29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Žížalka8 napsal(a):
Strýc bydlí v Německu a má manželku Němku.Jednou jí říká : " SO SUZI wir fahren.......atd..Jedna z mých tet se zarazila a povídá :"Kde vidíš SOUDRUHY?"
SO SUZI x SOUDRUZI
tak to nema chybu. mam na monitoru mapu od vyplivnuteho kafe a manza si klepe na celo.
Není tady
Macex napsal(a):
Kongratuléšo, elegantéšo, kongratu libeperamó. Esketamóna, esketazóna,....... a dál už nevím...
Tak tahle mi úplně unikla, Mací....ale zato si pamatuju tu "umbaj varivari masimbó, umbajkví a umbajkvó"
Ty, ale "trávka lásky" se mi líbí
Není tady
lupina montana napsal(a):
....ale zato si pamatuju tu "umbaj varivari masimbó, umbajkví a umbajkvó"
To jsou Rychlé šípy, ne?
taky jsem dlouho přemýšlela, co je auka lásky
Není tady
Tak mne tak napadlo, jestli to není z esperaňtáku z tábora, jenže kde dneska vzít žijícího a myslícího esperantistu, že....
Není tady
Macex napsal(a):
Kongratuléšo, elegantéšo, kongratu libeperamó. Esketamóna, esketazóna,....... a dál už nevím...
Tak tahle mi úplně unikla, Mací....ale zato si pamatuju tu "umbaj varivari masimbó, umbajkví a umbajkvó"
Ne ne: . Kví kvá kvalimámo umbajkví
Není tady
Ee, Wiki! Pamatuju si to docela přesně, protože holky to furt omílaly.....tak to bude ještě nějaká jiná, případně variace. Co je z rRychlejch šípů, Miš? Já je nesnášela na rozdíl od zbytku generace, tak vím prd
Není tady
Podle popěvku "ráázcvětaly jabloni i gruši" jsme jako malí (6,8-)zpívali: íšla Nína íšla do kravína zááchtěló se jíí malakóó, chytla býýka chtla za pytlííka, dááávaj býýku davaj malako.
Já jsem zpívala ovšem " chytla býka, chytla do pytlííka"
Někdo už to tady říkal: bělizeň, darujem ti bělizeň - bělý květ , darujem ti bělý kvet - miro žbiro.
A brácha mě neustále týral : "znáš slavného japonského cyklistu? Kulemanakašu ?? Až jsem se šla zeptat tatínka (coby dítko) zda.li on ho zná a brácha dostal trest. Po letech mi došlo že se jmenoval kule má na kašu. (a obměny - ital Chcadorýny, japonka Omakalamuho)
Moje kamarádka vzpomínala, že jí strýček (srandista) dal na Vánoce panenku a ona se ptala jak se jmenuje. Strýček se zamyslel a řekl, že Lišperka. Asi po 15ti letech jsme se tomu spolu smály, protože jí došlo, že tam strýček zamýšlel místo š - ž a taky se to dá rozdělit na dvě slova.
Tatáž kamarádka jedla ořechy a stejček na ořechy ukázal prstem a houknul : "loupeš to?" A ona mu odpověděla - ne, já jsem je posbírala na zahrádce. Myslela, že se jí ptá , zda-li to neukradla?
Není tady
Ještě jsem si vzpomněla v souvislosti s němčinou.
U známých byli němci na zahradě a pán domu jim podával pití - vodu. (neumí německy) a řekl jim. pijte, pijte- což vyznělo jako pite, pite, a oni na to: danke
znělo to jako" bitte" a dodnes je chválen za to jak šprechtí
Upravil(a) Wiki (21. 11. 2008 15:44)
Není tady
Lupi, ty si nečetla, ale Tvoje dcery zjevně ano...
Jak zněl Červenáčkův indiánský pokřik?
Kví-kvá-kválimany, umbaj kví, umbaj kví!
Není tady
Macex napsal(a):
Lupi, ty si nečetla, ale Tvoje dcery zjevně ano...
Jak zněl Červenáčkův indiánský pokřik?
Kví-kvá-kválimany, umbaj kví, umbaj kví!
ano - to je ono !!
Není tady
Já Foglara taky nemusím... Ale internet najde všechno a jeho fanoušci z toho založili i kvízové otázky z Foglarovek... a tohle byla jedna z nich...
Není tady
Nečetly člověče nijak nadšeně - spíš tak jako, aby byly v obraze.
Tak to jejich "umbaj varivari" bude nějaká variace (ono to bylo jednu dobu hodně oblíbený mezi děckama) a mělo to pokračování:" umbaj vavrivari masimbó, umbajkví a umbajkvó, umbajvarivari masimbó, umbaj kvíkvam kvó...přes řeku přeletěla kráva, za vodou zapískal slon...prase je překrásné ptáče, slepice snesla c-i-t-ron!" A tančily se na to nějaké tanečky
Wiki, mně teda dostala ta "loupeš"
Není tady
Wiki napsal(a):
A brácha mě neustále týral : "znáš slavného japonského cyklistu? Kulemanakašu ?? Až jsem se šla zeptat tatínka (coby dítko) zda.li on ho zná a brácha dostal trest. Po letech mi došlo že se jmenoval kule má na kašu.
(a obměny - ital Chcadorýny, japonka Omakalamuho)
Moje kamarádka vzpomínala, že jí strýček (srandista) dal na Vánoce panenku a ona se ptala jak se jmenuje. Strýček se zamyslel a řekl, že Lišperka. Asi po 15ti letech jsme se tomu spolu smály, protože jí došlo, že tam strýček zamýšlel místo š - ž a taky se to dá rozdělit na dvě slova.
Tatáž kamarádka jedla ořechy a stejček na ořechy ukázal prstem a houknul : "loupeš to?" A ona mu odpověděla - ne, já jsem je posbírala na zahrádce. Myslela, že se jí ptá , zda-li to neukradla?
a japonsky krejci "usimitosako" a holandsky rozhledna "cumdodali"
jinak, kdyz jsem se o svacinu manzela ptala, jestli "snis si ten banan ted nebo vecer?" odpovedel mi "ne, ten banan je muj" dcera na otazku, proc se sviti v koupelne odpovida "ano" nebo "ja vim"
Není tady
Lui - jojo "umbaj vari vari vasimbó" si pamatuju...nebylo to takovýto jak se stálo v kruhu, pravou dlaň na dlani toho po pravici a na kažou dobu pravou rukou tleskout do pravý ruky člověka stojícího po levici? ( se mi to pěkně zamotalo, doufám, že je to k pochopení
) a pořád se to jako zrychlovalo.... není to tak?
Není tady
Lupi to byla hra a tleskalo se to. Přesně tak jojo slepice snesla c...i...t...r...o...N!!!!
Haháá.
Jsem si vzpomněla, že mi na základce kamarádka říkala, že dostala krámy a já jí rozuměla "krávy". Ještěže jsem tenkrát ještě nebyla postižená, už se vidím, jak mamince říkám, že mám zase "Krávy"
Není tady
Definitiv napsal(a):
Lui - jojo "umbaj vari vari vasimbó" si pamatuju...nebylo to takovýto jak se stálo v kruhu, pravou dlaň na dlani toho po pravici a na kažou dobu pravou rukou tleskout do pravý ruky člověka stojícího po levici? (
se mi to pěkně zamotalo, doufám, že je to k pochopení
) a pořád se to jako zrychlovalo.... není to tak?
Jé, to si pamatuju ... takový to "ota ota otititi ..." Jak ono to bylo?
Není tady
Dita.L napsal(a):
jinak, kdyz jsem se o svacinu manzela ptala, jestli "snis si ten banan ted nebo vecer?" odpovedel mi "ne, ten banan je muj"
dcera na otazku, proc se sviti v koupelne odpovida "ano" nebo "ja vim"
Můj muž, hledaje jednou sklenici s medem pravil památnou větu: "TAK MÁLO??? My ten med snad žerem, nebo co..."
Upravil(a) lupina montana (21. 11. 2008 19:20)
Není tady
Spolužáci ještě na základce:
Peter Nagy zpíval tehdy "Král, si král.." (chráň si, chráň tie krásne bláznovstvá) a Dalibor Janda zase "Stoletý pařez a hluchý pes" (stoletý stařec a hluchý pes)
Není tady
Moje děti vždy po koupání měly dát osušku na TOPENÍ. Jednou holka přiběhla s očima navrch hlavy, že PENÍ nehřeje. Dlouho mi trvalo, než jsem si přebrala její dlouhodobý omyl (TO PENÍ).
A taky chtěla poprosit PANBUCHA o hezké počasí. (Pán Bůh = Panbuch).
Není tady
Dita.L napsal(a):
jinak, kdyz jsem se o svacinu manzela ptala, jestli "snis si ten banan ted nebo vecer?" odpovedel mi "ne, ten banan je muj"
dcera na otazku, proc se sviti v koupelne odpovida "ano" nebo "ja vim"
Můj muž, hledaje jednou sklenici s medem pravil památnou větu: "TAK MÁLO??? My ten med snad žerem, nebo co...
"
Není tady
máma má doma schovaný dopis ježíškovi, který psala ségra v první třídě: milý ježíšku, přála bych si to a to...a na konci bylo PS: a pozdravuj Ježíšku.
Není tady
já si zase vzpomněla jak kamarád co má za manželku Polku,když byl mladší a přijeli do Polska a tchýně se ho zeptala-Chočeš piť kofe či herbatu?Nerozumněl výslovnosti,slyšel něco jiného a divil se,že je vidí poprvé a oni mu hned řeknou,že je pi.a hrbatá.Promiňte,je to sprostý,ale téhle historce se chlámu pokaždý.
Není tady
Úúúúúúúúžasný téma!! Umírám smíchy!!!!!!!!!!!!! Černo okibača - tak tohle jsem taky v tý čtvrtý třídě řešila, co to má znamenat:-)))))
Když dávali ještě Nikdo není dokonalý, jedna paní tam zaperlila - a pamatuju si to tím pádem doteď. Ptali se jí, jak se jmenuje "mládě od laně". A paní na to, co je to odlaň:-)))))))))))))))
A když jsem byla malá a nechtěla jsem spát, babička mně pohrozila, že jestli nedám pokoj, tak přijde zlá baba s dědkem s rancem (a asi mě odnese). Jenže já jsem pak chytla záchvat smíchu (a bylo po spaní), protože jsem to pochopila, že je to dědec Sranec:-)
Není tady
Ale opravdu jsem si skoro svrnkla, Maminaanýzek -to nemá chybu:lol:
Není tady
Tak tohle téma mě fakt baví. "To půrko = topůrko "jsem měla ještě poměrně nedávno
A moje tleskací hra byla : oooo taka týzi florian, omana omana nau nau tyky tyky tau tau ó ben žo fis
Není tady