic?
Nemusí ho hned vyhazovat, ale stanovit si hranice je nutnost.
A pak může přemýšlet, kde je chyba v ní, to ano. Chyba je vždycky v obou, když vztah hapruje.

Není tady

#25 20. 11. 2008 11:26

kakamila
♥♥-----

Jessiko - Právě jde o to, že většinou to bylo fajn. Jenže teď to hezký už delší dobu chybí. Pořád jsem si myslela, že se vzpamatuje a skončila jsem i u toho, že jsem měla výčitky vůči sobě - že jsem vážně asi nemožná. Dochází mi, že chyba fakt není ve mně, ale ty hezký vzpomínky v hlavě pořád blikají.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí