6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
co je teda ten descendent ?
Leí přesně naproti ASC. Desc,. je zapadající znamení, ukazuje na nae vztahy, jaké lidi budem přitahovat, je to místo vztahů, partnerství a také velikých smluv (nejen manelských).
Záleí kde leí, kdo mu vládne a co je v 7 domě za planety, v jakých aspektech...apod.
Co u Tebe nesedí? Konkrétně?
Není tady
aha, myslela jsem, e je to jednoduí, ne jak to popisuje ..
no myslím, e na mě nesedí ten můj asc. lupi má pravdu, na váhu jsem moc vzteklá, prudká a hubatá
Není tady
PPavlaa napsal(a):
aha, myslela jsem, e je to jednoduí, ne jak to popisuje ..
no myslím, e na mě nesedí ten můj asc. lupi má pravdu, na váhu jsem moc vzteklá, prudká a hubatá
No, koukám, e i sebekritická.
Ten vztek a hubatost můe dělat něco jiného. kdy má Mars.
V jakém je poměru ke světlům a ASC?
Není tady
*
Upravil(a) PPavlaa (11. 9. 2011 0:45)
Není tady
mars je v kozorohu, myslela jsem, e kozoroh je nekodnej. kdyby v beranu, bylo by to jiný, ne ?
Není tady
hele a kdy tam nemám třeba 5 dům, 7 a tak, tak to je patně ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
hele a kdy tam nemám třeba 5 dům, 7 a tak, tak to je patně ?
Je deset planet a 12 domů. Logicky musejí být některé prázdné. Postupuje se pak podle vládce domu, jeho umístění a aspektace.
Není tady
aha
Není tady
No tak to mně poser prsa marmeládou...kde má tu hubatost?
Tu spravedlivost, nebo jak to nazvat - to je Vodnářské: vodnářské je, e nikdo nesmí být opominut, a nikdo nesmí být vyvyován. Kadý má mít svoje místo a bastafidli - ani více, ani méně
Ale tu ochotu jít do střetu?
Mars v Kozorohu by se tak podle veho chovat neměl...i kdy? Můj mu ho tam má a panečku, střety ho prakticky nabíjejí, nejene baví. Jene jsem to přičítala tomu, e jej má patrně na Asc, take to první, čím se na člověka obrátí, je jeho Mars.
Jedině, e by to bylo to spojení Merkur/Mars....má je hodně blízko, nebo ne? Toti, kdy jsou blízko sebe, v tzv. konjunkci, mívá člověk ostrý jazyk bez ohledu na znamení Ale stejně mě mate ten Kozoroh....
Mmch, Dam, já bych ti jen oponovala s tím Sluncem: vím, e je to běný a velmi rozířený názor, e Slunce jsi ty - ale já si myslím, e TY jsi vlastně celý svůj horoskop komplet, a e Slunce je skutečně systém v hlavě, jakási struktura mysli, způsob, jakým si to v palici organizujeme. Merkuru bych nechala roli Posla bohů
Vycházím hlavně z logiky symbolů - to, e nejvýraznějí, nejstálejí a nejjasnějí světlo jmse přiřkli právě mylení jen podle mně vyjadřuje, jak je ta funkce pro nás důleitá, ale rohodně bych v tom nespatřovala komplet bytost...to bys vechno ostatní musela mít logicky VNĚ té bytosti
Není tady
PPavlaa napsal(a):
mars je v kozorohu, myslela jsem, e kozoroh je nekodnej. kdyby v beranu, bylo by to jiný, ne ?
Mars v Beranu by byl mnohem svobodnějí v projevu.
Není Mars v konjunkci se Sluncem? Jak daleko jsou od sebe?
Mars v kozorohu, to je silná stiádost. Umí být dříč, ve si ale vyere, nic není zadarmo.
Ty výbuchy vzteku, to můe být Kozorohem (resp. Saturnem) potlačovaná zlost. Jednou za čas musí na světlo. O to s větí silou, kdy hom vypustít "z klece".
Není tady
lupina montana napsal(a):
Mmch, Dam, já bych ti jen oponovala s tím Sluncem: vím, e je to běný a velmi rozířený názor, e Slunce jsi ty - ale já si myslím, e TY jsi vlastně celý svůj horoskop komplet, a e Slunce je skutečně systém v hlavě, jakási struktura mysli, způsob, jakým si to v palici organizujeme. Merkuru bych nechala roli Posla bohů
Vycházím hlavně z logiky symbolů - to, e nejvýraznějí, nejstálejí a nejjasnějí světlo jmse přiřkli právě mylení jen podle mně vyjadřuje, jak je ta funkce pro nás důleitá, ale rohodně bych v tom nespatřovala komplet bytost...to bys vechno ostatní musela mít logicky VNĚ té bytosti
Aha, tak tohle já vnímám skutečně jinak.
Kdo přiřkl nejjasněí světlo mylení? To slyím poprvé a necítím to tak.
Jinak, Slunce je základ, ale jestli je vněm obdaeno komplet ve, to bych taky asi vnímala jinak. Řekla bych, e jen to, co se k tomu konkrétnímu Slunci vztahuje.
Má lidi, co své Sluneční znamení vůbec neijou. Nikdo by to do nich neřek.
Není tady
lupi, merkur mám v konjunkci s marsem
Není tady
Damila napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Mars v Beranu by byl mnohem svobodnějí v projevu.
Není Mars v konjunkci se Sluncem? Jak daleko jsou od sebe?
Mars v kozorohu, to je silná stiádost. Umí být dříč, ve si ale vyere, nic není zadarmo.
Ty výbuchy vzteku, to můe být Kozorohem (resp. Saturnem) potlačovaná zlost. Jednou za čas musí na světlo. O to s větí silou, kdy hom vypustít "z klece".
mars se sluncem nemám v konjunkci
ten saturn mě ale pěkně sere
Není tady
Saturn sere kadého. Velký učitel..
Není tady
já ho mám v opozici na slunce a jetě se mi nacpal do 10. domu. to si teda uměl vybrat.
Upravil(a) PPavlaa (10. 9. 2011 16:37)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
já ho mám v opozici na slunce a jetě se mi nacpal do 10. domu. to si teda uměl vybrat.
Krásné...
V 10 domě je velmi silně postaven. Dobrý...
Mám mue i syna s tímto Saturnem, a jsou docela zodpovědní, a smyslem pro povinnost. Jen moná si dělají příli staroti a příli dopředu...
Není tady
no to ano. ale kdy je ten saturn tak blbej, tak si myslím, e v tom domě je to spí nevýhoda, jak výhoda ..
moje mládě má taky saturn v 10. domě, ale on ho má v rybách, + v něm má venui.
Není tady
10 dům mi dělal dost potíe - moc mi nesedělo, co se o něm psalo a říkalo, ani nevím proč. A kamarádka pronesla slovo "ambice" a mně připadlo, e to sedí, jako pr.el na hrnec.
V tom případě by Saturn v 10. domě velmi nabádal k opatrnosti, co se ambicí týče - a to mně přijde, Pavli, e by tak sedělo, co?
Hele - Saturn je náhodou skvělej stařík. Mně taky trvalo dlouho, ne jsem se s ním srovnala (a to ho mám ve Vahách - ale zase ve 2. domě, to je fakt) ale teď ho velmi ctím. Nemít Saturna, byla bys jako auto bez brzd.
Jasně, kdy na těch brzdách v jednom kuse stojí, tak to není jízda - ale kde skončí bez nich?
Saturn v ideálním případě valstně jen skutečně brzdí a nabádá k opatrnosti a bedlivému a pozornému postupu; e se z toho někdy vyvine strach, a hrůza, není skutečně jeho vina
Mládě to s ním teda ale taky nemá jednoduchý...teď to moná vypadá e jo, protoe je to kluk - ale časem? Má tu Venui v konjunkci se Saturnem, nebo ne?
Není tady
*
Upravil(a) PPavlaa (11. 9. 2011 0:42)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Lú, Ascendent je pomyslný bod na obloze, ten, který je na východním obzoru, čili vychází, ve chvíli, kdy se narodí. Proto je důleitá hodina, ba někdy minuta narození.
Tohle znamení toti určuje, jako co se bude jevit okolí - a nápodobně, jak se k němu bude chovat.
Je to veledůleitej bod, protoe nám velice usnadňuje ivot ve sloité sociální skupině, v jakých ijeme.
Ono to nejde moc do hloubky, ale pro běný styk je důleitej.
Take ty se JEVÍ okolí jako Kozoroh, ale PŘEMEJLÍ jako tír. Je pro tebe důleité mít jasnou stupnici hodnot a nesentimentální přístup - takhle napovrch. A pro ostatní je důleité, abys tak jednala. A rozum ti velmi často napovídá velice ostré a nekompromisní soudy skoro o vem a taky vidí vechno zkaený, a je to jogurt, nebo éf
Take bych řekla, e bych tě nechtěla mít za nepřítele protoe s rentgenovým pohledem tíra a odstupem a chladnokrevným zvaováním Kozoroha je to sííla! Kde má proboha Lunu?
Lupino, díky za info! To je mazec. Je fakt, e kdo mě měl za nepřítele, tak mě u nechce radi ani vidět
Lunu mám prý ve Střelci
Není tady
Damila napsal(a):
Lúthien napsal(a):
Damilo, tuím, e se v astrologii trochu vyzná, vysvětlí mi prosím trochu význam ascendentu a co pro mě znamená kombinace tír kozoroh? Budu ti moc vděčná, mohlo by mi to otevřít očka!
Lupína Ti to odpověděla naprosto vyčerpávajícím způsobem.
Já bych snad za sebe jen doplnila, e NEMYSLÍ jako tír, Ty tírem JSI.
Teď nejsde o slovíčka, ale o to, e mylení náleí spíe Merkuru (i kdy je pravděpodobné, e je ve stejném znamení jako Slunce), Slunce, to je sama podstata Tvé existence tady.
Slunce je bytí.
Take JSI taková, jak ukazuje Tvé Slunce.
MYSLÍ tak, jak ukazuje Tvůj Merkur
CÍTÍ se jako Tvá Luna
a PŮSOBÍ jako Tvůj ASC....atd.
A tak by se dalo přiřadit kadé planetě stručný význam:
miluje a proívá vztahy, partnerství a lásku tak, jak ukazuje Tvá Venue,
Mars odpovídá aktivitě a iv. energii,
Jupiter zas ukazuje jak jsi na tom se těstím,
Saturn-kde má své hranice,
Uran-v čem jsi svobodná a originální,
Neptun-tvé sny a přání, Pluto...to u jsem psala minule...
Odpověděla vyčerpávajícím způsobem Ale i tobě děkuji za informace, Damilo. Budu si to muset někde vechno opsat, abych to měla chvilku na očích. Je to moc uitečná věc, co jste mi tady napsaly
Není tady
No ta ta tomu nějak extra nepomůe
Mám ji tam taky....ízeň po věcech vyích, co?
Není tady
Steven Forrest v knize Vnitřní obloha nabízí takovou zjednoduující pomůcku v rámci toho určení vztahů Slunce Luna Asc. Ke kadému znamení přiřadil 3 a 4 zákl. charakteristiky a ty vkládá do vzorce: Slunce kým člověk je, Luna jakou má dui, Ascendent jakou nosí masku. Příklad: člověk se Sluncem v Beranu, Lunou ve Lvu a asc. Ve tíru je Válečník s duí Krále a maskou Čaroděje.
Hezká hračka ejo?
Není tady
Take já jsem narozená ve znamení tír, ascendent mám ve znamení Vah (vládce Venue) a lunu ve váhách.
Take já ani masku nenosím,kdy mám ascendent stejný jako lunu.?
Není tady
dusička napsal(a):
Take já jsem narozená ve znamení tír, ascendent mám ve znamení Vah (vládce Venue) a lunu ve váhách.
Take já ani masku nenosím,kdy mám ascendent stejný jako lunu.?
A je to tady.
Není tady