Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 14. 11. 2008 19:00

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Rovnováha ve vývoji polarit

...před časem mě na toto téma přivedla nějaká věta Lupíny a stále o tom musím přemýšlet.

zákon rovnováhy a zákon akce a reakce.
Ve vesmíru tyto dva zákony bez vyjímky fungují, na tom se asi shodneme...

Tedy: pokud my všichni tu stoupáme ve vývoji, zlepšujeme se, jakoby se "prosvětlujeme", zpozitivňujeme, "odstraňujeme Ego", bla, bla,...
dle těchto dvou zákonů, protože existuje ve vesmíru rovnováha, tak úměrně tomu jak narůstá dokonalost a ta kladná polarita, by někde ve vesmíru měla narůstat a zdokonalovat se ta opačná, negativní polarita

Veškerý náš vývoj a snahy prospívají zároveň té opačné straně, zdokonalujeme "zlo"?
Pokud je to pravda, kde je smysl vývoje?

jaký na to máte názor?

Upravil(a) poletucha (14. 11. 2008 19:01)

Není tady

#2 14. 11. 2008 19:08

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Re: Rovnováha ve vývoji polarit

Tak to jsi mi dala brouka do hlavy...zase mám o čem přemýšlet.... big_smile

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#3 14. 11. 2008 19:28

katafyge
♥♥♥♥♥--

rozmýšľala som nad tým viackrát za život
   intuitívnu odpoveď pre seba, som našla len v skrytom význame -  vývoj

Upravil(a) katafyge (14. 11. 2008 19:30)

Není tady

#4 14. 11. 2008 19:33

Vanda
Host

Pol, co když je zrovna všeobecný deficit té kladné (někde negativní přebývá), a je potřeba ji vyrovnat....?

Upravil(a) Vanda (14. 11. 2008 19:33)

#5 14. 11. 2008 19:37

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

Vanda napsal(a):

Pol, co když je zrovna všeobecný deficit té kladné (někde negativní přebývá), a je potřeba ji vyrovnat....?

dle mého chápání je vše stále v rovnováze, když se rovnováha poruší, na základě akce a reakce dojde v okamžiku k vyrovnání.
Pokud my táhneme provaz nahoru stejná síla ho táhne dolů..

Není tady

#6 14. 11. 2008 19:39

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

poletucha napsal(a):

Vanda napsal(a):

dle mého chápání je vše stále v rovnováze, když se rovnováha poruší, na základě akce a reakce dojde v okamžiku k vyrovnání.
Pokud my táhneme provaz nahoru stejná síla ho táhne dolů..

To jo, ale pokud povolíš na jedné straně, tak i na druhé...

Není tady

#7 14. 11. 2008 19:52

Vanda
Host

Pol, ty teda umíš nasadit brouka do hlavy...to by vypadalo, že všechno je marnost....ale já jsem optimista, v tom bude jen nějaký háček. Pol, rovnováha je taky to, že co uděláš, se ti sečte a v nějaké podobě vrátí...ta akce a reakce. Že to negativní vlastně vytváříme, a vrací se ...když ho nevytváříme, není, nemá se co vracet...

#8 14. 11. 2008 20:06

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pol,
ahóóóój, ráda tě tu zase vidím smile

K tvé otázce - dnes jsem byla v jednom westernovém městečku.
Programoví manažeři tam vymýšlejí programy tak, aby se návštěvníci nejen pobavili, ale také něco nového dozvěděli a naučili. K tomu potřebují vytvořit na těch několika stovkách hektarů pozemků  příslušné podmínky a prostředí.
Návštěvník - především děti, které přijíždějí i na několika týdenní tábory -  přijede, pobaví se a něco se naučí, něco si vyzkouší - střílet z luku, zacházet s lasem, jezdit na koni, přežít v noci v lese, plést košíky, vyrábět keramiku.....

Když sezona skončí, v městečku se opravují opotřebované kulisy, vyrábějí nové, vymýšlejí se nové atrakce a programy, aby pro příští rok bylo stejně atraktivní a pokud možno ještě atraktivnější pro nové, ale i pro návštěvníky, kteří s pravidelně vracejí....

Co když je to na Zemi s tím zákonem akce a reakce  právě takhle?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#9 14. 11. 2008 20:09

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Já bych řekla, že zrovna v duchovním vývoji ta polarita být nemusí roll . Spíš bych řekla, že se posuneme na dalších schod a tam je situace dobra a zla trochu jiná, dle mého názoru tam budou menší váhy smile a na nich za zlo už ne ty nejhorší vlastnosti....
Těžko se mi to vyjadřuje.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#10 14. 11. 2008 20:21

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Když jsem se začetla, přišlo mi, jako by dobro a zlo bylo v jednom válci. DObro a zlo jako spojitá nádoba. A když je víc dobra ubývá zla, když je víc zla, ubývá dobra. Jako přetlačovaná, nikoli cukatůra. Znáte přece, ty hlasovací sloupce ano x ne , tak asi tak nějak.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#11 14. 11. 2008 21:04

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

přemýšlím nad vašimi odpověďmi, je mi jasné, že z našeho omezeného pohledu asi globální pravdu neuvidíme, natož pochopíme, přesto skládám střípky... z každé odpovědi něco, co vypadá jako vysvětlení.
Odpověď Pan mi zacvakává do úrovně mého současného poznání.... svět iluzí jako svět polarit
.... a pak JEDNOTA, bez polarit?
Je to asi jako v dětství, kdy největší zlo je, že nám sebral sousedovic Pepík kyblíček a jak rosteme, získáváme nadhled, tak nás dostává z rovnováhy jen stále těžší kalibr. Tedy čím vyspělejší jsme, tím větší "zlo" je třeba aby nás poučilo. Pak mi teda chybí ten můstek kdy to všechno splyne do Jednoty. Ale, odpouštím si to, nemusím vědět všechno, že jo.. smile

Díky díky, holky
sice si tím vším nejsem úplně jistá, ale je to zajímavé
jakkýkoliv další postřeh /reakce je vítána.

Upravil(a) poletucha (14. 11. 2008 21:05)

Není tady

#12 14. 11. 2008 21:14

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Pol, já na to samozřejmě nemám žádný důkazy, ale tak nějak vnitřně cítím, že dobro i zlo je výmysl nás lidí, je to jen něco z hmotného světa. No myslíš, že dokážeš jednoznačně poznat, co je zlo a co je dobro? V Tvůrcích křídel, kde se někdo ptá, proč Bůh nezasáhne, když jedna civilizace válcuje druhou, mě zaujala odpověď, že Bůh miluje své tvoření, tedy to, co stvořil. Neumím to pořádně podat, ale věřím, že jak se zjemňujeme (myslím vývoj mnoha životy), opouští nás i dobro a zlo. smile Rozumíš mi?

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#13 14. 11. 2008 21:51

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Pol, kdyz se tak divam na symbol yin~yang, vidim polarity v jednote.
A jak uz napsala Hani...taky me napadlo, kdo urcuje co je dobro, co zlo? Lidske naprogramovani, clony a filtry.

Není tady

#14 14. 11. 2008 22:09

katafyge
♥♥♥♥♥--

poletucha napsal(a):

logickejšie / logika je naozaj podstatná dumbom lol / mi príde skôr roztrieštenie - a teda že kmitáme statočne všetci yikes  lol  , nie je pochybnosť -  a  transformácia vo viac a pre nás zaujímavejších - nových jednôt, vývoj sa nevracia späť, stratil by význam

Není tady

#15 14. 11. 2008 22:34

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

poletucha napsal(a):

přemýšlím nad vašimi odpověďmi, je mi jasné, že z našeho omezeného pohledu asi globální pravdu neuvidíme, natož pochopíme, přesto skládám střípky... z každé odpovědi něco, co vypadá jako vysvětlení.
Odpověď Pan mi zacvakává do úrovně mého současného poznání.... svět iluzí jako svět polarit
Je to asi jako v dětství, kdy největší zlo je, že nám sebral sousedovic Pepík kyblíček a jak rosteme, získáváme nadhled, tak nás dostává z rovnováhy jen stále těžší kalibr. Tedy čím vyspělejší jsme, tím větší "zlo" je třeba aby nás poučilo. Pak mi teda chybí ten můstek kdy to všechno splyne do Jednoty. Ale, odpouštím si to, nemusím vědět všechno, že jo.. smile

Díky díky, holky
sice si tím vším nejsem úplně jistá, ale je to zajímavé
jakkýkoliv další postřeh /reakce je vítána.

Ahoj Pol.
Nevim jestli budu schopna popsat slovem neco takoveho.
Slunce a mesic. Slunce jako symbol Vecnosti-Svetla.Mesic jako symbol opacny.  V Jednote ,neni mesic,znamena to ze tam neni tma. V Jednote neni polarita,neni tam zlo.

Do Jednoty,bez polarit bytost vejde v okamziku, kdy uz zadne zlo nevidi. Tim mam na mysli neutvari si zlo v mysli,je vic a vic vedomy.
Protoze zlo je nevedomost. Nevedomost je odriznute Vedomi od Jednoty.
Nevedomost zpusobuje zatizeni a pokrivuje spravnost naseho jednani.Tim se ocitame stale v kruhu zakonu Karma.
Najit cestu jednat tak ze se Karma nezatizi.  Je to prace bdelosti , s Vedomim a uvedomovanim si souvislosti.  smile

Upravil(a) hirondel (14. 11. 2008 22:37)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#16 14. 11. 2008 22:40

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hani tummenupp
Cítím to stejně. Dobro x zlo je právě a jen program pro naše "westwernové městečko".
Na dovolču tam můžeš sice jezdit dlouho, ale jednoho dne tvůrcům programu dojde ( z tvého pohledu) invence a už tě ničím nepřekvapí, ani kdyby se na hlavu postavili wink
A ty prostě příště jedeš jinam stolt

Nu a Bůh je Tvůrce, nikoliv soudce či rozhodčí.

Upravil(a) Pandorraa (14. 11. 2008 22:42)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#17 14. 11. 2008 22:46

katafyge
♥♥♥♥♥--

rozmýšľala som nad tým, že by sme vývojovo, my sami, vo svojej prapodstate vzniku a zloženia
  / duch, duša, možno niečo  pribudne lol  godlike  /
      možno mali  časom  stavať  "nové svety" - "nové jednoty "
    ak by to tak náhodou bolo tak nás čaká ešte  straaaaaašne dlhááá cesta, aby sme na to mali  .......   
       sci-fi, rada sa hrám  dumbom tongue hjarta

Upravil(a) katafyge (14. 11. 2008 22:54)

Není tady

#18 14. 11. 2008 23:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pol, já si myslím, že vývoj, stoupající po spirále, je vlastně vázání  energií, nebo ještě spíš volných informací do stále složitějšího celku.
Větší složitost, větší odolnost a současně i zranitelnost, vyšší schopnosti ke všemu možnému.
Myslím taky, že ta polarita je pořád přítomná uvnitř toho všeho pussahjarta
Možná rafinovanější, možná s menší amplitudou - ale je. Jelikož se ale ty amplitudy od jednoho pólu ke druhému tak nějak zkracují, možná skutečně jednoho okamžiku splynou smile
akorát že to je ještě hoodně daleko....vesmír je velikej a my jsme nevytvořili celek prozatím ani z jedné planety vissla
A taky mám pocit, že s každou další úrovní se polarity zase rozkmitají: mnohem víc, než byly na vrcholu úrovně předešlé, ale o trošku míň, než na začátku...té předešlé.
A až tenhle ptáček zobáčkem zlikviduje celou tu horu, tak budem v tý povedený Jednotě lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#19 14. 11. 2008 23:56

Kazalin
♥♥♥♥♥--
Místo: Olomouc

V dnešní době je všeobecně známo, že je spousta patogenních energií zapříčiněných civilizací a technikou, která narušuje "tok" vibrace Země, naší planety a její frekvence, ke každému jednomu z nás.
Jsou to růné elektromagnetické smogy, zapříčiněné: vysílači TV, radial, Wifi, satelity, mobilní tel. sítě, elektrické sítě.... vše pracuje na určitých frekvencích, překrývajících to, co bychom měli vnímat, to výše napsané.
Nemluvě o tom, že poválečné výzkumy přispěly k tomu, že každá "veřejná síť" je odzkoušená i pro masové ovládání.
Nejsem paranoik, to v žádném případě, stačí si přečíst jen o N. Teslovi, co vše patentoval a co vše si ponechala vláda a armáda.. člověk si až myslí, že je to jako by četl verneovku 100tis mil pod mořem.
Avšak osobně věřím, že pokud má někdo naplánováno všechny tyto enerie zneužívat proti obecnému, kolektivnímu životu, budou všechny tyto energie proti němu.

Let Your Soul Be Your Pilot...

Není tady

#20 15. 11. 2008 10:13

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Každá duše si asi potřebuje odžít svojí karmu....jednou jsi dole, podruhé nahoře. Jednou poznáme jak jsme milované a podruhé jak jsme nenáviděné, pak zase hýčkané a týrané. Pro každou duši podle toho jaké poznání už pochopila až dojde k plnému poznání a karma zaniká, protože už splnila své poslání.
Myslí, že to předchází tomu všemu jak píše Hir, Pan i Katafyge. A kam to poznání směřuje?....tak to se něchám za několik životů překvapit lol

Není tady

#21 15. 11. 2008 20:30

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

Hani napsal(a):

Pol, já na to samozřejmě nemám žádný důkazy, ale tak nějak vnitřně cítím, že dobro i zlo je výmysl nás lidí, je to jen něco z hmotného světa. No myslíš, že dokážeš jednoznačně poznat, co je zlo a co je dobro? V Tvůrcích křídel, kde se někdo ptá, proč Bůh nezasáhne, když jedna civilizace válcuje druhou, mě zaujala odpověď, že Bůh miluje své tvoření, tedy to, co stvořil. Neumím to pořádně podat, ale věřím, že jak se zjemňujeme (myslím vývoj mnoha životy), opouští nás i dobro a zlo. smile Rozumíš mi?

asi jo, Hafuš,
je to něco podobného co jsem psala výše.
Představuji si, že náš svět, tedy svět iluzí, obsahuje polarity, které vidíš všude... žena muž, dobro zlo, pravda lež, světlo tma....
Tyto polarity z hlediska konečné Jednoty asi neexistují... a má představa, že ze světla a tmy se stane finálně jedno velké světlo wink je tak nepřesná až je to k smíchu.
Nad čím přemýšlím není to, zda tyto polarity existují (asi vesmírný zákon dualit), to tady beru jako fakt, ale jak to je, pokud teda existují a zároveň existuje i ten zákon rovnováhy a akce a reakce.... co pak potom s vývojem.

Nicméně umím uvařit dobrou svíčkovou, dětem dneska chutná, tudíš dle zákona rovnováhy svou nevědomost vyvažuji. big_smile

Není tady

#22 15. 11. 2008 20:38

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Pol, já si myslím, že vývoj, stoupající po spirále, je vlastně vázání  energií, nebo ještě spíš volných informací do stále složitějšího celku.
Větší složitost, větší odolnost a současně i zranitelnost, vyšší schopnosti ke všemu možnému.
Myslím taky, že ta polarita je pořád přítomná uvnitř toho všeho pussahjarta
Možná rafinovanější, možná s menší amplitudou - ale je. Jelikož se ale ty amplitudy od jednoho pólu ke druhému tak nějak zkracují, možná skutečně jednoho okamžiku splynou smile
akorát že to je ještě hoodně daleko....vesmír je velikej a my jsme nevytvořili celek prozatím ani z jedné planety vissla
A taky mám pocit, že s každou další úrovní se polarity zase rozkmitají: mnohem víc, než byly na vrcholu úrovně předešlé, ale o trošku míň, než na začátku...té předešlé.
A až tenhle ptáček zobáčkem zlikviduje celou tu horu, tak budem v tý povedený Jednotě lol

Vida, to je taky zajímavý nápad s těmi zmenšujícími se amplitudami. Holky, já jsem asi úplně blbá, mě ta moje hlava na to nestačí.
a jak Kazalin píše o současném urputném vývoji elmag vlnění, které je v souladu/či v neprospěch k našemu vývoji.....
..... nevím, zda tomu dobře rozumím, ale to bude ta druhá polarita.... lidstvo se tak zlepšuje až samo sebe zlikviduje.

Přestávám filosofovat. Nemám na to. smile

Není tady

#23 15. 11. 2008 21:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Poletůůůško pussa Nebo začnu plakat, že mi nerozumíš! graterlol
Tak já ti to zkusím namalovat, jo?
A nezapomínej, že na tvoje myšlenkový postupy moje hlava taky leckdy nestačí gloria

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#24 16. 11. 2008 0:10

Pedro
♥♥♥♥♥--
Místo: Vysočina

Čóveče! rock

Není tady

#25 16. 11. 2008 1:03

x21365
Host

poletucha napsal(a):

...před časem mě na toto téma přivedla nějaká věta Lupíny a stále o tom musím přemýšlet.

zákon rovnováhy a zákon akce a reakce.
Ve vesmíru tyto dva zákony bez vyjímky fungují, na tom se asi shodneme...

Tedy: pokud my všichni tu stoupáme ve vývoji, zlepšujeme se, jakoby se "prosvětlujeme", zpozitivňujeme, "odstraňujeme Ego", bla, bla,...
dle těchto dvou zákonů, protože existuje ve vesmíru rovnováha, tak úměrně tomu jak narůstá dokonalost a ta kladná polarita, by někde ve vesmíru měla narůstat a zdokonalovat se ta opačná, negativní polarita

Veškerý náš vývoj a snahy prospívají zároveň té opačné straně, zdokonalujeme "zlo"?
Pokud je to pravda, kde je smysl vývoje?

jaký na to máte názor?

Ahoj Poletuško hjarta , se omlouvám, že jsem lezu, nerozumím karmám a td..... Ale přiznám, že tvoje téma mě dostalo.
Já si to srovnala tak, že to co občas vidíme jako zlo - negativum , tak to tak vlastně vůbec nemusí být . A nevím jak to říct, ale ta snaha o dokonalé pozitivum, bez těch chyb, to já vidím jako negativum. Dokonalost neexistuje, kladná polarita vzrůstá a logicky s tím i ta negativní. Protože si ji uvědomuješ, vnímáš víc, tak jako tu kladnou - takže zas bude v rovnováze  ......  asi jsem zcela offtopic

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí