|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Tomulisacek napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
uber plyn, já s tebou husy nepásla, aby ses tu se mnou bavil tímhle způsobem.
Jé, ty paseš husy?
ne, paseš je zřejmě ty. tvůj způsob chování k tomu pasuje.
a tady ti milej zlatej nikdo nic mazat nebude. moderátorky nemůžou procházet každé vlákno, aby se podívaly, jestli tam třeba nechce tomulisáček něco smazat.
Není tady
Tomulisacek napsal(a):
... je takový vztah pro nadřazený a podřazený pojem ... to že zábava jsou především pocity přece neznamená, že pocity jsou zábava, že ne?
Genialni. 
Není tady
Tomulisacek napsal(a):
... je takový vztah pro nadřazený a podřazený pojem ... to že zábava jsou především pocity přece neznamená, že pocity jsou zábava, že ne?
Přesně tak - a ta zábava taky často není zábava, žejo? Právě pro ty pocity 
Tomulisacek napsal(a):
... zaujalo mě, že se dá podle polohy planet určit charakter člověka ... nevím, jestli se to dá nebo ne, netvrdím, že je to blbost, netvrdím, že je to pravda ... tak chtěl jsem, alepoň pro sebe, poodhalit roušku
Ne charakter! To je to, co tu dokola pořád vysvětlujeme. Ani osud, ani charakter - zběhlý a zkušený astrolog odhadne reakce a z toho případně vyplývající dopady....ale charakter je výsledkem dobrého, nebo nedobrého používání toho, co máme k dispozici. Což se z horoskopu ohadnout nedá - ty můžeš mít dejme tomu nějak postavenej Satrun a poplyne z toho, že budeš zatraceně opatrnej na svůj majetek, hnízdo a všecho, co je tvého. Ale nepoznáš z toho, jestli budeš jenom opatrnej, nebo předpos.anej, nebo Harpagon. Anebo třeba šikovně šetrnej a vynikající hospodář.
To všechno je totiž celá škála od-do jednoho aspektu, kterým je zvýšená opatrnost o to, co je mého.
Pokud jsi nemyslel ovšem charakter jako psychologickou kategorii - pak ovšem jo.
A není to "podle planet".....já vím, že bazíruju na slovech - ale vím, proč to dělám. On se takový zavádějící výraz uchytí razdva a pak jsou všichni celí nakřivo, jak takovej Mars, chudinka, může ovlivnit naši agresivitu - i se svejma kanálama (nebo bez nich, pro mně za mně).
Není tady
lupina montana napsal(a):
Ne charakter! To je to, co tu dokola pořád vysvětlujeme. Ani osud, ani charakter - zběhlý a zkušený astrolog odhadne reakce a z toho případně vyplývající dopady....ale charakter je výsledkem dobrého, nebo nedobrého používání toho, co máme k dispozici. Což se z horoskopu ohadnout nedá - ty můžeš mít dejme tomu nějak postavenej Satrun a poplyne z toho, že budeš zatraceně opatrnej na svůj majetek, hnízdo a všecho, co je tvého. Ale nepoznáš z toho, jestli budeš jenom opatrnej, nebo předpos.anej, nebo Harpagon. Anebo třeba šikovně šetrnej a vynikající hospodář.
To všechno je totiž celá škála od-do jednoho aspektu, kterým je zvýšená opatrnost o to, co je mého.
Pokud jsi nemyslel ovšem charakter jako psychologickou kategorii - pak ovšem jo.
A není to "podle planet".....já vím, že bazíruju na slovech - ale vím, proč to dělám. On se takový zavádějící výraz uchytí razdva a pak jsou všichni celí nakřivo, jak takovej Mars, chudinka, může ovlivnit naši agresivitu - i se svejma kanálama (nebo bez nich, pro mně za mně).
At delam co delam Lupinko,nevim kde ma tenhle prispevek hlavicku a kde paticku.
To zvyrazneny me uz vubec hlava nebere.
Jak jinak lze jeste pojmout pojem(slovo) charakter kdyz ne psychologicky?
Není tady
Jako hodnocení, přece! 

Noo.....já nevím, jestli a kde mívají moje příspěvky hlavičky a patičky vůbec
nějak bych je viděla spíš jako potůček, nebo tak nějak 
Chci říct, že o tom takhle nepřemejšlím, jeslti hedlajn a dedlajn a tak - prostě mně to plyne, nebo ne.
Není tady
Jako hodnocení, přece!
Noo.....já nevím, jestli a kde mívají moje příspěvky hlavičky a patičky vůbecnějak bych je viděla spíš jako potůček, nebo tak nějak
Chci říct, že o tom takhle nepřemejšlím, jeslti hedlajn a dedlajn a tak - prostě mně to plyne, nebo ne.
Coze? Jako hodnoceni? 
Ted uz cumim uplne jako puk.
Jak jako hodnoceni?
No jo Lupi ,Tobe to nejak plyne rikas,ale ja to vidim zase bez hlavy a paty.
Neztracis se v tom sama taky trosku? 
Není tady
No já ne!
Ale já nejsem Panna, pravda 

K tomu nešťastnýmu charakteru: jasněže je to hlavně psychologická kategorie bez vůně, chuti a zápachu - ale taky se používá jako víceméně hodnotící výraz. Když o někom řekneš, že ""nemá charakter" tak to zní takhle jako blbost, žejo? Myslí se tím ovšem, že nemá DOBRÝ charakter - respektive poměrně úzký výběr z charakterových vlastností, jako věrnost, čestnost a ták....
No - a protože mi nebylo jasný, co z toho Lišáček myslí, tak jsem to upřesnila, no....
Není tady
No já ne!
Ale já nejsem Panna, pravda
K tomu nešťastnýmu charakteru: jasněže je to hlavně psychologická kategorie bez vůně, chuti a zápachu - ale taky se používá jako víceméně hodnotící výraz. Když o někom řekneš, že ""nemá charakter" tak to zní takhle jako blbost, žejo? Myslí se tím ovšem, že nemá DOBRÝ charakter - respektive poměrně úzký výběr z charakterových vlastností, jako věrnost, čestnost a ták....
No - a protože mi nebylo jasný, co z toho Lišáček myslí, tak jsem to upřesnila, no....
Lisacek pise : "......zaujalo mě, že se dá podle polohy planet určit charakter člověka .... "
No ,ja kdyz tohle ctu,chapu to jednoznacne jako psychickou zalezitost (psychologickou kategorii jak jsi nazvala Ty). Jako psychicke znaky cloveka.
Bylo to poznatelne uz v jeho prispevku 179.
To asi proto to chapu jinak nez Ty,protoze "jsem" Panna? 
A proc mam to sluvko -jsem v uvozovkach Lupi ,to vis? Protoze nelze rici ze jsem Panna. Tak asi takhle.
To uz jsem tady nakousla taky. 
Upravil(a) Arcanum (18. 9. 2011 15:18)
Není tady
Damila napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Prosím mohl by mi někdo objasnit,jak moc je důležité znamení a jak to ovlivňuje ten ascedent? Nerozumím tomu.
Každý horoskop je individuálně namíchaný, a i dva lidé s naprosto stejným horoskopem mohou využívat stejnou energii trochu jiným způsobem.
ASC a Sluneční znamení se mohou ovlivňovat různě, záleží v jakém jsou k sobě vztahu.
Obecně Ti to neřeknu, protože to bych si musela vymyslet.
Jak již bylo ale řečeno (napsáno), je to zhruba o tom, že Sluncem jsi, a ASC vyzařuješ. Jestli je to v souladu či nesouladu, to je pak konkrétně dáno tím aspektem a kvalitou.
Někdy je tam to Slunce cítit hodně, jindy je zakryto ostatními vlivy. To záleží, jak silně je to Slunce v rámci celého horoskopu postaveno.
Takže když jsem podle Slunce rak a Ascendent mám taky v raku, tak jsem rak na druhou? Ach jo. Potřebuji se některých račích vlstností zbavit. Merkur a Venuše ve lvu, měsíc v býku.
Není tady
Arcanum napsal(a):
A proc mam to sluvko -jsem v uvozovkach Lupi ,to vis? Protoze nelze rici ze jsem Panna. Tak asi takhle.To uz jsem tady nakousla taky.
Jasně, šéfe 
Holt ale někdy potřebujeme zkratky, abychom se neudatlovali 
A všimni si, plís, že jsem první, kdo to vždycky potírá - tenhle nešvar, ztotožňovat člověka s jeho Sluncem.
Ovšem, když jedna potřebuje, aby povídání mělo hlavu a patu a druhé je to fuk - která bude jasně Panna a která Blíženec? 
Takhle jsem to myslela.
Upravil(a) lupina montana (18. 9. 2011 19:28)
Není tady

Judyna napsal(a):
Takže když jsem podle Slunce rak a Ascendent mám taky v raku, tak jsem rak na druhou? Ach jo. Potřebuji se některých račích vlstností zbavit. Merkur a Venuše ve lvu, měsíc v býku.
Proč se chceš zbavit tak důležité součásti Tebe samé?
Rak...co se Ti na něm nelíbí?
S tím Býčím měsícem se to docela pěkně snáší, no a Lvíček, to je bez komentáře, dodá jiskru, sílu, přitažlivost, okouzlující.
nevím co bys chtěla.
Není tady
Arcanum napsal(a):
A proc mam to sluvko -jsem v uvozovkach Lupi ,to vis? Protoze nelze rici ze jsem Panna. Tak asi takhle.To uz jsem tady nakousla taky.
Jasně, šéfe
Holt ale někdy potřebujeme zkratky, abychom se neudatlovali
A všimni si, plís, že jsem první, kdo to vždycky potírá - tenhle nešvar, ztotožňovat člověka s jeho Sluncem.
Ovšem, když jedna potřebuje, aby povídání mělo hlavu a patu a druhé je to fuk - která bude jasně Panna a která Blíženec?
Takhle jsem to myslela.
Zase vedle Lupinko. 
Zadna pak tedy nepotrebuje aby to melo hlavu a patu. Co se tyka me- jen jsem Ti rekla ,ze to co pises nema hlavu ani patu (a ptala jsem se jestli se v tom sama neztracis) ,to ale neznamena ze potrebuju aby to povidani melo hlavu nebo patu.

Není tady

PPavlaa napsal(a):
ne, paseš je zřejmě ty. tvůj způsob chování k tomu pasuje.
aha, tak to se omlouvám :× asi ne každý hraje poker
PPavlaa napsal(a):
a tady ti milej zlatej nikdo nic mazat nebude. moderátorky nemůžou procházet každé vlákno, aby se podívaly, jestli tam třeba nechce tomulisáček něco smazat.
to je škoda (ale mohly by :-) no já příště použiji více šikovnosti a méně ironie :o)
Není tady

Arcanum napsal(a):
Tomulisacek napsal(a):
Genialni.
nepřeháněj, zase tak dobré to nebylo 
Není tady

lupina montana
Arcanum
holky, jestli jste panny nebo ne, mě zase až tak nezajímá
i když ...

já jsem se v tom nesouvislém, ale upřímně milém příspěvku, neztratil, dokonce jsem i něco našel
co mi není jasné, a rád bych zjistil, je, kde se vezme ten vztah, mezi okamžikem a místem narození a těmi planetami – a neřikej mi, že to „podle planet“ není 
Upravil(a) Tomulisacek (19. 9. 2011 13:41)
Není tady
Tomulisacek napsal(a):
lupina montana
Arcanum
holky, jestli jste panny nebo ne, mě zase až tak nezajímái když ...
![]()
![]()
já jsem se v tom nesouvislém, ale upřímně milém příspěvku, neztratil, dokonce jsem i něco našel
co mi není jasné, a rád bych zjistil, je, kde se vezme ten vztah, mezi okamžikem a místem narození a těmi planetami – a neřikej mi, že to „podle planet“ není
ohó...... 

