Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 9. 2011 15:14

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Znamení+ascendent

PPavlaa napsal(a):

co je teda ten descendent ?

Leží přesně naproti ASC. Desc,. je zapadající znamení, ukazuje na naše vztahy, jaké lidi budem přitahovat, je to místo  vztahů, partnerství a také všelikých smluv (nejen manželských).
Záleží kde leží, kdo mu vládne a co je v 7 domě za planety, v jakých aspektech...apod.
Co u Tebe nesedí? Konkrétně?

Není tady

#27 10. 9. 2011 15:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aha, myslela jsem, že je to jednodušší, než jak to popisuješ ..

no myslím, že na mě nesedí ten můj asc. lupi má pravdu, na váhu jsem moc vzteklá, prudká a hubatá roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#28 10. 9. 2011 16:05

Damila
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

aha, myslela jsem, že je to jednodušší, než jak to popisuješ ..

no myslím, že na mě nesedí ten můj asc. lupi má pravdu, na váhu jsem moc vzteklá, prudká a hubatá roll

No, koukám, že i sebekritická. wink
Ten vztek a hubatost může dělat něco jiného. kdy mᚠMars.
V jakém je poměru ke světlům a ASC?

Není tady

#29 10. 9. 2011 16:07

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

*

Upravil(a) PPavlaa (11. 9. 2011 0:45)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#30 10. 9. 2011 16:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mars je v kozorohu, myslela jsem, že kozoroh je neškodnej. kdyby v beranu, bylo by to jiný, ne ?

Není tady

#31 10. 9. 2011 16:10

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

hele a když tam nemám třeba 5 dům, 7 a tak, tak to je špatně ?

Není tady

#32 10. 9. 2011 16:16

Damila
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

hele a když tam nemám třeba 5 dům, 7 a tak, tak to je špatně ?

Je deset planet a 12 domů. Logicky musejí být některé prázdné. Postupuje se pak podle vládce domu, jeho umístění a aspektace.

Není tady

#33 10. 9. 2011 16:17

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aha

Není tady

#34 10. 9. 2011 16:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

No tak to mně poser prsa marmeládou...kde mᚠtu hubatost? lol
Tu spravedlivost, nebo jak to nazvat - to je Vodnářské: vodnářské je, že nikdo nesmí být opominut, a nikdo nesmí být vyvyšován. Každý má mít svoje místo a bastafidli - ani více, ani méně smile
Ale tu ochotu jít do střetu? va
Mars v Kozorohu by se tak podle všeho chovat neměl...i když? Můj muž ho tam má a panečku, střety ho prakticky nabíjejí, nejenže baví. Jenže jsem to přičítala tomu, že jej má patrně na Asc, takže to první, čím se na člověka obrátí, je jeho Mars.
Jedině, že by to bylo to spojení Merkur/Mars....mᚠje hodně blízko, nebo ne? Totiž, když jsou blízko sebe, v tzv. konjunkci, mívá člověk ostrý jazyk bez ohledu na znamení smile Ale stejně mě mate ten Kozoroh....

Mmch, Dam, já bych ti jen oponovala s tím Sluncem: vím, že je to běžný a velmi rozšířený názor, že Slunce jsi ty - ale já si myslím, že TY jsi vlastně celý svůj horoskop komplet, a že Slunce je skutečně systém v hlavě, jakási struktura mysli, způsob, jakým si to v palici organizujeme. Merkuru bych nechala roli Posla bohů smile
Vycházím hlavně z logiky symbolů - to, že nejvýraznější, nejstálejší a nejjasnější světlo jmse přiřkli právě myšlení jen podle mně vyjadřuje, jak je ta funkce pro nás důležitá, ale rohodně bych v tom nespatřovala komplet bytost...to bys všechno ostatní musela mít logicky VNĚ té bytosti smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#35 10. 9. 2011 16:21

Damila
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

mars je v kozorohu, myslela jsem, že kozoroh je neškodnej. kdyby v beranu, bylo by to jiný, ne ?

Mars v Beranu by byl mnohem svobodnější v projevu.
Není Mars v konjunkci se Sluncem? Jak daleko jsou od sebe?
Mars v kozorohu, to je silná stižádost. Umíš být dříč, vše si ale vyžereš, nic není zadarmo.

Ty výbuchy vzteku, to může být Kozorohem (resp. Saturnem) potlačovaná zlost. Jednou za čas musí na světlo. O to s větší silou, když hom vypustítš "z klece".

Není tady

#36 10. 9. 2011 16:25

Damila
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Mmch, Dam, já bych ti jen oponovala s tím Sluncem: vím, že je to běžný a velmi rozšířený názor, že Slunce jsi ty - ale já si myslím, že TY jsi vlastně celý svůj horoskop komplet, a že Slunce je skutečně systém v hlavě, jakási struktura mysli, způsob, jakým si to v palici organizujeme. Merkuru bych nechala roli Posla bohů smile
Vycházím hlavně z logiky symbolů - to, že nejvýraznější, nejstálejší a nejjasnější světlo jmse přiřkli právě myšlení jen podle mně vyjadřuje, jak je ta funkce pro nás důležitá, ale rohodně bych v tom nespatřovala komplet bytost...to bys všechno ostatní musela mít logicky VNĚ té bytosti smile

Aha, tak tohle já vnímám skutečně jinak.
Kdo přiřkl nejjasněší světlo myšlení? To slyším poprvé a necítím to tak.

Jinak, Slunce je základ, ale jestli je vněm obdaženo komplet vše, to bych taky asi vnímala jinak. Řekla bych, že jen to, co se k tomu konkrétnímu Slunci vztahuje.

Mᚠlidi, co své Sluneční znamení vůbec nežijou. Nikdo by to do nich neřek.

Není tady

#37 10. 9. 2011 16:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lupi, merkur mám v konjunkci s marsem

Není tady

#38 10. 9. 2011 16:30

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Mars v Beranu by byl mnohem svobodnější v projevu.
Není Mars v konjunkci se Sluncem? Jak daleko jsou od sebe?
Mars v kozorohu, to je silná stižádost. Umíš být dříč, vše si ale vyžereš, nic není zadarmo.

Ty výbuchy vzteku, to může být Kozorohem (resp. Saturnem) potlačovaná zlost. Jednou za čas musí na světlo. O to s větší silou, když hom vypustítš "z klece".

mars se sluncem nemám v konjunkci

ten saturn mě ale pěkně sere roll

Není tady

#39 10. 9. 2011 16:35

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Saturn sere každého. Velký učitel..

Není tady

#40 10. 9. 2011 16:36

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já ho mám v opozici na slunce a ještě se mi nacpal do 10. domu. to si teda uměl vybrat.

Upravil(a) PPavlaa (10. 9. 2011 16:37)

Není tady

#41 10. 9. 2011 17:48

Damila
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

já ho mám v opozici na slunce a ještě se mi nacpal do 10. domu. to si teda uměl vybrat.

Krásné...
V 10 domě je velmi silně postaven. Dobrý...tummenupp
Mám muže i syna s tímto Saturnem, a jsou docela zodpovědní, a smyslem pro povinnost. Jen možná si dělají příliš staroti a příliš dopředu...

Není tady

#42 10. 9. 2011 18:45

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

no to ano. ale když je ten saturn tak blbej, tak si myslím, že v tom domě je to spíš nevýhoda, jak výhoda ..
moje mládě má taky saturn v 10. domě, ale on ho má v rybách, + v něm má venuši.

Není tady

#43 10. 9. 2011 19:50

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

10 dům mi dělal dost potíže - moc mi nesedělo, co se o něm psalo a říkalo, ani nevím proč. Až kamarádka pronesla slovo "ambice" a mně připadlo, že to sedí, jako pr.el na hrnec.
V tom případě by Saturn v 10. domě velmi nabádal k opatrnosti, co se ambicí týče - a to mně přijde, Pavli, že by tak sedělo, co?
Hele - Saturn je náhodou skvělej stařík. Mně taky trvalo dlouho, než jsem se s ním srovnala (a to ho mám ve Vahách - ale zase ve 2. domě, to je fakt) ale teď ho velmi ctím. Nemít Saturna, byla bys jako auto bez brzd.
Jasně, když na těch brzdách v jednom kuse stojíš, tak to není jízda - ale kde skončíš bez nich?
Saturn v ideálním případě valstně jen skutečně brzdí a nabádá k opatrnosti a bedlivému a pozornému postupu; že se z toho někdy vyvine strach, až hrůza, není skutečně jeho vina smile
Mládě to s ním teda ale taky nemá jednoduchý...teď to možná vypadá že jo, protože je to kluk - ale časem? Má tu Venuši v konjunkci se Saturnem, nebo ne?

Není tady

#44 10. 9. 2011 20:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

*

Upravil(a) PPavlaa (11. 9. 2011 0:42)

Není tady

#45 11. 9. 2011 21:46

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

lupina montana napsal(a):

Lú, Ascendent je pomyslný bod na obloze, ten, který je na východním obzoru, čili vychází, ve chvíli, kdy se narodíš. Proto je důležitá hodina, ba někdy minuta narození.
Tohle znamení totiž určuje, jako co se budeš jevit okolí - a nápodobně, jak se k němu budeš chovat.
Je to veledůležitej bod, protože nám velice usnadňuje život ve složité sociální skupině, v jakých žijeme.
Ono to nejde moc do hloubky, ale pro běžný styk je důležitej.
Takže ty se JEV͊ okolí jako Kozoroh, ale PŘEMEJŠL͊ jako Štír. Je pro tebe důležité mít jasnou stupnici hodnot a nesentimentální přístup - takhle napovrch. A pro ostatní je důležité, abys tak jednala. A rozum ti velmi často napovídá velice ostré a nekompromisní soudy skoro o všem a taky vidíš všechno zkažený, a je to jogurt, nebo šéf smile
Takže bych řekla, že bych tě nechtěla mít za nepřítele lol protože s rentgenovým pohledem Štíra a odstupem a chladnokrevným zvažováním Kozoroha je to sííla! Kde mᚠproboha Lunu?

Lupino, díky za info! smile To je mazec. Je fakt, že kdo mě měl za nepřítele, tak mě už nechce radši ani vidět lol
Lunu mám prý ve Střelci big_smile

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#46 11. 9. 2011 21:48

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Damila napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Damilo, tuším, že se v astrologii trochu vyznáš, vysvětlíš mi prosím trochu význam ascendentu a co pro mě znamená kombinace štír kozoroh? Budu ti moc vděčná, mohlo by mi to otevřít očka! hjarta

Lupína Ti to odpověděla naprosto vyčerpávajícím způsobem.
Já bych snad za sebe jen doplnila, že NEMYSL͊ jako Štír, Ty Štírem JSI.
Teď nejsde o slovíčka, ale o to, že myšlení náleží spíše Merkuru (i když je pravděpodobné, že je ve stejném znamení jako Slunce), Slunce, to je sama podstata Tvé existence tady.
Slunce je bytí.
Takže JSI taková, jak ukazuje Tvé Slunce.
MYSL͊ tak, jak ukazuje Tvůj Merkur
CÍT͊ se jako Tvá Luna
a PŮSOB͊ jako Tvůj ASC....atd.

A tak by se dalo přiřadit každé planetě stručný význam:
miluješ a prožívᚠvztahy, partnerství a lásku tak, jak ukazuje Tvá Venuše,
Mars odpovídá aktivitě a živ. energii,
Jupiter zas ukazuje jak jsi na tom se štěstím,
Saturn-kde mᚠsvé hranice,
Uran-v čem jsi svobodná a originální,
Neptun-tvé sny a přání, Pluto...to už jsem psala minule...

Odpověděla vyčerpávajícím způsobem smile Ale i tobě děkuji za informace, Damilo. Budu si to muset někde všechno opsat, abych to měla chvilku na očích. Je to moc užitečná věc, co jste mi tady napsaly smile

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#47 11. 9. 2011 21:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No ta ta tomu nějak extra nepomůže lol
Mám ji tam taky....žízeň po věcech vyšších, co? wink

Není tady

#48 11. 9. 2011 22:14

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Steven Forrest v knize Vnitřní obloha nabízí takovou zjednodušující pomůcku v rámci toho určení vztahů Slunce – Luna – Asc. Ke každému znamení přiřadil 3 až 4 zákl. charakteristiky a ty vkládá do vzorce: Slunce – kým člověk je, Luna – jakou má duši, Ascendent – jakou nosí masku. Příklad: člověk se Sluncem v Beranu, Lunou ve Lvu a asc. Ve Štíru je Válečník s duší Krále a maskou Čaroděje.
Hezká hračka žejo? smile

Není tady

#49 12. 9. 2011 9:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Takže já jsem narozená ve znamení Štír, ascendent mám ve znamení Vah (vládce Venuše) a lunu ve váhách.
Takže já ani masku nenosím,když mám ascendent stejný jako lunu.? vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#50 12. 9. 2011 9:15

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

dusička napsal(a):

Takže já jsem narozená ve znamení Štír, ascendent mám ve znamení Vah (vládce Venuše) a lunu ve váhách.
Takže já ani masku nenosím,když mám ascendent stejný jako lunu.? vissla

A je to tady. big_smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí