Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 14. 11. 2008 21:32

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: příšerně jsem se opila

majkafo, v bodu č. 4 jsou tři podmínky, které je třeba "splňovat", tam není jen podmínka okno! Kromě okna je tam ještě často a alkohol potřebuje k životu, když spňuje některou z těch 3  tak je alkoholik, a NE když má okno z jiné příčiny než alkohol, to jsi postavila úplně na hlavu, tady se mluví vysloveně o oknu z alkoholu a ne o amnézii z jiného důvodu... pokud jsi pila a měla okna z alkoholu, tak jsi byla alkoholik ale zřejmě se ti to příčí a nechceš si to připustit,  když teď už jak říkáš nepiješ...

Upravil(a) Bety (14. 11. 2008 21:36)

Strach je malá smrt...

Není tady

#52 14. 11. 2008 21:35

majkafa
Host

Mluvím o oknech z alkoholu. smile Nemluvím o oknech z jiných důvodů.

#53 14. 11. 2008 21:36

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

tak pokud jsi pila a měla okna, ono to nezní pěkně, ale byla jsi alkoholik... nebo jak jinak bys to nazvala?

Strach je malá smrt...

Není tady

#54 14. 11. 2008 21:37

majkafa
Host

Nebyla jsem alkoholik. smile

#55 14. 11. 2008 21:38

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Dobrá, nebyla jsi alkoholik, jen jsi řešila svoje problémy pitím, po které jsi měla okna. To zní lépe.

Strach je malá smrt...

Není tady

#56 14. 11. 2008 21:40

majkafa
Host

Ale houby. Žádné problémy jsem neřešila, byla jsem mladá holka, studentka. Není vše tak černobílé, jak to tady někteří nanášíte a strašíte autorku vlákna. Myslím, že tak daleko, aby byla alkoholička, skutečně ještě není.
Ale je dobře, že se zamýšlí, aby se jí nestala.

Upravil(a) majkafa (14. 11. 2008 21:41)

#57 14. 11. 2008 21:41

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

..ale brzo bude když bude dál chlastat extraligu

Strach je malá smrt...

Není tady

#58 14. 11. 2008 21:44

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Víš, je docela groteskní jak alkoholici nepřipustí, že mají s alkoholem problém a jak to svoje pití omlouvají ... a jak se zastávají jiných pijáků ve stejné či podobné situaci...
mladá, veselá, bavila se, všichni tam pili, ostatní byli taky ožralí, řešila problémy, pila protože nemá problémy, bla bla bla

Strach je malá smrt...

Není tady

#59 14. 11. 2008 21:47

majkafa
Host

Bety, 23 let jsem téměř abstinent. U mě jsi dost vedle. big_smile

Ale dovedeš docela mistrně manipulovat. smile

Upravil(a) majkafa (14. 11. 2008 21:48)

#60 14. 11. 2008 21:50

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

jo, jsou prý jen abstinenti, alkoholici a abstinující alkoholici...   jenže holka zřejmě problém má když sem anonymně píše, dokonce to i píše že s tím má problém...

Strach je malá smrt...

Není tady

#61 14. 11. 2008 21:52

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

P.S. podle definice jsem Piják, taky se mi to nelíbí... ale nemůžu tvrdit že ne, když občas alkohol piju.

Strach je malá smrt...

Není tady

#62 14. 11. 2008 22:01

majka.r.63
♥♥♥♥---

Sonato, já to řeším takto : na začátku večera se rozhodnu, jestli se budu kontrolovat nebo jestli si dovolím se opít. V druhém případě ovšem musím mít s sebou doporovod, který se o mne postará. V tom prvním - dávkuju si alkohol hooodně pomalu.

Podle mne je nejhorší, když se Ti pak "okno" začne vyjasňovat a člověk si pomalinku začíná vzpomínat ...
Už jsem to pár let nezažila - naštěstí.

Není tady

#63 14. 11. 2008 22:27

henrietta
♥♥♥♥---

No zdá se mi, že to s tím alkoholismem trošku přeháníte ne? To by na vysoké škole musel být alkoholik každý druhý. Já jsem nikdy neměla okno jen proto, že mi je opravdu hodně hodně špatně dřív, než se opiju tak, abych o sobě nevěděla (někdy po dvou pivech, někdy po sedmičce vína - to není stav po letech pití, ale odjakživa - tak snad nikdo nenapíše, že mám po chlastání sníženou toleranci nebo co něco podobného smile ). Holt někdo takové štěstí nemá a pak dojde na ta okna.

Pro informaci: v rodině mám dva alkoholiky, jeden je bratranec táty, druhý mamky. Oba byli v léčebně, jeden snad už pár let abstinuje, druhý chlastá ještě víc než dřív. Vím jak to vypadá a dopadá a ten, kdo má jednou za rok (dva, pět) okno a ve zbytku času se občas opije do nálady, ten teda podle mě opravdu alkoholik není.

Není tady

#64 14. 11. 2008 22:50

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Prozila jsem si obdobi, kdy jsem pila hodne ale okno jsem nastesti nikdy nemela. Navic si davam bacha, kde piju a s kym piju, protoze by mi vadilo, kdybych si urizla ostudu treba v praci. A story, ktere tu popisovala PPavla, me vzdycky desily natolik, ze jsem se radsi drzela na uzde. Zjisti rano po prochlastane noci, ze jsem  stravila noc s jednim nebo dokonce vicero cizimi muzi, protoze jsem byla v opileckem bezvedomi, to je moje nocni mura.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#65 14. 11. 2008 23:01

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tajgr napsal(a):

Tak k oknu jsem se ještě nikdy nedostala,vždycky to přerušilo usch usch usch lol !

Tak u mě to bylo obráceně. Prvně okno, pak usch
Ale teď vážně. Okno jsem měla jednou v životě - v necelých 18 letech. Půl roku jsem se potom styděla vylézt z baráku a byl to pro mě natolik hrozný pocit - nevědět, co dělám - že už to v životě nechci zažít a podle toho se taky chovám. Byla to fakt hrůza. Pořád mám to okno v "živé paměti"

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#66 14. 11. 2008 23:51

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

tak to matfyzáci jsou všici alkoholici:lol:
no, teda nevim proč se tolik nadělá z nějaké pařby. a to já ani tolik nepařím, jiní vysokoškoláci jsou na tom líp. když sme na gymplu na čarodky nebo na narozky dělaly oslavy, tak sme se všichni opili, ale nikdo nedělal bordel, kdo byl fakt jak pytel, ten se uložil. bože, neřeší se to nějak moc? taky jsem měla období, kdy jsem dost pila, ne pravidelně, pak jsme se naučila kde je hranice..ale stejně se to občas povede. ne teda na veřejnosti, když jdeme někam ven, tak skoro nepiju. a ted vlastně nijak moc nepiju, občas si dám víno. ale "za mlada" to se panákovalo. pokud každý kdo se třeba dvakrát za rok opije je nějaký alkoholik, no potěš koště, na těch výškách lol

Není tady

#67 14. 11. 2008 23:54

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

ježiš, tak já jsem jednou byla alkoholik?jakože jsme jednou měla okno? va

Není tady

#68 15. 11. 2008 10:06

sonata
♥------

Dobré ráno, včera jsem už musela odejít od počítače. Z večírku se mi bohužel vybavuje čím dál tím víc věcí. Co teď? Je tu někdo kdo musel vyhledat odbornou pomoc? Nedokážu si představit v čem to spočívá a jak mi to pomůže když jsem úplnej idiot a nedokážu se prostě ovládat....večer jsem nemohla spát a viděla jsem různý divný stíny a v hlavě se mi promítaly příšerný obrazy.
Když mi bylo 16 tak jsem se propila k tomu že jsem se jednou v noci vzbudila a viděla jsem vedle sebe sedět kamarády a taky jsem si s nima povídala, potom jsem jednoho překračovala když jsem šla na záchod. To mě mělo varovat že tady končí legrace. Nějakou dobu jsem pak nepila, jenže mi to nevydrželo. Všichni - téměř- lidi co znám tak pijou. Bojím se že s tím nedokážu přestat. Jednu dobu jsem docela dlouho - asi rok - nepila vůbec, byla jsem ráda jak to zvládám, jenže mi to nějak nevydrželo. Nedělá mi problém alkohol odmítnout když pít nechci ale někdy mě unavujou ty kecy proč nepiješ, dej si jenom jednoho atd.   
Vždycky jsem si myslela že alkoholici jsou lidi co už nemůžou bez alkoholu být fyzicky, mají absťáky, nikdy mi nenapadlo že bych mohla být taky alkoholik, připouštěla jsem si že mám problém, ale pak jsem to zase vždycky pustila z hlavy. Ne vždycky si v hospodě nutně musím dát alkohol, občas piju třeba jenom colu, nebo džus, ale pak jsou zase chvíle kdy se vyloženě těším na to až se opiju. Průser je že piju fakt hodně, třeba i 10 piv + panáky - i když cítím že už jsem úplně namol tak stejně pokračuju. Potom padám, ztrácím věci atd. Druhý den nejsem vůbec schopná fungovat a mám depky. Pak se oklepu a udělám to znova - stalo se mi několikrát i to že jsem se opila hned ten druhý den, je to všechno jak přes kopírák. Nechci až budu mít děti aby tohle jednou viděly, já měla docela hezký dětství až na tohle, kolikrát jsme třeba dva dny nevěděli kde máma je a kdy přijde.

Není tady

#69 15. 11. 2008 10:27

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

son já myslím, že už jen to, že si připustíš, že máš problém je moc dobře. většina lidí, co má s alkoholem problémy si tohle nikdy nepřipustí.
zkus jít za nějákým odborníkem par

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#70 15. 11. 2008 11:02

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Son - to že uvažuješ o možném problému je strašně dobře. Většina lidí si myslí, že alkoholik je ten kdo pije denně, alkohol potřebuje ráno "na spravení", má doma schované flašky apod. (to hlavně ženy). Ale není to tak - většina populace jsou opravdu pijáci (fuj, to slovo je prostě strašné big_smile). Alkoholik nemusí pít denně, někdy abstinuje i rok, tady jde o to, že se z nějakého důvodu nedokáže vzdát alkoholu navždy a hlavně že nezná svou míru a pak má okna. Někteří tady psali, že nemají okna, protože je jim špatně. No ale to je právě ono, jsou lidi, kteří i přesto, že je jim špatně, tak v pití pokračují a rána jsou pak jako po amnézii...... a je známý fakt, že s délkou takového života tolerance organismu na alkohol klesá, pak už stačí jenom možná polovina toho, co člověk vypil před x lety a je ve stejném stavu. Mám na starost lidi, kteří se propili do stavu, kdy si dají jedno pivo a jejich rozpoznávací funce jsou na nule. Pravda, ti už nemají ani způsobilost k právním úkonům..... nejmladší moje ovečka má 25 let......propil se do tohohle stavu společně s maminkou, ta už je na ulici, on statečně odolává a snaží se abstinovat, nejdéle to vydržel 3 měsíce......

Sonato - neboj se, zajdi si do poradny, nebudou se na tebe dívat jako na alkoholika, ale jako na někoho, kdo si myslí že má problém a chce s tím něco dělat.

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#71 15. 11. 2008 12:02

Kuba
♥♥♥♥---

sonata napsal(a):

Dobré ráno, včera jsem už musela odejít od počítače. Z večírku se mi bohužel vybavuje čím dál tím víc věcí. Co teď? Je tu někdo kdo musel vyhledat odbornou pomoc? Nedokážu si představit v čem to spočívá a jak mi to pomůže když jsem úplnej idiot a nedokážu se prostě ovládat....večer jsem nemohla spát a viděla jsem různý divný stíny a v hlavě se mi promítaly příšerný obrazy.
Když mi bylo 16 tak jsem se propila k tomu že jsem se jednou v noci vzbudila a viděla jsem vedle sebe sedět kamarády a taky jsem si s nima povídala, potom jsem jednoho překračovala když jsem šla na záchod. To mě mělo varovat že tady končí legrace. Nějakou dobu jsem pak nepila, jenže mi to nevydrželo. Všichni - téměř- lidi co znám tak pijou. Bojím se že s tím nedokážu přestat. Jednu dobu jsem docela dlouho - asi rok - nepila vůbec, byla jsem ráda jak to zvládám, jenže mi to nějak nevydrželo. Nedělá mi problém alkohol odmítnout když pít nechci ale někdy mě unavujou ty kecy proč nepiješ, dej si jenom jednoho atd.   
Vždycky jsem si myslela že alkoholici jsou lidi co už nemůžou bez alkoholu být fyzicky, mají absťáky, nikdy mi nenapadlo že bych mohla být taky alkoholik, připouštěla jsem si že mám problém, ale pak jsem to zase vždycky pustila z hlavy. Ne vždycky si v hospodě nutně musím dát alkohol, občas piju třeba jenom colu, nebo džus, ale pak jsou zase chvíle kdy se vyloženě těším na to až se opiju. Průser je že piju fakt hodně, třeba i 10 piv + panáky - i když cítím že už jsem úplně namol tak stejně pokračuju. Potom padám, ztrácím věci atd. Druhý den nejsem vůbec schopná fungovat a mám depky. Pak se oklepu a udělám to znova - stalo se mi několikrát i to že jsem se opila hned ten druhý den, je to všechno jak přes kopírák. Nechci až budu mít děti aby tohle jednou viděly, já měla docela hezký dětství až na tohle, kolikrát jsme třeba dva dny nevěděli kde máma je a kdy přijde.

Přesně ty definice a hranice mezi pijákem/kvartálním alkoholikem neznám - taky mě připadá, že úplně alkoholik nejsi (to co tu myslím bety popisiovala jako 4 skupinu) ale ona prostě i ta 3. skupina je problém, kterej si člověk musí vyřešit.
Nezatěžoval bych se na tvém místě zjišťováním na internetu, do které skupiny patříš - důležité je, že si uvědomuješ že máš s pitím problém, kterej sama nezvládneš řešit. Tak kontaktuj nějakého odborníka a uvidíš, co ti doporučí.

Není tady

#72 15. 11. 2008 22:40

jitřenka
♥♥-----

Včera jsem viděla jak z vlaku vystoupila přede mnou ženská asi 40ti letá a výrazně vrávorala a bylo na ní vidět, že to asi je dost často i když byla dobře oblečená tak byla bezzubá a v obličeji rudá, za ruku se jí držel asi 7 letý kluk. Po několika metrech se zamotala a sedla si na zem.. ten klučina se jí stále držel za ruku a sedl si k ní na bobek.... Lítostí nad tím klukem se mi zatavilo srdce, chtělo se mi jí dát pár facek a něco jí ošklivého říct, ale asi by to nepomohlo. Nevím jak to dopadlo raději jsem odešla. byl to prostě hnus.

Není tady

#73 16. 11. 2008 8:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jitřenko tak to je teda smutný, dneska má děti fakt kde jakej debil, na tohle jsem úplně alergická, chudák chlapeček grater mrcha jedná hnusná, nakopala bych ji do pr..., tohle snad ani není pravda, jaký jsou některý baby hnusný, bezohledný zlý krávy !!!

Upravil(a) PPavlaa (16. 11. 2008 8:30)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#74 16. 11. 2008 8:50

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Včera se pěkně nalila moje žena big_smile a teď je jí blbě... jdu jí dát mokrej hadr na hlavu... big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#75 16. 11. 2008 9:27

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Mikeš napsal(a):

Včera se pěkně nalila moje žena big_smile a teď je jí blbě... jdu jí dát mokrej hadr na hlavu... big_smile

a to sis jí dal předtím nebo až potom? smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí