Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 14. 11. 2008 19:07

sonata
♥------

Re: příšerně jsem se opila

Moc vám všem děkuju za příspěvky, vím kde je problém ale neumím ho řešit, bojuju se sebou samou, nemám se ráda a pití mi pomáhá zapomenout, když nepiju taky se umím bavit ale někde uvnitř je pořád ta nespokojenost. Člověk je tak hloupej když pije/fetuje aby zapomněl a potom se mu to všechno 10x vrátí zpátky.

Není tady

#27 14. 11. 2008 19:07

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Definitiv, ty jsi v rodině neměla alkoholika, viď ?
ono každej se někdy opije, nemusí toho vypít ani moc, prostě to někdy nesedne, ale četla jsi to celé ? ona pije už od 13 let, pila její máma, chodívala po hospodách ? ¨
já v tomhle problém vidím a mylsím, že to podceňuješ.

Upravil(a) PPavlaa (14. 11. 2008 19:08)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#28 14. 11. 2008 19:09

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

sonata napsal(a):

adra napsal(a):

sonato...když to tak píšeš...tak jsi asi alkoholička ne? sorry
když někdo má problém v rodině a vidí "jak se pike" tak mu to je většunou protivné a je naopak spíš abstinent....kdy se ti to stalo poprvé?

Já jsem to právě považovala za docela běžnou věc, pít jsem začala cca ve 13. Jako dítěti mi vždycky vadilo když přišla máma opilá, ale potom mi přišlo hrozně zábavný vymetat hospody, všichni ty lidi byli strašně vtipný, zní to divně ale je to tak. Celkem jsem se na tom ulítávala, chodila jsem pít i s rodiči, hlavně s mámou.

sonatko...uvažovala jsi o tom že zajdeš někam kde ti poradí na odborné urovni??
důležité je zda s tím chceš něco dělat nebo si tady jen vyleješ srdíčka...a za pár měsícu se zase zlejš protože si nemůžeš pomct????
baví tě to? chutná ti to?? i když to není často jak píšeš tak to prostě je...v žádném přípdaě te neodsuzuji na to nemám právo chut ani mě to vlatně nenapadlo...když čtu ted tohle co jsi napsala...tak pro mě je to desný...já jse naopak nesnášela hospody, kavárny vinárny...v rodině žádného alkoholika nemáme a le čas kterýbych eventuelne strávila v hospě mi připadal přííííšerně promrhaný...jsemm opačný extrém...a trochu jsem odbočila...
chtěla jsem říct že ty za to vlatně "nemůžeš"...měla jsi to doma a brala jsi to jako normální...ve třinácti ti už vaši nalili..no jo co se dádělat..kolik ti je ted?
a musím teda napsat, že nalitá ženský, se slepenýma vlasama, podlitýma očima...........a přitom docela jinak  hezká...je fakt hnus...pardon...
takže co s tím uděláš??? tady se vypsat mžeš..ale víš jak...

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#29 14. 11. 2008 19:13

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Pavlo - nikdy neodpovídám aniž bych si to přečetla celé.
V rodině alkoholika nemám, ale jelikož jsem nejmladší z pěti dětí, se kterými jsem vyrůstala, tak jsem ve třinácti pila taky. Taky jsem vymetala diskotéky, chodila po pařbách a přespávala u kamarádů. S rodinou pijeme dodnes, na svátky, nerozky, výročí, oslavy...a nemám pocit, že by z nás byli alkoholici. Alkoholik je někdo kdo neodolá touze po alkoholu, kdo si prostě musí dát ať se děje co se děje a tak zatím Sonatu necítím.

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#30 14. 11. 2008 19:15

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

adra napsal(a):

sorry netřeba, je to alkoholička - říká se tomu "kvartální alkoholik" a nezáleží přitom na intervalu, ten interval nemusí být zrovna kvartál. Myslím že potřebuje léčbu, jelikož má problém a dost velký a sama není schopná ho řešit.

Strach je malá smrt...

Není tady

#31 14. 11. 2008 19:16

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

adro, jsi si jistá, že jsi nepila smile
jen vrtám, ne že se budeš chtít hádat vissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#32 14. 11. 2008 19:16

adra
♥♥♥♥♥♥♥

no nevím Definitiv...alkoholik je ten kdo pije denně?
nebo ten kdopije občas ale pak to vypadá tak jak to vypadá...viz Sonata..
neptám se přímo..je to spíš řečnícká otázka...každopádně já osobně v tom problém vidím ...

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#33 14. 11. 2008 19:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Definitiv napsal(a):

Pavlo - nikdy neodpovídám aniž bych si to přečetla celé.
V rodině alkoholika nemám, ale jelikož jsem nejmladší z pěti dětí, se kterými jsem vyrůstala, tak jsem ve třinácti pila taky. Taky jsem vymetala diskotéky, chodila po pařbách a přespávala u kamarádů. S rodinou pijeme dodnes, na svátky, nerozky, výročí, oslavy...a nemám pocit, že by z nás byli alkoholici. Alkoholik je někdo kdo neodolá touze po alkoholu, kdo si prostě musí dát ať se děje co se děje a tak zatím Sonatu necítím.

Def, já myslím, že ona má problém větší, než jsi schopná připustit. Ona ten alkohol nezvládá, copak to nevidíš ?
a kdy podle tebe by s tím měla něco dělat ? až bude na cokoliv pozdě ? až v tom bude lítat ještě víc ?

Upravil(a) PPavlaa (14. 11. 2008 19:20)

Není tady

#34 14. 11. 2008 19:18

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

sonata napsal(a):

nedokážu to korigovat

tohle je nejdůležitější, co charakterizuje alkoholika

Strach je malá smrt...

Není tady

#35 14. 11. 2008 19:18

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

adra napsal(a):

sorry netřeba, je to alkoholička - říká se tomu "kvartální alkoholik" a nezáleží přitom na intervalu, ten interval nemusí být zrovna kvartál. Myslím že potřebuje léčbu, jelikož má problém a dost velký a sama není schopná ho řešit.

tummenuppstolt

Není tady

#36 14. 11. 2008 19:20

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

nestalo - mám ráda věci pod kontrolou

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#37 14. 11. 2008 19:20

adra
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlo....vissla jen vrtej vrtej..mě to nerozhodí..dnes mi totiž vrtali zub..takže hůř už být nemůže... big_smilebig_smile
a nepila jsem  tongue

a ted vážně...já sobně neuznávám to že si ženská sama večer rozdělá víno a jen tak popíjí...jeden večer druhý večer...týden měsíc..atd...ani tohodle já nemám potřebu...ve dvou to jo je je o nečem jiném ale dát si jen tak a halvně pravidleně večer víno...prostě ne...jakk říkám asi jsem opačný extrem...... va tonguetongue

Není tady

#38 14. 11. 2008 19:21

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

adro alkoholik je i ten, co pije jako sonáta - je to skutečně diagnóza s názvem "kvartální alkoholik" -  dlouho vydrží nepít, ale stejně se to opakovaně vymkne z ruky a sleje se pod obraz boží...  zkus zadat do hledáčku "kvartální alkoholik" případně "kvartální alkoholizmus"...

Strach je malá smrt...

Není tady

#39 14. 11. 2008 19:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

adra napsal(a):

PPavlo....vissla jen vrtej vrtej..mě to nerozhodí..dnes mi totiž vrtali zub..takže hůř už být nemůže... big_smilebig_smile
a nepila jsem  tongue

a ted vážně...já sobně neuznávám to že si ženská sama večer rozdělá víno a jen tak popíjí...jeden večer druhý večer...týden měsíc..atd...ani tohodle já nemám potřebu...ve dvou to jo je je o nečem jiném ale dát si jen tak a halvně pravidleně večer víno...prostě ne...jakk říkám asi jsem opačný extrem...... va tonguetongue

no, jsem ráda, že to bereš normálka smile já taky jak píšu rychle vynechávám písmenka atd smile zubaře vidím jednou za rok na preventivce, naštěstí big_smile

já se přiznám, že když se u nás řešila milenka, tak jsem pila. sama doma. dost. když byl ten největší šok.
občas si dám trochu vína, nebo pivko. jednou za čas. samotný mi to nejede. ale někdy na chuť to jo.

Není tady

#40 14. 11. 2008 19:29

adra
♥♥♥♥♥♥♥

já miluju víno..s někým...tonguetongue
bety díky za vysvětlení do hledáčku si to dávat nebudu ... věřím TI tongue tummenupp ale slyšela jsem tenhle termín ted poprvé...va
jo PPavlo samozřejmě že to beru normálka...jsem přeci normální... reta

Upravil(a) adra (14. 11. 2008 19:30)

Není tady

#41 14. 11. 2008 19:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

my tady žvaníme a sonata se vypařila va

Není tady

#42 14. 11. 2008 19:33

adra
♥♥♥♥♥♥♥

hm...to jo ty jo no jo no chjo reta

Není tady

#43 14. 11. 2008 19:36

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

jestli jsme ji nenaštvaly va

Upravil(a) PPavlaa (14. 11. 2008 19:37)

