Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 17. 11. 2008 15:42

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Re: Pomáhate druhým ľuďom?

Malý dodatek: dovezeš košík krásných jablek a slyšíš...JEŽÍŠI ZASE OD NĚKOHO JABLKA...CO S TÍM BUDEME DĚLAT?
                      řekneš přijďte si natrhat hrušky a slyšíš...KDYŽ MY POŘÁD NEMÁME ČAS...
                      požádáš...prosímtě, matka mi přijde z nemocnice, můžu jít dřív....A DOZVÍŠ SE TY ZASE NĚCO POTŘEBUJEŠ?
                      zeptáš se blízkého příbuzného, zda by měl možnost oplatit Ti stejnou službou, jako jsi prokázal před lety ty jemu....A NEJDE TO
                      za velkou pomoc vzdálené příbuzné dostaneš dárek a zjistíš, že jej dostala celá rodina, ALE ONI NIC NEUDĚLALI

Prostě uznávám, že duzí jsou jenom lidi a nestíhají pro mě udělat zlomek toho, co já udělala pro ně ALE AŤ TEDY PO MNĚ ONI NIC NECHTĚJÍ TAKY

Není tady

#52 17. 11. 2008 15:46

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Ale jasně že uznávám, že jsem to dělala nezištně...ALE NEMOHLI BY TI OSTATNÍ ASPOŇ JEDNOU JEDINKRÁT UDĚLAT NĚCO PRO MĚ, KDYŽ TO TAK POTŘEBUJU A NA ROZDÍL OD NICH ČEKÁM DLOUHO, AŽ MI TO NABÍDNOU A NA ŽÁDOST SE DOČKÁM ODMÍTNUTÍ...?

A stejně co jsem udělala, udělala jsem fakt ráda...No a teď jsem takovej malej sobec. A jsem jím taky docela ráda. Umím si to vychutnat stejně jako tu roli hodné holky pro všechno...!

Není tady

#53 17. 11. 2008 16:17

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

Ronja napsal(a):

Oxi to naštve..já bych mohla povídat...jak jsem "pomáhala" - ale sama bych se musela stydět, protože u mě to byla fakt pitomost a dobře mi tak, že jsem dopadla jak jsem dopadla. Někdy se to dá odhadnout předem - a někdy nedá. A je škoda kvůli špatné zkušenosti přestat pomáhat úplně...jenom se člověk naučí být opatrný.

Tak nějak bych se popsala i já...ale začínám na sobě pracovat big_smile

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#54 17. 11. 2008 16:20

Natálie
♥♥♥♥♥--
Místo: Severní Čechy

mashanka napsal(a):

Já jsem ostatním lidem pomohla nejvíc tím, že jsem řádně vychovala svého potomka, takže je neokrade v tramvaji, ani je nezabije pro pár stovek někde v podchodu. A ze svých  dětí bude jednou vychovávat dál slušné lidi - myslím, že to je dost. Kdyby to tak dělal každý, žádné děcáky by nebyly

tummenupp

Změna přichází pomalu.
Paul McCartney

Není tady

#55 17. 11. 2008 17:02

majkafa
Host

Anjika napsal(a):

A odkiaľ mám vziať peniaze, Ved len 1izbový byt v Blave stojí 2 a pol miliona! A okrem toho mám veľký strach, že napríklad o niekoľko rokov napríklad stratím zamestnanie alebo ochoriem a nebudem mať peniaze na splácanie hypotéky. Dá sa síce poistiť v banke proti tomu, ale v dnešnej dobe som už opatrná.

Taky si myslím, že bys měla především nejdříve pomoct sobě a tím nejvíc pomůžeš ostatním. smile

#56 17. 11. 2008 17:14

Anjika
♥♥♥♥♥--

Na samostatné bývanie nemám peniaze a mám veľký strach zo splácania hypotéky

Není tady

#57 17. 11. 2008 19:46

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

samostatné bývanie neznamená jej vlastnit. Co takhle začít v podnájmu? yikes Asi my všichni tady jsme dostali luxusní byty od rodičů nebo shůry

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#58 17. 11. 2008 19:57

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Jeden cas jsem "pomahala" jako diva. Problem byl v tom, ze jsem pak zjistila, ze to vubec nebylo pomahani ale obycejne manipulovani a snaha zakryt a nezabyvat se vlastnimi problemy. Tak jsem pak dostala poradnyho facaka od zivota, bych se konecne probrala. A rekla bych, ze to funguje. Ted pomuzu velmi rada ale jen kdyz jsem o to pozadana, je to v mych moznostech a chce se mi. Vsechny tri podminky musi byt naraz.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#59 17. 11. 2008 20:06

Anjika
♥♥♥♥♥--

Prečo by som mala ísť bývať k niekomu cudziemu, keď bývam s rodičmi v 4izbovom byte?

Není tady

#60 17. 11. 2008 20:07

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Anjika napsal(a):

Být moje dcera, tak už letíš...

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#61 17. 11. 2008 20:16

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Anjika napsal(a):

Prečo by som mala ísť bývať k niekomu cudziemu, keď bývam s rodičmi v 4izbovom byte?

Tomu se rika osamostatneni.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#62 17. 11. 2008 20:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Anjika napsal(a):

To aj moje dcéry a zvládli to o 12 rokov mladšie od teba.....

Upravil(a) lupina montana (17. 11. 2008 20:20)

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#63 17. 11. 2008 20:27

Anjika
♥♥♥♥♥--

Byť Vaša dcéra, tak radšej odídem sama, lebo mám dojem, že by mi aj na ulici bolo leopšie ako s Vami v jednom byte.

Není tady

#64 17. 11. 2008 20:30

Anjika
♥♥♥♥♥--

A okrem toho prispievam na domácnosť finančne, tak čo!

Není tady

#65 17. 11. 2008 20:45

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

tak čo? Tak nič, sa dievča zlaté nečuduj, že sa pak cítiš, ako sa cítiš a hráš sa akurát so štěňaťom, lebo s velkým psom už by si to nezvládla.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#66 17. 11. 2008 21:10

Anjika
♥♥♥♥♥--

Nechápem a ani sa mi nechce rozmýšľať nad tvojou reakciou, idem ešte reagovať na jednu pracovnú ponuku...

Není tady

#67 17. 11. 2008 21:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Anjika napsal(a):

Byť Vaša dcéra, tak radšej odídem sama, lebo mám dojem, že by mi aj na ulici bolo leopšie ako s Vami v jednom byte.

A vice versa. Ale mne by si do takéhoto šraca nenarástla, neboj sa.... nemáš čo prispievať...máš byť sama za seba dumbom

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#68 17. 11. 2008 22:12

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Anjiko,
proč je vhodný ve 34 letech bydlet sama mimo byt rodičů?
Protože jsi už 16 let dospělá!!!
Dokud bydlíš u rodičů, tak si na dospělou jenom hraješ, ale ve skutečnosti se bojíš dospět... Protože dospělý člověk si dokáže zařídit vlastní bydlení, vyletí z hnízda... aby třeba za pár desítek let si vzal rodiče k sobě, pokud budou nemohoucí...
Ale určitě to není myšleno tak, že budeš celý život žít s rodiči.
Je potřeba abys převzala odpovědnost za svůj život a bydlení k tomu prostě patří.
Zatím umíš jenom bydlet s rodiči, a i když jim dáváš peníze - za prvé dáváš určitě míň, než by Tě stál podnájem - a za druhé, nevyzkoušíš si, jaké to je, žít na vlastní pěst.
V určitém smyslu jsi pořád dítě, které bydlí u rodičů. A vsadím se, že rodiče se k Tobě jako k dítěti pořád chovají - proč taky ne, jsi jejich dítě a i když jsi "dospělá" (fyzicky), tak nejsi schopná se o sebe sama postarat (minimálně co se týká bydlení).
Takovým lidem, když jsou to chlapi, se říká "mamánci" - chtěla bys 34-letého chlapa, který by pořád žil u maminky? Nevím jak se říká ženským, který v tomhle věku žijí s rodiči a nemají k tomu SKUTEČNĚ pádný důvod (strach z hypotéky tím důvodem fakt není), ale myslím, že společnost na takové ženské nahlíží stejně jako na mamánky.

Není tady

#69 17. 11. 2008 22:14

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

... jinak si najdi vlákno, kde jsme psali, jak jsme se odstěhovali od rodičů... je to hodně poučné a uvidíš, že většina příspěvků je typu "od rodičů jsme nic nedostali, dlouho jsme bydleli po podnájmech a ubytovnách a pak jsme se upsali na hypotéku do důchodu a to jenom na garsonku" - teda aspoň u mě to tak bylo.

Tady je to vlákno, pro Tebe povinná četba:
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?pi … 3#p1655173 vissla

A pak napiš, do tohohle vlákna nebo jinam, co všechno jsi pro získání vlastního bydlení od ukončení školy udělala Ty...

Upravil(a) Martinka1 (17. 11. 2008 22:17)

Není tady

#70 17. 11. 2008 22:33

lindaB
♥♥♥♥♥♥-

PavlaH napsal(a):

samostatné bývanie neznamená jej vlastnit. Co takhle začít v podnájmu? yikes Asi my všichni tady jsme dostali luxusní byty od rodičů nebo shůry

co tebe tak rozčiluje na tom, kde Anjika bydlí..to je věc její a jejích rodičů, ne tvoje

Upravil(a) lindaB (17. 11. 2008 22:40)

Není tady

#71 17. 11. 2008 22:54

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Mě to připadá moc zajímavý, jak to z Anjiky vylezlo. Spousta z nás tu na jejích vláknech valila oči a nemohla uvěřit, že takhle uvažuje nebo reaguje dospělá ženská - a vidíte, ukázalo se, že dospělá opravdu není.

V tomhle světle ty její výlevy nad kamarádem, který jí dluží 500,- a nad tím, co kdo kde a jak řekla a co ona mu na to řekla - prostě dávají smysl. Jasně že řeší tohle, když dospělé starosti nemá a tím pádem do ničeho jiného nedorostla. Přesně ty starosti, co mají puboši - taky velezávažné trable až na půdu. Kdyby měla anjika na krku hypotéku, starost o domácnost atd, asi by tohle všechno neřešila.

Mě je fuk kde bydlí, když to vyhovuje jí i rodičům, Anijka očiidně nic řešit nechce, tak proč bychom se my za ni měli zalamovat? Jenom mi to konečně dává trochu smysl a už si Anjiku dokážu dosadit do nějakého vzorce. Do toho pro dospělé ženy prostě nezapadala - zdá se že oprávněně.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#72 17. 11. 2008 23:10

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Máš pravdu, teď to konečně všechno do sebe zapadá... :-)

Není tady

#73 18. 11. 2008 0:29

mashanka
Zablokovaný

Anjika napsal(a):

Čo sa týka tých detí z domovov - v roku 1997 som bola na Vianočnej akcii Úsmev ako dar. Bol tam jeden 18 ročný chlapec z reedukačného ústavu. Bol celkom sympatický a pekný. A veľmi ma zarazili jeho slová, že v polepšovni sa cíti omnoho lepšie ako doma. Žiaľ, takýchto detí a mladých ľudí je medzi nami viacej. :-( A najhoršie je, keď vyjdú z domova a nikoho nemajú a skončia ako bezdomovci. Ja sama nemám na byt, žijem s rodičmi. Ale keby som bola milionárka, určite postavím ubytovňu pre takýchto odchovancov.

Daleko víc hladovému pomůžeš, když ho naučíš lovit, než,když mu dáš maso

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#74 18. 11. 2008 6:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Anjiko, pomáhám. Ale
a) nemám potřebu to kdekoli ventilovat, abych byla buď chválená, jak jsem úžasná, nebo litovaná, když se "ti ostatní" na mě vykašlou,
b) nepomáhám a tvrdohlavě se nevnucuju tam, kde o moji pomoc nestojí

Ronjo, pravda, puberťáci mají tendenci vyrobit "velezávažné trable" z každé prkotiny - ale většina jich z toho díkybohu včas vyroste [img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[img]. Přivedlas mě na příšernou myšlenku, jak by to vypadalo, kdyby nevyrostli - jen si to představ...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#75 18. 11. 2008 7:54

Jitka8
♥♥♥♥---
Místo: okolí Zlína

mashanka napsal(a):

Já jsem ostatním lidem pomohla nejvíc tím, že jsem řádně vychovala svého potomka, takže je neokrade v tramvaji, ani je nezabije pro pár stovek někde v podchodu. A ze svých  dětí bude jednou vychovávat dál slušné lidi - myslím, že to je dost. Kdyby to tak dělal každý, žádné děcáky by nebyly

Mashanko,většina rodičů vychovává děti,aby z nich byly slušní lidi.Ale to je vše,co pro to můžou udělat a jistotu,že nic neprovedou,nemáš nikdy

Na světě je krásně.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí