Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 16. 11. 2008 15:52

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Rovnováha ve vývoji polarit

jo, jo, asi to bude tak, jak řekla misa. A ostatní smile .
Dobro a zlo je tady jen jako westernové městečko. A Bůh (nebo osud karmy) jako maminka, která ti řekne, na kterou atrakci máš jít. Pokud to byla dobrá atrakce, tak jsi zažil dobro, pokud špatná atrakce, tak zlo.
Až si člověk díky mnoha atrakcím vyčistí karmu (vyroste), tak už na žádné atrakce chodit nebude a bude cítit harmonii. Pak se posuneš na další "level".
Já bych řekla, že fakt žijeme v MATRIXU.

Upravil(a) Tulipánka (16. 11. 2008 15:53)

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#27 17. 11. 2008 9:30

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Možná jen přestat životu přisuzovat hodnoty a "znamínka" a jen si s ním tak hrát wink

Btw. před asi rokem a kus mi jedná moudrá osůbka řekla něco v tom smyslu, že moc přemýšlení škodí tongue Ale jo, když si na to nepřijdem sami, tak to asi nemá tu hodnotu tonguetonguetongue

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#28 18. 11. 2008 16:09

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Misa II napsal(a):

Ahoj Poletuško hjarta , se omlouvám, že jsem lezu, nerozumím karmám a td..... Ale přiznám, že tvoje téma mě dostalo.
Já si to srovnala tak, že to co občas vidíme jako zlo - negativum , tak to tak vlastně vůbec nemusí být . A nevím jak to říct, ale ta snaha o dokonalé pozitivum, bez těch chyb, to já vidím jako negativum. Dokonalost neexistuje, kladná polarita vzrůstá a logicky s tím i ta negativní. Protože si ji uvědomuješ, vnímáš víc, tak jako tu kladnou - takže zas bude v rovnováze  ......  asi jsem zcela offtopic

Safra, Miš, copa tu děláš zrovna ty a ještě na takovým šíleným tématu big_smile

Moc hezky jsi to napsala, má to logiku. pussa

Není tady

#29 18. 11. 2008 16:14

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

Andromeda napsal(a):

Možná jen přestat životu přisuzovat hodnoty a "znamínka" a jen si s ním tak hrát wink

Btw. před asi rokem a kus mi jedná moudrá osůbka řekla něco v tom smyslu, že moc přemýšlení škodí tongue Ale jo, když si na to nepřijdem sami, tak to asi nemá tu hodnotu tonguetonguetongue

Andy, šak vím, prostě jen občas vystrčím růžky z ulitky, s dotazem, jestli ještě prší. Jinak je můj život velmi reálný a při zemi, jen mě to prostě napadlo.
Nejvíc mě na tom asi štve to, že se tyhle věci nedaj nikde zjistit, jak to opravdu je, tudíž uzavírám tuto lehce zbytečnou pseudofilosofickou diskuzi a půjdu pověsit prádlo.

Není tady

#30 18. 11. 2008 18:43

Nick3594
Host

Pol va. Ty už taky nelítáš wink? No to jsme to dopadly.... tongue

#31 18. 11. 2008 20:11

Kazalin
♥♥♥♥♥--
Místo: Olomouc

Andromeda napsal(a):

Opět jsi uhodila hřebík na hlavu big_smile To je ten přesný výraz, o těch znamínkách, co právě žiju. Pohrávání si s užíváním života. Čtu si, co mi chutná, pokud ne, odložím..

Let Your Soul Be Your Pilot...

Není tady

#32 19. 11. 2008 8:34

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

poletucha napsal(a):

Andy, šak vím, prostě jen občas vystrčím růžky z ulitky, s dotazem, jestli ještě prší. Jinak je můj život velmi reálný a při zemi, jen mě to prostě napadlo.
Nejvíc mě na tom asi štve to, že se tyhle věci nedaj nikde zjistit, jak to opravdu je, tudíž uzavírám tuto lehce zbytečnou pseudofilosofickou diskuzi a půjdu pověsit prádlo.

Pol, nevím, ale tohle mi vyznělo celkem pesimisticky..? va Řeknu ti jedno tajemství... Já jsem tenkrát tu osůbku neposlechla... tongue
A víš co, kdo umí přistávat, může aj lítat wink Ono někdy podívat se na věci zvrchu u za cenu, že možná budu posléze rýt nosem rodnou hroudu, mě za to stojí...

Ono to člověka většinou žene tak nějak samo přijít na některé věci. A mě to teda baví. A věci co baví by se dělat měly. Víš co, možná to je tak schválně, že je hodně věcí, které prostě nezjistíš na jisto. Ale ono je to jedno, stejně většinou tak nějak tušíš, kterým směrem se ubírají. Zas by pak byla nuda všechno prostě vědět hned, to by ses pak ochudila o to si na ně přijít podle sebe a podle svého "nejlepšího vědomí a svědomí" wink Pak by ti už zbylo fakt jen to prádlo a svíčková... tongue

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#33 19. 11. 2008 8:35

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kazalin napsal(a):

Opět jsi uhodila hřebík na hlavu big_smile To je ten přesný výraz, o těch znamínkách, co právě žiju. Pohrávání si s užíváním života. Čtu si, co mi chutná, pokud ne, odložím..

Ahoj Kazi, no já se spíš snažím takhle žít, i když mi často tuhne úsměv tongue

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#34 19. 11. 2008 10:27

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

pomněnka napsal(a):

Každá duše si asi potřebuje odžít svojí karmu....jednou jsi dole, podruhé nahoře. Jednou poznáme jak jsme milované a podruhé jak jsme nenáviděné, pak zase hýčkané a týrané. Pro každou duši podle toho jaké poznání už pochopila až dojde k plnému poznání a karma zaniká, protože už splnila své poslání.
Myslí, že to předchází tomu všemu jak píše Hir, Pan i Katafyge. A kam to poznání směřuje?....tak to se něchám za několik životů překvapit lol

tohle je pomněnko mému chápání, rozumu a vnímání světa nejbližší....hezky jsi to napsala.... smile
jednou je to tak jednou tak...tedy tím jednou myslím v jednom životě...líbín se mi to

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#35 19. 11. 2008 10:49

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

neřekl bych, že zdokonalujeme "zlo", spíš jej mnozí zvířili, tak jako by narostlo, ale s potupem času ona negace mizí.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#36 19. 11. 2008 12:45

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

hmm...vše zlé je k něčemu dobré smile...co je pro jednoho zlem, pro druhého je dobrem a naopak ... nedá se to oddělit, patří to k sobě a je to stále v rovnováze smile

Není tady

#37 19. 11. 2008 14:36

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

Andromeda napsal(a):

poletucha napsal(a):

Pol, nevím, ale tohle mi vyznělo celkem pesimisticky..? va Řeknu ti jedno tajemství... Já jsem tenkrát tu osůbku neposlechla... tongue
A víš co, kdo umí přistávat, může aj lítat wink Ono někdy podívat se na věci zvrchu u za cenu, že možná budu posléze rýt nosem rodnou hroudu, mě za to stojí...

Ono to člověka většinou žene tak nějak samo přijít na některé věci. A mě to teda baví. A věci co baví by se dělat měly. Víš co, možná to je tak schválně, že je hodně věcí, které prostě nezjistíš na jisto. Ale ono je to jedno, stejně většinou tak nějak tušíš, kterým směrem se ubírají. Zas by pak byla nuda všechno prostě vědět hned, to by ses pak ochudila o to si na ně přijít podle sebe a podle svého "nejlepšího vědomí a svědomí" wink Pak by ti už zbylo fakt jen to prádlo a svíčková... tongue

Proč pesimisticky? Je něco špatného na prádlu a svíčkové? smile

Andy, já mám teď prostě zase jen další fázi života. Přes léto jsem si prošla Tarotovou kartou Smrti, v září jsem byla nesmírně unavená, díky tady pár holkám jsem se nakonec od toho dna odlepila a teď je mi dobře. Mám chuť a sílu. Ale nechci se vracet ke stejným věcem, to by nemělo smysl. Docela jsem si to uvědomila i na této diskuzi. Vypadá to, že nelítám, že ryju nosem rodnou hroudu..... reálně to fakt tak je, ale ne obrazně. Pracuju na svém lánu zahrady, reju tam, přebírám šutry, učím se plevely(stejně jsou to všechno byliny), ....... kontakt s přírodou, kontakt se zemí... pak taky pracuju, starám se o děti a muže. Neznamená to, že nečtu nebo nepřemýšlím, spíš omakávám tu fyzickou podstatu. Je to prostě jen další fáze v mém životě a můžu říct, že je mi fakt dobře.
Hodně lidí mi zde napsalo svůj názor na můj dotaz, překvapila mě mile Adra i MíšaII, páč ty bych tu nečekala, příspěvky ostatních jsou hledáním podobným tomu mému. A jsem ráda, že tu nikdo netvrdí, tak takhle to je a ne jinak.
Byla jsem teď někdy na EFT. Byla jsem velmi překvapená, jak lidé co něco málo nastudují jsou si tak jistí, jak vehementně a agresivně ostatní přesvědčují o karmě, minulých životech....(já zamlada? big_smile ). Vznesla jsem jakýsi dotaz týkající se mého dítěte a z řad "studentů" šli erudované komentáře, že problém nemá dítě ale matka. Bohužel, uvedení nevymákli souvislosti, byli totiž moc chytří a hlavně moc rychlí. Ani nemusím říkat, že někteří pochopili, ale nastavená konfrontační atmosféra už celé duchovno poslala do háje. Proto si cením zdejších diskutujících, kteří jsou si vědomi, že nic není tak jisté a že vše nakonec může být úplně jinak.

Není tady

#38 19. 11. 2008 14:48

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

smile

Upravil(a) poletucha (19. 11. 2008 14:51)

Není tady

#39 19. 11. 2008 15:55

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pol, asi jsem nepřesně vyjádřila, přišlo mi to jako takové smutné povzdechnutí, možná nostalgie..? Prostě jen pocit, neřeš smile

Koukám, že ses našla v tom co právě děláš a je to fajn... Tak ať se daří wink Já se teď učím přistávat, nějak mě začaly bavit výzvy mého života. Snad to chvíli vydrží, někdy je to křeč, ale někde se začít prostě musí wink Btw. je fajn, že ses tu zase začala objevovat, fakt jsi mi tu chyběla hjarta

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#40 19. 11. 2008 20:53

Nick3594
Host

Já jsem také hodně přistála, ale stále věřím na karmu i minulé životy..... smile. Mmch na svém prckovi jasně vidím, jak moc jsme propojeni a jak nádherně lze spolu komunikovat v alfa hladinách.......

Pol, já prošla v létě a v době nedávné kartou Viselce a Smrti, na dně jsem se hrabala hodně dlouho, ale myslím, že už jsem se odrazila.... smile.

PS: nechceš mě naučit svíčkovou? Já ji neumím wink

#41 19. 11. 2008 22:22

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Viselec furt straší mě yikes To je špatně? va
Lvice šmudlo hledej.....na svíčkovou je tady někde celý specielní vlákno lol
Hele http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=9169

Upravil(a) lupina montana (19. 11. 2008 22:26)

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#42 20. 11. 2008 13:34

Nick3594
Host

Lupíš díky, na oplátku taky něco big_smile http://www.numerologie-tarot.websnadno.cz/VIESELEC.html

#43 30. 11. 2008 17:50

Kazalin
♥♥♥♥♥--

Zajímavý článek, jak je to s polaritami:
http://tajomstva.org/zahady-paranormaln … tni-skoly/

Není tady

#44 30. 11. 2008 18:23

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

tummenupp

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#45 30. 11. 2008 18:50

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Kazi, dost dobrý a poučný godlike

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#46 30. 11. 2008 19:47

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

Kazalin napsal(a):

Zajímavý článek, jak je to s polaritami:
http://tajomstva.org/zahady-paranormaln … tni-skoly/

to by mělo být spíš k tématu jak nepřemýšlet nad hovadinami a žít, ne?  wink bych měla přejmenovat vlákno tillfreds

aneb
...jak řekl André Van Lysebeth:
"Prozradil jsem vám už jméno svého oblíbeného gurua. Jmenuje se Jeho Svatost Mahárši Jógarádža Zdravý rozum ánandadží. Často se s ním radím, protože je dobrým rádcem. Málo lidí se na něj však obrací, bohužel, což je vlastnost skutečných guruů. Je to snad proto, že jeho rady jsou málokdy romantické nebo (což je horší) jsou zdarma?" (A. Van Lysebeth: Tantra, Argo, Praha 1995, str. 455).... převzato odkudsi

Upravil(a) poletucha (30. 11. 2008 19:48)

Není tady

#47 1. 12. 2008 20:23

anna-mary
♥♥-----

Zajímavé téma wink Znáte jak to funguje s obyčejnými váhami - těmi na řetízku, když do jedné misky praštíte?  Nejdřív se vychýlí jedna miska nahoru, druhá klesne dolů, misky se rozhoupou, vychylují se čím dál tím méně a pak se ustálí v naprosté rovnováze. A v životě to je také tak. Musíme ozkoušet všechno z obou polarit a pak se najít ve středu. Válka nebo diplomacie? Odpověď diplomatický boj atd. Ono ve skutečnosti dobro a zlo existuje jen v lidském světě, zvířátka ani duševní úroveň tento pojem nezná. Dát někomu facku je všeobecně považováno za zlý skutek, ale co když někomu ta facka zachrání život? Najednou z toho je dobrý skutek. A tak to je se vším.

Nejkrásnější a nejhlubší pocit jaký může člověk zažít je poznat tajemno.

Není tady

#48 1. 12. 2008 21:22

Kazalin
♥♥♥♥♥--

anna-mary napsal(a):

Zajímavé téma wink Znáte jak to funguje s obyčejnými váhami - těmi na řetízku, když do jedné misky praštíte?  Nejdřív se vychýlí jedna miska nahoru, druhá klesne dolů, misky se rozhoupou, vychylují se čím dál tím méně a pak se ustálí v naprosté rovnováze. A v životě to je také tak. Musíme ozkoušet všechno z obou polarit a pak se najít ve středu. Válka nebo diplomacie? Odpověď diplomatický boj atd. Ono ve skutečnosti dobro a zlo existuje jen v lidském světě, zvířátka ani duševní úroveň tento pojem nezná. Dát někomu facku je všeobecně považováno za zlý skutek, ale co když někomu ta facka zachrání život? Najednou z toho je dobrý skutek. A tak to je se vším.

jj, anmary, máš naprostou pravdu, jen je problém v tom, že mnohá společnost žije v předpojatosti katolicismu, jedu a přikázání ..pžedevším zákazů, které se vryly a tradičně zachovaly do všech detailů našeho současného života. Veškeré nynější zákony jsou postavené na mnoha a mnoha "přídavcích" k desateru, když staří "redaktoři" bible NEPOCHOPILI ten pravý význam slov, které autor použil. Takže... všechno je jinak.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí