|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Zdravím všetkých prítomných, tak a som tu znova.
Chcem sa spýtať, či aj vy pomáhate ľuďom, ktorí sú na tom horšie ako vy alebo či pomáhate zvieratám. Ja som pred niekoľkými rokmi chodievala do decáku v Bernolákove, teraz chodiuevam do jedného decáku v Blave za jednou dievčinou - doučujem ju nemčinu - a vraj ide na dvojmesačnú stáž do rakúskych Álp, čo mam potešilo. Učí sa za kuchárku. Tiež prekladám články pre dobrovoľnícku organizáciu z angliny o dawnovom syndróme, autizme. Každý mesiac si kúpim časopis Nota bene a osobne sa mi páči omnoho viac ako napríklad časopis Markíza, Báječná žena a iné.... Tiež občas zájdem za psíklmi do útulku. A pred vchodom na ulici bývajú tri mačičky sestričky, tie som dala sterilizovať - jedna pani z organizácie mačky sos prispela polovicou sumy, čiže ma to vyšlo na tri litre, jedna micka je zaičkovaná, s otcom sme im spravili domček na zimu. Inak priznám sa, že v tej mojej pomoci je aj trochu sebectva. Lebo z toho, že som napríklad do Bernolákova nosievala ovocie a cukríky, nemali potešenie len decká. Aj ja som z toho mala radosť. Len žiaľ, našli sa tam aj také, čo ma naštvali. Napríklad som mala v obľube jedného chlapca, ktorého som spoznala ako 12ročné šťeňa
ešte keď bol na Trnávke a potom keď mal 17, tak začal byť drzý a neznesiteľný.
A o ďalšom som sa dozvedela, že vo veku 15 rokov sa dopustil znásilnenia. Je to hrozné, keď takú ohavnú činnosť vykoná niekto, koho ste osobne poznali. 
Není tady
Ajéje, nezmar a spasitelka světa a nespasitelka sebe sama zase tady.
Ja pomáham. Ale nemám potrebu vykrikovať to do sveta.
Nerobím to preto, aby to všetci vedeli, ale preto, že chcem.
Upravil(a) majkafa (16. 11. 2008 18:40)
Zase útočíte? Ja som len bola zvedavá, ako pomáhajú ostatní a nepísala som to sem preto, aby zase niekto ma tu urážal, to si vyprosujem. Urážajte si niekoho iného, ja mám vašich invektív už po krk. V tomto mojom úvodnom príspevku sa neťažujem, tak čo do šľaka vyrývate!
Není tady
Anjiko, máš svatozář, asi. co chceš víc slyšet ?
Není tady
ještě jsou mi z duše po*ná vlákna Anjiky Spasitelové 
Není tady
Sakra mělo to být vedle 
Není tady
Anjika napsal(a):
Len žiaľ, našli sa tam aj také, čo ma naštvali. Napríklad som mala v obľube jedného chlapca, ktorého som spoznala ako 12ročné šťeňa
ešte keď bol na Trnávke a potom keď mal 17, tak začal byť drzý a neznesiteľný.
A o ďalšom som sa dozvedela, že vo veku 15 rokov sa dopustil znásilnenia. Je to hrozné, keď takú ohavnú činnosť vykoná niekto, koho ste osobne poznali.
Tomuto hovoríš, že si len chcela vedieť, ako pomáhajú ostatní? A že sa nesťažuješ? 
Upravil(a) majkafa (16. 11. 2008 19:45)

a proč na to teda reagujete, když Vám ta holka leze na nerv?

Není tady
Já proto, že chci. 
já taky proto, že chci 
Ne kecám já to fakt chtěla napsat do vlákna, co je vám z duše po*né a jestli chceš vědět proč, tak proto, že je mi to z duše po*né 
Není tady

majkafa napsal(a):
Já proto, že chci.
Tak když Ti to dělá dobře... proč ne...

Není tady

chacira napsal(a):
já taky proto, že chci
Ne kecám já to fakt chtěla napsat do vlákna, co je vám z duše po*né a jestli chceš vědět proč, tak proto, že je mi to z duše po*né
ještě že tam není vlákno, KDO je Vám z duše po*ný...

Není tady
O.d.p.o.r.n.í nejsou lidé. Nikdo z nás není dobrý ani zlý. Dobré nebo nedobré jsou POUZE naše činy. 
Upravil(a) majkafa (16. 11. 2008 20:00)

majkafa napsal(a):
O.d.p.o.r.n.í nejsou lidé. Nikdo z nás není dobrý ani zlý. Dobré nebo nedobré jsou POUZE naše činy.
děkuji za poučku...

Není tady
Tak jsme si to vyříkaly
a abychom nebyly 
Tak Anjiko: pomáhám, tak nějak normálně, když někdo v mým okolí (myslím kamarády, rodinu atd.) potřebuje pomoci, pokud můžu pomůžu. Občas přispěji na ulici, když to po mně někdo chce, ale to je asi tak všechno. Jsem samoživitelka s malým synem, takže jsem ráda, když zaopatřím nás dva, jak finančně, tak časově.
A tobě se divím, že se na to n.e.v.y.s.e.re.š. 
Na druhou stranu, když tě to baví, tak je to fajn 
Není tady

chacira napsal(a):
Tak jsme si to vyříkaly
a abychom nebyly
Tak Anjiko: pomáhám, tak nějak normálně, když někdo v mým okolí (myslím kamarády, rodinu atd.) potřebuje pomoci, pokud můžu pomůžu. Občas přispěji na ulici, když to po mně někdo chce, ale to je asi tak všechno. Jsem samoživitelka s malým synem, takže jsem ráda, když zaopatřím nás dva, jak finančně, tak časově.
A tobě se divím, že se na to n.e.v.y.s.e.re.š.
Na druhou stranu, když tě to baví, tak je to fajn
Tak jsou mezi námi takové povahy...

Není tady
Já jí to přece neberu. Je prostě hrozně hodná holka, která chce pomáhat a křičet do světa, jak jsou lidi nevděční. Proto je mi divné, že se na to nevytento 
Toť vsjo 
Není tady

chacira napsal(a):
Já jí to přece neberu. Je prostě hrozně hodná holka, která chce pomáhat a křičet do světa, jak jsou lidi nevděční. Proto je mi divné, že se na to nevytento
Toť vsjo
No protože asi očekává, že když ona něco... tak se to tak nějak... vrátí no...

Není tady
Mám dvě malé děti tak nemám na to čas,ale posílám dárcovské SMS.

Není tady
Tak to má blbý 
Upravil(a) chacira (16. 11. 2008 20:20)
Není tady
Anjiko,
ano, máš skutečně
. Myslím, že přesně tohle jsi chtěla ve skrytu duše slyšet. My ostatní nepomáháme nebo ne tolik, co ty.
Já reaguji proto, že tahle vychloubačnost je ještě pořád ve mně a nejsem s tím úplně srovnaná. Kdybych byla, tak nereaguji
. A protože to mám v sobě, tak přesně vím, o co Anjice jde
.
Není tady

kúpim si kúsok lásky
......
vyslúžim ....
a zase tá sebeláska 
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Pomáhat se má nezjištně, nemá se za to očekávat vděk. Pak to jde dle mého názoru naopak do "mínusu"

Není tady
No ano, pomáhám, ale nemám potřebu to troubit do světa. Komu pomohu a jak - to je jen mezi mnou a jím.
Ale ráda roztroubím do světa, jak jiní pomáhají mě
Když jsem ležela dva měsíce v nemocnici, z toho prvních 6 týdnů na JIP, střídali se u mě kamarádi jako na běžícím pásu. Nosili mi knížky, polštáře, kytky, muziku, jeden mi nám dokonce přinesl malou TV. Když už mi pak bylo líp a pohybovatelně, děsně jsme se vyblbli, každý den jsem s někým hrála pexeso nebo něco...sestřičky na JIP nechápali, tak veselo tam prý nemívají. Mí přátelé jsou moje zlatíčka
, stálo je to strašně moc času, ale díky nim to naoknec bylo spíš jako rekreační pobyt...z legrace říkám, že nikdy potom už jsem své kamarády tak často nevídala 
Není tady