|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
ja som ešte v nemocnici neležala...a tajgr má veľmi pekný obrázok pri svojom príspevku
Není tady
Nečetla jsem jiná vlákna Anjiky,ale podle tohoto příspěvku jsem nějak nepostřehla že by to nějak troubila do světa,jen napsala co dělá a komu,nebo něco je jinak
?

Není tady
Hm, já ráda pomáhám tak, aby si druzí dokázali pomoci sami. Třeba jen prostřednictvím vlastního pohledu na věc. A je mi úplně ukradené, jestli si to ten dotyčný přebere, nebo to zahodí. A už vůbec mě nezajímá, jak žije dál.
Není tady
Tajgr je to trochu jinak, pokud budeš mít sílu vyhledat si všechna vlákna od autora Anjika....
Není tady
Ronja napsal(a):
No ano, pomáhám, ale nemám potřebu to troubit do světa. Komu pomohu a jak - to je jen mezi mnou a jím.
Ale ráda roztroubím do světa, jak jiní pomáhají měKdyž jsem ležela dva měsíce v nemocnici, z toho prvních 6 týdnů na JIP, střídali se u mě kamarádi jako na běžícím pásu. Nosili mi knížky, polštáře, kytky, muziku, jeden mi nám dokonce přinesl malou TV. Když už mi pak bylo líp a pohybovatelně, děsně jsme se vyblbli, každý den jsem s někým hrála pexeso nebo něco...sestřičky na JIP nechápali, tak veselo tam prý nemívají. Mí přátelé jsou moje zlatíčka
, stálo je to strašně moc času, ale díky nim to naoknec bylo spíš jako rekreační pobyt...z legrace říkám, že nikdy potom už jsem své kamarády tak často nevídala
to je hezký
Není tady
Anjika ... ja som jednej babinetke pred takmer rokom pozical notebook mojej dcery (jedna z mnohych idiotskych veci, ktore som urobil) - dodnes ho nevratila.
Ked nechces, aby ta ludia (s/o)klamali - nedaj im sancu.
Ked nepozicias nemaju sancu nevratit ti.
A ked niekoho, kto nabieha do puberty, alebo sa uz od nej nechava mlatit a navyse zije v decaku nazyvas stenatom nediv sa, ze je k tebe drzy a neznesitelny. Mozno by si to pochopila keby si zila v decaku a okolo teba by obiahal nejaky pako a cechral si na tebe svoje ego a lestil trnovu korunu ...
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Oxi máš sem to jméno babinetky lupnout, ať si ta kráva trhne ostudu 

a zbytek 
Není tady
ja mám rada šteniatka, sú milé, takže to nebola urážka, ale naopak
Není tady
Anjiko, co pro tebe znamená štěně?
Není tady
Anjika napsal(a):
ja mám rada šteniatka, sú milé, takže to nebola urážka, ale naopak
Hmmm, ja som z toho citil povysenost "velkeho blbeho dospelaka".
Ppavlaa, uz sem nechodi ... a jej hanba mojej dcere notebook nevrati. A ani mne doveru v ... U mna je to uboziacka ... pozicala si na par dni aj FABku (tu tiez vratila
) a chcela si pozicat aj na letenku k sestre ...
Upravil(a) Oxi (16. 11. 2008 21:52)
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Oxi, ty přitahuješ samý zoufalce a lháře
zkus nebýt tak akční a všem pomáhat 
Není tady
Oxi to naštve..já bych mohla povídat...jak jsem "pomáhala" - ale sama bych se musela stydět, protože u mě to byla fakt pitomost a dobře mi tak, že jsem dopadla jak jsem dopadla. Někdy se to dá odhadnout předem - a někdy nedá. A je škoda kvůli špatné zkušenosti přestat pomáhat úplně...jenom se člověk naučí být opatrný.
Není tady
u oxiho to není jediná špatná zkušenost, to se pak pomáhá dost blbě 
Není tady
Já se taky nepoučila hned napoprvé...vlastně jsem se ještě nepoučila úplně a ani nevím, jestli chci. V tomhle asi ne...radši dvakrát naletím než jednou nepomoct někomu, kdo to opravdu potřeboval. Mě je to na Oxim sympatické 
Není tady
fakt ? mě když to povídal, tak jsem si říkala, že je už snad blbej 
Není tady
Když mě někdo poprosí a hodí se mi to, tak pomůžu.
A taky pomáhám hodně sama sobě, takže nezatěžuju sociální vazby 
Není tady
lupi, já se z tebe jednou potento, ty sociální vazbo 
Není tady
Jo..jo...pomáhala jsem....už ale ne.Ani korumu mnou vydělanou nikomu nedám...???!!! ..už ne...!
Když jsem začala podnikat/1991/,tak jsem dávala ..a také mně to moc a moc těšilo....než jsem zjistila,že děti z dětského domova neužívají nic a rozebrali si to "tety"/Video,televize,kazeťáky/.Když jsem podporovala místní sportovní klub .Peníze na socialní zařízení,brankové sítě,míče,dresy a do soutěží jsem posílala,poměrně drahé ceny,pak jsem zjistila,že peníze prochlastali na nějakých sezeních a upláceli rozhodčích ap,Ceny mnou zakoupené si nechali a vítězové dostávali něco,co zbylo někomu doma...no...hnus.Měla jsem hodně kamarádů a známých.Třeba jsem je potkávala denně...ale jen jsem někomu něco půjčila /peníze/...jako by začal chodit jinudy než obvykle....prostě nikomu njen tak...ani korunu..Radši bych si vzala třeba k sobě nějaké dítě a starala se o něj,než poslat peníze.Štve mně,když si koupím jogurt a tam čtu,že koupením tohoto výrobku něco sponzoruji.... /třeba prodavačky v mých krámech....kradly a kradly,klidně by vás nechaly zkrachovat /....klidně bych mohla psát další skutečnosti,co mně dovedlo k tomuto mému postoj...i také mně dovedli až na psychiatrii....tak se se mně stal sobeček a můžu vám říct,že mi je lépe.Žádnou příležitost k mému zklamaní už nikomu nedávám.
Z útulku jsem si vzala tři pejky postupně v r.91 Rexíka,r.93 Žolíka a r.99 Britany,,už mám jen dva a jsou to moje zlatíčka.
Upravil(a) Britana (17. 11. 2008 8:33)
Není tady

Já jsem ostatním lidem pomohla nejvíc tím, že jsem řádně vychovala svého potomka, takže je neokrade v tramvaji, ani je nezabije pro pár stovek někde v podchodu. A ze svých dětí bude jednou vychovávat dál slušné lidi - myslím, že to je dost. Kdyby to tak dělal každý, žádné děcáky by nebyly
Není tady
Čo sa týka tých detí z domovov - v roku 1997 som bola na Vianočnej akcii Úsmev ako dar. Bol tam jeden 18 ročný chlapec z reedukačného ústavu. Bol celkom sympatický a pekný. A veľmi ma zarazili jeho slová, že v polepšovni sa cíti omnoho lepšie ako doma. Žiaľ, takýchto detí a mladých ľudí je medzi nami viacej. :-( A najhoršie je, keď vyjdú z domova a nikoho nemajú a skončia ako bezdomovci. Ja sama nemám na byt, žijem s rodičmi. Ale keby som bola milionárka, určite postavím ubytovňu pre takýchto odchovancov.
Není tady
Anjika napsal(a):
Čo sa týka tých detí z domovov - v roku 1997 som bola na Vianočnej akcii Úsmev ako dar. Bol tam jeden 18 ročný chlapec z reedukačného ústavu. Bol celkom sympatický a pekný. A veľmi ma zarazili jeho slová, že v polepšovni sa cíti omnoho lepšie ako doma. Žiaľ, takýchto detí a mladých ľudí je medzi nami viacej. :-( A najhoršie je, keď vyjdú z domova a nikoho nemajú a skončia ako bezdomovci. Ja sama nemám na byt, žijem s rodičmi. Ale keby som bola milionárka, určite postavím ubytovňu pre takýchto odchovancov.
Ve 34 letech?
Možná místo pomáhání ostatním, by sis měla pořídit svoje bydlení.
Není tady
A odkiaľ mám vziať peniaze, Ved len 1izbový byt v Blave stojí 2 a pol miliona! A okrem toho mám veľký strach, že napríklad o niekoľko rokov napríklad stratím zamestnanie alebo ochoriem a nebudem mať peniaze na splácanie hypotéky. Dá sa síce poistiť v banke proti tomu, ale v dnešnej dobe som už opatrná.
Není tady
Ano, vždycky jsem byla ochotná pomoci a také pomáhala, co mi síly stačily. Pomocí myslím to, co nabídne člověk sám, když vidí, že druhý potřebuje. Myslím tím darování miminkovských věcí po dětech, obnošených slušných věcí potřebným, koupi sr¨díčka, kytičky,bílé pastelky na ulici, dala jsem na gama nůž a co já vím, na co se tak obvykle dávalo, větší péči rodičům, když sourozenec nemá čas či zájem, více péče příbuznému, který zůstal sám a neumí si uvařit, známé po úrazu, v práci jsem udělala více, než ostatní a ani o tom nemluvila, zastavili jsme a svezli člověka s těžkou taškou, kterého jsme znali od vidění, nabídli sousedům výpěstky a nechtěli za to nic....zkrátka...došla jsem jednou až na určitou mez, kdy jsem zjistila, že čím více táhnu, tím více je na mě nakládáno a považuje se to za samozřejmé. A že bohužel pro mě z dotyčných, když to skutečně potřebuju, nehne nikdo prstem. Ne že se nenabídne, ale že nevyhoví žádosti...zřejmě proto, abych nepotřebovala něco pořád. A že já když řeknu, nemůžu, nestihnu NEBO SNAD DOKONCE JSEM UNAVENÁ A NECHCE SE MI, najednou tu jsou mě narážky, postihy, najednou jsem já ta nejhorší. A tak jsem se zdravě probrala a řekla si...a dost. On je opravdu rozdíl mezi zneužíváním druhého a pomocí bližnímu. Uznávám, že jsou mezi námi nezištní samaritáni, kteří berou sebeobětování....nevdám se a posloužím rodičům....já to mít nemusím...já se bez toho obejdu....jen si to volno vezmi...ač již padám na ústa, odsloužím to....Bane. I téměř svatá trpělivost má své hranice a meze.
Není tady