18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Albětko,
po odstříkání si prsa hodně stáhni, kdy nebude kam, tak se mlíčko nebude tolik tvořit. Zpočátku je to normální, časem se tvoření mlíčka ustálí. Neboj a vydr i kdy ty první dny nejsou nic extra.
Alběta 2 napsal(a):
Včera nás s malou pustili z porodnice. Dnes se mi jetě víc nalily prsy mlékem. Malá pije dobře, ale před kadým kojením, a co jich je, musím bolestivě odstříkat mléko, aby se dcerka mohla přisát. Nahřívám si prsa, zkouím to ručně i odsávačkou, ale ten uvolňovací začátek váně moc bolí. Poraďte mi prosím zda dělám něco patně.
To co líčí je opravdu bolestivý počátek kojení, kterým jsme si prola asi kadá. Prsa si dál nahřívej, ale nepíe, jakou má odsávačku. Jestli pístovou, tak ta je málo účinná. Dobrá je anglická, jmenuje se Avent Issis. Ale ty potřebuje pomoct hned. Postupuje v zásadě správně, ale vím, moc to bolí.
Je tu nouzové, ale nebolestivé náhradní řeení. Tím je tvůj manel. Má v ústech dostatek síly, aby tě uvolnil. Takovou sílu novorozeňátko nemá. Je to rychlé a účinné řeení, které má teď v noci po ruce. Moná mu to nebude chutnat, ale můe to klidně plivat. Nestyď se, ber to pragmaticky, dělá to řada mamin. Já taky! Ale i u manela si ohlídej správnou techniku, aby ti neponičil bradavky. Musí si vzít do pusy dvorec, ten obkrouit rty a tisknout. A si to nejdřív nacvičí na horním kloubu ukazováku.Kdy tak se ozvi! V nejhorím případě zajeď do porodnice na novorozenecké. Nevím odkud jsi a jak to má daleko. Drím palce.
Milá Alběto,
zaila jsem podobnou situaci, jakou popisuje ty. Po prvním porodu, protoe druhy jsem absolvovala jako kojící matka a nalití prsou bylo
jen minimální. Plně souhlasím s Ericou, dělali jsme to u nás přesně tak, jak to líčí. Neboj se toho, uvidí, jak snadno se tvůj bolestivý problém vyřeí.
Ahoj, já mám přesně opačnou radu, ne ty, co tu zazněly, take si můe vybrat Kdy jsem byla v porodnici s 1. miminkem, postupovalo se tam podle klasické zásady - tj. mléko odstříkávat, protoe nás straili, e jinak dostaneme zánět atd. atd. Zaila jsem si při tom taky dost úplně zbytečné bolesti. Podruhé jsem rodila jiné porodnici (také jedné z nejvyhláenějích), a tam nás učili pravý opak: čím více se odstříkává, tím více se prsa stimulují k tvorbě mléka a nalijí se, čím je bludný kruh uzavřen. Dávali nám ne teplé, ale naopak studené (ale ne zas moc ledové) obklady - stačí se přes prsa zabalit plenou namočenou ve studené vodě, případně se dá pouít studený tvaroh. Funguje to a připadá mi to mnohem lepí i logičtějí řeení. Pokud má opravdu příli nalitá prsa, e se malá kvůli tomu nepřisaje, pak Tě zpočátku můe nejpřirozeněji a nejméně bolestivě odstát manel, jak u tady v různých diskusích víckrát zaznělo. Ahoj, za čas to určitě bude v pohodě.
Není tady
Souhlasím s Mayou, studené obklady opravdu pomáhají a tvaroh vytáhne i horkost z prsu. Mě osobně to pomohlo, za pár dní se tvorba mléka ustálí a je pohoda.
Není tady
Jen pro pořádek, nejsem VěrčaH. Jsem jiný nick. Trochu mne zmátlo také H za jménem Věrči. Musím se také zaregistrovat. Budu Věra H Občas jsem vystupovala v Sexu po porodu.Jen jsem se sem přila mrknout.
Jinak Bětuko, blahopřeji k děátku. Myslím, e jsi zvolila ten nejlepí způsob. Bude to den ze dne lepí. Zvládla jsi to obdivuhodně. Ty i maličká a taka Jiřík
Ahoj Alběto 2,
díky za tvůj dotaz a maminkám za jejich odpovědi. Betuko, ná chlapeček se narodil 3 dny po tvém miminku a měla jsem stejné problémy. Neměla jsem tuení, e kdy se prsa nalijí, e to tak íleně bolí. Měla jsem půjčenou tu Avenku a bolelo to i s ní a efekt změknutí prsů byl minimální. la jsem stejnou cestou jako ty... a u je vechno v pořádku. Děkuji vem
Holky lo to nádherně, prsa u jsou v pořádku. Manelovi zachutnalo, take večer ho vdycky krmím. Docela ho to vzruuje, tak nezůstává jen u toho kojení...