29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Můj muž mi neustále zdůrazňuje, že se olej nevylévá do dřezu. Jednou za rok musí vyčistit odpady a nenávidí to. Mám to dle něho vylévat do nějaké nádoby a pak vyhodit - kam neřekl. Sdělte prosím jak to děláte vy. Ď
Není tady
Správně by jsi to měla slít do nádoby a odnést do sběrného dvora,kde už vědí jak s tímto naložit.Mám doma syna ekologa :-( .Takže poctivě slévám do plastové lahve.
Když je plná,odnesu ji z bytu.Kam, to si domyslíš že?Syn je přesvědčen že do sběrného dvora.:-)
Není tady
Růža napsal(a):
Můj muž mi neustále zdůrazňuje, že se olej nevylévá do dřezu. Jednou za rok musí vyčistit odpady a nenávidí to. Mám to dle něho vylévat do nějaké nádoby a pak vyhodit - kam neřekl. Sdělte prosím jak to děláte vy. Ď
není problém si ho přecedit a dát do kanystru(láhve) a když jedete kolem sběrného dvora tak ho tam dát do připravených kontejnérů.U nás v ostravě má OZO sběrné dvory kde mohou zadarmo obvatelé odložit nepotřebné věci ,ledničky,televize a pod.Já mám kolegu který pracuje s motrovou pilou a ten ho spotřebuje v motorové pile v lese.
To : Lada - kuchař. Vítám tě v našem fóru,a doufám že nám občas písneš
dobrý a rychlý recept! :-)
Není tady
ruzo, na panev naleju hoooooodne jaru, pak to zredim varici vodou a jede to do drezu. Fritak nepouzivam, ale drive jsem slevala olej do sklenicky a pak hazela do popelnice.
Není tady
A co, použít chemický čistič odpadů, my to vyzkoušeli a funguje znamenitě a pak odpady již nemusíme čistit.
Bláža..
Není tady
Blazo, jako nalit ho na tu panev misto jaru??? ....
Není tady
Já jsem z friťáku vychladlý olej nalívala do plastovky od minerálky a tak vyhodila, ale už jsem vyhodila i friťák... Z pánvičky to dělám taky s horkou vodou a jarem přímo do dřezu a za x let se nic neucpalo, občas zakoupím v drogerii louh v granulích, nasypu, zaleju horkou vodou a je pročištěný odpad. To samé udělám v koupelně na umyvadle a na vaně, rozpustí i zbytky mýdla, vlasy apod. Nikdy jsme za 30 let manželství nemuseli odšroubovávat sifon....
Není tady
Někdo ho slévá do kanystrů a když má auto na naftu, tak na něj jezdí.
No já nevím, zda dělám správně, ale když čistím friťák, tak dám do kyble půlku teplé vody, trochu jaru, doleju to tím olejem a venku to vyliju do nejbližšího kanálu. Ekologové by asi ze mě neměli velkou radost, že?
Není tady
Steličko.Neměli by tě rádi.A ještě by chtěli pokutu.Tak ať tě někdo nepřekvapí.
Raději do plastové lahve a popelnice.Jinak OK-upřímně jsem se zasmála.
Není tady
U nás se fritovací olej používá jenom jednou. Potom se slije do sklenice a používá se k normálnímu vaření. Fakt je, že fritujeme jen málo - tak jednou za 14 dní.
Stelička napsal(a):
No já nevím, zda dělám správně, ale když čistím friťák, tak dám do kyble půlku teplé vody, trochu jaru, doleju to tím olejem a venku to vyliju do nejbližšího kanálu. Ekologové by asi ze mě neměli velkou radost, že?
Copak ekologové, ale mně by se nechtělo pak čistit ještě ten kýbl!
Není tady
tak já jako obvykle samozdřejmě do odpadu. ještě že máme široké trubky , haha, protože čistit odpad, to mě manžel vynese v zubech, haha
Není tady
Steličko, Anko, někdy mám pocit, že ekologové vůbec nemají rádi lidi:-), tak ten olej už to nezvrátí ať ho leješ nebo neleješ do kanálu:-)
Upravil(a) Májajája (30. 1. 2006 19:28)
Není tady
MájaJáajo,
ha ha ha....
fritovací olej...
já jsem ho zatím- tedy ten použitý vylévala slepicím do jídla(žrádla) - protože bydlíme na vesnici...ale jelikž jsem slípky zlikvidovala, taky nevím kam s ním....My ho používáme dost často, takže je jetý, ... takže asi budu čekat na sběr vyjetého oleje,,,:-)))
Není tady
Já do pánvičky naleju trochu jaru a šup s tim do záchoda.... asi to taky nebude moc ekologický......
Není tady
Dělám to stejně jako M, zbytek tuku naleju do záchoda, přidám jar a tradáá...
Není tady
V paneláku jsem taky chodila s pánví na wc - jar a trochu teplé vody... Teď mám slepice a jak tak koukám, tak díky za ně....
Fakt lidi dáváte použitý olej do dieslu?
Není tady
Já tomu taky nevěřila.Ale jen do chvíle,kdy jsem zjistila ,že zápach po smažení,co byl cítit před domem,pochází z výfuku auta našeho souseda. A potvrdil mi že na olej opravdu jezdí.
Není tady
Jsem se ptala manžela (automechanika) a ten taky říkal, že lidi, když je nějaká akce s olejem v obchodě, tak si ho kupují a běžně ho do nádrže lijí.... No co já se tu ještě nedozvím....
Není tady
Použitý olej vyleju na uhlí, což není zrovna také moc ekologické.
Není tady
On se olej snad v přírodě rozloží.... nebo ne? Já doufám že ano.
Není tady
My jsme teď "ze vsi". Muž si olej střádá a pak jej smíchá s pilinami a nacpe to do pytlíků a topí s tím... Ve městě jsem to lila do záchodu.
Není tady
dobrý den, poptávám použítý olej. Brno a okolí, dle dohody, vše bezplatně, větší množství-odměna děkuji
Není tady