Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 11. 2008 14:52

Peťulka
♥------

Návrat z Anglie

Dobrý den.
Jsem teď v Anglii a příští rok se chci vrátit donů do Čech, chci se zeptat, co všechno - jaké papíry potřebuju třeba na to když budu doma žádat na úřadě práce o podporu nebo někde u nového zaměstnavatele, když budu žádat o práci.
A ještě ve zdravotní a socialní pojišťovně.
Díky

Upravil(a) Peťulka (19. 11. 2008 14:54)

Není tady

#2 19. 11. 2008 19:47

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: Návrat z Anglie

V Anglii sis vydělavala a ted chceš podporu ......  ?  Ono záleží, co umíš....jaké máš doklady-potvrzení  z Anglie
Záleží, jak sis platila zdravotní , zda tam a tady ne, nebo i tady...nepíšeš konkrétně, ale chceš konkrétnáí odpověd.

Není tady

#3 20. 11. 2008 10:08

mipi
♥♥♥----

ad Petulka:
1) Jsi v zahranici jako student nebo mas pracovni pomer ?
2) Odjela jsi do zahranici po skole nebo jsi jiz v Cechach pracovala ?
3) Mas karticku ZP (student) nebo jsi pojistena v zahranici ?
4) Platis si v Cechach dobrovolne socialni ( duchodove pojisteni) ?

V kazdem pripade po navratu domu se co nejdrive zaregistruj na PU,ZP a OSSZ
a dones doklady: zapoctovy list (pokud mas), doklad o studiu , pracovni
smlouvu ze zahranici (+ doklady o placeni zdr. a soc. pojisteni v Anglii ).
Kdyz nedostanes podporu, alespon nebudes muset hradit zdravotni a socialni
pojisteni.
A s dobrou znalosti Anglictiny urcite dlouho bez prace nezustanes smile

Není tady

#4 20. 11. 2008 15:45

Peťulka
♥------

V Anglii jsem si sice něco viděla, ale doma taky musím vydělávat a nevím jestli hned seženu práci, právě se ptám jak to chodí na úřadě práce, jaké papíry a kde mám předložit.
V Čechám jsem přetím dělala šest let, zdravotní a sociální pojištění jsem si doma odhlašovala. Teď si všechno platím v Anglii., protože se nemůže platit oboje pojištění doma a v cizině.
A chtěla bych vědět jaké přesné formuláře a kde musím předložit.
Děkuji

Upravil(a) Peťulka (20. 11. 2008 15:46)

Není tady

#5 20. 11. 2008 17:47

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Peťulka napsal(a):

V Anglii jsem si sice něco viděla, ale doma taky musím vydělávat a nevím jestli hned seženu práci, právě se ptám jak to chodí na úřadě práce, jaké papíry a kde mám předložit.
V Čechám jsem přetím dělala šest let, zdravotní a sociální pojištění jsem si doma odhlašovala. Teď si všechno platím v Anglii., protože se nemůže platit oboje pojištění doma a v cizině.
A chtěla bych vědět jaké přesné formuláře a kde musím předložit.
Děkuji

hlavně si nezapomeň zažádat o tax revenues....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí