Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 26. 11. 2008 14:11

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kdo je Aléta?

Eri napsal(a):

mmch. po revoluci zaplavily Prahu plakáty s nápisem K PRONÁJMU - TO LET

dost dlouho jsem si myslela, že jim vypadlo S a nabídka je k pronájmu stoletému ......yikes

a nevypadlo jim?? jakej to TOLET? va va

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#102 26. 11. 2008 14:15

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Dita.L napsal(a):

Eri napsal(a):

mmch. po revoluci zaplavily Prahu plakáty s nápisem K PRONÁJMU - TO LET

dost dlouho jsem si myslela, že jim vypadlo S a nabídka je k pronájmu stoletému ......yikes

a nevypadlo jim?? jakej to TOLET? va va

"to let" - angl. pronajmout, tj. k pronájmu, i když zde je ta fráze trochu neohrabaná smile

Ale já na to taky chvíli koukala lol
A ještě mne napadlo, že by to mohlo být: K PRONÁJMU - TOALET (že vypadlo A) lol

Není tady

#103 26. 11. 2008 15:13

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

já to znám
umbaj vari vari vasimbo
umbaj kví umbaj kvó
es kama mája kama maja mája
čenžáro

big_smile big_smile big_smile to je nějaká cikánština????

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#104 26. 11. 2008 15:16

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

jeziiiiiiiis, tak to tam meli poznamenat, ze je to anglicky lol lol lol me to teda vubec nedoslo va

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#105 26. 11. 2008 16:22

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Paní profesorka nám pomáhala v chemii mnemotechnickou pomůckou. Vitamíny v tucích rozpustné jsou A,D,E,K. Vždycky si řekněte "zadek", vynecháte  "Z" a je to!  Strašně se mi to líbilo, miluju tyto hříčky. A nikdy to nezapomenu.

Ne tak ovšem můj spolužák. Typický matfyz. Geniální mozek.
Na  otázku jakéže máme vitamíny v tucích rozpustné - u zkoušení,  se prvně poctivě zamyslel a řekl:  R,D,E,L. 
Místo "zadek" si řekl "pr..." a správně  vynechal to první písmeno . lol

Není tady

#106 26. 11. 2008 16:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Tohle je fakt omlazovací vlákno lol
TY školní - ty mě teda taky dostávají; Fučíka už nikdy nebudu vidět jinak, než  v souvislosti s oběšencem lollol
A ty vitamíny taky....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#107 26. 11. 2008 16:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

haiel napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Má drahá polovička se minulý týden vrátila z Polska a říkal, že jeho obchodní partner tam neustále šukal svou asistenku - kdykoliv chtěl objednat kafe, nebo něco okopčit a tak lol
Pro neinformované - polsky šukat = hledat ... Esipak Poláci ví, že jejich hit Šukám ťa má pro většinu Čechů nad 10 let silný erotický podtext lol

big_smile "Ja tě šukam tam a ty tu." řekl mi polský známý, když mě nenašel na domluveném místě.

Ježíš, Haiel, to jsem přehlídla.....málem jsem se udávila marcipánem lollollollol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#108 26. 11. 2008 16:35

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo, já zas se vždycky zaseknu na "Džon do vany" (Don Giovanni).
A mnemotechnický pomůcky? Napadá mne jen:  be fe le me pes se ve ze, ŠeTři Se Osle (6378 - poloměr země - asi lol )

Anebo takový různý přepracovaný názvy knížek: My kluci od atomové elektrárny (Bobří řeky), Honzíkova cesta do koncentračního tábora...

Případně povídka o Študém Chudentovi, co šel po cestné rozkopce, kde kuňky žábaly a štípy mouchaly, až hovnil do šlápna a hnátal si zlámu. Přijela pomocná rychlost a odvezla študého chudenta do nemocné krajnice, kde mu unohali řízu u prdé samele!!!

Upravil(a) Veranna (26. 11. 2008 16:36)

Není tady

#109 26. 11. 2008 19:37

Laskonka
♥♥♥----

Tak když jsme u tý chemie....nám zas úča na ZŠ říkala básničky týkající se periodický soustavy prvků. Říkala je tak, že každý slovo v sobě mělo zkratku toho danýho prvku (a prvky v básničce byly řazený za sebou tak, že v tabulce byly ve sloupcích). Dneska už z těch básniček dám do kupy jenom tuhle: Běžela Magda kaňonem, srazila bábu rádiem (Be, Mg, Ca, Sr, Ba, Ra = beryllium, hořčík, vápník, stroncium, baryum, radium). Tak co, dáte i ty další?:-)

Není tady

#110 27. 11. 2008 6:54

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Z těch mnemotechnických pomůcek mě zrovna napadají jenom římské číslice:
LaCoDoMů - 50, 100, 500, 1000. Úspěšně jsem je naučila i naše děti, takže jsou schopné přečíst letopočet.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#111 27. 11. 2008 6:58

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Vlaďka napsal(a):

LaCoDoMů - 50, 100, 500, 1000. Úspěšně jsem je naučila i naše děti, takže jsou schopné přečíst letopočet.

My měli LevCouváDoManéže big_smile big_smile

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#112 27. 11. 2008 7:09

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

jaspinn napsal(a):

Vlaďka napsal(a):

My měli LevCouváDoManéže big_smile big_smile

A my měli Ivan Vedl Xénii Lesní Cestou Do Města smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#113 27. 11. 2008 12:56

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

To sem asi nepatří, ale je zajímavé, že nikdy nezapomenu Ludolfovo číslo. Prof. matiky nám řekl,  Stačí, když si budete pamatovat že je 3.14. Že je 3,141592 už si samozřejmě pamatovat nemusíte. Z celé gymnaziální matematiky si já bohužel pamatuju jen toto jediné. smile

Není tady

#114 27. 11. 2008 13:05

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

Braprodalidvěhutačert lol.Možná nesmysl, ale mě takhle pomohla učitelka zapamatovat si všechny Smetanovy opery : Braniboři v Čechách,Prodaná nevěsta, Dalibor,Libuše,, Dvě vdovy, Hubička, Tajemství, Čertova stěna ... a k čemu mi to je v praktickým životě ?? K ničemu ale Braprodalidvěhutačert si pamatuju už od 6 třídy lol

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#115 27. 11. 2008 14:58

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Amriana napsal(a):

Braprodalidvěhutačert lol.Možná nesmysl, ale mě takhle pomohla učitelka zapamatovat si všechny Smetanovy opery : Braniboři v Čechách,Prodaná nevěsta, Dalibor,Libuše,, Dvě vdovy, Hubička, Tajemství, Čertova stěna ... a k čemu mi to je v praktickým životě ?? K ničemu ale Braprodalidvěhutačert si pamatuju už od 6 třídy lol

Ano, tak to mám taky. smile

Není tady

#116 27. 11. 2008 15:42

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ohledně paměti - je to tedy zcela odbočka, ale omlouvám se, musím to na sebe prásknout: doteď umím vyjmenovat abecední seznam všech lidí z gymplu z naší třídy dumbom A k čemu mi to je??? Akorát mi to zabírá místo v mozku lol

Není tady

#117 27. 11. 2008 17:44

Jdhehajnx
♥♥♥♥♥♥-

Tak tabulku umim celou, ale vítězí u mě Byl Aljoša Gagarin Indická Tlama?

Není tady

#118 27. 11. 2008 18:15

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Amriana napsal(a):

Céra to má našprtané formou povídky: "Když byli braniboři v Čechách, jmenovala se prodaná nevěsta Libuše. Přišel za ní Dalibor a dal jí hubičku. Bylo to sice tajemství, ale dozvěděly se o tom dvě vdovy u Čertovy stěny."

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#119 28. 11. 2008 22:38

Jana Martinková
♥------

Já jsem zase nevěděla, co znamená ach synku synku dama li jsi
myslela jsem si, že se tam zpívá achsynku synku domalijsi tatíček se ptá oralijsi - a samozřejmě jsem nevěděla co to znamená
nebo jsem si myslela že má milá se píše dohromady
místo krev prýštila jsem slyšela krev prý štila

Není tady

#120 28. 11. 2008 22:52

bloncka
♥♥♥♥---

Hoďte sem někdo celou tu periodickou soustavu prvků - prosíím rodna Naše chemikářka nás to takhle neučila... sad  Ale nikdy není pozdě! smile

Není tady

#121 28. 11. 2008 22:55

majkafa
Host

Já znám - Laco doma - L,C,D,M - římské číslice 50, 100, 500 a tisíc
A můj tatínek na Slovensku umí všechna vyjmenovaná slova jako básničky.

#122 28. 11. 2008 23:04

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

jo, ještě můj dobrej "přeslech" Roxette - Get dressed for succes - a já slyšela Get dressed without sex - a navíc to neváhala hlasitě zazpívat -  tomu se muž tlemí dodneška pokaždé, když tu píseň slyší

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#123 28. 11. 2008 23:06

bloncka
♥♥♥♥---

bloncka napsal(a):

Hoďte sem někdo celou tu periodickou soustavu prvků - prosíím rodna Naše chemikářka nás to takhle neučila... sad  Ale nikdy není pozdě! smile

Našla jsem to na Wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/Periodick%C3%A1_tabulka

Není tady

#124 28. 11. 2008 23:16

majkafa
Host

lupina montana napsal(a):

Můj muž, hledaje jednou sklenici s medem pravil památnou větu: "TAK MÁLO??? My ten med snad žerem, nebo co...va" glorialol

To mi napadlo, má kolegyně v práci milovala sušenou smetanu do kafe, cpala ji do sebe po lžících. Jednou hledala v archivu, kde jsme měli uskladněny dobrůtky, jestli je ještě smetana a bezděčně řekla - žádná tu není, to tady snad někdo žere, nebo co! lol My propukly v hurónský smích a ona chvilku nechápala, proč. lollol

#125 2. 12. 2008 11:56

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Sloveso celejat - prsi, prsi, jen celeje...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí