|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Za Přerov: naši cigáni nejsou žádné trubky, ti se vyznají, v početrných skupinách se lítají zaevidovat do Kanady, do Anglie, ale sociální dávky berou i v Přerově. Osobně to považuji za selhání vlád a špatná systém v těchto státech, co vše je jim umožněno ! Jinak se opravdu vyjadřovat nemůžu a že je tu rasismus naruby, to je fakt! My bílí jsme utiskovaní! Již dost bylo černého !
Upravil(a) Aneri (28. 11. 2008 9:00)
Není tady
Nemám rád cigány a komunisty. Stejná verběž.
Není tady
Mysím že neplatiči by měli dostat maringotku a at' si jich tam bydlí třeba 50.My máme sousedku,má byt 1+1 a ted' se tam k ní nastěhovala její ségra s dětmi,brácha,ten brácha si tam přitáhl ženskou s dvouma dětma.Takže zvažujeme se sousedy že půjdem na domovku at' si taky platí chodbový světlo a popelnice.Jsou si vědomi že tam jsou načerno a bordel nedělají ale mně třeba vadí že já musím platit i za mimino poplatky a služby tak at' to platí oni taky.Neplatí nájmy a stěhujou se z rodiny do rodiny
.

Není tady
Tohle teď chodí mailem - možná jste to už taky dostali...
Otevřený dopis ministru Langerovi
Pane ministře,
mám dva syny, je mi 45 let. Bydlím ve vesnici u Teplic. Nemám ve svém okolí žádnou romskou rodinu. Jsem šťastná, že nemusím žít v beznaději jako obyvatelé Janova. V roce 1989 jsem byla na všech demonstracích v Teplicích a v Praze a moc jsem si přála demokracii a svobodu. To, co se teď tady na severu děje je horší než tenkrát.
Svoboda nekončí tam, kde začíná nesvoboda druhého, Policie chrání (s prominutím) grázly před slušnými lidmi.
Copak je to nesplnitelný sen - chci, aby ten, kdo nechce pracovat, klidně umřel hlady.
Ten, kdo si zničí byt, uřízne topení, ať zmrzne. Co se stane mě a mým dětem jestliže:
Nebudeme pracovat.
Nebudeme platit nájem.
Budeme na Cikány vykřikovat rasistická hesla.
Budeme kolem sebe dělat bordel a ničit své okolí.
Budeme obtěžovat cikánské rodiny hlukem, smradem.
Budeme krást.
Uřízneme si topení a rozbijeme okna.
My - budeme bezdomovci, chcípající hlady. Vyčíslí nám dluhy za zničený byt a na krku budeme mít trestní oznámení za hanobení té jejich slavné rasy.
A budeme se za vše stydět.
Oni - tmaví a ukřičení - dostanou nový byt, sociální dávky, nové zařízení bytu a ochranu policie. A budou vykřikovat jak pro ně stát nic nedělá.
Náš slavný státní rozpočet nemá peníze na centra pro slepé, vozíčky pro postižené, lůžka pro staré a nemocné. Kolik peněz z naší práce stojí taková normální cikánská "rodina"? Nestydíte se, páni a dámy tam "nahoře" kdo o nich rozhodujete. Kdo Vám dal právo určit, že z mých daní budu živit dvě cigáňata a soused od vedle si bude shánět sponzory na výcvik psa pro svého postiženého syna?
Asi tedy jsem rasista. Tohle už přeci není možné !!!! Cítím obrovský vztek a beznaděj. Proč jsem vlastně tenkrát chtěla tu demokracii a svobodu? Aby se Ti, kteří poctivě pracují a žijí měli dobře. Čeho jsem já a mě podobní dosáhla? Ti kdo poctivě pracují a žijí, živí líná, sprostá a primitivní prasata a ještě se bojí, aby jim nebylo vyčteno , že je živí špatně.
Příští volby jsou pro mě jasné - DS, Národní odpor, kdokoliv, kdo s tímhle "bordelem" tady zatočí, ano budu volit i neonacisty. A píšu to s plným vědomím odpovědnosti za tuto mou volbu. Před rokem 1989 byli utlačovaní lidé za své názory, ale dnes jsou utlačovaní za to, že chtějí pracovat a žít slušně. Před rokem 1989 policie chránila politiku jedné strany. Dnes chrání ty, co by měla sama trestat a zavírat.
Je mi z té naší slavné demokratické společnosti a z našich "nerasistických" politiků na zvracení.
Na další shromáždění v Litvínově pojedeme. Já, manžel, synové, jejich kamarádi, naší známí....LIDÉ, kteří žijí jako LIDĚ tuto naši podporu potřebují vidět.
A vůbec nečekám, že se cokoliv změní. Naši politici mají teplá místečka a za zády EU.
Ale na každého se vaří voda .............Jednou, pane Langře, Topolánku, Paroubku a ostatní mocní, budete i Vy a Vaše děti žít v takovém ghettu. JEJICH životní prostor se totiž bude neustále rozšiřovat a práv přibývat.
Kdybych vylovila zlatou rybku, přála bych si, aby jste se toho dočkali brzy. A Vaše ženy se z nákupu vracely uličkou černé v ě t š i n y po pokálených schodech a zavřely za sebou počmárané a poničené dveře. Pak, aby jste stáli oba za rozbitým oknem, poslouchali hluk, nadávky a řvaní - toto lidové umění naší utiskované menšiny a pozorně hlídali, kdy se za rohem objeví Vaše ratolest, plížící se se strachem ze školy.
Opravdu si to neumíte představit, nebo máte pocit, že Praha je daleko?
Co takhle detektor lži a otázka pro Vaše muže, kteří v Janově zasahovali? Kolik z nich, myslíte, bylo přesvědčeno o správnosti svého jednání? Kolik z nich by šlo bydlet do služebního bytu, který by byl v Janově? Děkuji za JASNOU odpověď jaký rozdíl je mezi právy a povinnostmi "bílých" a "černých" ?
Není tady
Heleno, tohle mi už 4 krát přišlo do mailu.
Není tady

To já teda jsem rasista. U nás jich moc není, ale v Plzni je to samej rom nebo vietnamec. Tam je o hubu jít v noci sama - mám strach. A hlavně mě štvou. Byli u nás v práci 4, pracoval jeden. A to ještě jen když se mu chtělo. Zbytek omarodil do tejdne po přijetí a když jsme jim říkali - my tě viděli támhle přelejzat plot a ty marodíš, tak on "to byl můj brácha", no až mě to rozesmálo. A když dostal padáka, měl plnou pusu rodiny a nájmů a chleba... Je mi z nich špatně. 
Není tady

ADFko2, zvykej si, už takhle mají víc práv než gadžové a bude hůř..Ještě bude chvíli Džamila u koryta a jsme v pr....
Není tady

Ota: já se snažím, ale má to spíš opačnej efekt... Když sem teď chodila celá ta jejich rozvětvená rodina s žádostí o práci a lezli mi pomalu až za stůl, přičemž já nemám s nabíráním lidí nic společnýho, tak jsem je začla úplně nenávidět. Ať si říká kdo chce co chce. I ti největší zastánci rovnosti a podobných věcí si stejnak instinktivně přitisknou kabelku k tělu, když přistoupí do tramvaje někdo tmavej. A ne že ne. Ještě že doma nejezdím MHD 
Není tady
ADFka2 napsal(a):
To já teda jsem rasista. U nás jich moc není, ale v Plzni je to samej rom nebo vietnamec. Tam je o hubu jít v noci sama - mám strach. A hlavně mě štvou. Byli u nás v práci 4, pracoval jeden. A to ještě jen když se mu chtělo. Zbytek omarodil do tejdne po přijetí a když jsme jim říkali - my tě viděli támhle přelejzat plot a ty marodíš, tak on "to byl můj brácha", no až mě to rozesmálo. A když dostal padáka, měl plnou pusu rodiny a nájmů a chleba... Je mi z nich špatně.
bydlím na Kladně, podobná situace. když je přijali k nám do továrny, prac, morálka naprosto mimo, už se domlouvali, že když je vyhodí, tak nařknou vedení z rasizmu a naprosto se s tím netajili.
je tu jeden panelák plný romů a tam pracuje jen jeden- na vozejčku. ostatní vidíš celé dny se potulovat po ulici.
Není tady
Vietnamce bych do toho netahal. Vietnamci můžou být také aagresivní, ale většinou jen mafie mezi sebou. Bílé do toho netahají. A opravdu si nepamatuju případ, že by Vietnamec kradl v obchodě nebo v tramvaji. Vietnamci mají sice různé zvyky, které se nám asi nelíbí, ale jsou to tisíckrát slušnější a pracovitější lidé než jakýkoliv cikán. A možná i než velká část Čechů.
Není tady
Musím se taky Vietnamců zastat,mám s nima jen ty nejl.zkušenosti,ale nemusí být všichni stejní,to je pravda.Bydleli kdysi u nás na podnájmu-celá rodinka: manželé,její bratr a malá dvojčátka.Nebyl s nimi nejmeneší problém,vždy ráno kolem 7.hod se všichni sbalili vč.dětí a odfrčeli do práce,navrat po 18.hodině.Platební morálka bez chybičky,úslužní,tiší lidé.Za nějakou dobu se odstěhovali a po nějakém to měsíci od toho jsem potřebovala stopnout kdesi ve vesnici auto: zastavila mi oktávka a ejhle,celá jejich rodinka se ke mně hlásila,jako bychom se rozloučili včera.Podotýkám že v autě zase byli 3 dospělí avzadu v korbě spinkali obě mimina.Neváhali ani chvíli,popadli spící děcka do náruče,korbu do kufru,abychom se do auta mohli všichni vejít a už se jelo.S takovou ochotou jsem se teda fakt setkala poprvé a asi naposledy.
Není tady

Vy taky všechno čtete napůl. Já napsala, že v Plzni je to samej rom a vietnamec - a to je pravda. Nejsou to běloši a mnozí ani Češi. Vietnamcům patří pomalu půlka centra, pracujou tam, žijou, bydlí. Ve svý podstatě proti nim nic nemám - lidsky, jako člověk. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak ve srovnání s náma "domorodcema" jsou pracovitější, pilnější a mnohdy výrazně schopnější, tudíž se jich spíš začínám bát, aby nám třeba jeden z nich jednou nedělal prezidenta. Pochopte teď přesně jak to píšu - jsou schopní, ano, u nás se neflákají, ale víc a mnohem radši je ocením, když budou "doma", ve Vietnamu.
Mně nevadí, když tu žijou cizinci. Jedno odkud. Třeba tady studujou, nebo se sem přiženili. Ale takhle početný etnikum, který se tu usazuje, to už mi, upřímně, moc nevoní. Osobně mám trošku problém s tím, když u nás ve městě sháním majitele zchátralýho domu v centru, abych se poptala po prodeji, a zjistím, že město to prodalo Vietnamci. Pořád se píše a mluví o tom, jak zas pašáci celníci vyhmátli nějakou zásilku s padělkama, a vietnamský tržnice stejně pořád přetejkají zbožím. Jejich děti poráží ty naše v matematických olympiádách. Ano, jsou šikovnější, to uznat dokážu. Ale prostě mi vnitřně vadí, že se to děje v Českej republice. Neumím to vysvětlit.
Není tady
Nedávno jsemkdesi čtla, že k prostému udržení početního stavu národa by se mělo rodit průměrně 2,1 dítěte na rodinu, zatímco u nás je to cca 1,4 dítka, takže není vyloučeno, že po nějaké době skutečně bude prezidentem "českého státu" někdo hodně odjinud.
Není tady

helena napsal(a):
Nedávno jsemkdesi čtla, že k prostému udržení početního stavu národa by se mělo rodit průměrně 2,1 dítěte na rodinu, zatímco u nás je to cca 1,4 dítka, takže není vyloučeno, že po nějaké době skutečně bude prezidentem "českého státu" někdo hodně odjinud.
A pomůže, když já jich budu mít pět? 
Není tady
ADFka2 napsal(a):
Vy taky všechno čtete napůl. Já napsala, že v Plzni je to samej rom a vietnamec - a to je pravda. Nejsou to běloši a mnozí ani Češi. Vietnamcům patří pomalu půlka centra, pracujou tam, žijou, bydlí. Ve svý podstatě proti nim nic nemám - lidsky, jako člověk. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak ve srovnání s náma "domorodcema" jsou pracovitější, pilnější a mnohdy výrazně schopnější, tudíž se jich spíš začínám bát, aby nám třeba jeden z nich jednou nedělal prezidenta. Pochopte teď přesně jak to píšu - jsou schopní, ano, u nás se neflákají, ale víc a mnohem radši je ocením, když budou "doma", ve Vietnamu.
Mně nevadí, když tu žijou cizinci. Jedno odkud. Třeba tady studujou, nebo se sem přiženili. Ale takhle početný etnikum, který se tu usazuje, to už mi, upřímně, moc nevoní. Osobně mám trošku problém s tím, když u nás ve městě sháním majitele zchátralýho domu v centru, abych se poptala po prodeji, a zjistím, že město to prodalo Vietnamci. Pořád se píše a mluví o tom, jak zas pašáci celníci vyhmátli nějakou zásilku s padělkama, a vietnamský tržnice stejně pořád přetejkají zbožím. Jejich děti poráží ty naše v matematických olympiádách. Ano, jsou šikovnější, to uznat dokážu. Ale prostě mi vnitřně vadí, že se to děje v Českej republice. Neumím to vysvětlit.
Jsi asi fakt rasistka. Bez urážky, jen konstatuji. Vietnamci jsou opravdu velice schopni, s tím s Tebou souhlasím. Ale mně tady nevadí. Snad bychom se od nich mohli i lecčemu přiučit. Když se otevřely hranice, musíme pořítat i s cizinci. Co se týče Romů, máme asi štěstí, u nás jich žije velice málo a jsou bezproblémoví.
Není tady
ADFka2 napsal(a):
helena napsal(a):
A pomůže, když já jich budu mít pět?
Tak tak, a zorvna dneska jsem slyšela, že dnes jakoby vydělává jednomu člověku na důchod 7 lidí, a jakpak se důchodci bouří že maj málo. Za třicet let by to mělo být nějak tuším 2 pracující lidi na 1 důchodce, to bude teprve "hard"...
Jinak někde se psalo že pokud demografický vývoj bude takhle pokračovat, tak za 250 let vymřeme 
Upravil(a) Mishalga (9. 3. 2009 15:34)
Není tady
Judyna napsal(a):
ADFka2 napsal(a):
Mně nevadí, když tu žijou cizinci. Jedno odkud. Třeba tady studujou, nebo se sem přiženili. Ale takhle početný etnikum, který se tu usazuje, to už mi, upřímně, moc nevoní. Osobně mám trošku problém s tím, když u nás ve městě sháním majitele zchátralýho domu v centru, abych se poptala po prodeji, a zjistím, že město to prodalo Vietnamci. Pořád se píše a mluví o tom, jak zas pašáci celníci vyhmátli nějakou zásilku s padělkama, a vietnamský tržnice stejně pořád přetejkají zbožím. Jejich děti poráží ty naše v matematických olympiádách. Ano, jsou šikovnější, to uznat dokážu. Ale prostě mi vnitřně vadí, že se to děje v Českej republice. Neumím to vysvětlit.Jsi asi fakt rasistka. Bez urážky, jen konstatuji. Vietnamci jsou opravdu velice schopni, s tím s Tebou souhlasím. Ale mně tady nevadí. Snad bychom se od nich mohli i lecčemu přiučit. Když se otevřely hranice, musíme pořítat i s cizinci. Co se týče Romů, máme asi štěstí, u nás jich žije velice málo a jsou bezproblémoví.
Jupíí,jen více bezproblémových Romů a tichých Vitnamců.Vždy je to odvislé od většinové společnosti, jak menšiny přijímá.Jinak lidsky, jako člověk mám něco proti všem podvodníkům a snažím se s tím něco dělat.Jen je nás málo.
Není tady