|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
PPavlaa napsal(a):
...za co mé máš prosím tě, já nejsem drzá
a taky jsem vodnář
vzpomínám si, že jako děcko mě hrozně štvalo, že jsem vodnář. byli jsme s našima někde v obchodě a tam měli skleněné figurky znamení. no a to moje symbolizoval starej, fousatej dědek a mě se to tak nelíbilo, přišlo mi, že všechny ostatní figurky jsou hezký a ta vodnáře je prostě nejhnusnější.
Prej , "za co me mas"
Rikam jen co citim. 
Ty nemas slunce ve Vahach? Ja znam jednu vahu a ta je drza jako opice a ty jeji dalsi vlivy neznam)
Pravda ale je, ze ja jsem taky drza ,ale s vahou nic spolecneho nemaaam 
)
Není tady

Mně se nelíbí slovo "poškozený". V horoskopu.
Raději používám slova jako že je v dynamickém aspoktu a pod.
To zní sofistikovaněji. 
Když má někdo "poškozený ASC nebo cokoliv v horoskopu,musí se pak sám cítit nějaký poškozený...
Není tady
Lupino a Damilo (a další samozřejmě), kdysi jsem dostala takovou zcela povrchní knížečku ke svému znamení a byla tam i tabulka na výpočet Luny. Tak jsem všem možným počítala a všimla si přitom, že nápadně často je Luna ve znamení Slunce matky těch dotyčných. Máte podobnou zkušenost? Vzhledem k tomu, že jsem oba údaje (t.j. narození a narození matky) věděla hlavně u příbuzných, může to být náhodný výskyt v rodině.
Upravil(a) Bramborka (20. 9. 2011 15:42)
Není tady
takže to je když ty planety jsou k sobě ve špatným vztahu nebo co ?
jak zjistí, že to tak tam má ?
Není tady
Arcanum napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
...za co mé máš prosím tě, já nejsem drzá
a taky jsem vodnář
vzpomínám si, že jako děcko mě hrozně štvalo, že jsem vodnář. byli jsme s našima někde v obchodě a tam měli skleněné figurky znamení. no a to moje symbolizoval starej, fousatej dědek a mě se to tak nelíbilo, přišlo mi, že všechny ostatní figurky jsou hezký a ta vodnáře je prostě nejhnusnější.Prej , "za co me mas"
Rikam jen co citim.
Ty nemas slunce ve Vahach? Ja znam jednu vahu a ta je drza jako opice a ty jeji dalsi vlivy neznam)
Pravda ale je, ze ja jsem taky drza ,ale s vahou nic spolecneho nemaaam)
já teda znám taky váhy, co se nedají. některé jsou štěkny, některý drzý a moje teta váha, tak to je prostě generál.
Není tady

Bramborka napsal(a):
Lupino a Damilo (a další samozřejmě), kdysi jsem dostala takovou zcela povrchní knížečku ke svému znamení a byla tam i tabulka na výpočet Luny. Tak jsem všem možným počítala a všimla si přitom, že nápadně často je Luna ve znamení Slunce matky těch dotyčných. Máte podobnou zkušenost? Vzhledem k tomu, že jsem oba údaje (t.j. narození a narození matky) věděla hlavně u příbuzných, může to být náhodný výskyt v rodině.
Kdyby to platilo takhle, pak by matka měla všechny děti s lunou ve znamení, kde má Slunce.
a to je velmi málo pravděpodobné.
Moje máma má Lunu Slunce v Raku a ani jedna z dcer nemá Lunu v raku...
Není tady

PPavlaa napsal(a):
jak zjistí, že to tak tam má ?
V astologii by se neměla používat slova jako "poškozená Luna, Špatný ASC, špatné vztahy".
Tak to není harmonické aspekty nenutí ke změně a činnosti, jsou příjemné, ale v podstatě lenivé.
Dynamické aspekty jsou aspekty růstu a z vyššího hlediska daleko cennější.
Takže děkujme za "problémové" postavení planet a os horoskopu. Jsou nástrojem pokroku a růstu. Tím, že jsou nepohodlné, nutí nás k aktivitě a změně.
Planety mohou být ve vztahum kde mají hodně co k řešní. Jestli je nazveme špatnými, tak takové budou.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
"Poškozený Ascendent se projevuje extrémní nerozhodností a z toho plynoucí drzostí. Drzost Vah je typická a dokáže rozčílit okolí."
Nerozhodnost to beru, jen nevím, ja se došlo k tý drzosti....
"Poškozený" nemám ráda stejně jako Dam - nevěděla jsem proč, ale Damila má pravdu
Jinak to znamená nějak oslabený, když to nemá moc vlivu a tak.....
Bramborko, u nás to není ani v jednom případě. Ale fakt je, že se hodně opakují některé vzorce - jakotřeba u nás všechny Asc v zemských znameních - až na nejmladší dceru. Já Asc na Panně - muž Slunce na Panně, mladší dcera Luna na Panně...a tak.
Pavli, zjisti si, kde maj tetky Asc
zejména ta generálka.
Není tady
Damila napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Kdyby to platilo takhle, pak by matka měla všechny děti s lunou ve znamení, kde má Slunce.
Moje máma má Lunu Slunce v Raku a ani jedna z dcer nemá Lunu v raku...
No, nápadně často není všechny, řekla bych. Takže nemáš?
Není tady
Dam, díky za vysvětlení.
lupi, tetku mám váhu generálku, zbytek jsou známé, kolegyně ..
a myslím, že u ní nezjistím asc, na to potřebuješ znát čas narození a to ona vědět nebude. 
když dělala sestru, velala v ordinaci i panu doktorovi, ona celej život všem velí a všechno musí být hned
ale těžko říct, do jaké míry je to ovlivněno tím, že byla bez mámy odkázaná sama na sebe a kde to už je daný.
Není tady
nevím, jak se došlo k té drzosti. já to četla na oranžových stránkách ..
Není tady
Taky jsem si to tam teď přečetla, s tou váží drzostí.... Lupino, prosím, bude-li lze: slunce ve vahách, ascendent ve štíru a lůna v rybách. Vypadá to na divnou pumelici ....
Není tady

Bramborka napsal(a):
Damila napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Moje máma má Lunu Slunce v Raku a ani jedna z dcer nemá Lunu v raku...No, nápadně často není všechny, řekla bych. Takže nemáš?
Nemám a znám jen pár co mají. Takový poček, který se rovná spíše menšině.
Není tady
Damila napsal(a):
Nemám a znám jen pár co mají. Takový poček, který se rovná spíše menšině.
Tak to se to asi kol mne zahustilo 
Není tady
Judyna napsal(a):
Damilo, děkuji Ti, ale, jak bych to řekla, jsem hodně mezi lidmi a možná až moc vnímám jejich nálady a rozpoložení a nedokážu být vůči tomu imunní. Nesoulad mě rozhodí a blbě se z toho pak dostávám. Potřebovala bych, aby se mě všechno tak nedotýkalo, chci být otrlejší. Dokážu se z toho jako rak vymanit? Mám kolem sebe fajn lidi, ale každou jejich špatnou náladu či bolest vnímám a jsem z toho už znavená. Tak to mě vadí.
Taky bych ráda na tohle recept. Je to čím dál horší. Dnes už si neumím vysvětlit, jak jsem v minulosti vůbec mohla ustát denodenní kontakt s desítkami lidí. Teď mi stačí jet do města, pojednat cosi na úřadě, vypít kávu s kamarádkama, pak nakoupit a mám co dělat, abych se z toho vylízala. Neumím najít takovou nějakou optimální polohu, buď jsem přecitlivělá nebo mě můj račí ascendent přinutí vzít si krunýř a pak si zas připadám jak tank.... nic mezi tím...bohužel 
Není tady
Bramborka napsal(a):
Na tohle upozorňuje kdosi z těch hodně profláklých astrologů. Snad Goodmanová? Už nevím. Buď je to tohle, co zmiňuješ nebo u mužů Luna partnerky...tam co Slunce jejich matky.... tak nějak.
Není tady
Damila napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
jak zjistí, že to tak tam má ?V astologii by se neměla používat slova jako "poškozená Luna, Špatný ASC, špatné vztahy".
Tak to není harmonické aspekty nenutí ke změně a činnosti, jsou příjemné, ale v podstatě lenivé.
Dynamické aspekty jsou aspekty růstu a z vyššího hlediska daleko cennější.
Takže děkujme za "problémové" postavení planet a os horoskopu. Jsou nástrojem pokroku a růstu. Tím, že jsou nepohodlné, nutí nás k aktivitě a změně.
Planety mohou být ve vztahum kde mají hodně co k řešní. Jestli je nazveme špatnými, tak takové budou.
Ale no jóóó...
kdyby těch dynamických aspektů bylo tak...jeden...dva... si nevzpomínám, že bych si jich objednala víc 
Není tady
lupina montana napsal(a):
Arcanum napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Co se okamžiku smrti týče: (tohle je vlastně pro Damilu)
mně v cca 94 letech přechází v direkcích Merkur přes nativní Pluto. TOHLE se mi zdá jako ideální moment k umřítí - co myslíš, Dam? Ale jestli se mi to povede......Tohle je vtip Lupi?
Ne - pročpak?
Jakože tu chci trčet do čtyriadevadesáti?
Dam, už dost za půlkou. Babička se dožila zrovna tolika, tak proč ne....
Já si ale nemyslím, že by musel zrovna znamenat konec - ale že je to dokonalý moment pro takovou záležitost! Vždyť říkám, že nevím, jestli se mi to zadaříMerkur jakožto síla techné přes Pluta, jakožto krajní, mezní a tranformující sílu - mně to přijde dokonalý. Jako by člověk v tom okamžiku dostal na scénu perfektní techniku trans - formace.
myslela jsem, že je daný, kdy člověk umře. a že dobrý astrolog pozná, kdy ..
Není tady
PPavlaa napsal(a):
.... ale těžko říct, do jaké míry je to ovlivněno tím, že byla bez mámy odkázaná sama na sebe a kde to už je daný.
Jak myslis dany Pavli?
Není tady
no, myslím tím postavením planet. že je taková, přes to, že je váha.
Není tady
haiel napsal(a):
Judyna napsal(a):
Damilo, děkuji Ti, ale, jak bych to řekla, jsem hodně mezi lidmi a možná až moc vnímám jejich nálady a rozpoložení a nedokážu být vůči tomu imunní. Nesoulad mě rozhodí a blbě se z toho pak dostávám. Potřebovala bych, aby se mě všechno tak nedotýkalo, chci být otrlejší. Dokážu se z toho jako rak vymanit? Mám kolem sebe fajn lidi, ale každou jejich špatnou náladu či bolest vnímám a jsem z toho už znavená. Tak to mě vadí.
Taky bych ráda na tohle recept. Je to čím dál horší. Dnes už si neumím vysvětlit, jak jsem v minulosti vůbec mohla ustát denodenní kontakt s desítkami lidí. Teď mi stačí jet do města, pojednat cosi na úřadě, vypít kávu s kamarádkama, pak nakoupit a mám co dělat, abych se z toho vylízala. Neumím najít takovou nějakou optimální polohu, buď jsem přecitlivělá nebo mě můj račí ascendent přinutí vzít si krunýř a pak si zas připadám jak tank.... nic mezi tím...bohužel
No, já s lidma pracuju....Tak to řeším tím, že mimo práci jsem co nejvíc sama, bohužel to trošku odnášejí přátelé, snažím se jim to vysvětlovat. Dřív jsem to zvládala všechno, teď už méně. Naštěstí mám blízko do přírody, takže tam vypínám. Snažím se na sobě pracovat, aby se mě všechno tak nedotýkalo, ale nedaří se.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
no, myslím tím postavením planet. že je taková, přes to, že je váha.

"
Pavli precti si znova tohle od Lupiny : Fakt je, že to leckdy štymuje krásně, leckdy ne - ale dneska už jsou lidi, kteří dělají třeba horoskop jakožto horoskop celé rodiny, kde jedinec může přimout úlohu, která vůbec není z jeho radixu zřetelná.
Navíc je to trošku, jako hrát pětidimenzionálně šachy, nebo co - alespoň pro mě."
Tohle co napsala Lupi se me osobne libi. 
Dany neni podle mne nic. My se vyvijime a menime. Mame svobodu volby a moznosti. 
Není tady

Arcanum napsal(a):
Dany neni podle mne nic. My se vyvijime a menime. Mame svobodu volby a moznosti.
... tak teď už tomu konečně rozumím 
Není tady
Tomulisacek napsal(a):
Arcanum napsal(a):
... tak teď už tomu konečně rozumím
.... jeste aby neee... 
Není tady

PPavlaa napsal(a):
myslela jsem, že je daný, kdy člověk umře. a že dobrý astrolog pozná, kdy ..
Jestli to tvrdí, tak buď lže, anebo je natolik nepokorný, že se má v astrologii ještě hodně co učit.
Čím víc do toho člověk vklouzává, tím víc si uvědomuje, jak ví, že nic neví. Jako ve všem.
Není tady