29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem se tak nějak dopracovala k tomu, že by jsme k Jiříkovi pořídili pudla - trpasličího nebo toy. Je malý, lehký, přijde mi neagresivní. Je to správná volba?
Není tady
No... pokud se ti chce vytrhávat chlupy z uší a vystříhávat mezi prstíčkama tak proč ne.....povahově bude ovšem takový, jak ho vychováte...
Není tady
Pudl je společenské plemeno, přátelský, inteligentní, věrný. Jeho srst nelíná, ale stále dorůstá, vyžaduje pravidelné stříhání.
Není tady
pudlik je povahově dobrý,učenlivý..dokonce nelíná,ale musíš ho kartáčovat ,aby mu strst nesplstnatěla..
Není tady
Ta péče o srst je mi jasná, potřebovala jsem znát povahový rys plemene, s tím jsem se ještě nesetkala. To co doma mám (jsou venkovní), k malému pustit nemůžu
Není tady
S námi chodí na cvičák malý pudlík,už dospělý pes a je naprosto bezkonkurenční-perfektně hlasitým štěkáním okaučuje i vlčáky,kteří by si na něj chtěly něco dovolit,takže ti se pak jen znechuceně obrátí a hledí sisvého.Pudli jsou hodně učenliví,ten "náš" na cvičáku vyhrál závod v agility-všechny překážky a tunely zdolal správně a nejrychleji.
Není tady
Můžu doporučit!!! Měli jsme FIFINKU,ta se dožila 14 let. Byla úžasná! Teď máme PEGGYNKU ! V únoru ji budou 3 roky.
Pudl je velice učenlivý!!! Je vhodná,ale spíše do bytu!
Není tady
Souhlasím s Bety.Bude takový, jak si ho vychováte,nebo nevychováte.Naši měli psa,byl neuvěřitelný neurotik,který nenáviděl malé děti,ač s nimi vyrůstal od malička.Štěkal na každého psa,kterého potkal a vrhal se na několikanásobně větší plemena.To se mu stalo osudné a zahynul v tlamě vlčáka,který byl stejný neurotik a už to ponižování od malého pudlíka nesnesl.
Teď mají fenku.Je neuvěřitelně blbá.Za celý svůj život se nenaučila,že když jedeme někam autem,nechceme jí tam nechat napospas,ale zase jí odvezeme,takže pokud uhneme z trasy,která je jí známá,tak vyvádí ,že mám vždycky chuť jí vysadit.Žárlí i na ponožky,které si taťka položí na její křesílko.Když naši někam odcházejí bez ní a neřeknou jí,že jedou nakoupit,tak vyvádí takovým způsobem,že sousedi volají co se děje,že se našim asi něco stalo a pes volá pomoc...Je neuvěřitelně mlsná,nebo spíš zmlsaná,nikdy nejí psí jídlo,máma jí vaří,někdy,když se jí nechce,tak stojí pod schody a dělá ,že jí něco strašně bolí a čeká až jí máma vynese,no a že jí na to skočí a ještě volá veterináře,prostě důchodci.Já vždycky říkám,že je to moje nejrozmazlenější sestra. Je pravda,že nikdy nekousla ani se neohnala a že by měla důvod,je celkem poslušná,ale prostě nedotčená jakoukoli výchovou.My jí říkáme ty naše blbko...
Není tady
No právě, chybí jí výchova. Pudl patří k velice inteligentním psům a dá se naučit všechno. Nejvíc se osvědčuje přísný ale kamarádský přístup, systém odměňování za splění příkazu, důslednost a opakování povelů.V podstatě každý pes si dovolí, co si necháš líbit. Známá běhá i v noci se psem ven v domnění, že pes musí a on se jen nudí a chce se proběhnout. Taky dobře pozná, co si u koho může dovolit. Psí psycholog by řekl, že musí fungovat hierarchie smečky, pak není žádný problém.
Není tady
slíva modrá napsal(a):
Souhlasím s Bety.Bude takový, jak si ho vychováte,nebo nevychováte.Naši měli psa,byl neuvěřitelný neurotik,který nenáviděl malé děti,ač s nimi vyrůstal od malička.Štěkal na každého psa,kterého potkal a vrhal se na několikanásobně větší plemena.To se mu stalo osudné a zahynul v tlamě vlčáka,který byl stejný neurotik a už to ponižování od malého pudlíka nesnesl.
Teď mají fenku.Je neuvěřitelně blbá.Za celý svůj život se nenaučila,že když jedeme někam autem,nechceme jí tam nechat napospas,ale zase jí odvezeme,takže pokud uhneme z trasy,která je jí známá,tak vyvádí ,že mám vždycky chuť jí vysadit.Žárlí i na ponožky,které si taťka položí na její křesílko.Když naši někam odcházejí bez ní a neřeknou jí,že jedou nakoupit,tak vyvádí takovým způsobem,že sousedi volají co se děje,že se našim asi něco stalo a pes volá pomoc...Je neuvěřitelně mlsná,nebo spíš zmlsaná,nikdy nejí psí jídlo,máma jí vaří,někdy,když se jí nechce,tak stojí pod schody a dělá ,že jí něco strašně bolí a čeká až jí máma vynese,no a že jí na to skočí a ještě volá veterináře,prostě důchodci.Já vždycky říkám,že je to moje nejrozmazlenější sestra. Je pravda,že nikdy nekousla ani se neohnala a že by měla důvod,je celkem poslušná,ale prostě nedotčená jakoukoli výchovou.My jí říkáme ty naše blbko...
Je rozmazlena , to nema s povahou pudla nic spolecneho.
Není tady
to že někdo neumí psa vychovat a nerozmazlit není důvod k tomu, aby se o něm řikalo, že je blbý,ne?
Není tady
Tak to je úžasný příklad nevychovanosti a rozmazlenosti Já jsem ke všem svým zvířatům spíš přísnější, za každou cenu jsem pán, ale ono to jinak nejde, nenechám se pokousat psem ani zmrzačit koněm... Nebo jak jsem viděla na veterině, že si majitelé nechávají prokousávat ruce od koček a ještě je omlouvají a neumí si okřiknout psa který štěká jak praštěný nebo otravuje ostatní
To že je pudl domů jooo, toho bych ven nedala Děkuji za vaše reakce
Není tady
kámoška měla apricota...veselý,milý, mazel..nebyl nijak mco cvičený...spíš to bylo tak že oni po něm nechcou aby plnil deset rozkazů za hodinu a on byl sám od sebe tak nějak slušný...ale určitě jsou pudlíci, co potřebují více disciplíny. mě osobně se pudli moc nelíbí, jsou takový jako ne moc psi, ale jako pes do domu mi přijde vhodný.
kámoška veterinářka mi ale řikala, že největší hajzlíci jsou pudli..ale to je pohled z jiné strany:-)
Není tady
Mně přijde jako největší hajzlík jezevčík Mirko, já také nemám psy vycvičené jako profíky, ale musí přijít, měl by umět sednout (u toho největšího vyžaduji nejvíc) a měl by se umět chovat. Všichni umí povel "přecházíme" a "chodníček" a pak hlavně "nesmíš". Pudlík má být opravdu pro toho našeho prďolku, vypadá to, že v tomhle bude celý maminka
Není tady
jezevčíci jsou tvrdé palice...když si něco usmyslí, nic je ze směru nevychýlí:-) ale neznám nějakého který by byl agresivní...spíš si nenechají srát na hlavu:-) ale zase mají takový roztomilý ksichtíky. kámoška má doma křížence jezevčíka, hrozný mazel...ale je vidět, že povely chápe jako ponižování sama sebe...sednout umí, přijít taky..ale vždycky kouká, jako esli po něm tu kravinu chceme doopravdy, a když vidí že jo, tak nám tu milost teda udělá:-) ale tam ani povely nějak nejsou třeba..venku když ho pustí v lese, tak přijde a jinak se u něj nic moc neuplatní.
Není tady
Tak s těmi povely je to fakt Já mám 15ti letého jezevčíka a je to přesně to samé, jen se to zhoršilo o to, že na půl hluchého psa fakt neodvolám
Jinak co je můj problém, psi se mě bojí když něco provedou, tak místo povelu "ke mně", jde povel "místo" a pak až můžu přivolávat
Není tady
Mirko - jako bys psala o tom našem.
Pudly moc nemusím, trochu blíž znám dva a připadají mi natvrdlí a nevychovaní, ale je to opravdu asi výchovou.
Ale oba byli u malých dětí bez problémů, takže asi vhodný k dítěti do bytu bude.
Upravil(a) Vlaďka (20. 11. 2008 13:44)
Není tady
když naše čuba něco doma vyvedla, na místo sem ji posílat nemusela..už jsem ji tam našla:-) místo vítání ticho po pěšině a hříšnice v pelíšku předstírala spánek...zato její syn, když udělala něco o čme věděl že se nám to nebude líbit, tak místo skákání přilezl po břiše a u nohou se vyvalil na záda jakože omluva.
Není tady
mirka.. napsal(a):
když udělala něco o čme věděl že se nám to nebude líbit, tak místo skákání přilezl po břiše a u nohou se vyvalil na záda jakože omluva.
Jo jo, to je styl jakým jdou na místo a pak ke mně Mám všechny 4 venkovní.
Já nevím, každý pes je nějaký, doufám, že to co vybereme, bude nějaký hodný moula
Upravil(a) Verčulka (20. 11. 2008 14:20)
Není tady
Já měla pudlíka a byla hodná, vycvičená, bez papíru a natolik milovala lidi, že se klidně nechala ukrást. Jen nesměla zůstat doma sama, to byla na nervy. Známý měl taky pudla a byl tupec! Teď mám bišonka a slovo hajzl sedí, jak nahoře píšete. Jeslti jsem si myslela, že pudl je tupec oproti vlčákovi, tak bišon je imbecil. Asi mám doma ukážku zmetka.
Pudlík poslouchal na slovo, hrály jsme si, skákala snad 2 m do výšky, učili jsme se něco jako cirkus a děti měla ráda. Neposeda. Nesnášela vodu. A kdo nechal otevřená dveře k autu, tak nasedla a odjížděla s ním...
Není tady
Verčulka napsal(a):
Tak jsem se tak nějak dopracovala k tomu, že by jsme k Jiříkovi pořídili pudla - trpasličího nebo toy. Je malý, lehký, přijde mi neagresivní. Je to správná volba?
Tak pudlíka ti klidně ráda doporučím, ale něco mi říká, že určitě ne toy pudla k malému dítěti - za prvé je taknějak nepsané pravidlo, že čím menší pes, tím větší sklony ke štěkavosti a tak, a hlavně pudl není bull, aby byl necitlivý k zatahání za ucho a podobněm jako třeba pitbull, staford a pod. , já bych teda asi radši sáhla po střeďákovi. Psi jsou to lehcí, a čím větší bude, tím snáze bude snášet nějaké to zatahání a přišlápnutí
Já má teď skoro 2 roky pudl královského - je to takovej ňouma, mazel a hyperaktivní blázen, ale ve vztahu k dětem naprosto v pohodě - jen teda na ně není zvyklý, takže když už se jde nějaké dítko kamarádit, tak ho musím chytit a posadit, jinak by prcka povalil
Taky se občas můžeš dočíst, že povaha pudla je i tak trochu vázána na barvu srsti, a že černí a hnědí by měli být vyrovnanější
Kdybys měla nějaké otázky, tak mi klidně pošli SZ
Není tady
Já měla černého, prý malého, měla 5,5 kg, štíhlá, hezká, no fakt taky hyperaktivní oproti jiným rasám. Kolegyně měla toye stříbrného a ten by ji furt zachraňoval z vody. Ted co mám je bílýďábel.
Není tady
Pudlíci jso prima, jsou učenlivý a četla jsem , že jsou chytří. Jsou to krásní pejskové, no vlastně tak jako všichni. Mě vždycky na výstavách zaujali ti velcí, ti královští. Ale nemyslím jejich paničky, které jim tupírují a lakují hlavu do 30cm do výšky.
Není tady
mě se líbí pudlíci jen když jsou ostříhaní normálně, srst kopíruje obrys těla...ale divím s ekdyž vidím, jak někteří psi mají ten lví sestřih nebo jinak vystříhanou část těla. vždyt pro ně to musí být nepřirozený, mít na jedný části těla všechny chlupy a jinde nic. myslim že to narušuje funkci té srsti. není to pak ani podobný psovi.
Není tady
A to si neviděla, když jsem svého pudla ostříhalvyholila "naholo"! To se mne ptali lidi na ulici, co je to za druh chrta?
Vykusovala si kruh a tak jsem v létě zkoušela "střihy", číro, bouli sem, bouli tam a nakonec byla bez chlupů. To už asi nezažiju!
Není tady