29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Wiki napsal(a):
Pudlíci jso prima, jsou učenlivý a četla jsem , že jsou chytří. Jsou to krásní pejskové, no vlastně tak jako všichni. Mě vždycky na výstavách zaujali ti velcí, ti královští. Ale nemyslím jejich paničky, které jim tupírují a lakují hlavu do 30cm do výšky.
Tak výstavy jsou kapitola sama pro sebe, a když se psi vystavují v jednom všemi rozhodčími protěžovaném střihu, tak proč nepomoct psovi k lepšímu umístění - pořádně ho připravit - ale zase ne všichni lakujou
Nevím jestli jsou chytří, ale "vychcaní jak mraky" rozhodně jsou
A taky jsem se nějak teď víc zažrala do králováků, co mam jednoho doma - přece jen už je to "pan pes" a i se trochu jinak chová, a vůbec je takovej parťákovitější a mě jako člověku bližší
mě se líbí pudlíci jen když jsou ostříhaní normálně, srst kopíruje obrys těla...ale divím s ekdyž vidím, jak někteří psi mají ten lví sestřih nebo jinak vystříhanou část těla. vždyt pro ně to musí být nepřirozený, mít na jedný části těla všechny chlupy a jinde nic. myslim že to narušuje funkci té srsti. není to pak ani podobný psovi.
Nic to nenarušuje a snad všechny střihy a předevčím ten lví a kontinentální vychází z historie a praktického využití pudlů jako psů "loveckých" najdi si o tom něco na netu - Stručně - na hrudi maj chlupy, aby byli chráněni důležité orgány před vodou a chladem, zadek a nohy jsou vyholeny, aby zlepšili pohyblivost nohou a záběr ve vodě a bambule na nohou a zadku byly aby byli před chladem chráněny klouby
Teď už asi moc myslivců s pudli na kachny nechodí (ikdyž o tom teda netušim jak to je), ale střih se holt zachoval - a teda uznávam že do lesa asi psi neměli vestu takových rozměrů a topknot, ale všechno se vyvíjí
A to si neviděla, když jsem svého pudla ostříhalvyholila "naholo"! To se mne ptali lidi na ulici, co je to za druh chrta?
Vykusovala si kruh a tak jsem v létě zkoušela "střihy", číro, bouli sem, bouli tam a nakonec byla bez chlupů. To už asi nezažiju!
Já mu tim vyhrožuju před každym stříháním, kdy ho koupu a suším hodiny Ale naštěstí už jsem jednoho psa ostříhanýho na 3mm viděla a fakt se mi nelíbil, a taky mě trochu děsí, že by mě asi zavřely za týrání, protože mrcha nějak nepřibírá
Jo, a já mam pudlouna v moderně - to je ten střih "když jsou ostříhaní normálně, srst kopíruje obrys těla...", jen teda aby nevypadal jak magor, tak na nohou má chlupy dlouhý (tak aby ta srst tělo opravdu kopírovala (všude stejně dlouhé chlupy) střihají jen obyčejné salony, kde nemaj ani páru o třizích pudlů a fakt se mi ten jejich střih "pouliční pudl" nelíbí - to už fakt může být rovnou celý oholený )
Není tady
Verčulka napsal(a):
Tak jsem se tak nějak dopracovala k tomu, že by jsme k Jiříkovi pořídili pudla - trpasličího nebo toy. Je malý, lehký, přijde mi neagresivní. Je to správná volba?
Asi budu jedna z těch, kdo od pudlíka bude odrazovat. Je to super pes - pro jednoho pána. Jakmile jsou v rodině děti, pudlík je příliš nepřijme, bude brát za svého pána největší autoritu a na ostatní bude vrčet. Je to dost náladové, poněkud nervní plemeno.
Máme doma 6iletou toy pudlinku. Na mě coby na autoritu je zlaťoučká, kdybych měla soudit jen za sebe, je to nejhodnější pejsáneček pod sluncem. Jenže mám děti a ty, ikdyž jí nikdy nic neudělaly, u ní nikdy nezabodovaly. Občas se ozval i pláč, když např. pudlinka spala na polštáři a dcera jí jen chtěla pohladit, tak se setkala nejen se zavrčením, ale i docela nepříjemným kousancem.
Do rodiny s dětmi bych po mnohých obdobných zkušenostech určitě volila jiné plemeno.
Není tady
Ela.. napsal(a):
Verčulka napsal(a):
Tak jsem se tak nějak dopracovala k tomu, že by jsme k Jiříkovi pořídili pudla - trpasličího nebo toy. Je malý, lehký, přijde mi neagresivní. Je to správná volba?
Asi budu jedna z těch, kdo od pudlíka bude odrazovat. Je to super pes - pro jednoho pána. Jakmile jsou v rodině děti, pudlík je příliš nepřijme, bude brát za svého pána největší autoritu a na ostatní bude vrčet. Je to dost náladové, poněkud nervní plemeno.
Máme doma 6iletou toy pudlinku. Na mě coby na autoritu je zlaťoučká, kdybych měla soudit jen za sebe, je to nejhodnější pejsáneček pod sluncem. Jenže mám děti a ty, ikdyž jí nikdy nic neudělaly, u ní nikdy nezabodovaly. Občas se ozval i pláč, když např. pudlinka spala na polštáři a dcera jí jen chtěla pohladit, tak se setkala nejen se zavrčením, ale i docela nepříjemným kousancem.
Do rodiny s dětmi bych po mnohých obdobných zkušenostech určitě volila jiné plemeno.
Teda nevím, ale já jsem vyrůstala s pudlem od cca 6 let, a nikdy jsem s ním neměla jediný problém.
Jen mě tedy poslouchal jen když se mu chtělo, ale kdo se by se mu divil, když byl výcvikem nepoznamenaný
A že měl kolikrát fakt důvod na mě aspoň zavrčet, ne-li se do mě rovnou zakousnout - jako malé hloupé dítě jsem si na něm kolikrát i vztek vybíjela-bylo to zlatý zvířátko se svatou trpělivostí, a určitě ne náladové a nervní plemeno!
Taky je ale fakt, že pudl se rád hodně upne na jednoho pána (toho který je s ním nejvíc), a vyhledává převážně jeho přítomnost - ale určitě ne, že by ostatní terorizoval - při aspoň minimální výchově a stanovení mantinelů.
Není tady
Co člověk, to názor Myslím, že záleží na výchově. Asi je trošku naivní předpokládat, že bude prcka považovat za pána, ale musí ho respektovat tak, aby neublížil. A nikdo nemůže po psovi chtít, když ho dítě terorizuje, že si to nechá stále líbit. Dítěti se může stokrát říkat že to pálí, dokud se nespálí, nevěří. Pokud se pes ožene, bude vědět, že ho to také bolí... Doufám, že jsem to napsala srozumitelně
Není tady
selene...mi stejně nikdo nevymluví, že v zimě tomu psovi je zima na zadek. navíc chráněny jsou jak psáno pouze tarsus a carpus...pes má naopak holé jiné klouby. a ten střih je udělaný zase člověkem, uměle, tak aby co nejlépe lovil. sám od sebe mu takto nenarostl. a většinou to co lidi vyrobí je jen pro jejich věc a psi se musí přizpůsobit. a ty účesy na výstavě- přijde mi divný spojit slovo pes a účes, a ještě mu to lakovat aby to drželo.
připomíná mi to spíš než psa panenku.
Není tady
Pudl? V 99% bezproblémový pes...
Není tady
my pudla máme a je to zlatíčko... teda až na to, že je to "vyčůranej zmetek" naši si z něj udělali takový další dítě, takže se všechno točí kolem pejska...
ale naši příbuzný mají taky pudly a malé děti a vždycky všechno ok.
Není tady
Selen, jak mají být standardně upraveni Ti velcí pudlové? Asi ti královští? Ta natupírovaná hlava to je správně?? Myslela jsem si to.... A jaký mají střich po těle? Lví? Nebo souměrný? Co hodnotí u těch královských p.rozhodčí?
Líbí se mi na nich, že oni dokážou úplně normálně sedět, u té úpravy srsti...na těch výstavách jsem je pozorovala a trpce záviděla. .Chovají se důstojně. I když mám psa, který je už pár let zvyklý na úpravy, tak stále dělá různý skopičiny, že by seděl v klidu - to je sci-fi. považovala jsem za úspěch, když mě nerval za nějakou vybranou fenou do které se zamiloval. Jednou dokonce odcházel za "tou" fenou i z kruhu. Odcházel - myslím dost razantně a kategoricky. I když umí chodit a byl velmi dobře oceňován, většinou vždycky BOBa.
Mám přímo lvíčka se lvím sestřihem. Výhoda je , že si nepose.. chlupy na pr..... V zimě je nenechávám stříhat (pokud nejdou na výstavu) a taky si myslím, že by jim bylo na zadek zima.
Zpočátku jsem je nechtěla stříhat, zdálo se mi to komické, ale pak jsem si zvykla, dokonce bych řekla, že jsou i elegantní zejména v pohybu ( jako s tím sestřhem). V historii lvíčků - na obrazech z pár století zpět byli lvíčkové takto zobrazování -se lvím sestřihem.
Není tady
Wiki napsal(a):
Selen, jak mají být standardně upraveni Ti velcí pudlové? Asi ti královští? Ta natupírovaná hlava to je správně?? Myslela jsem si to.... A jaký mají střich po těle? Lví? Nebo souměrný? Co hodnotí u těch královských p.rozhodčí?
Líbí se mi na nich, že oni dokážou úplně normálně sedět, u té úpravy srsti...na těch výstavách jsem je pozorovala a trpce záviděla. .Chovají se důstojně. I když mám psa, který je už pár let zvyklý na úpravy, tak stále dělá různý skopičiny, že by seděl v klidu - to je sci-fi. považovala jsem za úspěch, když mě nerval za nějakou vybranou fenou do které se zamiloval. Jednou dokonce odcházel za "tou" fenou i z kruhu. Odcházel - myslím dost razantně a kategoricky. I když umí chodit a byl velmi dobře oceňován, většinou vždycky BOBa.
Mám přímo lvíčka se lvím sestřihem. Výhoda je , že si nepose.. chlupy na pr..... V zimě je nenechávám stříhat (pokud nejdou na výstavu) a taky si myslím, že by jim bylo na zadek zima.
Zpočátku jsem je nechtěla stříhat, zdálo se mi to komické, ale pak jsem si zvykla, dokonce bych řekla, že jsou i elegantní zejména v pohybu ( jako s tím sestřhem). V historii lvíčků - na obrazech z pár století zpět byli lvíčkové takto zobrazování -se lvím sestřihem.
Standartní výstavní sestřih je u všech pudlů stejný - jsou 4 - klasický (lví), kontinentální, baby střih, a moderna.
Věstšinou teda na výstavách uvidíš králováky v kontíku, ale pár se jich vystavuje i v moderně a baby střihu - osobně jsem si nikdy neviděla králováka s klasickým lvím sestřihem (klasický a kontinentální se liší jen bambulemi na zadku - a protože správným umístěním a tvarem bambulí se dá "dotvarovat a vylepšit" pes, tak je kontík pro majitele na výstavy výhodnější..)
Co se "natupírované" hlavy týče, tak tak je předepsaná střihům baby a kontinentálnímu - je to relativně praktická věc ten topknot - pes nepotřebuje tak často stříhat jako třeba když má moderní střih s "helmou", kde mu už po měsíci chlupy lezou do očí - ale zase je to náročnější na česání (ačkoliv ani to není tak úplně pravda, protože v "civilu" má pes ty chlupy zagumičkované, takže ae ani moc necuchají
A hodnotí se jako u všech plemen - pohyb, uhlení končetin, postoj, a pod. ... a mám pocit, že i kvalita srtsi tam hraje nějakou roli, a snad dokonce se hodotí i střih, ale ten myslím jakože úplně zvlášť - ale zase, když nebudeš mít perfektně upraveného psa, tak se nechytíš - je i tady v republice pár špičkových zvířat, který není nic snadného porazit
A vš proč jsou ti psi na výstavách tak "klidní" a spořádaní?
Většina den před výstavami tráví intenzivním utaháváním - procházkami a pod., načež majitelé dorazí je i sebe někalikahodinovou údržbou srsti - koupáním, fénováním a střiháním - pak je akorát ta noc na to, aby se psíci zregenerovali a do kruhu nastoupili fit, svěží, ale bez přebytečné energie - větčinou
A když se budeš chtít pokochat, tak koukni na kralovaci.unas.cz
Není tady
Selen děkuju. To je vážně zajímavé. Ani jsem netušila, že je možné více střihů.
Tak na vebovkách jsem byla. Jsou úžasní.
Já jsem úplně vedle z bílých pudlů. Tam např. ta Ayllen, Avalanch, Clea, hurley - ty bych si hned odnesla domů...
Mně na nich imponuje jakási směsice elegance, samostanosti, nadřazenosti (jakoby) přičemž je jasné, že se budou chovat jako každý jiný pes. (válet se v čemkoliv, hrát si, blbnout, neposlouchat). Připadají mi takoví distingovaní a věřím, že nejsou, jen tak vypadaj a toto klamání tělem mě fascinuje. Žádné jiné plemeno toto v sobě nemá.
Lví střih mi připadá vyumělkovaný i ty bambule. Ten kontinentální střih - to je ten , kde je celý zarostlý? ten se mi líbí.
Upravil(a) Wiki (9. 12. 2008 13:17)
Není tady
Wiki napsal(a):
Já jsem úplně vedle z bílých pudlů. Tam např. ta Ayllen, Avalanch, Clea, hurley - ty bych si hned odnesla domů...
Mně na nich imponuje jakási směsice elegance, samostanosti, nadřazenosti (jakoby) přičemž je jasné, že se budou chovat jako každý jiný pes. (válet se v čemkoliv, hrát si, blbnout, neposlouchat). Připadají mi takoví distingovaní a věřím, že nejsou, jen tak vypadaj a toto klamání tělem mě fascinuje. Žádné jiné plemeno toto v sobě nemá.
Lví střih mi připadá vyumělkovaný i ty bambule. Ten kontinentální střih - to je ten , kde je celý zarostlý? ten se mi líbí.
Lví a kontinentální jsou ty s vyholeným zadkem..... takový ten jakoby "zarostlý" lví, je baby střih, a ten v kterém vypadá nejvíc jako obyčejný pes je střih moderní
A ten můj teda klame tělem pořádně - jak něco zajímavýho zmerčí, tak se našponuje, a nese se fakt jak arostokrat (aby pak vzápětí naprosto barbarsky sežral ho*no)
Není tady
Selene napsal(a):
Wiki napsal(a):
Lví střih mi připadá vyumělkovaný i ty bambule. Ten kontinentální střih - to je ten , kde je celý zarostlý? ten se mi líbí.Lví a kontinentální jsou ty s vyholeným zadkem..... takový ten jakoby "zarostlý" lví, je baby střih, a ten v kterém vypadá nejvíc jako obyčejný pes je střih moderní
A ten můj teda klame tělem pořádně - jak něco zajímavýho zmerčí, tak se našponuje, a nese se fakt jak arostokrat (aby pak vzápětí naprosto barbarsky sežral ho*no)
Ano, to je přesně ono , co mám na mysli.....
Můj zlatý Lvíček - blondýna (důvěrně mu tak říkám protože je malinko natvrdlej - takovej bezelstné telátko a bázlivej) přesně takto klame tělem. Lidé si myslí, že je namyšlený a aristokrat, že se nese. I na výstavách to kolegové takto viděli. Tomu jsem se musela smát. Až počural rozhodčímu bundu kterou měl přehozenou přes židli, tak mi sklaplo. To už považovali už za aroganci.
A přitom si neotevře ani pootevřené dveře, když mu nabídnu sklenici (somrovali mléko) tak druhý můj lvíček krásně stočí hlavičku a šikovně to vylizuje a tato "bloncka" olizovala sklenici z vnějšku
A přesně ..nese se, nenechá se pohladit, krásně za ním v pohybu vlají chlupy a hraje mu osvalení a za rohem se vyválí ve zdechlině a kus dál nepohrdne ani hov.em. Tak jdu domů se smradlavým zlato -(již )hnědým psem. Ale nese se , to ano!!
Není tady
Ahojky,
mam doma toy pudlika a prestoze je to pejsek uzasny, tak k malemu diteti nedoporucuji.
Pudlici jsou neskutecne chytri, spolecensti a pritulni, ale cim mensi varieta, tim horsi pristup k detem. Pokud pudlika (a jste smireni s upravou srsti a pravidelnym cesanim), tak asi stredniho - s tim jsem vyrustala a byl bezproblemovy.
Mam doma jeste civavu - to jsou zlaticka, ale proti pudlikum takovi hloupoucci.... malych deti se ale take boji!
Jinak si myslim, ze k detem je asi vseobecne lepsi fenka (zkusenosti z domacnosti kamaradek).
Není tady
Taky jsem měla toyku stříbrnou -kluka bych nechtěla i když jsou malý tak jsou cítit v bytě-leda mu ho denně umýt...
Není tady