Není tady

#44 14. 11. 2008 19:52

chacira
♥♥♥----

Taky si myslím, že sonata má problém. A nejsem žádnej abstinent, který by nepochopil, že se někdo rád napije. Taky si dám, ale jak říká adra mám prostě klapku, pak už to dál nejde. Okna mívám, ale pamatuji si situace, nepamatuji si například co kdo říkal, protože je to vetšinou takový to kecání o ničem. Že bych si nepamatovala, kde jsem byla a jak jsem se dostala domů se mi díky bohu nestalo. Son, zkus to řešit. Podle psaní nejsi žádná hlupka, byla by tě škoda. smile
Ještě k tomu večírku....myslím, že je to jen tvůj dojem, že byli všichni slití a berou to normálně, za chvíli to o tobě bude kolovat, jak si ráda dáš a budou tě pomlouvat a dělat si z tebe legraci....přinejmenším. Není to normální neutral

Není tady

#45 14. 11. 2008 20:26

Kuba
♥♥♥♥---

sonata napsal(a):

Moc vám všem děkuju za příspěvky, vím kde je problém ale neumím ho řešit, bojuju se sebou samou, nemám se ráda a pití mi pomáhá zapomenout, když nepiju taky se umím bavit ale někde uvnitř je pořád ta nespokojenost. Člověk je tak hloupej když pije/fetuje aby zapomněl a potom se mu to všechno 10x vrátí zpátky.

Pít na zapomění je podle mě asi nejhorší možnej důvod pro pití. Přidám se k ostatním a doporučím ti obrátit se na odborníka, pokud se rozhodneš s tím něco dělat (a to bys měla, zejména dřív, než třeba kvůli tomu bude hrozit výpověď z práce) bude lepší jít tam co nejdřív.

Není tady

#46 14. 11. 2008 21:15

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Jestli se můžu připojit, tak přidám něco chytrostí:
1)  ten, kdo nepije VUBEC - to je abstinent
2) ten kdo pije občas (oslavy apod., i když je to jenom 1x za rok) je PIJÁK
3) ten kdo pije jednou za čas (není důležitý interval) a nedokáže to ukočírovat je KVARTÁLNÍ ALKOHOLIK
4) ten kdo pije často, má OKNA ( to je důležité) a alkohol potřebuje k životu je  ALKOHOLIK

Prostě 3) a 4) už potřebujou odbornou léčbu, samostatně se to NEDÁ zvládnout.
Nemluvím jenom tak, otec byl alkoholik a já sama jsem byla zděšená na přednáškách psychologie, že jsem piják.....celkem mně to vyděsilo sad

Upravil(a) jaspinn (14. 11. 2008 21:16)

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#47 14. 11. 2008 21:19

majkafa
Host

Jaspinn, dovolím si namítat. Okno má ten, kdo se hodně opije. Byť jednou za 10 let. Nemusí být vůbec alkoholik.
Já měla okna a alkohol jsem k životu nepotřebovala. A nepotřebuju. Tvé definice nejsou správné.
Neděs sama sebe a nevěř všemu. I názory odborníků se různí. smile

Upravil(a) majkafa (14. 11. 2008 21:23)

#48 14. 11. 2008 21:23

jaspinn
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

Jaspinn, dovolím si namítat. Okno má ten, kdo se hodně opije. Byť jednou za 10 let.
Já měla okna a alkohol jsem k životu nepotřebovala. A nepotřebuju. Tvé definice nejsou správné.
Neděs sama sebe a nevěř všemu. I názory odborníků se různí. smile

Já jenom cituju to, co jsem měli na přednáškách ve škole. Je mi 40 a vím, že ne všechno co nám tam cpali do hlavy je OK, ale tohle mi prostě utkvělo. Že prostě právě to OKNO je důležité pro diagnostiku. Teď s alkoholiky a nejenom s nimi pracuji (16 let), tak proto píšu co vím. Třeba je to špatně, nehádám se big_smile

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#49 14. 11. 2008 21:24

jaspinn
♥♥♥♥---

jo, a to OKNo a to že potřebuješ alkohol k životu spolu nesouvisí - to jsem jenom nešikovně napsala, sorry smile

Jan Werich

Není tady

#50 14. 11. 2008 21:30

Tajgr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mars

Tak k oknu jsem se ještě nikdy nedostala,vždycky to přerušilo usch usch usch lol !

http://sign.kards.ru/images/sign/0a/00/10.jpg?rnd=6500
Člověk se narodí nahý,mokrý a hladový.Pak se věci začnou zhoršovat.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí