29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Eri napsal(a):
mmch. po revoluci zaplavily Prahu plakáty s nápisem K PRONÁJMU - TO LET
dost dlouho jsem si myslela, že jim vypadlo S a nabídka je k pronájmu stoletému ......
a nevypadlo jim?? jakej to TOLET?
Není tady
Dita.L napsal(a):
Eri napsal(a):
mmch. po revoluci zaplavily Prahu plakáty s nápisem K PRONÁJMU - TO LET
dost dlouho jsem si myslela, že jim vypadlo S a nabídka je k pronájmu stoletému ......a nevypadlo jim?? jakej to TOLET?
![]()
"to let" - angl. pronajmout, tj. k pronájmu, i když zde je ta fráze trochu neohrabaná
Ale já na to taky chvíli koukala
A ještě mne napadlo, že by to mohlo být: K PRONÁJMU - TOALET (že vypadlo A)
Není tady
já to znám
umbaj vari vari vasimbo
umbaj kví umbaj kvó
es kama mája kama maja mája
čenžáro
to je nějaká cikánština????
Není tady
jeziiiiiiiis, tak to tam meli poznamenat, ze je to anglicky
me to teda vubec nedoslo
Není tady
Paní profesorka nám pomáhala v chemii mnemotechnickou pomůckou. Vitamíny v tucích rozpustné jsou A,D,E,K. Vždycky si řekněte "zadek", vynecháte "Z" a je to! Strašně se mi to líbilo, miluju tyto hříčky. A nikdy to nezapomenu.
Ne tak ovšem můj spolužák. Typický matfyz. Geniální mozek.
Na otázku jakéže máme vitamíny v tucích rozpustné - u zkoušení, se prvně poctivě zamyslel a řekl: R,D,E,L.
Místo "zadek" si řekl "pr..." a správně vynechal to první písmeno .
Není tady
Tohle je fakt omlazovací vlákno
TY školní - ty mě teda taky dostávají; Fučíka už nikdy nebudu vidět jinak, než v souvislosti s oběšencem
A ty vitamíny taky....
Není tady
haiel napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Má drahá polovička se minulý týden vrátila z Polska a říkal, že jeho obchodní partner tam neustále šukal svou asistenku - kdykoliv chtěl objednat kafe, nebo něco okopčit a tak
![]()
Pro neinformované - polsky šukat = hledat ... Esipak Poláci ví, že jejich hit Šukám ťa má pro většinu Čechů nad 10 let silný erotický podtext
"Ja tě šukam tam a ty tu." řekl mi polský známý, když mě nenašel na domluveném místě.
Ježíš, Haiel, to jsem přehlídla.....málem jsem se udávila marcipánem
Není tady
Jo, já zas se vždycky zaseknu na "Džon do vany" (Don Giovanni).
A mnemotechnický pomůcky? Napadá mne jen: be fe le me pes se ve ze, ŠeTři Se Osle (6378 - poloměr země - asi )
Anebo takový různý přepracovaný názvy knížek: My kluci od atomové elektrárny (Bobří řeky), Honzíkova cesta do koncentračního tábora...
Případně povídka o Študém Chudentovi, co šel po cestné rozkopce, kde kuňky žábaly a štípy mouchaly, až hovnil do šlápna a hnátal si zlámu. Přijela pomocná rychlost a odvezla študého chudenta do nemocné krajnice, kde mu unohali řízu u prdé samele!!!
Upravil(a) Veranna (26. 11. 2008 16:36)
Není tady
Tak když jsme u tý chemie....nám zas úča na ZŠ říkala básničky týkající se periodický soustavy prvků. Říkala je tak, že každý slovo v sobě mělo zkratku toho danýho prvku (a prvky v básničce byly řazený za sebou tak, že v tabulce byly ve sloupcích). Dneska už z těch básniček dám do kupy jenom tuhle: Běžela Magda kaňonem, srazila bábu rádiem (Be, Mg, Ca, Sr, Ba, Ra = beryllium, hořčík, vápník, stroncium, baryum, radium). Tak co, dáte i ty další?:-)
Není tady
Z těch mnemotechnických pomůcek mě zrovna napadají jenom římské číslice:
LaCoDoMů - 50, 100, 500, 1000. Úspěšně jsem je naučila i naše děti, takže jsou schopné přečíst letopočet.
Není tady
Vlaďka napsal(a):
LaCoDoMů - 50, 100, 500, 1000. Úspěšně jsem je naučila i naše děti, takže jsou schopné přečíst letopočet.
My měli LevCouváDoManéže
Není tady
jaspinn napsal(a):
Vlaďka napsal(a):
LaCoDoMů - 50, 100, 500, 1000. Úspěšně jsem je naučila i naše děti, takže jsou schopné přečíst letopočet.My měli LevCouváDoManéže
![]()
A my měli Ivan Vedl Xénii Lesní Cestou Do Města
Není tady
To sem asi nepatří, ale je zajímavé, že nikdy nezapomenu Ludolfovo číslo. Prof. matiky nám řekl, Stačí, když si budete pamatovat že je 3.14. Že je 3,141592 už si samozřejmě pamatovat nemusíte. Z celé gymnaziální matematiky si já bohužel pamatuju jen toto jediné.
Není tady
Braprodalidvěhutačert .Možná nesmysl, ale mě takhle pomohla učitelka zapamatovat si všechny Smetanovy opery : Braniboři v Čechách,Prodaná nevěsta, Dalibor,Libuše,, Dvě vdovy, Hubička, Tajemství, Čertova stěna ... a k čemu mi to je v praktickým životě ?? K ničemu ale Braprodalidvěhutačert si pamatuju už od 6 třídy
Není tady
Amriana napsal(a):
Braprodalidvěhutačert
.Možná nesmysl, ale mě takhle pomohla učitelka zapamatovat si všechny Smetanovy opery : Braniboři v Čechách,Prodaná nevěsta, Dalibor,Libuše,, Dvě vdovy, Hubička, Tajemství, Čertova stěna ... a k čemu mi to je v praktickým životě ?? K ničemu ale Braprodalidvěhutačert si pamatuju už od 6 třídy
Ano, tak to mám taky.
Není tady
Ohledně paměti - je to tedy zcela odbočka, ale omlouvám se, musím to na sebe prásknout: doteď umím vyjmenovat abecední seznam všech lidí z gymplu z naší třídy A k čemu mi to je??? Akorát mi to zabírá místo v mozku
Není tady
Tak tabulku umim celou, ale vítězí u mě Byl Aljoša Gagarin Indická Tlama?
Není tady
Amriana napsal(a):
Braprodalidvěhutačert
.Možná nesmysl, ale mě takhle pomohla učitelka zapamatovat si všechny Smetanovy opery : Braniboři v Čechách,Prodaná nevěsta, Dalibor,Libuše,, Dvě vdovy, Hubička, Tajemství, Čertova stěna ... a k čemu mi to je v praktickým životě ?? K ničemu ale Braprodalidvěhutačert si pamatuju už od 6 třídy
Céra to má našprtané formou povídky: "Když byli braniboři v Čechách, jmenovala se prodaná nevěsta Libuše. Přišel za ní Dalibor a dal jí hubičku. Bylo to sice tajemství, ale dozvěděly se o tom dvě vdovy u Čertovy stěny."
Není tady
Já jsem zase nevěděla, co znamená ach synku synku dama li jsi
myslela jsem si, že se tam zpívá achsynku synku domalijsi tatíček se ptá oralijsi - a samozřejmě jsem nevěděla co to znamená
nebo jsem si myslela že má milá se píše dohromady
místo krev prýštila jsem slyšela krev prý štila
Není tady
Hoďte sem někdo celou tu periodickou soustavu prvků - prosíím Naše chemikářka nás to takhle neučila...
Ale nikdy není pozdě!
Není tady
Já znám - Laco doma - L,C,D,M - římské číslice 50, 100, 500 a tisíc
A můj tatínek na Slovensku umí všechna vyjmenovaná slova jako básničky.
jo, ještě můj dobrej "přeslech" Roxette - Get dressed for succes - a já slyšela Get dressed without sex - a navíc to neváhala hlasitě zazpívat - tomu se muž tlemí dodneška pokaždé, když tu píseň slyší
Není tady
bloncka napsal(a):
Hoďte sem někdo celou tu periodickou soustavu prvků - prosíím
Naše chemikářka nás to takhle neučila...
Ale nikdy není pozdě!
Našla jsem to na Wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/Periodick%C3%A1_tabulka
Není tady
lupina montana napsal(a):
Můj muž, hledaje jednou sklenici s medem pravil památnou větu: "TAK MÁLO??? My ten med snad žerem, nebo co...
"
To mi napadlo, má kolegyně v práci milovala sušenou smetanu do kafe, cpala ji do sebe po lžících. Jednou hledala v archivu, kde jsme měli uskladněny dobrůtky, jestli je ještě smetana a bezděčně řekla - žádná tu není, to tady snad někdo žere, nebo co! My propukly v hurónský smích a ona chvilku nechápala, proč.
Sloveso celejat - prsi, prsi, jen celeje...
Není tady