|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Souhlasím částečně s Pandorou, myslím, že jsem to kdysi už tu psala, a sice aby byl nastaven systém soc.dávek jako v Německu, kde má rodina na podporu nárok pouze v případě, pokud jeden z nich pracuje, myslím, že by se tím dost vyřešilo.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jeňýku, když říkám za jednu generaci, tak mám na mysli tu JEJICH a i tu NAŠI
A to obecné ujíždění k rychlým a spásným řešením, ke kterým ujíždíme jak my, ale i oni (vidíš, jak jsou učenlivý) nám teda moc ke cti neslouží.
A osvícenýho diktátora to chtělo už v devětaosmdesátým, když už.
No jasně že i tu naši, jenže i ta naše má natolik pochroumanej charakter že těch generací bude potřeba několik. Obávám se že i ten můj čtyřletej minimuž nemá velkou šanci zažít u nás normální slušnej systém. Spíš mám obavy jestli ho nečekaj nějaký další revoluce.
Jo v devětaosmdesátým jsem věřil že toho osvícenýho diktátora zastoupí pan Havel a později pan Klaus........ jááá blbec........

topazio dík za doost zajímavej odkaz.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tak dobře, ukecals mne: za jednu generaci se to dá nastavit, za pár dalších se to vžije
http://archiv.nova.cz/multimedia/na-vla … -2008.html koukni na tohle. Člověk by řek taková slušná paní odněkud z Jižní Moravy. Je to mazec a asi to bude chtít pár mrtvejch na obou stranách aby se něco začlo opravdu řešit.
To je podobný jako třeba s blbečkama říkajícíma si fotbalový fanoušci, dokud někoho nezabijou tak se pro ně budou vypravovat zvláštní vlaky. 
Není tady
Já to viděla.
Je to smutné, v lidech se pěstuje nenávist, nevraživost, zloba a netolerance. A to zcela CÍLENĚ, pěstuje se v nich STRACH! Náboženství na jejich ovládání už nefunguje, tak se používají nové metody....
Jen se podívej, co vysílají všechny televize, jak upadá naše školství, kultura..... a jak přibývají supermárkety, herny a kasína.
Půjčka zadarmo v lidské podobě na tebe juká z každé třetí televizní reklamy.
Metrix jak vyšitý.
Není tady
Nojo když to je ale přece ten blahobyt kvůli kterýmu sme zvonili na Václaváku, nebo né? 
Oni na to lidi třeba časem přijdou že všechno stejně nikdy mít nemůžou a k životu toho zas tolik potřeba není. Projít si tím ale asi holt musíme, protože žádná zkratka neexistuje.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Nojo když to je ale přece ten blahobyt kvůli kterýmu sme zvonili na Václaváku, nebo né?
Oni na to lidi třeba časem přijdou že všechno stejně nikdy mít nemůžou a k životu toho zas tolik potřeba není. Projít si tím ale asi holt musíme, protože žádná zkratka neexistuje.
Njn...ale kdo to má vydržet a čekat, až to dojde alespoň většině, natož všem, že 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Já to viděla.
Je to smutné, v lidech se pěstuje nenávist, nevraživost, zloba a netolerance. A to zcela CÍLENĚ, pěstuje se v nich STRACH! Náboženství na jejich ovládání už nefunguje, tak se používají nové metody....
Jen se podívej, co vysílají všechny televize, jak upadá naše školství, kultura..... a jak přibývají supermárkety, herny a kasína.
Půjčka zadarmo v lidské podobě na tebe juká z každé třetí televizní reklamy.
Metrix jak vyšitý.
Vy jste mladý, ale co si pamatuju tak do 89 roku jsme o cikánech nevěděli. Byli to lidi jako všichni ostatní, museli dělat na statku, nebo jinde v dělnických nebo pomocných pracech, občas s někým byly problémy, ale velice rychle byl zpacifikován. Když si na ně někdo stěžoval, že jsou moc hluční, a to bylo obvykle po výplatě, tak se našla páka, která je usměrnila. Pak jsem se nastěhovala do bytu v Nuslích a jako sousedku jsem měla mladou cikánku, kdyby mi to sousedka neřekla, že je cikánka nevěděla bych to. Byla ze smíšeného manželství, takže holka pihovatá bruneta se dvěma malými dětmi. Sama o sobě prohlašovala, že není cikánka a dost si na tom zakládala. To bylo v roce 92. Byla to sice bordelářka, která klidně nechávala tašky s odpadkama na chodbě, dokud jsem ji neřekla, ať to kouká vynést do popelnice, že není možné v takovém smradu vegetovat, nerada, ale udělala to. Do té doby klidné bydlení se změnilo v peklo. Začali za ní chodit party, bylo jim jedno jestli je odpoledne nebo noc, kravál na chodbě i v bytě, když jsem ji na to upozornila, tak jsem byla rasistka a nesnáším romy. Brala dávky, byla pořád těhotná, neplatila nájem (soukromý barák), neplatila elektriku – takže je všem jasné co nastalo. Nicméně nám trvalo tři roky, než jsme se ji zbavili.
A teď mi řekněte, proč bych je měla tolerovat a mít pro ně pochopení. To co jsem za ty tři roky zažila, by bylo na román, v té době mi dcera denně volala, jestli jsem ještě na živu a když jsem se opozdila do práce, tak mě okamžitě hledali, co se mnou je. Přežila jsem to, a nepřeju to nikomu, lituju ty, kteří musí bydlet s touto menšinou někde pohromadě, nebo jenom v blízkosti (třeba přes ulici). Pak se divíte, že někdo začne vzhlížet k dělnické straně, nebo jiným podobným – já ne, dokonce jsem jim poslala peníze na ty jejich zraněné kamarády i když se všemi jejich programovými prohlášeními nesouhlasím, ale dokud se cikáni nebudou bát, nebude tady pořádek.
Není tady

Jsem rád, že jsem "mladej a do roku 89 jsem o cikánech nevěděl"..Dost si mě pobavila..
Není tady
Ota napsal(a):
Jsem rád, že jsem "mladej a do roku 89 jsem o cikánech nevěděl"..Dost si mě pobavila..
No nevěděl, ale nebylo to takové. Já dělala v západních Čechán na statku účetní, takže vím o čem mluvím. Je fakt, že po výplatě vždycky technik objížděl rodiny a budil je do práce, protože když dostali v měsíci 3x áčko tak nedostali rodinné přídavky a to pak zase postihovalo nás, protože chodili a chtěli zálohy a byli ukřivděni. Takhle jsme to museli dělat, ale to co je dneska, to je teda horror.
Není tady

Jasně, že to nebylo tolik vidět. Teď máme tu demokracii a politici se jich bojej, čím dál, tím víc.
Není tady
Dneska je totiž hrozně měkký sociální systém, navíc dávky podle počtu dětí a to je základní chyba. Nad dvě děti bych nedával ani korunu. Jestli chce někdo mít šest dětí, ať je má, ale ať si je živí sám bez státní pomoci. Minimálně by se některé skupiny přestaly množit.
Kamarád to s cikány vyřešil po svém. S jedním měl menší incident a skoro ho přerazil vejpůl. Od té doby ho cikáni zdraví už zdálky, otevírají mu dveře a chodí se ptát, jestli něco nepotřebuje. Síla na ně totiž platí, cikáni jsou silní jen v tlupách, když mají přesilu.
Není tady

Jedna pozitivní zpráva, kéž by to mysleli doopravdy..
http://www.novinky.cz/clanek/154905-zru … miera.html
Není tady
Ota napsal(a):
Jedna pozitivní zpráva, kéž by to mysleli doopravdy..
No, byla by to ovsem opet poradna mezinarodni ostuda.. Tohle je normalni vydirani..
Není tady
tak do 89 roku jsme o cikánech nevěděli
No jasně - když se servali v hospodě se šífákama, vlítly tam uniformy, srovnaly to na jednu hromadu, ty drzejší si odvezly - a byl klid, protože si nikdo nestěžoval, že dostal přes hubu z rasistických důvodů. Když "z rodinných důvodů" nedorazili do práce, většinou si to bez keců nadělali, protože věděli, že jim hrozí basa, s posíláním děcek do školy to samé. Jenže povahou a stoletími naučeni hledat tu nejlepší a nejjednodušší cestu bystře objevili, že lidská práva a rasismus jsou jednak způsob jak nedělat a mít, druhak bič na všechny, kteří by jim v tom pohodlném životě chtěli bránit.
Není tady
Já nevím o čem se bavíme? Jakej rasismus, jaké výsadní práva pro (dodejte si sami) pokud čtu dobře tak "Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení."
Tedy nemaká vyhodit ten (arab) či ta (živovka), černá či žlutá, nežije jak okolí, tak vystěhovat odvést do polí.
Není tady
http://www.novinky.cz/clanek/154918-det … licii.html
Sice v článku není zmínka o Rómech, ale každý si domyslí, která skupina lidí nejčastěji u nás onemocní žloutenkou a která si dovolí to. co je popsáno. Diskuze k článku je zablokovaná!!!!
Tady u toho článku diskuze vůbec nebyla umožněna!!!
Vláda se bojí jakýkoliv krok proti Cikánům, ti už si dávno diktují a společnost skáče, tak jak Cikáni pískají.
Není tady
Iveto, u druhého z uvedených článků jsem hned z nadpisu usoudila, co asi každému, kdo má nějakou zkušenost s našimi spoluobčany nutně muselo ihned projít hlavou :
kdyby tak chtěli svou výhružku skutečně dotáhnout do zdárného konce... to by bylo !!!
éto paradoxy.... 
No a já si myslím, že dokud se bude říkat a psát "cikáni tohle" a "romové onohle" tak se budeme motat v začarovaným kruhu
Prostě občan XY tohle a občan ZX onohle.
Mně osobně nezajímá, jestli je bílej, černej, nebo zeleně puntikatej.
Zajímá mě, jestli se s ním dá vyjít, nebo ne, jestli páše lumpárny a když - tak jestli nebezpečný.....takové věci mě zajímají.
Není tady
Iveta X napsal(a):
http://www.novinky.cz/clanek/154918-deti-se-zloutenkou-demoluji-nemocnici-lekari-zavolali-policii.html
Sice v článku není zmínka o Rómech, ale každý si domyslí, která skupina lidí nejčastěji u nás onemocní žloutenkou a která si dovolí to. co je popsáno. Diskuze k článku je zablokovaná!!!!
Jó ... tak v těchto případech platí "Herodes - to byl král!" 
Přečteno na netu.
Choceňští Romové si stěžují, že mají doma zimu,
a že město musí ze zákona svým občanům zajistit teplo.
Na otázku redaktora: "Proč jim netopíte?" odpověděl starosta:
"Pane redaktore, když pominu to, že za teplo neplatí,
tak Vám musím sdělit, že jim netopíme proto,
že se jim ve spánku v letních měsících ztratily radiátory!"
Není tady
Petr100 napsal(a):
Přečteno na netu.
Choceňští Romové si stěžují, že mají doma zimu,
a že město musí ze zákona svým občanům zajistit teplo.
Na otázku redaktora: "Proč jim netopíte?" odpověděl starosta:
"Pane redaktore, když pominu to, že za teplo neplatí,
tak Vám musím sdělit, že jim netopíme proto,
že se jim ve spánku v letních měsících ztratily radiátory!"
Jj. Míra je srandista
))
Není tady
Co si děláte hlavu, nedělejte nic nebo naopak jen to nejlepší jak říká pán starosta v Chocni. Dle jejich sdělení, pokud budeme do nich vandorovat, pak vyhlásí exodus. Ať i jinde poznají jak chutná Róm.
Není tady
Ach jo,já je nenávidím stejně jako 99 a půl procenta obyvatel
.Když se mluví o nějakém řešení tak mně napadá jediné řešení romské otázky-to at' si každý domyslí sám jak to myslím
.Policie at' nezasahuje a je to.Myslím že za pár let budeme my menšina a co potom?Průměrná bílá rodina ma za život dejme tomu 2 děti,a ta cigánská rodina???

Není tady
Pisatel napsal(a):
Co si děláte hlavu, nedělejte nic nebo naopak jen to nejlepší jak říká pán starosta v Chocni. Dle jejich sdělení, pokud budeme do nich vandorovat, pak vyhlásí exodus. Ať i jinde poznají jak chutná Róm.
A vsad' se že exodus nebude do Rumunska nebo Indie
ale tam kde budou mít dobré dávky.

Není tady