29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj šikulky
Blíží se vánoce a já přemýšlím nad tím, jak rychle, hezky a decentně vyzdobit náš byt. Předesílám, že jsem "antišikulka" a k ručním pracím a vytvářením čehokoliv nemám moc blízko. Přesto nechci vánoce odbýt jen vánočním stromečkem.
Poradíte mi nebo dáte nějaké tipy?
Není tady
Dávám do váz ozdobené chvojí, jmelí, máme na vstupních dveřích adventní věnec. Hezkých dekorací je spousta jak v květinářství tak ve specializovaných obchodech a na stáncích.
Není tady
Mám dotaz, chtěla bych slyšet jak se vám líbí/nelíbí trend posledních dvou let ve vánoční výzdobě ...a to ten "hnus fialovej" + šedá, černá, stříbrná...
Je to velice elegantní, ale táák moc smutné a studené... padá na mně z toho depka.
Zatím (naživo) jsem ještě nepotkala človíčka, který by řekl, že se mu to líbí.
Není tady
Jessico, tak tyhle barvy na Vánoce fakt nemusím! Pro mě jsou Vánoce zelená (stromeček, větvičky, jmelí), červená, přírodní barva (ozdoby ze slámy). Pak ještě skousnu modrou,zlatou a stříbrnou, ale fialová???
Není tady
Já si vyrábím adventní věnec na stůl i na venkovní dveře, jinak věším jmelí (nejlépe darované) nad bytové dveře, v obýváku na lustr, pak svázané červenými stuhami věším na záclony, kuchyň, ložnice ... na konferák pokládám mezi 3 svícinky.Jinak mám vánočni látkové ubrousky, polštářky.A svíčky , svíčky a svíčky
Není tady
mě se to líbí,ale doma bych to nechtěla
jinak u nás bude letos poprvé stromeček v přírodním stylu-sušené plátky jablek,slaměné ozdoby,perníčky........
takže i výzdoba bude spíše z přírodních materiálů,dřevěné dekorace.. ,jmelí bude taky,to si každoročně s nákou kámoškou vzájemně kupujeme,
Není tady
Ladie napsal(a):
Jessico, tak tyhle barvy na Vánoce fakt nemusím! Pro mě jsou Vánoce zelená (stromeček, větvičky, jmelí), červená, přírodní barva (ozdoby ze slámy). Pak ještě skousnu modrou,zlatou a stříbrnou, ale fialová???
ona totiž fialová (či purpurová barva) má význam meditační, takže o "svatých dnech" je vlastně velice IN, ale jak se komu líbí, že
já jsem pro přírodní výzdobu (selskou - sláma, jablíčka, chvojí) a svíčky .... jasně desítky svíček
Není tady
No,tak mně se líbí dost červená,k tomu přidávám zlatou(ale zas tak ji moc nemusím,ke všemu zlatému netíhnu,bohužel se mi někde hodí víc) a nebo naopak,trošku podle toho v jakém stylu mám ten či onen pokoj,právě přidám k červené tu stříbrnou, bílou,do ložnice se mi hodí ta modrá..,ale s doplňky to nepřeháním spíš všude jen trošku,jen v kuchyni vyzdobím více stůl..,nesnáším ty americké,přezdobené vánoční domy,které vidím..v televizi,časopisech.. No a ta fialová pro mně to nezní,tak špatně,záleží,jaký by to byl odstín a s jakou jinou barvou zkombinované..,myslím,že jsem to,už viděla v nějakém časopisu o bydlení..no a černou a šedou tu bych dala,tak akorát do krematoria..,to,už je i na mně trochu moc..
Ano, tak kymácející se Santa Claus v rytmu rolniček ... tak ten tedy u nás rozhodně nebude
Není tady
,nápodobně!!!!!!
u nás ve městě u jednoho hogo fogo baráku-na předzahrádce nemaj cm trávy-všude zámkovka a na ní ohromnej svítící nafukovací sněhulák a na okně pověšenej ohromnej santa..........no to je úchylárna.......... jo a spousta světýlek.....
Není tady
Romča napsal(a):
Já si vyrábím adventní věnec na stůl i na venkovní dveře, jinak věším jmelí (nejlépe darované) nad bytové dveře, v obýváku na lustr, pak svázané červenými stuhami věším na záclony, kuchyň, ložnice ... na konferák pokládám mezi 3 svícinky.Jinak mám vánočni látkové ubrousky, polštářky.A svíčky , svíčky a svíčky
Tak jsem si představila, jak by asi vypadal mnou ručně vyrobený adventní věnec asi ho radši koupím..
Se jmelím počítám, taky bych chtěla pověsit pomeranč ozdobený hřebíčkem, to krásně provoní celou místnost. Problém mám trochu v tom, že přítel nemá rád vánoční motivy (např.ubrousky, ubrusy atd..)
Mám taky moc ráda přírodní materiály. Zkoušely jste někdy něco samy z toho vyrobit?
Není tady
Kdyby jsi si chtěla něco vyrobit na dveře - třeba , tak se dá koupit takový věnec upletený z proutků, jen to obtočíš ( nejlépe jedlovou větví, ta neopadá ), pověsíš zvoneček nebo andílka, přidáš vánoční mašlí nebo lýko a je hotovo.V jednoduchosti je krása.
Na věnce používám skořici , lýko, sušený pomeranč , jablka a buráky a na dveřní i vlašské ořechy.
Alyssa napsal(a):
Romča napsal(a):
Tak jsem si představila, jak by asi vypadal mnou ručně vyrobený adventní věnec
asi ho radši koupím..
Se jmelím počítám, taky bych chtěla pověsit pomeranč ozdobený hřebíčkem, to krásně provoní celou místnost. Problém mám trochu v tom, že přítel nemá rád vánoční motivy (např.ubrousky, ubrusy atd..)
Mám taky moc ráda přírodní materiály. Zkoušely jste někdy něco samy z toho vyrobit?
Upravil(a) Romča (20. 11. 2008 16:18)
Není tady
Není tady
Romča napsal(a):
Kdyby jsi si chtěla něco vyrobit na dveře - třeba
, tak se dá koupit takový věnec upletený z proutků, jen to obtočíš ( nejlépe jedlovou větví, ta neopadá ), pověsíš zvoneček nebo andílka, přidáš vánoční mašlí nebo lýko a je hotovo.V jednoduchosti je krása.
Alyssa napsal(a):
Romča napsal(a):
Tak jsem si představila, jak by asi vypadal mnou ručně vyrobený adventní věnec
asi ho radši koupím..
Asi hloupej dotaz, ale kde se dá tohle všechno pořídit? V květinářství? Jsem v tomhle teda fakt nezkušená..
Není tady
Jj tohle vše seženeš v dobrém květinářství i tenký zelený vázací drátek a jedlové větve chodím loupit.pst
Alyssa napsal(a):
Romča napsal(a):
Kdyby jsi si chtěla něco vyrobit na dveře - třeba
, tak se dá koupit takový věnec upletený z proutků, jen to obtočíš ( nejlépe jedlovou větví, ta neopadá ), pověsíš zvoneček nebo andílka, přidáš vánoční mašlí nebo lýko a je hotovo.V jednoduchosti je krása.
Alyssa napsal(a):
Tak jsem si představila, jak by asi vypadal mnou ručně vyrobený adventní věnecasi ho radši koupím..
Mám taky moc ráda přírodní materiály. Zkoušely jste někdy něco samy z toho vyrobit?Asi hloupej dotaz, ale kde se dá tohle všechno pořídit? V květinářství? Jsem v tomhle teda fakt nezkušená..
Není tady
Sudino,moc hezké,
teď máme obývák laděný spíš do přírodních barev,trošku proutí,trošku dřeva,sedačku takovou cihlovou nebo terakota nebo,jaká to je barva,prostě do oranžova,takže tvá výzdoba by se tam krásně hodila.
Mně se to přírodní zdobení také líbí,ale dítka s manželem preferují klasické baňky,aspoň,že jsem je ukecala na 2( max.3 barvy),které vzájemně ladí, na stromeček.
Červená letos zas padne do kuchyně.(Tam vládne bílá,dřevo a židle jsou červené+chrom.) No každopádně se mi to Sudi,moc líbí,tak se nechám inspirovat..a popřemýšlím.
fotecky uzasny, aspon mam kde chytat inspiraci, chci letos vanoce doma pekne vyzdobit, koupila jsem jiz nejake stuhy a koulicky, zacala jsem susit pomerancovou kuru na paratkach, pak dojdu koupit penu a pustim se do toho sama, tak jsem zvedava, jak to dopadne
kazdopadne ty obrazky dodavaji chut do prace
Není tady
Sudino moc hezký
Není tady
Sudi, to je skořice to uprostřed? Kde jsi sehnala tak dlouhý kusy?
Není tady
Sudi, to je krása...díky za tip, hned jsem si je dala do oblíbených a večer to celé zkouknu...
Není tady