Na chlapa skvělý 
A Panny, hošku, kdyžtak....ne panny.... 
No kde se ten vztah vzal...neustále se motáme, plaveme a bydlíme v ohromných energetických polích, ne? A světla naší soustavy mají ohromnou energii - a ta se taky všelijak násobí, sčítá, dělí, nebo míjí. A vytváří to, čemu se říkávalo kvalita času.
No a ty vystrčíš nos a vlastně přestřihnutím pupeční šňůry se stáváš součástí toho veletance.
Není tady

A Panny, hošku, kdyžtak....ne panny....
Jo tak ... tak to už vůbec ne

Není tady
Damilo, děkuji Ti, ale, jak bych to řekla, jsem hodně mezi lidmi a možná až moc vnímám jejich nálady a rozpoložení a nedokážu být vůči tomu imunní. Nesoulad mě rozhodí a blbě se z toho pak dostávám. Potřebovala bych, aby se mě všechno tak nedotýkalo, chci být otrlejší. Dokážu se z toho jako rak vymanit? Mám kolem sebe fajn lidi, ale každou jejich špatnou náladu či bolest vnímám a jsem z toho už znavená. Tak to mě vadí.
Není tady
jo a lupi, já na netu četla, že váhy se nevyznačují jen tím, že kolem sebe šíří pohodu a tak. ale taky prej pěknou drzostí. drzost je prý pro váhy typická. a s tím jede i asc ve vahách ... takže né, že to jsou panenky hodný, nekonfliktní, ale drzouni 

Není tady
Drzost? No to slyším poprvé
Já bych spíš řekla, že v krajním případě můžou být rozhozené - nevyrovnané, nevyrovnatelné, nevypočitatelné - náladové a tak podobně.
Drzé se mi do toho obrazu nechce napasovat.... 
Není tady
ehm, já se byla moc rychlá a blbě četla
tak jen při poškozeném asc jsou drzé. to pak vytáčí celý okolí 
Není tady
Ani tak mi to nepasuje. To, co jsem ti psala, to je právě to "poškozené" - alespoň doufám, že myslíme oba totéž.
Když budeš maximálně Váha, tak se prostě nedostaneš někdy dál a budeš okolí štvát jednak zdánlivou nerozhodností a druhak neustálým zvažováním všech variant a snahou o spravedlnost i tam, kde to není na místě.
A opak, neboli stín bych viděla právě spíš v revoltě, dělání chaosu já nevím....no co je tak ještě opak rovnováhy a vyvážení?
Drzost...to mi fakt nepřijde.
Není tady
Co znamena poskozeny asc. ? 
Pavli a Ty umis byt drza? 
Ja tusim ze ano. 
Není tady
Ani tak mi to nepasuje. To, co jsem ti psala, to je právě to "poškozené" - alespoň doufám, že myslíme oba totéž.
Když budeš maximálně Váha, tak se prostě nedostaneš někdy dál a budeš okolí štvát jednak zdánlivou nerozhodností a druhak neustálým zvažováním všech variant a snahou o spravedlnost i tam, kde to není na místě.
A opak, neboli stín bych viděla právě spíš v revoltě, dělání chaosu já nevím....no co je tak ještě opak rovnováhy a vyvážení?Drzost...to mi fakt nepřijde.
lupinko, já nejsem astrolg, nevím, jak to je. akorát jsem četla, jak píšou, že když máš asc ve váze a to asc je poškozené tak "Poškozený Ascendent se projevuje extrémní nerozhodností a z toho plynoucí drzostí. Drzost Vah je typická a dokáže rozčílit okolí."
Není tady
Arcanum napsal(a):
Co znamena poskozeny asc. ?
Pavli a Ty umis byt drza?Ja tusim ze ano.
taky nevím, co znamená že je poškozený. že tam jsou blbé planety, nebo co ?
za co mé máš prosím tě, já nejsem drzá
a taky jsem vodnář 
vzpomínám si, že jako děcko mě hrozně štvalo, že jsem vodnář. byli jsme s našima někde v obchodě a tam měli skleněné figurky znamení. no a to moje symbolizoval starej, fousatej dědek a mě se to tak nelíbilo, přišlo mi, že všechny ostatní figurky jsou hezký a ta vodnáře je prostě nejhnusnější.
Není tady